Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SW: TOR - SS, Video ve daha niceleri..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Sparkcaster said:

wowun grafikleri teknolojik olarak bok gibiydi eq2 nin yanında, fakat grafik herşey olmadığı için bu kadar aştı, şahsen ben ultrarealistik megazilyon grafik motoru yerine her oyunda source motorunu tercih ederim

teknik grafik konusunda eq2 daha iyi olabilir, ama sanatsal grafik konusunda wow daha iyiydi bence. sonuçta grafik dediğimiz zaman sadece kaplama kalitesinden ibaret olmuyor.

aquila said:

beyler sakin, alti ustu oyun, essek kadar adamlariz.

çalış baban gibi eşek olma.

Gangren said:

Abi dev'ler hangi kafada yaşıyor anlamadım ki?

"Dungeon Finder sosyalliği azaltıyor" derken, ne var akıllarında? Bi dungeona grup bulmak için adamlarla bara gidip 2 tek atmıyoruz ki sonuçta.

"/2 DPS LFG instance" dediğinde çok mu sosyalleşiyorsun veya adam seni "sorry mate no more dps" dediğinde mi oluyor o.

Saçma olmuş.

katılıyorum. keşke üstteki o dediğin olsa aslında güzel olurdu. ama öyle olmadığı için dungeon finder gibi şeylere mahkumuz.

RRa said:

LFG xx yazmaktan çok DF olmadığı zaman pugla girip başarılı olduğun gruptaki kişileri arkadaş listene ekliyorsun, onlar seni ekliyorlar, yarın giderken seni tekrar çağırabiliyorlar, hatta böyle 3 4 birliktelikten sonra dungeon arkadaşı bile olabiliyorsun. bence dediğim gibi global chate lfg yazmaktan çok bunu kastediyor

random grup sırasında da yapabiliyorsun bunu.

Snake said:

mmonun mantığı emeğinin karşılığını almaktan ibaret. ne kadar oynarsan ve oynadığın oyuna ne kadar özenirsen o kadar başarılı olursun. çalışıyosan da kusura bakmıycaksın, ya casual takılcaksın ya da yavaş ilerliceksin. kendim çalışmadığım için demiyorum bunları. günde oyun oynamaya 1 saat bulamıycak durumda olsam bile aynı lafları söylerim. sonuçta mmo oynamak mecburi bişi diil. açarsın multiplayer fpsni, 15-20 dk takılırsın. tabi iş güç yoğunsa ondan da zevk alamazsın kendini geliştiremediğin için. o zaman geriye tek seçenek kalıyo o da sp.

Snake said:

herkesi aynı çatı altında memnun edemiyosun işte ne yaparsan yap. en iyisi serverları pve-pvp diye ayırcağına bu şekilde ayır. zamanı olmayan gitsin herşeyini otomatik yapsın o serverda.

şey tavrını anlamadım ben, "25 saat oynama imkanı yoksa hiç oynamasın!"

oyun bu sonuçta, illa sen 25 saat oynuyorsun diye diğer herkesin o şekilde oynamasını bekleyemezsin.

Snake said:

wowdaki df artık öyle bi konumdaki hızlandırılmış level atmayla beraber kullanıldı mı ne olduğunu anlamadan 85 oluyosun. adama ashenvale diyorum, "o ne?" diye bi cevap alıyorum. oturduğu yerden dünyanın 4 bir tarafındaki dungeonlara ışınlanarak level atlıyo adam.

bir oyunun continent based değil de dungeon based olmasının dezavantajı bu. df sisteminin değil.

Sparkcaster said:
mesela arena vs isteyenler var, blizz devlerinden biri de dedi arena wow için yaptığımız en kötü şeylerden biri oldu diye
esports ot bok diye class dengesinin hiç bir zaman ayarlanamayacağı bir durum yarattılar

class dengesi kasmaları beni de çok rahatsız etti. nuker vs tank başabaş kavga edebilsin diye eşitlemeye çalıştılar felan.
sırf bu yüzden hala heroic classlar gelmedi. bi tek death knight'ı koymayı becerebildiler.

Kanuni said:
simdi nasil ?

abi herif sefil , siktir et olm at gitsin kime ne, shoot, olm herif ninjaladi lan olm sanane sende ninjala, abicim herif wipelatiyor bilerek at yenisini al, abicim adamin o bossda itemi yokmus oraya gitmiyor, at gitsin, nah atarim adam tank, hassiktir o zaman o ne derse o takil abicim pesine.

oyuncuların seviyesiyle de alakalı bu. herkese hitap etme çabası yüzünden her kitleden oyuncu geldi. öyle olunca, "üff bana ne, ben item kasıyorum, bana uymayı beceremiyorsa kendi bileceği iş" diye şutluyor adamı.

item düşme oranı %0.1 olunca, aynı dungeonı 1000 kere yapıyorsun. en kısa yoldan nasıl yapacağına bakıyor adam da.
Mesaj tarihi:
Bizde animizdan bahsettik son paragraftada bildirdik zaten olamayacagini, zayifla az zayifla mighty efendi :)

Oyunlar ne kadar zor hedefler ne kadar guc olursa oyuncular arasi etkilesim o denli kaliteli ve seviyeli olur , olmazsa wow olur.

