ghaldszar Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Şirketimizde Netsis için kullandığımız bir serverimiz var. Elektrik kesilip tekrar geldiğinde tekrar otomatik olarak açılsın istiyoruz. Nasıl yapabiliriz bunu? Nerden ayarlanıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 power dugmesini sokup kabloyu bantlasaniz ahahauh (walla ben bi defa bole cozdumde ondan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Yıllardır boardlar uzaktan açmayı felan da destekliyor hatta ama nasıl yapılıyor bilmiyorum. Zor mu ayarlamak onu. Şimdi 9 gün tatilde her elektrik kesintisinde kalkıp şirkete gelemk istemiyorum açıkcası. Uzaktan kontrol edilebilecek bir düğmeye basma mekanizması mı geliştirsem. :D Bone seninki de fena değilmiş aslında. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 eskiden dial up modemlerde telefon araması gelince pcyi açma tarzı bi özellik vardı. öyle bişey ayarlayıp tek aramayla açabilirsin sanırım. hatta bi ara çok vardı telefon çalınca bilgisayarım açılıyo nasıl engelleyebilirim diyenler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 UPS alırsın bitane şirket serverı diyorsun zaten 100 ytlye bitane ups alsan ne olacak hem makina zarar görmez. Açıl kapan açıl kapan en sonunda harddiskte badsector oluşur tabi işlemci veya ramler voltaj dengesizliğinden yanmazsa. Ama yine de boardda otomatik açılma ayarı var evet. Her biosta yoktur ama bazılarında oluyo karıştırmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 networkten uyandırma diye bişey var. Biosları çok farklı olduğu için serverların direkt olarak bişey diyemicem. kılavuzu falan duruyosa kurcala. illa ki istediğin elektrik gelince tekrar açılma özelliği de var, olmazsa bişeye yaramaz zaten. Bi de elektrik kesintilerinden niye etkileniyo bu? nası server ööle :D UPS yok mu? edit: internetten PSU bakarken UPS yazamıyorum lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Mr_Hand said: server ööle :D PSU yok mu? UPS o PSU'suz bilgisayar çalışmaz dfgfdgfdgddfg :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 aferim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Sana aferim. Sanki laf soktuk sanki birşey dedik gelip saçma sapan "ok" "aferim" tarzı mesaj atan tiplere gıcık oluyorum. En iyi bilen insan da karıştırabilir ups usp psu... ama aklı yerinde bir insan gelip "aferim" gibi bir mesaj atmaz senin yanlışını düzelttiğim için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 ulen kendi mesajının saçmalığına bi baksana. sinir oldum tabi. alalaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 ups kurtarmazki uzun süreli kesintilerde illaki uzaktan açmayı gerektirecek durumlar olur her şekilde. benim çözümüm en mantıklısı valla. harici 56k modemlerde oluyo o dediğim özellik,evde varsa git bağla direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Saçmalayan sensin dikkatini çekerim. İnsan gibi düzeltme yaptık yapmaz olaydık. Bazı insanlar muhattap olunmayı haketmiyorlar çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 @elesso ups var, ups var ama. son kullanıcıya satılan upsler serverda bişeye yaramaz zaten. edit: he brigand, he. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Mr_Hand sen haksızsın ve sana laflar hazırladık... :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Asabi işte ne yapcan ne hazırlasan yeridir yani. "osuruktan nem kapmak" deyimi aklıma geliyor böylelerini gördükçe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Mr_Hand said: illa ki istediğin elektrik gelince tekrar açılma özelliği de var, olmazsa bişeye yaramaz zaten. Bi de elektrik kesintilerinden niye etkileniyo bu? nası server ööle :D UPS yok mu? Eskiden bunda UPS' e ihtiyaç yoktu. 24 saat açık durması gerekmiyordu. Biraz da kamikaze kullanımı sözkonusuymuş. Şimdi webserver da gelince aslında ihtiyaç oldu ama onu yetiştiremedik bayramdan sonraya kaldı. Tabii finans durumu hem yeni server hem UPS ağır geldi biraz. Fakat UPS olsa da yine de kesintiden sonra kendilinden açılma ayarını yapmamız gerekiyor ki onu unutmuştuk ve bugun acil olarak ihtiyac dogdu. Yeni server kaneiliğinden açılıyor enerji kesildikten sonra ama bu eski server açılmıyor. Daha önce yapılmış yapabildiğini biliyoruz ama nasıl yapıldığını bilmiyoruz. Çok da kurcalamak istemiyorum o yuzden bilen varsa diye soruyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 en azından marka-model söylersen kullanmış biri denk gelirse anca yardım edebilir. Ayrıca korkmana gerek yok, biosa girip kurcala hiçbişeyi save etmeden çıkarsın bulamazsan da. Bilmediğin şeyi değiştirme yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Şöyle ufak bi anahtarlama devresi yapılamaz mı acaba, güç geldiğinde anahtarlama yapsın ve direk stand-by konumuna geçsin. Elektrik kesildiğinde o devre otomatik kapancak ve elektrikler tekrar geldiğinde mantıken yine "güç gelmiş" olcak dolayısıyla tekrar anahtarlama yapıp stand-by konumuna geçicek, vs. Vardır bi elektronikçi burda mutlaka, o daha iyi bilir de, ufak, basit bi mikroişlemciyle yapılabilir sanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 anahtarlamaya elan gerek yok ki abi elektrik gelince gelcek gidince gitcek power dugmesini sokcen iste bide abi bazi bilgisayarlar direk elektrik gelince aciliyo ya biosda felan bi ayar olayi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Sadece power düğmesini sökmekle oluyorsa ben evdekininki eskininkini sökeyim çünkü tuş çalışmıyo galiba. Çalıştıramıyorum o yuzden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 valla benim eski bilgisayar elektrik gidip geldiğinde otomatik açılıyodu. biosta bi ayarı vardı sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gazanfer Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 anahtar kelime: wake on lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 ööle de adam biosa girmeye korkuyo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2008 DoruK said: valla benim eski bilgisayar elektrik gidip geldiğinde otomatik açılıyodu. biosta bi ayarı vardı sanırım. Turn on - stay off at power failure miydi öyle bi ayar vardı pentium 2 bilgisayarımda, aklıma geldi şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2008 bios'ta wake up events'ten ayarlanılabiliyor diye hatırlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar