Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 3

arcane

Öne çıkan mesajlar

Sam said:
Allah'ın sopası yok, fallout 3'e laf edenlere çakma bioşok xcom geldi işte.

Tam tersi, Fallout 3'e laf etmeyenlere geldi. OH CANIMA DA DEĞSİN SAM, ÇATLA, PATLA.

aslın, özün, tutarlılığın değerini bilmeyenlere Fallout 3 yetmedi, üzerine tokat gibi Xcom. dumbed down oyunlara HOW COOL IS THAT diye atlamadan önce iki kere düşünün zira bir gün sizin favoriniz olan seri de franchise tecavüzüne uğrayabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

son mesaj dragonutopia nın forum konu listesine göre fakat öyle bir mesaj yok..
bişi yazdıda banlandımı adam?
(son mesaja git dedikçe hata veriyo pati sinir oldum ondan konu ile alakasızda olsa yazdım)

x-com u da daha görmedik etmedik ne olcağı belli dğei lhemen yermemek lazım ,bi fallout 3 e denkliyip baştan beklentileri düşürüyosunuz çok "harika" olucak sonra :)
edit: ahanda mesaj yazdım gözüktü dragonunkide
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

Sam said:

Tam tersi, Fallout 3'e laf etmeyenlere geldi. OH CANIMA DA DEĞSİN SAM, ÇATLA, PATLA.

aslın, özün, tutarlılığın değerini bilmeyenlere Fallout 3 yetmedi, üzerine tokat gibi Xcom. dumbed down oyunlara HOW COOL IS THAT diye atlamadan önce iki kere düşünün zira bir gün sizin favoriniz olan seri de franchise tecavüzüne uğrayabilir.

lolool
Sosyal ağlarda paylaş

pardon yaw bu kadar şiddetli tartışma alevlendireceğini bilsem sormazdım uplamazdım :/

Neyse, başladım ben oyuna, vaulttan çıktım megatonda 3-5 quest yaptım, markete falan gittim öyle takılıyorum.

Genel olarak bakarsak açıkçası oyun fena değil, feci şekilde morrowind & oblivion etkisi var üzerinde, ama sadece oyun olarak bakarsak güzel diyebilirim.

Ancak Fallout olmamış bu oyun yaw :/ Tamam iyi kasmışlar falan da, hala atmosferi bir şeyleri eksik gibi.

Henüz level 4 ya da 5im gerçi ateş karıncalarıyla cebelleşiyorum. Belki ileride biraz daha fark ediyordur.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

Sam said:

xcom tartışmalarında çok bahsi geçti yabancı forumlarda, fallout 3 hala fallout ama xcom ile x-com'un alakası yok diye. hatta nma sendromu demiş adamın birisi geçerli ve önemli eleştirilerin baştan sona nma usulü deli saçması sıvamalar nedeniyle arkaplanda kaldığını ve ciddiye alınmadığını, bu nedenle xcom gibi bir durumun doğduğu üzerine bir yazı yazmıştı. bulursam koyacağım. :p

aha buldum:

x-com: disappointment from the deep
said:
Unsurprisingly, No Mutants Allowed ruined everything.

Some people are so overly cynical that they go out of their way to complain about anything, such as those members of the Fallout-centric forum that whined about the series' move to 3D and went on lengthy diatribes explaining how turn-based combat was way more realistic than real-time combat.

...

Unfortunately, every reasonable concern on No Mutants Allowed was drowned out by outbursts from bitter nerds that were too emotional to find actual things worth complaining about. As a result, the website became synonymous with people who fear change. In fact, the overt cynicism made such an impact that it is now impossible to be skeptical of a sequel or franchise reboot on the internet without someone replying, "When did this place become NMA?" or "I guess it's popular to hate on new things".

ben de sorayım: paticik ne zaman nma oldu? :p
Sosyal ağlarda paylaş

NMA için ne söyleniyorsa benzer şeyler somethingawful'un ortamların kralıyız tripleri için söylenebilir. Biri vaktinde iyi ezmiş herhalde, kuyruk acısı force'da disturbance oluşturdu, dünyanın öbür ucundan sezdim.

Nasıl ben over emotional nerd / overt cynical (over yerine kasti olarak overt yazmış herhalde lol) / NMA'cı diye damga yemişsem bu yazıyı yazan adamı muhtemelen System Shock nedir bilmeyen, Bioshock'u hem pcsine hem de xboxına almış, favori oyunları Oblivion ve Fallout 3 olan, xcom trailerını görünce donuna boşalmış amerikan genci diye niteleyebilirim. ad hominem'e ad homnomnom.

said:
It's been a long time since a game like the original X-COM has come around. Why not make an update - not just more of the same but an evolution of the concept that stays true to the original's spirit, something that will do what Civilization IV did for its series?

Senin xcom için dediklerinin tam tersini diyor adam.

Civilization'a gelince, 4 değil 3'dür o evrimi gerçekleştiren. 4 mükemmelleştirmiştir. Xcom'u Fallout ile savunmak ne kadar alakalıysa Civ'i örnek göstermek de en az o kadar alakasız.

said:
Turns out those people were right. Fallout 3 had an incredibly detailed world and VATS was solid

AHAHAHA, gerçekten mi? Tabii adamın aklına detaylı dünya diyince modeller, grafikler geliyor. Fallout 3'de 5 evden büyük yerleşim görebilmiş mi? Fallout 3'ün detaylı dünyasında radyasyondan, açlıktan etkilenince ne oluyormuş? Gitmesine daha giderim ama hep aynı şeyler, topik 72 sayfa olmuş zaten, merak eden çevirip çevirip okusun. VATS desen 7.62 gibi oyunları yere göre sığdıramayan biri olarak en başta senin isyan etmen lazım Sam.

Xcom Fallout'dan daha iyi bir tecavüz olabilir, göreceğiz. Bu konuda bir iddiam olmadı. Tek söylemek istediğim buydu:

PATLA SAM PATLAAAAA, ÇATLA, İŞTE ADALET. OOOHH içimin yağları eridi.

Öbür xcomcular başınız sağ olsun, siz haketmiyorsunuz. Metin olun. asfasdf.
Sosyal ağlarda paylaş

yazı nisan 17'de yazılmış ki henüz videolar çıkmamışken "bekleyelim görelim hele" diyen siteler vardı. videolar çıktıktan sonra onlar da topa tuttu. ben yazıyı nma mantığının nasıl amacının tersine işlediğini açıkladığı için koydum ki ilgili kısımları alıntılamışım yukarıda.

fo3'te radyasyondan etkilenince hangi ilacı alıp güle oynaya devam ediyorsan fo2 ve fo1'de de aynı. işte nma mantığı bu, eleştirilecek şeyleri ggölgede bırakmak fasarya ile ki vats için geçerli. :p

mesela vats'ın yanlış bir tasarım ve kötü bir ara çözüm olduğunu daha fo3 çıkmadan yıl önce söylemişimdir, bu başlıkta hem de. nma'cileri memnun etmek için first person ve real-time'a uymayan, burst silahlar ve explosivelerle çalışmayan, ap'ye bağımlı olduğu halde alternatif olarak sadece nişan alıp ateş edilebilen saçmasapan bir sistem kondu ki hiç kimse memnun edilemedi. oyunun da en büyük kusurudur.

artık sağdan soldan miras kalmış sözde reboot yerine daha önce yaptığım gibi spiritual successor takip edeceğim, neyse ki x-com fallout gibi kendine has çok özel bir setting veya hikayeye sahip değil. xenonauts, ufo xt 2'ye filan bakarım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...