Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Selam. Dişçiden geldim, ağzımda apse mapse bişey çıkmıştı, çok acıyodu. Röntgen çekildi, 2 tane 20 yaş dişim diş eti içinde yan yatmış, o yüzden yararak almaları gerekiyomuş. Canım sıkıldı bu işe. Hiç dişimle ilgili bir sorunum olmamıştı şimdiye kadar, ne çürüğüm oldu ne bişeyim, hep çok iyi baktım dişlerime de, şimdi bu çok tatsız oldu. Bu opereşyonu geçirenler var mı diye merak ettim. Hiç bir fikrim olmadığı için ne olduğu ne olacağı konusunda, aydınlanmak istiyorum. Ne kadar sürer, iyileşmesi ne kadar alır, acı durumu nedir vs. Bir bilen olursa süper olacak. Ben şimdi antibiyotiğe başlamadan son bir pizza yiyorum =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
funq Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 korkulu rüyam 20 yaş dişleri :( doktor sorun çıkarmayacak şekilde çıktıklarını söyledi ama geçmiyo korku, ekşisözlüğü okumaz olaydım, sen sen ol okuma! geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Operasyon dişin zorluğuna göre yarım saat ila 2 saat arası sürebilir.. Ameliyat sırasında bir ağrı hissetmessin ama anestezinin etkisi geçince hatrı sayılır şekilde acır.. Kaldırılan doku miktarına göre ödem oluşacaktır yani yüzün şişecek..Bu ödem 1 hafta ila 2 hafta arası bir süre asimetrik bir surata sahip olmana sebep olacak böyle bi yanağın tonton amca misali şişcek.. Şu an çok zamanım yok ameliyat sonrası için tavsiyelerimi sonra yazarım şimdilik tek diyebileceğim ameliyata girmeden bir ağrı kesici at ve yanında soğuk kompres için birşey götür..Ben şahsen cooler içinde buz götürmüştüm eve giderken tutayım die .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Bilsem baska sey dilerdim ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 yırmılık dişim alındımı 3 gün yataktan çıkamadım 2 tane daha var alınması gerek yok bi daha 3 gün yatamam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 benım 3 20lik dişimi yararak aldılar, hoş değil tabiki ama korkuncta değil, şişik ağırzla geziyosun alkol alamiyorum falan o kadar. anestezi senı eve kadar rahat götürür zaten soğuk kompress falan gerek yok, doktor zaten ağrı kesici yazacaktır sana, önceden almanın kıymeti yok etkisi zaten anesteji gecene kadar surer maksimum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 geçmiş olsun başlık süper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 ouv geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 ha doktor söler zaten sana bunlarıda, yara'yı diktikten sonra iyileşmesi için orda kan birikip pıhtılaşması gerekiyor, tabi bi kac günb oyunca durmadan tükürük üreticetir ağzın. Eğer tükürürsen biriken kan ve pıhtıyıda emip tükürüceğin için yaran hem daha cok kanar hem daha yavaş iyileşir, o yüzden ameliyat sonrası tükürmek yok tuyucaksın bi güzel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Geçen ayın başlarında aldırdım ben 2 tane. Biri baya yatıktı dişlerin, öbürü bildiğin dik. Yarım saat falan sürdü yatık olan diş, öbürü de 10 dakika bile sürmedi heralde. Operasyondan sonraki bikaç gün (daha o gün uyuşturulduğu için operasyon günü hariç) biraz sıkıcı olabiliyo. Çok ciddi bi sorunun olmuyo ama ağzın şişik olduğu için, ağrı kesici almadıın sürece rahatsız hissediyosun kendini. Hiçbi şey yapmaya, hiçbi şey yemeye hevesin olmuyo. Yatıyosun sabahtan akşama kadar. Yemek yemek pek sorun olmuyo ama tabi yine de tedbiri elden bırakmayıp, çorba, ekmek içi gibi hafif ve yumuşak şeyler yemek lazım. 4. günden itibaren falan toparlanmaya başlıyosun zaten. İştahın geri geliyo. Tost yemiştim mesela ben. Bi hafta falan sonra ağrı mağrı kalmıyo. Tabi ağrılar ve şiş geçtikçe, antibiyotik etkiini gösteriyo ve feci bi ishal başlıyo. O da 1 haftada geçtikten sonra ağzında hiçbi sorun olmuyo. Toplamda 3 hafta falan geçti mi de dişlerin alındığı tarafla gayet rahat bi şekilde yemek yiyebilmeye başlıyosun. Korkulcak bi şey diil aslında, rahat bi operasyon. İnternette (özellikle ekşi öslzükte) milletin yazılarını okumak çok yanlış. Millet yaşadığı olumsuz olayları abartmayı çok sevdiği için felaket senaryoları türetmiş. İnternetten okuduğun şeyler olumsuzsa moralini bozma yani. Hatta benim yaşadıım süreci şöyle gösteriim ben asjkfh http://forum.paticik.com/read.php?13,3448093,3467279#msg-3464882 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Cuce said: benım 3 20lik dişimi yararak aldılar, hoş değil tabiki ama korkuncta değil, şişik ağırzla geziyosun alkol alamiyorum falan o kadar. anestezi senı eve kadar rahat götürür zaten soğuk kompress falan gerek yok, doktor zaten ağrı kesici yazacaktır sana, önceden almanın kıymeti yok etkisi zaten anesteji gecene kadar surer maksimum. Rica ediyorum bir konuyu kesin bilmeden başkalarına kesin öğütler vermeyin.. Soğuk kompresi ağrıyı azaltmadan ziyade ödemin oluşmasını azalttığı için uyguluyoruz.. Anestezi konusunda ise; premedikasyon,operasyon sırasında daha derin bir anestezi sağlarken,anestezinin etkisi geçtikten sonra bile etkisini sürdürür merak etme sen.