Bone Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 said: Thore, 25 Nisan 2004 00:09 tarihinde demiş ki: Boşverin tankı mankı çılgın gibi piyademiz var valla tank tüfenk işlemez muhahaha ehyeuuehu ahahahah ahuehuehe hahaha :lol: uahauhauhua muhahaha puahahah :D :lol: ahuahuahau[signature][hline]rollin' rollin' rollin' Though the streams are swollen Keep them doggies rollin' rawhide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 güzel yazmışsın horas'ım öncelikle ellerine sağlık diyeyim de sonralığa geçeyim.. ;) ordunun çoğunluğunu "askerlik vaktin geldi, atom reaktörü geliştiriyorsan da bırak patates soymaya gel" denilen bizler yaşında gençler oluşturuyor, benim dediğim anlamda profesyonel askerler değil. sen bu insanları ülkenin işgücünden düşmekle kalmayıp, elden besliyor ve giderlerini karşılayıp yine ekonomiye yük bindiriyorsun. askere giden bir kişi ekonomik işgücünden iki kişi eksiltiyor neredeyse. bu insanlar askere gitmeyecek, okula gidecek, kursa gidecek, çalışacak, hayatını değerlendirecek. ülkeye de faydası olacak. ülkenin gücü dediğin askeri güçle ölçülmüyor ki sadece. zaten gelecekte robot ordular oluşturulduğunda (şimdiden robot uçak var) çok insanı olan değil ekonomisi güçlü olan dövecek. sen de erzurum'lu ahmet'i çarpıştırırsın t-800'le.. :) (buna da hayal demeyin çok feci kafa atarım) bugünden oluştur güçlü ekonomiyi, geleceğine yatırım yapmış ol.. ya kardeşler, tamam yolsuzluklar hortumlar önlensin. ben önlenmesin mi dedim? ama bunu askeri harcamalarının aşırılığını gösterince neden önümüze getiriyorsunuz? tan-top-tüfek, bunların hepsinin insanoğlunun iyiliğine değil, doğrudan zararına olduğunu görmüyor musunuz? o hortumlanan paralarla bile yat, kat, villa alınıyor, yenilen içilen gene insanoğlunun faydasına gidiyor. (haksız yere dahi olsa) askeri harcama böyle birşey değil ki. bir başka insanı öldürmek için harcanıyor o para, sen ben gibi etten kemikten. canı var. hortumlanmış para kadar hayrı yoktur askeri harcamanın. ben belki aşırı pasifist gibi görünüyorum ama askeri teçhizata, askeri tarihe meraklıyımdır, hatta eğlenirim bile incelerken. ordulara da saygım vardır, savaş gemisine çürük yumurta atacak tiplerden değilim. ama akılla, mantıkla düşünüyorum, vardığım sonuç bu. her fırsatta askeri harcamayı kısacaksın, bu fırsatları da kendin yaratacaksın. biz tam tersi bahane arıyoruz askeri harcamaları arttırıp orduyu genişletmek için..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 İlk sayfadan son sayfaya kadar okudum. Sam'e sabrından ötürü teşekkür ediyorum. Ben onun söylediklerini buraya aktarmaya şahsen üşenirdim. Çünkü türkiyede insanların beynine işlenmiş çok keskin, çok sabit düşünceler var. Değiştirmesi, üstünde tartışması imkansız.. Sonuna kadar her mesajının arkasındayım Sam. Belki bazı mesajlarındaki bazı ufak noktalara katılmayabilirim. Ama en azından objektif, adam gibi tartışmaya yönelik gördüğüm mesajlar sana ait. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Sam, kimse savaşmaya meraklı değil. Hiçbir insanoğlu savaştan hoşlanmaz. Ancak para, pul uğruna gözü doymak bilmeyen şirketlerin, satın aldığı siyasileri kullanarak yaptığı olaylar bunlar... Ordu küçültmekten bahsediyorsun ama dünya cinnet halinde gidiyor. Silah satmak için bile huzursuzluk yaratılıyor dış güçler tarafından. Yapılacak bir şey varsa, insanların "kendine gelmesi" din, dil, ırk vb. ayrım yapmadan iradesini ortaya koymasıdır... Bütün anlaşmazlıklar rant kavgası için. Rant kavgasını körükleyen nedir? Şirketler... Anlaşılan İki dünya savaşı yetmedi bazılarına. Hala para, pul derdindeler... Ata'mızın "Yurtta barış, dünyada barış" lafı o yüzden korkulan bir laf... [Bu mesaj Mino