Oyun ne kadar zor ve karisik olursada o oyun malesef artik tutmaz, yapacak tek sey birlikte tanidigin kisilerle oynamak.
Mesaj tarihi:
Dungeon finder, grup finder herne ise bunun asil ozelliginin cross server adam bulmasi oldugunu idrak edemeyen adamlarla neyi tartisiyorsunuz ki?
O zaman War front'lara Battle ground'larada otamatik siraya girmeyin! Oda otomatik grup finder olayi degil mi? Tembel isi. Ustelik cross server. Sosyallesmeyi (Muhaa) oldurmuyor mu? General chatten adam arayin 20x20 adam toplayin. Gunde kac wf cikaracaksiniz?

Tabi ki premade, pug ile karsilastirilamaz ama cogu zaman yapamiyorsun. Mmo hayatimda 10% premade War Front yaptiysam 90% pug girmisimdir. Bunun tersini yapabilen adamlarda cok cok azdir bence.

Ama bir tafatan da ben wow'daki DF'yi hic kullanmadim. Grup 5 kisiye tamalayinca otomatik dungeon'a mi atiyor grubu? Ben onu da istemem. 5 kisi toplaninca soracaksin adamlara ne biliyon ne bilmiyon, skillerin ne, item'larin ne? diye. Begenmezsen kusura bakma kardes diyceksin, cikaracaksin gruptan. Normandy cikarmasi gibi dalinmaz mob'lara.
Mesaj tarihi:
LFG tool gibi basit bişey yapılabilir. Misal sen gidip o, bu kanalda LFG LFM diye bagırmayacaksın. Açıcaksın toolu tanksan tank, DPS isen DPS i ve girmek istediğin dungeonları seçip bekleyeceksin o toolda o özellikleri isteyenler arasında bir grup kuracak sana. Sende o grupla kalkıp dungeonuna gideceksin.( Işınlanmayacaksın ) Bu tool sana grup kurmanda yada aramanda yardımcı olacak o kadar.

WOW daki DF Cross-server çalıştığı için direk dungeon'a ışınlıyordu ondan zaten millet sadece Dalaran'da duruyordu, world de npc ler cirit atıyor..
Mesaj tarihi:
Ben bıraktığım da yoktu, sonra bir ara baktığımda da dungeona ışınlıyordu. :)

İşte baştan böyle bir şey getirip ve hep böyle giderlerse sıkıntı olmaz ama ilerde ekleyip ekleyip sistemleri değişirlerse yarardan çok zarar olur..
Mesaj tarihi:
hunty said:

Dungeon finder, grup finder herne ise bunun asil ozelliginin cross server adam bulmasi oldugunu idrak edemeyen adamlarla neyi tartisiyorsunuz ki?
O zaman War front'lara Battle ground'larada otamatik siraya girmeyin! Oda otomatik grup finder olayi degil mi? Tembel isi. Ustelik cross server. Sosyallesmeyi (Muhaa) oldurmuyor mu? General chatten adam arayin 20x20 adam toplayin. Gunde kac wf cikaracaksiniz?

Tabi ki premade, pug ile karsilastirilamaz ama cogu zaman yapamiyorsun. Mmo hayatimda 10% premade War Front yaptiysam 90% pug girmisimdir. Bunun tersini yapabilen adamlarda cok cok azdir bence.

Ama bir tafatan da ben wow'daki DF'yi hic kullanmadim. Grup 5 kisiye tamalayinca otomatik dungeon'a mi atiyor grubu? Ben onu da istemem. 5 kisi toplaninca soracaksin adamlara ne biliyon ne bilmiyon, skillerin ne, item'larin ne? diye. Begenmezsen kusura bakma kardes diyceksin, cikaracaksin gruptan. Normandy cikarmasi gibi dalinmaz mob'lara.

wowda şu anda çok fazla server var ve çoğu hayalet kasaba gibi. serverların en az üçte ikisini silip merge ettirebilirsin. cross-realm sıkıntısı tamamen bitmiş olur.
Mesaj tarihi:
Analysts announced earlier this week that EA has invested over $80 million in the development of BioWare's first MMO "Star Wars: The Old Republic."

"Star Wars: The Old Republic" is a new massively multiplayer online (MMO) game that is currently under development by BioWare and LucasArts. The game takes place 300 years after the events of "Star Wars: Knights of the Old Republic" and thousands of years before Luke Skywalker and Darth Vader, which is a fairly unexplored era of "Star Wars" chronology.

Users will be able to choose from many different character roles such as Jedi or Sith, and give context to their personal story with the option to follow the light or the dark side of the Force. In addition, players can join friends through the game's battles.

Now, EA has reported that its total investment in the "Star Wars" MMO has reached $80 million in development alone.

"The contribution from the 'Star Wars' MMO is significant," said Michael Pachter, Wedbush Securities analyst. "Under the terms of its deals with LucasArts, EA is required to pay a royalty, but was required to front all of the development, marketing and distribution costs, as well as the costs of building out servers for the game. We estimate that LucasArts’ share is 33 percent of revenues, after EA recoups its investment in game development. Given that the game was in development for over four years, with an estimated 200 full-time developers working on it, we estimate that EA's investment exceeds $80 million.

"Fortunately for investors, the company expenses R&D spending, meaning that its revenues on sales of the 'Star Wars' MMO DVD will be pure profit. EA will be required to spend marketing dollars on the game, and we estimate total manufacturing, marketing and distribution spending will total around $20 million, meaning that at two million units sold, EA will generate $60 million of operating profit on the DVD sales."

Pachter also noted that EA will not need a certain number of subscribers for "Star Wars: The Old Republic" to make a profit.

"We estimate that EA will cover its direct operating costs and break even at 500,000 subscribers (actual number is closer to 350,000 subscribers), meaning that with 1.5 million paying subscribers, EA will have 1 million profitable subs," said Pachter. "We estimate that the incremental operating cost for each subscriber above break even is around $5 per month, so if the revenue split is 33 percent to LucasArts ($5 per subscriber per month), EA will be left with $5 per subscriber per month in operating profit. At 1 million profitable subscribers over the last six months of its fiscal year, EA should generate $30 million in operating profit from subscribers."

EA also announced this week that the launch of "Star Wars: The Old Republic" may be delayed until January 2012.
Mesaj tarihi:
2012ye delay olayı kolpa biraz, şey dediler hani 2. yarıda çıkarcaz, release tarihi de vermek istemiyoruz rakiplerimizi göz önünde bulundurarak, ayrıca her zaman bir dış sebep olabilir 2012ye delay için
hani kaynak kodları felan çalınmazsa eylül- kasım gibi çıkar oyun, finalize etmeye başladılar bi çok şeyi çünkü, endgame yapılıyo şu an
Mesaj tarihi:
2012 den once bence beklemeyelim bence, daha end game yapiliyor diyorsan eger oyunun %60 ini anca bitirmisler demektir.

zor yani bu seviyede bir oyunun lap diye cikarilmasi, hem ne kadar gec o kadar iyi acikcasi, cunku erkenden cikarilan hic bir oyun basarili olamadi, cikacaksa tam bitmis, oynanabilir, lagsiz, hatasiz , full content dolu, end game harika ciksin, bunlardan bir ikisi eksik oldumu 1 ay sonunda yapisiyor yere oyunlar.
Mesaj tarihi:
community olduğu sürece oynanır. swg'nin 8 sene sonra bile sadece emu'da bu kadar oyuncusu varsa bunun sebebi community'dir. sw zaten hayvani community'si olan bir konsept olduğu için şahsen oyunun boktan olması durumunda bile bioware'in uzun süre oyunu devam ettirmesini sağlayabilecek oyuncu kitlesi varolacaktır.

yoksa dungeon findermış falan feşmekan hikaye.
Mesaj tarihi:
kanuni'den talihsiz açıklamalar..

endgame'e koyam sana bişi olmasın walla, end game kadar nefretlik bişey yok mmo için bence. her anını dolu dolu yapıcaksın arkadaş. herşeyi endgame'e göre ayarlamak aptalca. ve 50%den fazla değil benim icin endgame dediğin olay..
Mesaj tarihi:
bak burada dedigin nokta cok onemli, end game o kadar onemli ki, nefretlik bir sey olmamasi lazim, onemli olan hedefe giden yolmu yoksa ulastiktan sonraki o hedefmi, ben hedefe gidilen yolu kucumsemedim, senin nefret ettigin detayin oyunun nerdeyse yarisi oldugunu oraya ulastigimizda nefret etmeyip daha da baglanmamiz gerektigini savunuyorum, sonucta ister 1 ayda ister 1 senede max level ol, sonunda oluyorsun o max leveli is ondan sonra cetrefillesiyor iste, end game diyince hemen raid boss bok pusur sanmayin mesele o end game i nasil gecirdiginiz, yoksa level alirken nedir ki olayimiz, quest yap, xp al, zone gor, lore yasa, belli kaliplari olan seyler ama end game oyle degil maalesef.
Mesaj tarihi:
bencede endgame bir mmo daki en önemli nokta. yoksa pc oyunundan bir farkı kalmaz. end levela ulaşırsın ve oyun bitti diyip silersin. istediğin kadar endgame e ulaşımı zorlaştır, endlevela gidene kadar bir sürü contentten geçir oyuncuyu, eninde sonunda öyle yada böyle herkez o endgamei görücek ve o zaman bakılacak. tmm mı? devam mı?
  • Yeni Oluştur...