Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ingilterede darwincilerin mahalle baskısı var

Apache

Öne çıkan mesajlar

bu kadar parası olduğuna göre ona hala inanan mallar var

said:
In September 1999 Adnan Oktar was arrested following multiple sex scandals and further allegations that were fully covered by the Turkish media.[41] In that court case, Oktar was charged with using threats for personal benefit and creating an organization with the intent to commit a crime.[42] One complainant, a fashion model named Ebru Simsek claimed she was blackmailed, and then slandered as a "prostitute" in fax messages sent to hundreds of different newspapers, TV channels, major business companies, foreign consulates and government offices for refusing to have sex with Adnan Oktar. The judicial process lasted over two years, during which most of the complainants' retracted their claims because of threats or bribes from SRF members. As a result most of the cases against Oktar and SRF members were dismissed, with only two members receiving jail sentences for 1 year each.[43]

Amidst ambiguous circumstances all charges were dropped by that court only to be picked by another court 8 years later. On May 2008 Oktar and 17 other members of his organisation were sentenced to 3 years in prison. Oktar intends to appeal these charges.[42]

According to the indictment of the prosecutor’s office, cited by the daily Cumhuriyet, Adnan Oktar and associates raped young women many of whom were under the age of 18 on camera and blackmailed them by threatening to release the sex tapes to their friends and family members. Many of these young women were then forced to entice select young men from wealthy families with the promise of sex in exchange for attending events organised by the BAV. The court heard how in turn these girls were formed into a group called of what they referred to as "odalisques" (cariyeler) and were ordered to videotape their sex sessions with these young men and deliver the tapes to Oktar.[44]

In 2008 Oktar was convicted a variety of crimes including engaging in criminal threats.[42][40]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arkadaşlar çok komik ya. Yakında bu proton deneyine de dadanırlar. Bir de onunla ilgili CERN i karalayan şeyler ortaya atarlar felan. Adnan Hoca'nın iman hakikatleriyle ilgili videosunu herkese tavsiye ederim. Bir de Satanist Faşist Bilek Metal Grupları MArilyn MAnson ile ilgili olan videoyu. :P
Sosyal ağlarda paylaş

evet, terorizmi destekledigi dogru, bunu planet of the apes adli belgesel yapimda acikca goruyoruz. maymunlar ayaklanip insanligin beline beline vuruyor, bir ibret calismasi adeta. haklilar ama, cunku madem maymunlar atalarimiz, onlara daha saygili olmamiz lazim. nedir kafese kapatip, muz vermele, ustlerinde ruj, rimel, allik testleri yapmalar. su mubarek gunde, bence bayramda hepimiz elimizde bi kutu baklavayla maymunlarin ellerini opup, dualarini almaya gitmeliyiz. yalniz, kaka firlatabiliyolar, dikkat.
Sosyal ağlarda paylaş

Daemir said:
yalnız o haber de; evrim teorisinin faşizmi, komünizmi, terörizmi doğurduğu yazmış. burası doğru olabilir.

tümden haksız demiyorum bazı argümanları oldukça hassas noktalarda giriyor, neticede Adnan Oktar yazdı diye tümden yalan diyemem açıkçası. Churchill ve Lenin'le ilgili bulup çıkardığı alıntılar bu argümanı doğrular nitelikte.

konuyu polemik sınırına çekmek istemesem de anti darwinizm'in de neticede bir görüş olduğunu ve kanımca darwinizm'den daha temelsiz olmadığı inancındayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Apis said:
Bu Adnan denen herif kimdir yahu?
Nereden çıktı bu, kim destekliyor bu adamı bilen var mı? Gülen mi başkaları mı?

Seneler önce bizim okulun önünde bedava kitabı dağıtılırdı fln da, şimdi baya baya gözde olmaya başlamış. İnternet sitelerini kapattırmalar vs?

Sotto said:
Ya bu adnan hoca mankenlerle basılan adnan hoca değil mi?
Pek dinle minle alakası yoktu diye hatırlıyorum ben o herifin her türlü fuhuş fln maximumdu...