tarafından 25 Nisan 2004 01:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 mino naif misin? nerden çıkarıyosun kimsenin savaşmaktan hoşlanmadıını? ayrıca savaştan hoşlanmak başkaaaaa savaşmaktan hoşlanmak başka. bak saygıdeğer rektörümüz ne güzel şehit dağıtıyo ortalığa ama sanmıyorum ki ilk başta kendi gidicek olsun savaşa. çünkü o lazım bu ülkeye... :P hayır bi de adam yunan barış ödülü filan aldı yunanistanı almaya filan kalkıyo harbi sıyırmış... http://www.ntv.com.tr/news/263037.asp?cp1=1[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 O adamı at cepheye o lafı ediyor mu bir daha... :) İnsanların istediği şey huzurdur. Ama bahsettiğim tipler hala rant kavgasında... Anladım sizin ne demek istediğinizi. Öküz numarası yapmıyorum. Ama bazı olayların gerçekleşmesi için evrensel hareket etmek gerekiyor... Önce önündeki engeller aşılmalı... Engel ne. Uluslararası terörü destekleyen şirketler, yönetimler, bankalar uzar da gider. Önce bunlar aşılsın... Hastalıklılar giderildikten sonra gerisi gelir... [Bu mesaj Mino tarafından 25 Nisan 2004 01:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 anlatamadığım nokta şu. önünde engel yok aslında...[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Kaynak bolluğu yüzünden diğer ülke yönetimlerinin ve şirketlerinin sürekli ağzı sulanarak baktığı ülkemizi 100.000 profesyonel (isterse en gedikli SAT,SAS olsun) kurtaramaz. Sürekli yıpratıyorlar bizi hep birlikte görüyoruz. İşte sorun, insanlığın "doyumsuzluğundan kaynaklanıyor" Bor benim olacak Altın benim olacak Petrol benim olacak Herşey benim olacak diye diye ortalığı kasıp kavuranlardan kurtulunması gerek. Ancak o zaman "ruh sağlığı yerinde" insanların olduğu bir dünyada silahlar yerine "insan iyiliğine" önem verilir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 o kadar ağızları sulanıyo ki birbirlerine kaptırmazlar. ayrıca, o kadar bitli piyadenin yerini rahat rahat tutar o adamlar canını sıkma. hem geri kalan para da eğitime ve sağlığa aktarılır o ütopyaya bizi daha yaklaştırıcak nesiller yetişir belki fena mı olur? çocuklar ölmesin ütopya da kurabilsinler!..[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 said: horacegoesskiing, 25 Nisan 2004 01:38 tarihinde demiş ki: çocuklar ölmesin ütopya da kurabilsinler!.. haftanın incisi bu yahu! :lol: sas, sat'ları filan küçümsemişsin de piyade savaşında böyle adamların 1 tanesi 5 bıyığı terlememişi haklar, yoksa ne diye var ki özel birimler?[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 said: Sam, 25 Nisan 2004 01:45 tarihinde demiş ki: said: horacegoesskiing, 25 Nisan 2004 01:38 tarihinde demiş ki: çocuklar ölmesin ütopya da kurabilsinler!.. haftanın incisi bu yahu! :lol: sas, sat'ları filan küçümsemişsin de piyade savaşında böyle adamların 1 tanesi 5 bıyığı terlememişi haklar, yoksa ne diye var ki özel birimler? Bütün nüfusla (hadi 3 te biri de) kıyaslarsan anlarsın Sam :) Yoksa biliyorum ne kadar yetenekli olduklarını... Özel birimler adı üstünde özel operasyonlarda görev alıyorlar. Ama Kurtuluş Savaşında onlar yoktu. Eli silah tutan insan savunmaya gitti yine. Topluca bir eğitim verilmesinin sebebi de bu. Ne olur ne olmaz... Diyorum ya "insanlık" rayına oturduğu zaman 100.000 askere de gerek kalmaz. Ama bunun için en başta biz birşeyler yapmalıyız... [Bu mesaj Mino tarafından 25 Nisan 2004 01:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 savaşta gideriz canım sıkma canını. barışta bedelli, savaşta temelli ;)[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 nesini kıyaslıyorum anlayamadım? bu adamlar her ortamda her türlü düşmana karşı savaşacak şekilde yetiştirilip en ileri ekipmanlara sahipler, tank koysan önlerine onu bile paralarlar yerine göre. düz piyade ya da terörist filan da başedemez. özel birimler bir yana normal erler dahi profesyonel asker olacak, 18 aylıklardan çok daha deneyimli, bilgili ve yetenekli olur bunlar. ha diyelim çok ciddi bir tehdit başgösterdi, topyekün savaş denen birşey var, devlet askere alır hemen gençleri, eğitilir bu kuvvetler çarpışırken. türkiye'yi de öyle 1-2 ayda yenebilecek amerika dışında bir güç yok şu anda..