smash Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 limonlu parfe yaptım donmasını bekliyorum
smash Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 haklısın ama ben mutluyum şimdi
Fly Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 parfeler ısınmıyor muydu o zaman :d :d :))
eisenheim Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 21, 2008 mutlu son diyince mecidiyeköy geldi aklıma
Llama Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 sesu said: ben hic parfe yemedim. ben ne oldugunu b,le b,lmiyorum
smash Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 çok güzel bişey be böyle dondurmamsı pasta gibi diyim ama çok dandik oluyo böyle anlatmak gidin yiyin adam gibi bi tane limonlu parfe üstüne de pekmez koyun
smash Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 ok tarif: Malzeme: 1 buçuk paket petibör bisküvi(çifte kavrulmuş olsa daha iyi) 1 paket krema (süt kutusunda olanlardan krema şanti değil) 2 adet yumurta Yarım su bardağı şeker Bir limon kabuğu rendesi ve yarım limon suyu Yapılışı: 1 buçuk paket bisküvimutfak robotuyla un ufak edilir Yarısı parfeyi koyacağınız dikdörtgen tepsiye konulur. Sonra iki tane yumurtanın beyazıyla akı ayrılır. Beyazı iyice sertleşene kadar mikserle çırpılır. Mikser temizlenir ve yumurtanın sarısının içine yarım su bardağı şeker konduktan sonra yumurtanın sarısı da şekerler köpürene kadar (yaklaşık 3-4 dakika sürüyo) mikserle çırpılır. Krema da aynı şekilde mikser temizlendikten sonra sertleşene dek çırpılır. Yumurtanın akı yumurtanın sarısına yavaş yavaş yedirilir, hacminin kaybolmamasına dikkat etmek gerekiyomuş, böyle katlaya katlaya karıştırırsanız hacmi kaybolmuyo Sonra bu karışıma bir limonun kabuğunun rendesi ve o limonun yarısının suyu eklenir. Sonra karışıma krema eklenir ve bir daha mikserle karıştırılır, ama kısa süre, 15-20 saniye ki karışım hacmini kaybetmesin. Sonra bu karışım tepsimizin üstündeki bisküvi kırıntılarının üzerine konur. Karışımın üstüne kalan bisküvi kırıntıları serpilir. Parfe buzluğa konur, 5 saat sonra dışarıda 5-6 dakika bekledildikten sonra servis edilir. Üstüne de pekmez konur, şahane olur (pekmez azıcık konmalı yoksa bi tek pekmez tadı gelir) afiyet olsun
smash Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 22, 2008 semaa afiyet olsun aynı o fotoraftaki gibi oluyo :)
Öne çıkan mesajlar