Adnan Hoca bildiğin Harun Yahya.
Adnan Hoca adıyla üfürükçülük yapıyor, motorculuk yaparken yakalandı ve ceza aldı. Ama bu adama laf söyleyemiyorsun çünkü önemli yerlerde müritleri var, laf söylediğin anda başına çıkıp cezayı kesiyor.
Harun Yahya adıyla da bilim adamı rolü kesiyor insanlara. Büyük yaratılışçı, "ohoo sen bilmiyorsun evrim teorisi çoktan çöktü olum" diyen, sanki yurtdışındaki çürütülüşü Türkiye'ye aktarıyormuş gibi davranan ama oysa alakasız şeyler yapan bir adam.

Bu tip adamlarda yalancılık ve çifte isim kullanmak moda. Al Yeni Şafak'ta da vardı aynı salak tiplerden.

Bunlara inanan çok insan var. Bunun nedenlerinden birisi, okudukları gazetelerin Harun Yahya ile işbirliği yapması ve yalan haber pompalaması. Bu kadar yalan söylüyorlar, halen kendilerine "en gerçek hakiki öz müslüman" diyorlar ya ona şaşırıyorum.
Bir diğer neden ise, adamların ilkokul mezunu felan olması, böylece keklemesi daha kolay bunları. Sık her türlü yalanı, adam kanar bunlara.

Sir'in Horizon'un savunduğu adamlar bunlar işte :)

Harun Yahya öyle bi psikoloji içine sokuyor ki insanları, sanki Evrim Teorisi sadece insanın annesinin maymun olduğunu, bir anda maymundan oluştuğunu iddia eden bişi. Bunlar "yaratılış teorisi"ni bilimsel zannediyor. Kuran'da motomot yazmadığı için, kendilerince çürütme yöntemi bulmaya çalışıyorlar.

Şunu anlasalar aslında herşey hallolcak. Bilim, olmayan, hurafe şeyler yaratma yöntemi değildir. Bilim, gözümüzle gördüğümüz şeyleri insanın aklının alabileceği kapasitede açıklamayı bulma yöntemidir.
Ancak bu adamlar Kuran'ı hiç okumazlar. Hep şeyhlerinden duyduklarına göre hareket ederler. "Hmm bu adam ne diyorsa İslamiyet de o demektir" diye düşünüyorlar. Üniversite mezunu olmaları farketmiyor, açıp bir kere bile Kuran okumuyorlar.
İşte bunlar "İnsan bir anda pof diye sihirle meydana geldi" hikayesine inanıyorlar. Ondan önce de dünya yokmuş, hiç bişi yokmuş, herşey Adem ile pof diye meydana geldi. T-rex diye de bişi yokmuş demekki. Kuran'da çünkü "biz T-rex'i yarattık, sonra öldürdük, biz velociraptor'u yarattık, sonra öldürdük" diye birşey yazmıyor. Peki ya dinozor kemikleri? Hayır, benim şeyh'im Kuran'da yazdığını söylemedi, demek ki dinozor kemikleri çürütüldü. Dur bir Harun Yahya'ya sorup geleyim.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:
Ya siz guluyosunuz ama insanlarin beynini yikiyolar, insanlar bunlara inaniyorlar. Halen, "evrim teorisi curuyeli yillar oldu", diye gezen insanlar var. Siz gulun, eskiden 3-5 lerdi guluyoduk, simdi 300-500 ler, ilerde dahada cogalinca bu beyni yikanmislar, agziniz 5 metre acik , oha ben nerede yasiyorum, diyeceksiniz kendinize..

Evet, inanilmaz bir islemden geciriyolar, din, adnan hocalar, tayyipler.. iste size dunyanin en guclu iluzyonu..

Bunda ateist tarafında suçu yok mu?
Tamam geçerli bir teori,kullanılabilir bir modelleme evrim,ama evrim=darwinin evrimi noktasına çekenler ateistler.