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 yattı balık yangider mantıgı mı var nedir.[signature][hline]impossible is nothing www.fallenbishop.cjb.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Tamam boşverin çokluk-nitelik kavgasını... Ne desem boş [Bu mesaj Mino tarafından 25 Nisan 2004 02:27 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 said: Sam, 25 Nisan 2004 01:09 tarihinde demiş ki: ...ya kardeşler, tamam yolsuzluklar hortumlar önlensin. ben önlenmesin mi dedim? ama bunu askeri harcamalarının aşırılığını gösterince neden önümüze getiriyorsunuz?... Sam şimdi sen de haklısın da.. Nebleyim bi bakkal hesabı yapıyorum yolsuzluklara daha fazla para gidiyo, ordu güvenliğimiz için. Belki savunmaya gereğinden fazla para harcıyo olabiliriz ama, hani paraya ihtiyacımız varsa önce bi musluğu tamir edelim gibi bir mantık öneriyorum ben de.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 ya kardeşim havuz problemi bu... hangi deliği önce kapattığının çok bi önemi yok aslında. gerçi sen sadece ekonomik açıdan yaklaşmışın ya..[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 horace biz buraya paradan geldiydik, ayranı yok içmeye tahterevanla gider sçmaya lafından falan.[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 tahtırevalli hatta tahtırevan nedir :lol:[signature][hline]o neydi be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 nebleyim bizde öyle deniyodu o lafa hem ayran tahterevan kafiyeli[signature][hline]Everybody knows.. That's how it goes.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 dedim ya işte sallanıyor yolda giderken küçük haceti daha bir geliyor rahat görmesi için işini, öyle bir lüks yani.. :)[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gellidus Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 "Gimli" gibi bende baştan sona kadar her post u tek tek okudum. -şaşırdım hatta nasıl yaptım diye - ama "Sam" in her mesajının altına sanki benimmiş gibi imza atıyorum.Bazı yerlerde sanki kendim yazmışım gibi geldi hatta. :) [Bu mesaj homoid tarafından 25 Nisan 2004 02:37 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2004 iste abi turkiye bu yuzden ilerlemio herkes usengec herkes dalgaci... bakiniz herkes hazira konuyor herkes sam'in mesajinin altina imzasini atip kacior... dalgaciyiz kardesim dalgaciiiii... calismak calismak calismak bunlar lazim bize yoksa oy sam yazdi altina imza atalim oh ne kebap! yok oyle! herkes bir sam olmali! hazira konmayin :P[signature][hline]"Wir aber wollen die werden, die wir sind - die Neuen, die Einmaligen, die Unvergleichbaren, die Sich-Selbst-Gesetzgebenden, die Sich-Selber-Schaffenden." - F. W. Nietzsche[/b] ...a Dream for the Blind... "You know, if you take everything I've done in my entire life and condense it down into one day, it looks decent." - George "Gammy" Costanza (a.k.a. Buck Naked) to pull a homer: to succeed despite idiocy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 hatta Onkel Sam...! doggy "istemek" neydi be? kann nicht spreche deutsch hesabı..[signature][hline]Sam of Paticik - Lvl 9 Maydonoz - Çokbilmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 25, 2004 wollen abi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar