Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 7

reyou

Öne çıkan mesajlar

Walla cikmasina ne kadar var, ne olur ne biter ayrintisina kadar bilmesemde, microsoft vista ile yaptigi hatayimi telafi ediyor yoksa pazarlama stratejisi olarak ne versek yer bunlar mi diyor bilmiyorum ama, ole yada bole. Ipe ipe kuracagimiz, gelisini engelleyemedigimiz isletim sistemi su siralar kodlanmaya devam etmektedir :D
evet efem gelismeleri bu topicte tartisabilir, takip edebiliriz.. Nese bir goz atma acisinda iste bazi linkler:
1- Wikipedia
2- Google Videos (Windows 7 Hakkinda)
3- Windows 7 News.com
4- Eksi Sozluk
Sosyal ağlarda paylaş

Windows Me'den Xp'ye olan geçişin benzeri gibi birşey olucak bu.
Birçok temel faktörü aynı,kernelde bile gıdım değişme yok,ramlerimiz şişicek yine heyoo:p
Değiştirilen,geliştirilen özellikler tam yerinde aslında ama bazı şeylerde geliştirileseymiş keşke..ama asıl önemli olan nokta büyük değişimlere gebe bir süreçte çıkıyor bu windows,söylenilen şeylere göre 2010da 12 çekirdek görmemiz,yada gpuya tüm işleri yükleyebilmemiz gibi olaylara ne kadar performanslı destek vercek görcez..

ps: kaynaklar arasında ekşisözlük ne alaka.konuyla ilgili olarak,türk kaynaklı bile birçok daha sağlam yer var
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:
vista niye hata yahu?
Eğer sen bir konuda tekelim diyorsan,çalıştırdığın coderlar yazılım aleminde isimende olsa tanınıyorsa,Vista diye bir işletim sistemi sunamazsın kullanıcıya.

Microsoftun ilk yaptığı şey değil bu,hep yeni bir sistem atar ortaya,2 sene sonra ona update yapar yeni sistem diye sunar ortaya.

http://windowsvistablog.com/blogs/windowsvista/archive/2008/05/27/communicating-windows-7.aspx
Major Release'di hani windows 7..
Linux'un kerneli son zamanlarda windowsu eziyor,özellikle paralel çalışan programlarda microsoft kayıplarda,ama bunla ilgili halen çalışma yok.

Xp downgrade'di niye hep uzatılıyor?
Bugün niye intel bile ofislerinde xp kullanıyor?
Aldığı sistem ihtiyacını geri döndürebiliyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

windows 7 (eğer ms'in yalancı olduğunu iddia etmiyorsanız) yeni bir kernel üzerine. vista = nt6, win7 = nt7.

ha sonuçta yeni kernel derken, kerneli sıfırdan yazmıyorlar tabii. bunun da sebebi çok açık; geriye yönelik uyumluluk. yeni kernel demek, kullanıcıyı harap eder. ms bu yönde bir açıklama yaptı zaten.

bunun dışında win7, modüler bir yapıda olacak. yani işletim sistemini kurduğunuz gibi zilyon tane ms programı kurulmayacak. isterseniz çok light bir işletim sisteminiz olabilecek (deniyor). bence bu çok olumlu bir gelişme ve en büyük artısı.

zamana gelince; çıkarılma zamanı gayet normal. geçmiş sürümler arasındaki sürelere de bakarsanız.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Gerçekten modüler olursa Linux'den alıştığımız gibi deneyebilirim belki. Ama ben modüler denince tüm kernel modüllerini yönetmek isterim. Şu anki sistemimde (şimdi saydım) 14 tane kernel modülü çalışıyor. Vista'da zilyon tane default olarak geliyor. Bunları düzenleyebilmek isterim. Hızlı olması için komut sisteminden ayar isterim. Linux'ün etc'lerine çok alıştımç
Sosyal ağlarda paylaş

^^ShadowSong^^ said:
CthuLhu said:
vista niye hata yahu?
Eğer sen bir konuda tekelim diyorsan,çalıştırdığın coderlar yazılım aleminde isimende olsa tanınıyorsa,Vista diye bir işletim sistemi sunamazsın kullanıcıya.

Microsoftun ilk yaptığı şey değil bu,hep yeni bir sistem atar ortaya,2 sene sonra ona update yapar yeni sistem diye sunar ortaya.

http://windowsvistablog.com/blogs/windowsvista/archive/2008/05/27/communicating-windows-7.aspx
Major Release'di hani windows 7..
Linux'un kerneli son zamanlarda windowsu eziyor,özellikle paralel çalışan programlarda microsoft kayıplarda,ama bunla ilgili halen çalışma yok.

Xp downgrade'di niye hep uzatılıyor?
Bugün niye intel bile ofislerinde xp kullanıyor?
Aldığı sistem ihtiyacını geri döndürebiliyor mu?

Linux eninde sonunda ezicek windows'u zaten. Belki 10 yıl sonra belki 20 yıl sonra ama ezicek. Linux geliştirilmeye açık bir işletim sistemi. Yani Dünya vs Microsoft diyebiliriz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...