Şahsen bende darwinci bir evrime inanmıyorum,akıllı tasarımcılar neyse,darwinci evrimi savunanlarda o,felsefik bir görüşten öteye gidemiyor benim için.Ama evrimde darwinin evrimiyle bitmiyor,geniş bir konsepte sahip.

Ayrıca bende bigbangi ateistlere anlatmaktan dilimde tüy bitti,halen inanmayan,türlü türlü saldırıp yerine daha geçerli bir model koyamayan insanlarla dolu etraf.

Bunun nedeni insanların dinin içine bilim sokmaları.
Normal bir birey,bilimsel veriyi inceler,karşıt görüşleride inceler karar verir.
Ama günümüzde her iki tarafta işine geldiği gibi inceliyor bilimi.Her 2 tarafta kendine göre argümanlarla savunuyor,ama bilim ne Tanrıyı kanıtladı,ne Tanrıya yok dedi,gelecektede bu tarz bir söylemi olabiliceğini sanmıyorum.

Aynısı tarihtede var.Dinler sümerlerden gelmiş abi,yokmuş Allah.e Hz.İbrahim ne zaman yaşamış güzel kardeşim?Sümerler zamanında.

Din;bilim,tarih ve benzeri noktalara göre karar verilecek bir olgu değil bence.
Böyle vermeye çalıştıkça tarihinde,biliminde içine ediliyor.
Yaratıcı düşüncesi,ve yaratıcıdan geldiği söyleyen kitabı inceleyin,kararınızı ona göre verin.
Bilimede dokunmayınız lütfenX(
Sosyal ağlarda paylaş

^^ShadowSong^^ said:

...
Bunda ateist tarafında suçu yok mu?
Tamam geçerli bir teori,kullanılabilir bir modelleme evrim,ama evrim=darwinin evrimi noktasına çekenler ateistler.

Şahsen bende darwinci bir evrime inanmıyorum,akıllı tasarımcılar neyse,darwinci evrimi savunanlarda o,felsefik bir görüşten öteye gidemiyor benim için.Ama evrimde darwinin evrimiyle bitmiyor,geniş bir konsepte sahip.

Ayrıca bende bigbangi ateistlere anlatmaktan dilimde tüy bitti,halen inanmayan,türlü türlü saldırıp yerine daha geçerli bir model koyamayan insanlarla dolu etraf.

Bunun nedeni insanların dinin içine bilim sokmaları.
Normal bir birey,bilimsel veriyi inceler,karşıt görüşleride inceler karar verir.
Ama günümüzde her iki tarafta işine geldiği gibi inceliyor bilimi.Her 2 tarafta kendine göre argümanlarla savunuyor,ama bilim ne Tanrıyı kanıtladı,ne Tanrıya yok dedi,gelecektede bu tarz bir söylemi olabiliceğini sanmıyorum.

Aynısı tarihtede var.Dinler sümerlerden gelmiş abi,yokmuş Allah.e Hz.İbrahim ne zaman yaşamış güzel kardeşim?Sümerler zamanında.

Din;bilim,tarih ve benzeri noktalara göre karar verilecek bir olgu değil bence.
Böyle vermeye çalıştıkça tarihinde,biliminde içine ediliyor.
Yaratıcı düşüncesi,ve yaratıcıdan geldiği söyleyen kitabı inceleyin,kararınızı ona göre verin.
Bilimede dokunmayınız lütfenX(

Darwinci evrim dediğiniz şey nedir? Doğal Seçilim yoluyla türlerin evrimleşmesi prensibini ilk bulan kişi Darwin'dir. Şu an günümüzdeki bilimsel gelişmeler(genetik ve paleontoloji özellikle) ile tabii ki 150 sene öncekisinin aynısı değildir ama ana fikir şu an çürütülmemiştir(tam tersi ciddi manada kanıtlanmıştır).

Yani evrimin Darwin'le bitmediği doğrudur yüzlerce bilimadamı bunun üstüne birşeyler koymuştur ama hiçbiri henüz Darwin'i çürütmemiştir.

