Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NVIDIA'ya göre 2014 yılının PC'si

Gaming

Öne çıkan mesajlar

mevcut hammadden ve işleme teknikleriyle zor işleme tekniğini gelitirirsinizde yep yeni bir hammadde bulunması lazım bu tarz birşey için[signature][hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum"

bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır"
Sosyal ağlarda paylaş

abi ya zaman makinesini bulup gidip alıp getirelim şu bilgisayarı....[signature][hline]when a man lies he murders some part of the world
these are the pale deaths which man miscall their lives
all these i cannot bear to witness any longer
cannot the kingdom of salvation take me home

:rock:To LiVe iS To Die:rock:
Sosyal ağlarda paylaş

ben asıl yaşlanacağım zamanları düşünüyorum. torunum elinde cd büyüklüğünde 80gb lık bişeyle gelince ne yapacağım onu merak ediyorum.[signature][hline]I am a vision, I am justice
Never thought that I could love
Living in shadows, faded existence
It was never good enough

The first Levie of Paticik

Sosyal ağlarda paylaş

yaramaz :P
su kaynatır bu makine...
üretemezler..
dünya savaşı çıkar
makineyi yapamazlar
vs vs...
yapılmasın! Gelişmesin ! Durdurun teknolojiyi,
inecek var...

*!P3 700 üne yaşlı gözlerle bakar hüzünlü hüzünlü...*[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deep-Night, 24 Nisan 2004 19:15 tarihinde demiş ki:
said:
Bonus, 23 Nisan 2004 21:11 tarihinde demiş ki:
Turbo tuşu vardı, onu da koysunlar 2014'te gene

cidden o tuş işe yarıyor muydu?

Basınca pc yavaşlıyordu, bul karayı al parayı oynunda tırboya basıyordun oyun birden anlamsızlaşıyordu.[signature][hline]MKC
İLYAS

bonus:zlorwf sen misin?
Zlorwf:senim(Soldat oynarken)
Sosyal ağlarda paylaş

bana da sayilar az geldi..
daha hizli olucak makineler..
2014 ehehe 10 yilda biyolojik pcler felan çikar.

ya 1994'de p 133ler felan yok muydu?
1 gb hdd hatirliyorum o zamana..[signature][hline]rollin' rollin' rollin'
Though the streams are swollen
Keep them doggies rollin'
rawhide

Sosyal ağlarda paylaş

• 6 yıl sonra ...
bence de ekran kartı dışında zor.
en hızlı ilerliyen donanım ekran kartı yıllardır.
pc ye para verenler : ofis için kullanan şirketler + oyuncular.
pc yi halen yetersiz bulan tek kesim : oyuncular
bu nedenle pc gelişimi oyunculara yönelik ilerliyor hep.
30tb hdd zaten en kolayı 4 seneye 5tb çıksa tak 6 tane tamamdır :d
cpu ve memory frequency direk imkansız. 2024'e belki
Sosyal ağlarda paylaş

cpu coktan ongorulen rakamlara ulasti bile aslen.

ama artik hesabini ettigimiz sey saat hizi degilde islem gucu oldugu icin mhz cinsinden degerler bisey ifade etmiyor.

bu ayni sey gibi, 40 sene onceki benzinli motorlarda 6000 devir dakika ceviriyordu motorunu, simdiki motorlar 700000000dd cevirmesi gerekirken 7500 dd ceviriyor.

ama motor verimi, su anda ki motor gucleri ve ulasilan hizlar soz konusu oldugunda cok farkli yerlerdeler.

ayni hede cpu icin de gecerli. o zamanin super computer cluster i olarak dusunulen bilgisayarlar simdi 1cm^2 lik bi die size da 15 yasindaki cocuklar bilgisayar oynasin diye 150 dolara alinabilecek haldeler.
Sosyal ağlarda paylaş

islemci performanslari eskisi kadar artmiyor artik. anca yeni teknoloji gelistirip fazladan cekirdek koyuyorlar, ucurum olmuyor artik islemciler arasinda.
eskiden bi pentium 75 nerde p3ler nerdeydi. simdi islemci dual core mu 4core mu anlamayiz bile belki kullanirken.
Sosyal ağlarda paylaş

gundem raw power dan ziyade artik efficiency , tuketim ve coklu isleme kaydi cunku.

hizda istedigimiz noktaya ulasildigi icin uygulamalari ne hizla yuruttugumuz degil, ne kadar uygulamayi birbirinden bagimsiz ne kadar tatminkar yuruttugumuze falan bakiyoruz daha cok.

yazilimlarda buna gore sekil degistiriyor yavas yavas.
Sosyal ağlarda paylaş

MrLevie said:

94 yılını düşünsek? p75 çıkmışmıydı o zaman??? 486'lar vardı ozaman hmm. yorum size kalmış.[signature][hline]I am a vision, I am justice
Never thought that I could love
Living in shadows, faded existence
It was never good enough

486'ya 91 yılında geçmiştim ben.
94'te p100-133 felan vardı diye aklımda.

oha yıl 2004'müş. neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

valla 95'ten bu yana ilk defa üç yaşına erişmiş makinem yeni oyunları oynatmakta zorlanmıyor istisnai durumlar hariç. buna bir neden de multi-platform oyunların halen zayıf konsollardan portlanması. bir diğeri de dediğimiz gelişme hızı denebilir, bildiğim kadarıyla yeni materyal bulmakta zorlanıyorlar yeni işlemcilerde katmanları birbirine yaklaştırabilmek için. haliyle ısınma ve güç tüketimi katlanacağı için mhz'yi arttıramadıklarından çok çekirdek gibi pek başarılı olmayan (yıl 2010 hala çift çekirdeği efektif kullanamayan program ve oyun çıkıyor) bir ara çözüme gidiyorlar.

zaten ekran kartları da bu gidişle normal cpu'ların bile yerine geçecek, gpgpu olayında tozu yutturdular ana işlemciye. h264 işlemesini bile dxva ile cpu'dan gpu'a aktarınca %50'deki işlemcim %0'a düşerken ekran kartım hissetmiyor bile yükü. fizik hesaplamalarından sonra yapay zeka hesaplamalarını filan da gpu'ya yüklerlerse tam gg cpu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...