Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

100 Yıldızlı Otel.

bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

DoruK said:
bu kadar parayla neden bilime ve sanayiye para ayırmıyorlar garip.

orası dubai. dubaide de bilime hayvan gibi bütçe ayrılıyor afedersin. Su kaynağı yaratmak için deniz suyunu içilebilir suya çevirme projesine dev paralar yatırmışlardı mesela.

İlk olarak, bu oteli yapan muhtemelen özel sektör.

yani prens, çok akıllı bi yatırımla vergileri kaldırarak ülkesini önce serbest ekonomi bölgesi yapıyor. sonra da yatırımcıdan çok düşük paralar alarak orda turizm hamlesi başlatıyor. sonra bütçesini hep altyapı yatırımlarına yönlendiriyor. vardığı sonuç ise turizm yatırımcısının aklına belki de vegastan bile önce dubai geliyor günümüzde. dolayısıyla da en dev projeler hep dubaide yapılıyor artık.

sanıldığı gibi sınırsız parayı ne yapacağını şaşırmıyor yani prens. bütçeyi akıllıca yönlendirip uygun da ortam varken (honkongun çine geri verilmesi nedeiyle doğan boşluk) akıllıca değerlendiriyor kaynağını.
Sosyal ağlarda paylaş

Verdiginiz tüm negatif yorumlar gereksiz :) Bu dünyada cok büyük paralar kazanan insanlar var. Bizim gibi marketten alisveris yapmayip cüzdan tasimayanlar. Hesap extresine bakma ihtiyaci olmayanlar. Bu insanlar nereye gidicekler? senin benimle ayni otele mi? Kazandigi parayla ille sevap islemek zorundami yada baskalarini mutlu etmek zorundami? Tabiiki degil. Malesef isteyen istedigi gibi para harciyor. Bize de cene yormak kaliyo. Benim de param olsa bende giderdim. Ne cami kirilir ne batar o otel. Yasanicak en güzel tecrübelerden biridir. Kimse bosuna itiraz etmesin, bu otele gitmeyi reddedenler eger cok zengin olurlarsa birgün paralarini nasil harcarlar mrk ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

üniversite açarım

hatta üzerine hesap ekleyim, bir laboratuar çalışması içeren genetik projesinin gerektirdiği masraf duruma göre 100000 dolar edebilir (projenin seviyesine göre daha az ve daha çok da edebilir ama makul bir rakam bu). Yani bu otelde 5 gün kalacağın parayla yeni projeye de destek verebilirsin üniversite açtıktan sonra. Zaten üniversiteye ne kadar yatırım yapsan yeridir bi kere açtın mı, açtım bitti diye bir durum söz konusu değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Deniz feneri konusuna takiliyodum ama Ardeth sanirim ciddiye almis ciddi bi örnek vermis. Bende biliyorum yatirim yapilacak alanlari. Benim gerekli gördügüm sey senin icin gereksiz olabilir. Insanlar bazi lükslerindne taviz vermeyebilir. Kimse fazla parasi var diye üniversite yaptirmak zorunda degil =)

Adi üstünde lüks. Benim lüksüm dubaide 100 yildizli bi tatil, senin lüksün 4 yildizli bi otelde mütevazi bi haftasonu. Demek istedigim tartisilabilecek bi konu degil. Zevk renk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...