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 3 kez dişim bu şekilde alındai ben ne yaşadıysam onları yazdım, önceden ağrı kesici alıp almamış olmam birşeyi değiştirmedi. soğuk kompress yapmadım ama cok şişikte olmadı. neyse zaten sorarsa doktoru söyler ne yapması gerektiğini zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Dişlerin etrafı biraz sızladığı için, anestezinin etkisi geçtikten sonra bi süre soğuk kompres yapmak rahatlatıyo baya aslında. Mesela bende de dışardan bakınca hiçbi şişlik yoktu ama diş eti hafif şişti, dilimi götürünce hissediyodum. Ordaki ödemi azaltıyo sanki soğuk kompres. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 benim de 20'liklerden birini eti kesip alıcak dişçim, korkuyom galiba biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 benımkilerden bi tanesini 10 dakkada dekip almış dikmişlerdi tık diye. diğer iki alt cenedekiler sürmüştü baya, cünkü cenem bozuk ve yerinden cıkabiliyor dolayısıyla cok baskı uygulayamadığı için biraz daha acıp dişi yora yora cıkarması gerekti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 doğum günün kutlu olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Bana hem bunu hem de bunu yaptılar. İkisindede uyuşturucu ses tellerimi uyuttu, konuşamaz hala geldim, ona göre minik bir not defteri falan al yanına. Herkese olmuyor ama ne olur, ne olmaz. Onun dışında ağrı kesicini düzenli alırsan ağrı olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 şişince foto isteriz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mokoko Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 bnm 1 sene kadar once bu sekilde 20 yas dişimi almıslardı. rontgen falan cektiler soora dediler daha cıkmamıs ama yamuk gelio biz bunu direk alalım sorun cıkmasın die. tmm dedik guzel bi igne yaptılar agzıma bi baktım hiç bişi hisstemiorm. soora bişile deriyi kestiler dişe kadar geldiler. tabi bu sırada sen hiçbişi hisstemezken agzından kanlar içinde cıkan bıcak turu seyler gorunce bi garip oluosun. :D soora cekiç gibi bişle dişe wurarak dişi deriden ayırdılar ama diş kırıldı burda. soora tekrar aynı işlemle geri kalan dişide alıp kapptılar. 3 4 saat soora anestezinin etkisi geçince biraz agrımaya basladı ama yatana kadar surekli buz tuttum yanaımın uzerinden ve hiç şişme olmadı dişimde. surekli buz koyun yanak uzerinden dediğim gibi bende hiç şişme ve agrı olmadı. normalde 24 kadar sert bişiler yeme dediler ama gayet rahat herşeyi yiyebiliodum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 6 sene önce 20liklerin yanındaki 4 dişin 3ünü çektirmiştim. 20likler vızır vızır çıkıyo şimdi yerlerine. süper oldu valla. ama sana geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RayCharles Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 konu ismi güzelmiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BeIlow Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 benim 20 lik dişlerimi nie almıyorlar ya :/ :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CwzX Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 benim 4 dişimi de çıkmadan yararak dikişle aldılar. 1 günde yemek yiyebilir hale geldim (sıvı ağırlıklı (çorba, mercimek fln fln)). 2. gün acısı minimuma indi. 3. gün şişliği geçer gibi oldu. 5. gün kaşarlaştı et falan yiyebiliyodum. 7. günde de dikişleri alıyolar zaten. çok dert etme yani.acısı da ağrı kesici falan içersen hiç hissetmezsin. belki ilk gün biraz ateş yapabilir. o da vücudun tepkisi zaten. doğal bi olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Oh be baya rahatladım şimdi siz öyle diyince. Sağolun. Tehlikesiz ateşlenmeyi de seviyorum böyle malak gibi yatıyosun bütün gün, keyifli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2008 geçmiş olsun tekrar da benim çıkmıo bu 20 ler korkuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar