Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni paralar görücüye çıktı

SoulCube

Öne çıkan mesajlar

bence de cahit arf dışındaki herhangi biri yerine feza gürsey koymaları lazımmış ama bu tartışmaların sonu gelmez. bence kabul edilemez biri koymadıkları sürece herkese kabul ettirebilmeleri gibi bi çabaları olamaz. bu açıdan çok eleştirilecek bir şey yaptıklarını sanmıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

demir 1ytl çıktığında 2euro gibi algılıyordu diye duymuştum, sonra düzeltildi diye duymuştum. şimdi yeni çıkan 1tl'ler de değiştirilen 2euro makinelerinde geçer mi?

200tl basılması bir etki yaratmaz heralde ama 200tl'nin basılmasının gerekli görülmesi bir etkinin sonucudur
Sosyal ağlarda paylaş

Greeny said:
anlamadım ki bir paradan ne bekliyorsunuz.

ya insan azıcık özenir yaparken. koskoca bi cumhuriyetin uluslararası olarak tanınacak olan parasını tasarlıyorsun. Bastırıp dağıtmak için tonla para harcayacaksın. İnsan azıcık uğraşır detayıyla ya. 50 yazmışlar resim basmışlar bi tane de abes yıldız var saçma sapan bi tasarım
Sosyal ağlarda paylaş

geçte olsa;
http://www.bigumigu.com/haber.asp?hid=3754
bir de şuna işaret etmişler
http://www.bigumigu.com/haber.asp?hid=3151

ingiltere'de seçilen paralar.. bizimkiler de yarışma yaptı gerçi ama sonucu şuydu:
said:
1 Ocak 2009 Tarihinde tedavüle verilecek yeni madeni paralarla ilgili tasarım yarışması sonuçlandırılmış olup, Seçici Kurul tarafından yapılan değerlendirmede;

* Barış KARA'ya ait 25505 rumuzlu üç çalışma,

* Aslı KAYA'ya ait 91573 rumuzlu bir çalışma,

* Alptekin BAYRAM'a ait 97280 rumuzlu bir çalışma, uygulamaya ve ödüle layık görülmüştür.

Tasarım yarışmasına katılan diğer eserler, talep edildiği takdirde 21 Nisan 2008 tarihinden sonra sahiplerine iade edilecektir.

Duyurulur...

fazla bi açıklama yapmamışlar yani..

her neyse, bunlar dışında [1,2] yaratıcı madeniler görmek istiyorsanız:http://www.royalmint.com/Shop/GiftFinder.aspx?giftPerson=By%20Person&giftOccasion=By%20Occasion&giftPrice=By%20Price%20Range&giftTheme=By%20Theme&giftAlloy=By%20Alloy
bayağı bişiler yapmışlar. gerçi onlardaki kalitede gravürü bizim darphanenin 2adet çalışanı sağlamca kassa bile yapamazlar bence. dileyen önceki çalışmalarına da bakabilir.

kağıt paraların eski zamandan görünen görüntüsüne yeniden değinmiyorum bile.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
Konuyu hortlatayım. İş bankası atmlerinden yeni lira çektim bugün. Baskıdan yeni çıkmış sıcak hala :) 20 lira ve 10 lira çektim, harika abi yeni paralar, sadece öyle diyeyim. O kadar eleştirmiştik, kesinlikle hata etmişiz.

Yeni 10 lirayı görünce, cüzdandaki diğer 5 liranın yanına koymaya harbi utandım. Yan yana koyunca biri yabancı ülke parası gibi duruyor hakkaten.

Neymiş öyle hayvan gibi büyük paralar ya.

Cüzdanı ufaltmak için tek adım nüfus cüzdanı kaldı, o da ufalırsa artık minicik cüzdanlar taşıyabileceğiz :)

Tavsiye ederim, gidin alın elleyin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...