smash Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 limonlu parfe yaptım donmasını bekliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Daha mutlu son olmamış o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 haklısın ama ben mutluyum şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 pekı parfe mutlu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 ben hic parfe yemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 biz cephede ateş altında parfe yerdik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 tavuk parfe aldım ben de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 parfeler ısınmıyor muydu o zaman :d :d :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 mutlu son diyince mecidiyeköy geldi aklıma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Parfene soham dayı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 kunefe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 ohh yedim mis gibi olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 parfe suks Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 sesu said: ben hic parfe yemedim. ben ne oldugunu b,le b,lmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 çok güzel bişey be böyle dondurmamsı pasta gibi diyim ama çok dandik oluyo böyle anlatmak gidin yiyin adam gibi bi tane limonlu parfe üstüne de pekmez koyun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Aaaa yerim ben onuuu ^_^ :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
semaa Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 tarifini ver bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 ok tarif: Malzeme: 1 buçuk paket petibör bisküvi(çifte kavrulmuş olsa daha iyi) 1 paket krema (süt kutusunda olanlardan krema şanti değil) 2 adet yumurta Yarım su bardağı şeker Bir limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu Yapılışı: 1 buçuk paket bisküvimutfak robotuyla un ufak edilir Yarısı parfeyi koyacağınız dikdörtgen tepsiye konulur. Sonra iki tane yumurtanın beyazıyla akı ayrılır. Beyazı iyice sertleşene kadar mikserle çırpılır. Mikser temizlenir ve yumurtanın sarısının içine yarım su bardağı şeker konduktan sonra yumurtanın sarısı da şekerler köpürene kadar (yaklaşık 3-4 dakika sürüyo) mikserle çırpılır. Krema da aynı şekilde mikser temizlendikten sonra sertleşene dek çırpılır. Yumurtanın akı yumurtanın sarısına yavaş yavaş yedirilir, hacminin kaybolmamasına dikkat etmek gerekiyomuş, böyle katlaya katlaya karıştırırsanız hacmi kaybolmuyo Sonra bu karışıma bir limonun kabuğunun rendesi ve o limonun yarısının suyu eklenir. Sonra karışıma krema eklenir ve bir daha mikserle karıştırılır, ama kısa süre, 15-20 saniye ki karışım hacmini kaybetmesin. Sonra bu karışım tepsimizin üstündeki bisküvi kırıntılarının üzerine konur. Karışımın üstüne kalan bisküvi kırıntıları serpilir. Parfe buzluğa konur, 5 saat sonra dışarıda 5-6 dakika bekledildikten sonra servis edilir. Üstüne de pekmez konur, şahane olur (pekmez azıcık konmalı yoksa bi tek pekmez tadı gelir) afiyet olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
semaa Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 teşekkür...:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mobi Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 MERABA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 yedim sanki bundan ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 semaa afiyet olsun aynı o fotoraftaki gibi oluyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar