Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tüketim Toplumunun Saygısız Piçleri

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

oyoyoy topicden yine popülizm fışkırıyor,

bizde aristokrasi içinde yetişmedik, devlet okulundan çıktık, çıktıktan sonra barzo olmadık, ahlak insanın içinde olan bir şeydir, başkaları bir dereceye kadar öğretir.
5-10 cocuk doğuruk sokağa salmak kolay, o adamlara ben niye ahlak öğretiyorum?
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğim gibi, yaptıklarının öküzce, köylüce, saçma, ayıp, saygısız olduğuna inanıyorum hem de en alasından.

ama tüketim toplumunu tamamen elit bir kesim olarak görmek imkansız ve bunu kabullenmek zorunda herkes. türkiye dışındaki ülkelerde her zengin insan aristokrat değil malesef türkiyede daha kötü bu durum kabul ediyorum. paranın kimde olacağını biz seçemiyoruz.

fedaykin'in kendi yaptığına ve düşündüğüne aykırı insanlara ilk küfürlü yakıştırması değil bu. o yüzden bu tepkim.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:
Xaenin said:
Abartı falan yapmamış fedaykin, son derece haklı. Öküzlük göreceli bir kavram değildir. Nerede ne yapman gerektiğini bilmemek değildir öküzlük. Bilmediğini bildiğin halde, kendi bildiğini doğru sayıp umarsızca hareket etmektir öküzlük. Ben artık nefret ediyorum insanımızdan, sempati duymamayı, acımayı, cahildir değildir demeyi geçtim, artık sevmiyorum, nefret ediyorum çünkü kim ne kadar uğraşırsa uğraşsın öğrenmeyecek bu gerizekalı insanlar. İstanbul dediğimiz, bir zamanlar mega kent olarak andığım o güzel şehir şu anda git gide bir köy-şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Sağıma soluma baktığımda 1 tane düzgün kılıklı kıyafetli insan göremiyorum. Trafikte giderken arabaların içindeki insanlara bakıyordum geçen gün, 10 kişiden 8'i köyden gelmiş şehire, istila etmişler resmen ve şehir adabını öğrenmek gibi bir niyetleri bile yok çoğunun. Arada da bir kaçı parayı bulup Mamma Mia gibi dünya çapında inanılmaz başarı sağlamış bir müzikale gidecek parayı bulacak yerlere geliyor ama işte eşşeğe altın semer taksan yine eşşektir olayı burada da geçerli. Çünkü gerizekalılar o kadar cahil, o kadar bilgisiz ki, paranın insanı kültürlü ve sofistike yaptığını sanıyorlar. Parasını verince istediği gibi davranabileceğini düşündüğü sürece bu insanlar, ben bu ülkenin vatandaşına adam demem çünkü onlar kendilerini adam yerine koymayı düşünemiyorlar bile.

ilk bold'a katılmıyorum.
ikinci bold için de orda çıkan insanların yaptıklarını haklı ve doğru gördüğüne dair bişey yok ki? adam sanki dönüp kalanlara gülmüş gibi konuşmayalım. Ayrıca istedikleri kalabalığa kalmadan çıkmak, sahneye çıkıp müzikalin ortasında horon tepmek değil.

Orada kalıp alkışlamaya devam eden izleyici yerine şovu o izleyiciye sunan sanatçıların yerine koyunca kendini daha anlaşılır oluyor demek istediğim şey. Sinemada Cast ekranında çıkmak değil bu, biz size böyle güzel şeyler yaptık, bi alkışlayın da gidelim diyorlar onu yapanlar. Aldıkları paradan falan filandan çok daha önemlidir yaptıkları şeyi insanların beğenmesi ve bunu göstermesi, aldıkları paranın boşuna olmadığını anlarlar, mutlu olurlar vs. Sen şimdi böyle bir şey yapıyorsun, olayın sonu geliyor bi bakıyosun insanlar kalkıp gidiyolar.

