Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mutlu son


smash

Öne çıkan mesajlar

ok tarif:


Malzeme:
1 buçuk paket petibör bisküvi(çifte kavrulmuş olsa daha iyi)
1 paket krema (süt kutusunda olanlardan krema şanti değil)
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
Bir limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu

Yapılışı:

1 buçuk paket bisküvimutfak robotuyla un ufak edilir

Yarısı parfeyi koyacağınız dikdörtgen tepsiye konulur.

Sonra iki tane yumurtanın beyazıyla akı ayrılır.

Beyazı iyice sertleşene kadar mikserle çırpılır.

Mikser temizlenir ve yumurtanın sarısının içine yarım su bardağı şeker konduktan sonra yumurtanın sarısı da şekerler köpürene kadar (yaklaşık 3-4 dakika sürüyo) mikserle çırpılır.

Krema da aynı şekilde mikser temizlendikten sonra sertleşene dek çırpılır.

Yumurtanın akı yumurtanın sarısına yavaş yavaş yedirilir, hacminin kaybolmamasına dikkat etmek gerekiyomuş, böyle katlaya katlaya karıştırırsanız hacmi kaybolmuyo

Sonra bu karışıma bir limonun kabuğunun rendesi ve o limonun yarısının suyu eklenir.

Sonra karışıma krema eklenir ve bir daha mikserle karıştırılır, ama kısa süre, 15-20 saniye ki karışım hacmini kaybetmesin.

Sonra bu karışım tepsimizin üstündeki bisküvi kırıntılarının üzerine konur.

Karışımın üstüne kalan bisküvi kırıntıları serpilir.

Parfe buzluğa konur, 5 saat sonra dışarıda 5-6 dakika bekledildikten sonra servis edilir.

Üstüne de pekmez konur, şahane olur (pekmez azıcık konmalı yoksa bi tek pekmez tadı gelir)
afiyet olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...