Big Bang'e inanmayan herhangi insanı ilk defa duyuyorum, ne demek istediğinizi biraz açar mısınız?

Birisinin çok güzel bir lafı vardı: Bilimle muslukçuluk birbirleriyle ne kadar alakalıysa bilimle din'de o kadar alakalıdır.

Dediğiniz gibi bilim somut veriler üzerine anlamdırma çabasıdır. Din ise bazı değişmez ve doğaüstü bazı fikirlere dayanan bir inançtır. Günümüzdeki dinlerin varlığı ve yokluğu -doğaüstü oldukları için- kanıtlanamaz, dolayısıyla dinler bilimin ilgi alanına girmezler(tabii dinin toplumsal etkilerini bilim inceler, ondan bahsetmiyorum).
Sosyal ağlarda paylaş

"Ciddi manada kanıtlanmıştır."

İşte bu tarz konuşmaktan bahsediyordum bende.
Kanıtlanan ne?1 canlıdan evrimleşerek insan olduğumuz mu?
Hayır,bu bir görüş sadece.
Kanıtlı olan;evrimin olduğu,canlıların evrimleştiği.Ama bunu geniş çapta düşünmek,günümüzdeki canlıları tümden evrimleşme sonucu oluştu demek,bir görüş.
Ha belki doğru bir görüş,belki yanlış bir görüş.
Ama bu görüşü kanıt gibi anlatmak,işte ateistlerin hatası burada.

Müslümanların hatasıysa, zaten ilk alıntı mesajımda anlatılıyordu.

Ve ana sorun,dediğim gibi,insanların dinini kanıtlamak için bilimsel veri kullanmaya çabalaması.
Sosyal ağlarda paylaş

Ana fikir ciddi manada kanıtlanmıştır cümlesinden bunu çıkarıyorsanız bravo size.

Ana fikir nedir, bir cümle yukarıda yazıyor: Doğal seçilim yoluyla canlıların evrimleşmesi.

edit: Aman durun, çok acele mesaj atmışım, sizinkini tam olarak anlamadan.

Bir görüş derken siz bu ana fikirden bahsediyormuşsunuz. Açıkcası koyu katolik evrimci biyologları gördükten sonra(Kenneth Miller gibi) nasıl oluyor da evrimin ateist bir ideoloji olduğunu düşünebiliyorsunuz aklım almıyor doğrusu.

Bulunan onbinlerce ara geçiş fosili, genetik bilimi ile bulunan kanıtlar bize canlıların doğal seçilim ve bir sürü doğal başka mekanizma ile evrimleştiğini ve bugünkü hallerini aldığını söylüyor.

Bilim adamları açısından düşünecek olursak, evrim teorisinin olmadığını kanıtlamak, bir Nobel ödülü almanın en kolay yoludur. Bilinen bir teoriyi çürütmek oldukça prestijli bir iştir (Newton, Einstein örneğine bakınız) ve bilim adamı için maddi-manevi faydalar sağlar.

Yani bütün bilim adamlarının evrim teorisini çürütmek için çok ciddi sebepleri var(para, şöhret ve itibar, entellektüel merak konusuna değinmiyorum bile).

Kızılan nokta bilim gibi bir konuya konu ile alakasız, inanca dayalı dini öğretilerin sokulması(yaradılışçılık gibi) ve hatta bunun bilimsel formatlara sokularak pazarlanması (intelligent design gibi). Dediğim gibi her bilimadamı için bir teorinin çürütmek çok avantajlı bir durumdur, ama tepki çeken nokta bilimin yerine dini koymak, ki bunlar birbiriyle ilintili olmayan konular.

Bu arada evrim konusunda Berkeley Üniversitesi biyologlarının (yani lise mezunu şarlatanlar yerine, konu hakkında çalışan bilim adamlarının) hazırladığı sitenin Türkçe çevirisine bir bakmanızı tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...