Seks yaptıktan sonra hiç bi laf etmeden giyinip evine gitmek gibi bir şey bu.
Sosyal ağlarda paylaş

ne dedin çok merak ettim. pmden filan söyle bari.

ayırca taaa ilk postlarda yazılmış ki paranın çoğu onlarda. nefret ettiğiniz adam sizin elit hayatınızı idame ettirmenizi sağlıyo. bi nevi muhtaçsınız onların toplum içinde yer almasına. o yüzden biraz çekeceksiniz maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

"Taş" a "taş", "ova" ya "ova", "öküz" e "öküz" ,"piç" e "piç "diyen zihniyeti eleştirmeye pek hakkımız olmadığını düşünüyorum. Oraya para verip hem de izlediği şovdan zevk almış bir kişinin de dallama kategorisine de girebileceğini sanmıyorum AMA yaşadığımız bu kozmopolit şehirde çeşitli hayvansal davranışların sadece bir müzikhalde gözlemlenebildiğini düşünen bir kişinin de paradigmasının ve sosyal tolerans seviyesinin de dar ve önyargılı olduğunu düşünüyorum.

elaidi said:
Orada verilen emeğin karşılığı bilete verilen paradır.

Alkış takdirdir. Herkes takdir etmek zorunda değildir. senin gibi davranmayan insanlara da piç demek haddine değildir. onlar sana ne kdar saygsız geliyorsa sen de onlara bir o kadar dallama geliyor olabilirsin.

E onlar piç oluyorsa da sen de dallama oluyorsun. Kimileri beklemeyi sevmeyip çıkarken içeride durup Ah şunları alkışlayayım çok sanatsever bir kesimin üyesiyim takdir edeyim çıkanları diğer 3 şarkıyı da dinleyeyim demek istemeyebilirler.

onlar sen içerde beklerken kıçlarıyla sana gülmediyse sen de onlara piç diyemezsin.

ayrıca önce iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırıcaksın böyle durumlarda. sen nasıl bir saygısızsın ki insanları böyle yargılayıp piç diyebiliyorsun.

ayrıca yaptıklarının yanlış olduğuna inanıyo olmama rağmen yazış tarzının saygısızlığı ve densizliği yüzünden onları savunmuş gibi gözüken bi yazı yazmak zorunda kalmam da ayrıca üzücü.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte öylelerine muhtaç olduğumuzu düşünmek bile iğrenç geliyor bana. Gerek kültürel gerek başka muhtelif açılardan 10 kere cebimden çıkaracağım adamların kendini bir bok sanması, bazılarımızın da o barzolara muhtaç olduğumuzu düşünmesi çok çirkin bir olay benim gözümde.
Sosyal ağlarda paylaş

xaenin, istanbul dışında da doğru düzgün şehirler, yatırım, iş olanakları, finans merkezleri olsaydı, belki "istilaya" uğramazdık di mi? veya hani mamma mia'ya vericek parası olup da gidenler bunu yapıyosa, köy yaşantısından başka bişey bilmeyen, şehir hayatını ilk kez gören adamdan ne bekleyebilirsin? düzgün giyinmiyolar mı, ah çok özür dileriz..

evet yapılan saygısızca, ama tekrar ediyorum çok ileri gitmiş fedaykin.
Sosyal ağlarda paylaş

elaidi said:
Dediğim gibi, yaptıklarının öküzce, köylüce, saçma, ayıp, saygısız olduğuna inanıyorum hem de en alasından.

ama tüketim toplumunu tamamen elit bir kesim olarak görmek imkansız ve bunu kabullenmek zorunda herkes. türkiye dışındaki ülkelerde her zengin insan aristokrat değil malesef türkiyede daha kötü bu durum kabul ediyorum. paranın kimde olacağını biz seçemiyoruz.

fedaykin'in kendi yaptığına ve düşündüğüne aykırı insanlara ilk küfürlü yakıştırması değil bu. o yüzden bu tepkim.

ben mi yalnış anladım yoksa fedaykin tüketim toplumu yüzünden hanzolaşmış insanlardan mı bahsediyor. Pek bi elit beyanda da bulunmamış zira.
Ha toplumun şu anki halinden memnunsanız peki, ama şahsen hergün daha ağır sözleri sarfediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
xaenin, istanbul dışında da doğru düzgün şehirler, yatırım, iş olanakları, finans merkezleri olsaydı, belki "istilaya" uğramazdık di mi? veya hani mamma mia'ya vericek parası olup da gidenler bunu yapıyosa, köy yaşantısından başka bişey bilmeyen, şehir hayatını ilk kez gören adamdan ne bekleyebilirsin? düzgün giyinmiyolar mı, ah çok özür dileriz..

evet yapılan saygısızca, ama tekrar ediyorum çok ileri gitmiş fedaykin.

Şehir hayatını ilk kez gören adamdan bir beklentim yok. Lafım cebine 2 kuruş para girdiği için kendinde, kendini geliştirmeme, uyum sağlamama lüksü olduğunu sananlara benim. Cebine biraz para girmesi, geldiği yerde davrandığı gibi davranma hakkı vermiyor kimseye.
Sosyal ağlarda paylaş

ah ulan buralar böylemiydi eskiden.
bizim zamanımızda asil olanlar zengindi sadece.
şimdi sermayedarlar zengin. asaletin bi hükmü kalmamış.
eskiden iyi kötü tanımlanırken asil olanlara göre belirlenirdi.
noble olanların yaptıkları doğru olarak adlandırılırdı.
aristokratlarımız vardı.
herkes için doğru olanı gören, bilen, yapan.
kendileri için yaptıkları da doğruydu.
çünkü onlar iyi insanlardı.
asildi onlar.
ama bir gün bişeyler oldu.
eskiden altınlarını biriktiren küçük tacirler minik atolyeler açıp bişeyler üretmeye başladılar.
sonra ürettiler,
ürettiler.
sonra zaman geçti, mass production denen şeyi yaptılar.
çok ürettiler.
çok sattılar.
alanlar çok tüketti.
kocaman tüketim oldu.
daha çok tüketildikçe daha çok para kazandılar.
çok paraları oldu.
demokrasi geldi.
aristokratlar gitti.
herkes istediğini alabilsin satabilsin dediler,
herkes özgür oldu.
daha çok para kazandılar.
toplumları ve dünyayı yönlendirdiler.
asiller gitti.
iyi-kötü kavramı gitti.
para geldi.
daha çok parası olan daha etkili oldu.
daha etkili olan kendi yaptığına doğru dedi.
doğrular değişti.
asillerin doğruları gitti.
özgür doğrular geldi.
isteyen istediğini yaptı.
her zengin istediğini söyledi.
her zengin istediğini yaptı.
herkesin kendi doğrusu oldu.
herkes kendi doğrusunu izledi.
insanlar dağıldı,
ayrıldı.

j.j. rousseau bu şiirini edirnede vatani görevini yapmakta olan tüm mehmetçiklerimize ithaf etmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

Tüketim toplumu yüzünden hanzolaşmış insan ne ya allah allah. içi boş tanımlarla gelmeyin.

hanzo kendini geliştirmezse

köylüdür
şehre yakışmaz
hanzodur
barzodur
dangalaktır
denyodur
görgüsüzdür
ayıdır

ama bundan ilerisi değildir. Siz de o paralı insanlar olmadan nah yaşarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Beyler lamı cimi yok futbol maçı değil bu,tiyatro veya müzikal izliyorsunuz en basit gelenektir bu oyuncular selamlanırken alkışlamak....Beğenmediysen alkışlama kardeşim de kalkıp kaçmak nedir ki,saygısızlık değildir de nedir?
Hala nesini savunuyorsunuz düdepdüz yapılan ayıbın ve saygısızlığın...Bana göre normal arkadaş,ben yapamam öyle şeyler,ister alkışlarım ister alkışlamam,paramı verdim gibi bir zihindeyseniz gitmeyin kardeşim tiyatroya müzikale filan...Herşeyin bir adabı,kuralı,geleneği var,ayak uyduramıyosan bulunma orda kimse seni zorlan sokmadı oraya...
Kendinizi o insanların yerine koyun bakalım bi,nasıl hissedeceksiniz...Oyun bitti,insanlar kaçışıyor,bir düşünün allah aşkına...Neyini hala savunuyorsunuz yapmayın ya...
Sosyal ağlarda paylaş

wall of text yazarak bol bol sosyolojik tanım yapabilirim, gerek yok anladığını farzediyordum, daha öncede caddebostanda plajda mangal yapanları tartıştığımız bir topic vardı "efendim insanlarımız ne yapsın eğittinizde hayır mı dediler, nasıl kızarsınız bu insanlara" tarzı savunmalar vardı.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...