Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yardırarak Aldıran Var Mı?

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

ben 4 20 lik dişimi de yardırarak aldırdım. pek bi şişiyo suratın. hatta benimkiler baya sorunluydu ogre gibi yeni bi kafa cıkmıstı yanağımdan dogru.

doktorun zaten sana neler yapman gerektiğini söyler. ağrı kesicini aksatmadan al derim. yoksa çok ağrı yapıyor. buz uygulamanı da aksatma. düzenli olarak yap.

bir de kişisel tavsiye disciler bazen uyustu diye girişebiliyolar. her bunye uyusturucuya aynı etkiyi gostermiyo. ben bi disimi yararken baya hissettim nesteri. " aaauuggh" diye bir ses cıkartınca, "anaa" uyusmadı mı o hala dedi. dikkat et yani:D

onun dısında ameliyat zorluysa ( bazı disler zorluyor) cenen yoruluyo. ve agrıyo bu yuzden.

o kadar yardır kurtul:D
Sosyal ağlarda paylaş

ates olmamisti bende ama yanak sismisti, hem de yilbasi gunuydu, agzim sis elimde buzla oturmustum, yemek yemek zor olyuo tabi o gun, iyi bakarsan gecer 1 haftaya, ama benim sadece tek disti, ikisi birden izdirap olabilir. birde disciye alisik bir bunyem var o yuzden ben pek sorun yasamadim. sadece disi kirma aninda icim gitmisti, ama acidan filan degil, sesten.
Sosyal ağlarda paylaş

bütün 20liklerimde aynı sorun vardı. seneler önce doktor almak lazım bunları dedi. ilk ikisini (sol alt üst) bi batında aldılar. 1 doktor, 2 hemşire ağzımın içinde 1 saat uğraşıp çekiçle parçalayarak filan söktüler.
pek tatlı bi operasyon olduğu söylenemez tabi, ama acısız, uyuşturuyorlar çünkü. sonra bir-iki gün şişiyor, o mavi sıvı dolu dondurucuya giren kompres yastıklarından veriyorlar. ağrıdıkça (ki çok ağrımıyor) bi ağrı kesici alıp o soğuk kompresi yapıyorsun, birkaç günde yeni gibi oluyor.
tabi şimdi diyceksin ki madem o kadar problemsiz, kalan ikiyi niye aldırmadın hala, eşekliğime ver :/
Sosyal ağlarda paylaş

abi geçmiş olsun diyeyim. bu 20lik dişinden çok çektim bende ama allahtan ben aldırmadan kurtuldum. Tamamiyle kendilerinden çıktılar ve kullanıyorum kendilerini sorunsuzca acısız ağrısız artık.
düz ve sağlıklı bi şekilde çıkıverdiler. ama duyduklarıma göre biraz eziyetliymiş aldırmak
Sosyal ağlarda paylaş

yardırarak aldırdım, memnunum. sdf
operasyondan 3 gün önce antibiyotiğe başladım, operasyon gerçekleşti, 1 hafta kadar antibiyotiğe devam ettim.

4 dikiş atıldı, 5 gün kanadı, ilk 4 gün dayanılmaz ağrı çektim(günde 3 kere alınan 2 tane ağrı kesici anca kesiyordu ağrısını) bi de baktım 6. gün olmuş... tadaam ne ağrı var ne kanama var, iyileşmiş.. gittim dikişleri aldırdım 8. günde, alırken dikişleri biraz sızlama ve kanama oldu, o da geçti 1 saat içinde. 20 yaş dişi ne gereksiz bişidir ya...
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin den ses yok, aldılar mı acaba 20 likleri ? merak ettim sonucu, yazarsan sevinirim. 2 sene önce doktorum 20 lik dişlerin çok iyi, tamamen çıkmış dedi normal diş gibi. bende ne ağrı ne sızı nede farklı bişi yok. normal diş gibi arkada duruyorlar. yazılanları okudumda çok feci. kıl dönmesinden ameliyat olmuştum 1 ay oturamamıştım, dua et oturabiliyorsun rahat bir yere , ben 20 liğe razıyım :)
Sosyal ağlarda paylaş

nocom said:
Xaenin den ses yok, aldılar mı acaba 20 likleri ? merak ettim sonucu, yazarsan sevinirim. 2 sene önce doktorum 20 lik dişlerin çok iyi, tamamen çıkmış dedi normal diş gibi. bende ne ağrı ne sızı nede farklı bişi yok. normal diş gibi arkada duruyorlar. yazılanları okudumda çok feci. kıl dönmesinden ameliyat olmuştum 1 ay oturamamıştım, dua et oturabiliyorsun rahat bir yere , ben 20 liğe razıyım :)

Yok abi daha salı günü, haber veririm. Eisenheim sen de rapor ver yarın bari
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:
bütün 20liklerimde aynı sorun vardı. seneler önce doktor almak lazım bunları dedi. ilk ikisini (sol alt üst) bi batında aldılar. 1 doktor, 2 hemşire ağzımın içinde 1 saat uğraşıp çekiçle parçalayarak filan söktüler.
pek tatlı bi operasyon olduğu söylenemez tabi, ama acısız, uyuşturuyorlar çünkü. sonra bir-iki gün şişiyor, o mavi sıvı dolu dondurucuya giren kompres yastıklarından veriyorlar. ağrıdıkça (ki çok ağrımıyor) bi ağrı kesici alıp o soğuk kompresi yapıyorsun, birkaç günde yeni gibi oluyor.
tabi şimdi diyceksin ki madem o kadar problemsiz, kalan ikiyi niye aldırmadın hala, eşekliğime ver :/
erken cikmislar ema, 6 yil varmis daha :P
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada mesele agri degil abi 20 yas dislerinde, yani en hafif nedeni agri diyelim.

Tum dis diziliminizi bozabiliyolar o yuzden agri olmasa bile doktor rontgende farkedip aldirabiliyor.

Ha ben ne kadar balliyim ki, 20 yas dislerim sorunsuz cikiyormus biraz disleri ittirerek, eger dislerim bitisik olsaydi cekilmesi gerekicekti ama ayrik oldugu icin ortodonti tedavisi yapicak bi yandan da ehuehu
Sosyal ağlarda paylaş

Yardırarak aldırdım ben de. Ama çok fantastik bi operasyondu. Bi yerde çekiç+tornavida benzeri bi aletle dişimi kırmaya çalıştı adam, tek parça halinde damaktan çıkartamıyorlarmış. O arada çene kemiğimi de ganklediler, yüzüme kan sıçradı, doktor aspirasyon aspirasyon hemşiree diye götünü yırtıyodu falan.

Sonuçta kafam karpuz kadar oldu, hatta ertesi gün inat edip oy kullanmaya gittiğim de beni gören sandık bekçisi alperen gençler bile bi korkmuştu. Sori baps seni zorlu bi operasyon bekliyor :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...