canola Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 publicte mangal yapmmak /= tiyatroda alkışlamamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 işte insanlarda iq denen birkaç zeka ölçütü iki basamaklı olunca böyle oluyo. 1) insanlara parasını nasıl harcicanı kimse söyleyemez. 2) siz kazanıp verirsiniz sözleşme imzalarsınız o başka. 3) kendi adıma konuşayım, yapılanın çok yanlış ve saygısız olduğunu düşünüyorum. 4) ama verilen tepkinin abartılı olduğunu söylüyorum. 5) o hanzolar olmadan insanların hayatını idame ettiremiceğini sölüyorum. zira para harcıyolar evinize para giriyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 aslinda tuketim toplumu icinde hanzolasmis insan fikri gayet mantikli geliyor akla. tuketim toplumunu endustri sektorunun, servis sektorunun gerisinde kalmasi olarak algilarsak; hicbir sey uretmeyip sadece tuketen insan modeli ortaya cikiyor. bunun uzerine bir de amerikanin bircok 3. dunya ulkesi uzerinde uyguladigi kulturel emperyalizmi eklersek fedaykinin soylemeye calistigi sey de mantikli. yani mc donalds ornegiyle diger soyledikleri arasindaki iliskileri boyle aciklayabiliriz. e adi ustunde tuketim toplumu, post-modern toplum olarak da gordugumuz sey insanlarin birbirine bagliliklarini kaybettikleri ve bireysellestikleri bir toplum olarak gorulur. konusulan ornege bakarsak da insanlarin saygisizlik yapip kalabaliga kalmamak icin gosteriyi sonuna kadar beklememeleri tuketim toplumuyla pek yakindan olmasa da alakali aslinda. ha bir de sonradan gormekle falan bir alakasi yok bunun arkadaslar. boyle saygisizliklari yapip da sulalesi ezelden beri ust duzey olmus insan da cok fazla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Halk cahil arkadaşım. Cebinde parası olan da cahil olmayan da cahil. Cebinde parası olan tek önemli şeyin para olduğunu sanıyor, onu statü sahibi yapan şeyin para olduğunu düşünüyor, o yüzden adam olmuyor, kişi başı 150 milyon hesap ödediği restoranda arka dişlerine parmağını sokuyor, sümkürüyor. Umrunda değil çünkü bu memlekette bu herife yaşam denen şeyi kim öğrettiyse o da bir bok bilmiyor. Nesiller boyu böyle cahil, okumamış ya da pislik ailelerden gelip bir yerde parayı kırınca da böyle hayvanlar ortaya çıkıyor. Ben aşırı doluyum bu konuda 12 kere falan küfür yazıp sildim yani. Şehire gelip yaşıyorsan şehirli gibi davranacaksın, davranamıyorsan da defolup gideceksin hangi köyden geldiysen. Diyorum ama işte köyden şehre gelenler, şehir hayatına uyum sağlamaktan ziyade şehri köyleştirmekle meşgul oldukları için aynı tabloyu görmeye devam etmekten başka bir seçeneğimiz yok. Çünkü sir'ün dediği gibi, İstanbul gibi şehirlerden başka gelecek yerleri yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 evet ordaydım. ben yarısında kalktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 forgiver said: ben elit değilim en güzelini yapmışlar insan içinden geldiği gibi hareket etmeli walla hiç kasamam parasıyla değil mi belki beğenmediler, ortasında kalkıp gitmek yerine sonuna kadar zor beklediler veya sırf öyle yapmak istedikleri için, sinema da creditsleri beklemekten farksız olarak algıladılar, imdbden sonra bakarım bakcağıma dediler, vs. belki bir daha hiç uğramıyacaklar bile böyle bir etkinliğe sende maruz kalmıycaksın böyle iğrenç, kötü şeylere dünyanın en önemsiz olayı için kasılmıycaksın bende bir tiyatro oyununa gittim daha ilk 10 dakikasında, benim tarzım bu deil bu dedim(çocuk ken götürülen ninja turtleslı oyunları da beğenmezdim) koltuklar doluydu baştan çıkamadım, bitince millet alkışlıyordu, ayağa kalkıyordu, ben pek bişey hissemedim oturduğum yerden ellerimi biribirine yaklaştırdım çok insancıl biri olduğum için sahnedekiler, insanlar beğenmese çekip gitse üzülür diye düşündüm(emeğe saygı,rep) ama ben mutlu muydum? değildim boşuna para vermiştim, sonuna kadar izlemek zorunda kalmıştım ama topic açmadım içime attım Allah başka dert vermesin bodozluk böyle birşey olmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Xaenin said: Halk cahil arkadaşım. Cebinde parası olan da cahil olmayan da cahil. pis halk. tu kaka dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 elaidi said: 1) insanlara parasını nasıl harcicanı kimse söyleyemez. 2) siz kazanıp verirsiniz sözleşme imzalarsınız o başka. 3) kendi adıma konuşayım, yapılanın çok yanlış ve saygısız olduğunu düşünüyorum. OK BAPS diyesim geldi şu 1+2 vs. 3 çelişkisi karşısında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 canola said: publicte mangal yapmmak /= tiyatroda alkışlamamak. ikiside görgüsüzlük denyoluk hanzoluk benim gözümde. herkes elit olsun kaygısında olduğunu sanmıyorum fedaykinin elaidi, adam rahatsız olmuş bunuda burda belirtmiş, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 E de? içinden geldiyse de. neyse son kez açıklayayım, savunduğum şey yapılanın doğru olduğu değil. karşısında olduğum şey bu abartılı küfürlü tepki, ve bu karşısında olduğum şeye neden karşı olduğumu anlatırken diğer saygısız insanları savunuyor durumuna düşüyorum. Aslında durum o değil. Ama yine de, insanlar onları eleştirirken de yanlış eleştiriyor. Ne kadar eleştirsem de o insanları, doğru şekilde eleştirilmesi taraftarıyım. yanlış anlaşılma kalmamıştır umaırm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Theridone said: Xaenin said: Halk cahil arkadaşım. Cebinde parası olan da cahil olmayan da cahil. pis halk. tu kaka dimi? Sen kimsin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Xaenin said: Şehire gelip yaşıyorsan şehirli gibi davranacaksın, davranamıyorsan da defolup gideceksin hangi köyden geldiysen. Diyorum ama işte köyden şehre gelenler, şehir hayatına uyum sağlamaktan ziyade şehri köyleştirmekle meşgul oldukları için aynı tabloyu görmeye devam etmekten başka bir seçeneğimiz yok. Abi sen Istanbul'da dogup buyumussun sehirli olmak senin icin cok kolay bir sey gibi gorunuyor. Buradaki bircogumuz icin de oyle. Ama sehir disindaki insani birak oradaki toplum, oradaki aile yapisi, gelenekler gorenekler hepsi cok farkli. Bu insanlar yasam standartlarini gelistirmek icin Istanbul veya Izmir gibi sehirlere geliyorlar evet sir' un dedigi gibi de gidecek baska yerleri yok. Ama hickimse bu insanlara asirlar boyunca dayatilan aliskanliklari birakmalarini soyleyemez ki. Soylesen de beceremezler zaten. Evet hos bir durum degil ama yapacak sey de yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 kuruttular istanbulu zaten. sanki buraya gelince bi avantajları mı oluyo bu insanların. davetiye yollamıyo kimse evlerine buyrun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GwindonSurion Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 yahu kültürel bir etkileşim bu ben hayatımda tiyatroda müzikalde operada (evet bunlara gidiyorum ben vaay demek gidiyosun demenize gerek yok) alkışlamayan görmedim demek ki bir şey var heralde bilemiyorum.. neyse tartışmadan çekiliyorum dfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 mamma miaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
canola Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 eladinin ve ginalynin tüm dediklerine katılıyorum topikte ve bişey ekliyim. diğerlerinin de gitmeye çalıştığı nokta doğru ama siz bitli yorganı yakmak istiyosunuz, halbuki ben zor olanı, yıkamayı tercih ederdim. eleştirim bu yönde ama tercih şahsındır ennihayetinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sesu Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 elaidi said: kuruttular istanbulu zaten. sanki buraya gelince bi avantajları mı oluyo bu insanların. davetiye yollamıyo kimse evlerine buyrun diye. oluyor tabii avantajlari ekonomik acidan olsun cocuklarinin egitimi acisindan olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 anadoluda istanbuldan çok daha medeni yerler var, anadolu=/= medeniyetsizlik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 sir said: xaenin, istanbul dışında da doğru düzgün şehirler, yatırım, iş olanakları, finans merkezleri olsaydı, belki "istilaya" uğramazdık di mi? veya hani mamma mia'ya vericek parası olup da gidenler bunu yapıyosa, köy yaşantısından başka bişey bilmeyen, şehir hayatını ilk kez gören adamdan ne bekleyebilirsin? düzgün giyinmiyolar mı, ah çok özür dileriz.. evet yapılan saygısızca, ama tekrar ediyorum çok ileri gitmiş fedaykin. Yolda gördüğü kıza laf atmak Yol ortasında burnunu karıştırmak Balgamını işlek caddelerde insanların önüne fışkırtmak İşaret parmağıyla sağ burun deliğini kapamak suretiyle sol burun deliğine uyguladığı basınç neticesinde kaldırıma sümük fırlatmak geldiği köyün geleneğiyse tamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 keşke herkes benim gibi olsa lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 GwindonSurion said: Law said: Ama tutupda ortaya çıkan şey için sırf emek harcandı diye alkış beklemekde saçma. Tiyatroda müzikalde bu genel bir gelenektir ve mamma mianın da kötü bir şey olarak ortaya çıktığını zannetmiyorum ortaya çıkan şey güzel ama sen beğenmediysen alkışa layık bir şey ortaya çıkmamış olamaz Gösteriyi izlemedim, ve ortaya çıkan şey muhakkak güzeldir yani herhalde öyledir. Kendi klasmanında bir klasikdir herhalde. Ama oturup bana izletirseniz ve beğenmessem alkışlamam yani, isterse dünyanın en güzel eseri olsun. Belki öküzümdür belki anlamamışımdır ne değişir :) beğenmediğim birşeyi alkışlamam. Alkış aslında bir beğeni ifadesidir, insanlar gelenek olmuş diye beğenmedikleri bir eseri neden alkışlasın. Gelenek diye alkışlıyorlarsa gelenek olsun diye herhalde bu tür aktivitelere katılıyorlar demek ki ? Yada işte ben "Müzikale" gittim demek için gidiyorlardır. Zaten bir eseri beğenmiş iseniz mümkün değil kayıtsız kalamaz bir şekilde dışa vurursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 keşke monşer, keşke Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 raistlin majere veya Sartan sendromu diyoruz biz buna, insanlar veya evren sizin istediğiniz gibi değilmi? ehe hepsini yokedip baştan yapalım, sadece kendi istediğimiz gibin olsun.. ops gene mi olmadı bu sefer sen batırdın eheuyhe vede öküz faydalı bir hayvandır insan ırkının şu anki gelişimine belki en çok katkıyı yapan hayvandır, öküzler olmasaydı hala mağarada yaşıo olabilirdik misal. bunun parçasısın istesende istemesende :D nüfüs cüzdanına bakman veya hergün dışarı çıkman yeterli :P ülkene hoşgeldin cnm, öptm mucks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 sesu said: elaidi said: kuruttular istanbulu zaten. sanki buraya gelince bi avantajları mı oluyo bu insanların. davetiye yollamıyo kimse evlerine buyrun diye. oluyor tabii avantajlari ekonomik acidan olsun cocuklarinin egitimi acisindan olsun istanbula ne avantajları var diyorum kendilerine değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kitana Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 8, 2008 xaenin o eğitime giriyor. köylü köyde kalsın arkadaş diyip , eğitimini batıdaki gibi sıkı tutmazsan tabiki dediğin şeyleri yapar. ama sırf doğuyu batıdan uzak tutup doğulu batılı diye ayırmak yanlış. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Herkesin hakları eşit. Ha böyle bir gerçek varmı , malesef var ; ama doğulu göç etti diye de YÖRÜ GET KÖYÜNE demek hoş değil. ayrıca fedaykin fazla abartmışsın elaidi nin dediği 2 cümleye aşırı katılıyorum. elaidi said: Orada verilen emeğin karşılığı bilete verilen paradır. Alkış takdirdir. Herkes takdir etmek zorunda değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar