Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kill Bill 2

ZaugnaKhaldun

Öne çıkan mesajlar

felaket kötü bir gündü
hayır film yüzünden değil filmi izleyemediğimden
seansını zamanını yanlış öğrenmişim 10 dakika geç kaldım sokmadılar
sonra evin ordaki sinemaya geldim orda da oynamıyomuş

pazar direk filmdeyim kimse yorum yazmasın patlayacam sinirden eauh[signature][hline]Remember Sammy Jankis ..
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben hasta oluyorum diyordum, kimse ciddiye almiyordu.

Elle Driver karakterine de super hasta oldum.oldum da oldum yani :)

*spoiler*

Filmin sonunda deadly viper assasination squad dakilerin isimleri ciziliyor, Daryl hannah in ustunde bir soru isareti kaliyor. sonraa Introducing B.B. yaziyor filmin sonunda, sanki bi baska filmde gorusuruz der gibi. Bill in arabasinin plakasi `Kill` di, Uma Thurman a Natural born killer dedi. Bride in adini ogrendik.. bunlari neden soyluyorum simdi :)[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 23 Nisan 2004 22:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

23 nisan kalabalığını görünce bir an için telaşa kapıldık yer bulamayacağımızı düşündük
şanslıydık son kalan yerlerden birini aldık , hem de en arka

film hoş , ilkini seven bunu da sever.kaçırmayın.

filmde bi başka hoş olay ise karakedi ile karşılaşmamız oldu , şansa 1 koltuk mesafeye düşmüşüz[signature][hline][i]I come along but i don't know where you're taking me. I shouldn't go but you're reaching back and shaking me. Turn off the sun, pull the stars from the sky! The more i give to you, the more i die!
Sosyal ağlarda paylaş

film hakkında spolier değil de giden okusun:

filmde david carradine'ın unlu oldugu ve kendisinin vahşi batıda bir shaolinci? yi canlandırdıgı dizinin(ki bu dizi Türkiye' de de oynadı hatta gecen gun kanal7'de gordum) havası vardı:Shaolin zırvaları tabuttan fırlması goz cıkarmalrı falan, ayrıca El Paso'da geçmesi vahşi batı atmosferi yaratmış.
Karakterler güzel kurgulanmıs(gerek shaolin ustası, gerek bill in tayfa ,gerekse diğer yardımcı elemanlar. Superman li alter ego geyiği guzeldi ama soylemeden edemiycem bu kadar rezalet altyazı görmemiştim; felaketti.
bence filmin asıl sürprizi samuel jackson' dıd dumur oldum
Sosyal ağlarda paylaş

samuel jackson'in o piyanist oldugunu filmin sonunda Samuel Jackson yazana kadar bilmiyodum =)) harbi dumur oldum..

film fena degildi..Baya komik sahneleri var,o vurusun adi ne oyle 5 noktadan kalp catlatan bilmem ne falan hatirlamadim simdi =) ama ilk film kadar aksiyon yok.

Sonuc olarak bana bekledigim verdi.Oyle tarantino hayrani falan degilim..Filmin detaylariyla da ilgilenmiyorum..izlenebilir bi filmdi komedi yani agir basiyordu "bence".
Sosyal ağlarda paylaş

Metropol'e gittim. 23 nisan dolayisiyla yer bulamiycami düsündüm. En arka ve ortasi denk geldi, vay be..

bir de sol tarafima 3 tane arkadas kiz düstü.
Sübyancilik fikirleri aklimdan uçup geçti film boyunca.
ama efendiligimi tek bir saniye bozmadim
(hadi len, bögüren, gegiren, osuran adam efendiligini bozmamis, yesinler senin beyefendiligini, bir de burnunu karistirsaydin bari..)

film çok kaliteliydi.
ama çok SIKICIYDI.

katana sahnesi bekliyoruz, aksiyon bekliyoruz,
kadin iki saat geçmis olaylardan bahsedip duruyor..
sonra iki saat de tabuttan çikmasini bekliyoruz..

hani tarantino filmi aslinda 4 saat mi ne yapmis.
sigmamis ikiye bölmüs..
1 saati 2. bölüme kalmis..

e nasil uzatçaklar?
bir sürü ivir zivir koymuslar.

2. yari çikip gidicektim,
sonu çok merak ettigimden, ikinip sikinip sonuna kadar oturdum..[signature][hline]rollin' rollin' rollin'
Though the streams are swollen
Keep them doggies rollin'
rawhide

Sosyal ağlarda paylaş

*spoiler icerebilir.*

sIkIlmadim, birinci bolumun aynisini beklemedigim icin de gayet guzel buldum.. ilk bolumdeki gibi yine uzun dovusler sonucu katanasiyla oldurse bu sefer ilkinin aynisi denilecegine de adim gibi eminim. Bu film ilkini tamamlayan bisiy olmus, ilk filmdeki super kizimizi derinlestirmis, olaylarin oylesine bir intikamin parcalari olmadigini gostermis bunun yaninda bir de natural born killer olan iki sevgili kahramanimizin aralarindaki baga ragmen kapismalarina sahne olmus. guzel gorunen bir dovus filmi olmanin cok otesine gecmis. salt dovus izlicem gibi bir beklentiyle gidilirse bile doyurucu bazi bolumlerle insani baymiyor. ilk filmden aklimizda kalan sorularin coguna cevapp bulabiliyoruz. ilk filmdeki dogu settinginin yerini vol2 de bati almis. hatta belki vahsi bati.guzel bir kontrast olmus bence.

Filmde shaolin rahibi yok bu arada, Shaolin rahiplerini oldurmus bir white lotus var. [Pai mei]
bide nasil tanimadiniz samuel jackson in sesini ya :) adamin bir esi daha yok o gumburtulu sesiyle.[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 24 Nisan 2004 01:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ilk filmden sonra gercekten bir hayal kırıklıgı olmuştu bende. Her ne kadar filmi yarı eleştirmemek lazım desem de gördüğüm berbat bir filmdi ve ikinci için ümidim de yoktu. Fakat şimdi benim çok nadiren bir film için söylediğim bir kelimeyi bu film için söylediğim o kadar kötü kelimeyi yalayıp yutarak söylüyorum.

Muhteşemdi. Kusursuz bir Tarantino' ydu.

Eğer bir gala olsa ve Tarantino orda olsa gerçekten gider elini öperdim.

Haftalardır Arcane' ye yana yakıla "çok iyi film arıyorum iyi film arıyorum" sözlerime şimdi "işte buldum diyebiliyorum gerçekten çok beğendim ve çok etkilendim.

İlk filmde filmi çok Rodriguezvari bir taklit gibi görmüştüm ama ikinci film o kadar saf bir Tarantino' ydu ki ikisini tek bir bir film olarak baktığımızda gerçekten hoş dağılmış bir film olacaktır. İlk filmde gördüğüm aptal buldugum espriler bile ikinci filmi seyrettikten sonra çok daha fazla anlam buldu.

Pulp Fiction' u beğendiyseniz tapacaksınız, Tarantino seviyorsanız bunu da seveceksiniz, Jackie brown' u da beğendiyseniz öleceksiniz ama sadece ilk Kill Bill' i begendiyseniz içinizde bazı burukluklar olabilir. Ama her halukarda bu film artık gerçekten bir başyapıt.

Filmin sonu ise kesinlikle bu filme cuk oturmuş sonuna kadar arkasında durabileceğim bir sondur. Sırf böyle bir son koyduğu için bile Tarantino' nun elini öperim.

Filmde kesinlikle uzatmalar felan da yoktu. O uzatma görünen diyalogların hepsi zaten Tarantino' nun sevdiği tarzda diyaloglardı ve kesinlikle o diyaloglar çok dikkatlice dinlenmeliydi, eğer filmle ilgili ipuclarını yakalamak istiyorsanız tabii.

Filmin tek dezavantajı ise altyazıların gerçeklten tam anlamıyla iğrenç olmasıydı. Filmdeki tek eksi pu an vereceğim şey de odur.

Kesinlikle 5 yıldızlık bir filmdi.

Spoiler On

Filmi seyretmeyenler kesinlikle ve kesinlikle bu bölümü okumasınlar hatta gözleri kaymasın çünkü tamamen filmin sonu eleştirisini yapıyporum bu bölümde. Her ihtimale karşı da belki gözünüz kayar diye olabildiğince kapalı yazacağım ama yine de seyretmemiş olanlar okumasın.

Filmin sonuna geldiğimizde Bill' in ismini hepimiz bildigi teknikle ölmesindeki espri aslında her ne kadar aptal bir espri olsa da filmi böyle bir espri ile bitirmiş olmasına gerçekten bayıldım. Filmin ortalarında yapılmış bir espri olsaydı gerçekten çok bayık bulabilirdim ama bir filmi böyle bir espri ile bitirebilmek hatta böyle esprituel bir sekilde filmin ana karakterini öldürmek büyük bir riskti ama bence bu riske giren yönetmen bence kazanmış. Filmin yazılarına kadar güldüm resmen ama bir problem var ki filme gittiğim herkes bana salak salak baktı, ne oldu diye ve sinema da benden başka kimse gülmüyordu. Kendimi bir an otistik bile sandım. Ama o espri film boyunca yapılmış olan o salak görülebilen tüm esprilere bence anlam kazandırıyordu.

En ümit ettiğim içimden yalvara yakara dua ettiğim şey ise sonuna kadar tam anlamıyla beklediğim düzeyde gelen filmin son dövüş sahnesinde Lucy Liu' nun sahnesine benzeyeceğidi ki çok kısa sürmesi ve beklediğim şekilde bitmesine de bayıldım.

Spoiler Off

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 24 Nisan 2004 04:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu bir uyarı mesajıdır

Eğer spoiler yapacaksanız yazdığınız mesajın sonunda 3 satır kadar boşluk bırakıp bold harflerle Spoiler ibaresinden sonra en az bir boşluk daha bırakıp yazarsanız çok iyi olur. Tabii spoilerin bittiği yere spoilerin bittiğine dair bir mesaj da koyarsanız iyi olur fakat en iyisi mesajın sonunda böyle bir ünlem ile mesajınızı yazmanız olacaktır.

Alan yetkilisi olarak çok net bir şekilde uyarıyorum ki eğer yukarıda belirttiğim kurallara uymayarak yapacağınız bir spoiler hele hele sonu hakkındaki bir spoiler durumunda direk olarak mesajınıza bakmadan tüm mesajınızı silerim.

Bilgilerinize.
[hline]
Edit: http://www.paticik.com/forum/view.php?id=71253 adresinde bir Spoiler tartışma topiği açtım. Spoiler tartışmalarınza lütfen orada devam edin.

Teşekkürler.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 24 Nisan 2004 05:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

garip, ghald vol 1'i sevmemisti ben sevmistim.
bu sefer de ghald vol 2'i sevdi ben sevmedim.

dedigim gibi kaliteli bir film.
ancak kill bill vol 1'de gördüklerimizi bu filmde göremedik. bu yüzden aradigimi bulamadim. duygusal filmleri de sevmem zaten..

spoiler:

ya black mamba ile dovüsürken aniden iki tane hattori hanzo katanasi oldu..
ben uma thurman'in iki katanayi da alip, bill'e sword dancing teknigiyle saldircak diye bekliyordum. Gitti sadece kendi kilicini aldi..

Bir dekaravandaki adama dalcagi sahnede ninja maskesi takmis felan çok komik gözüküyordu orda..

Ghald, 5 noktali kalp patlatma teknikteki güldügün noktayi anlamadim ben.
ufacik bir ipucu verirsen anlarim ama :-P[signature][hline]rollin' rollin' rollin'
Though the streams are swollen
Keep them doggies rollin'
rawhide

Sosyal ağlarda paylaş

ya tabiki ilk filmin aynisi olmayacak. bu iki volume u tek film olarak dusuneceksiniz ya. ikincisinde de anime kullanilsa, yine cok fazla adama karsi uma thurman tek basina dovusse, lucy liu ile dovusu gibi bir sahne olsa, `ayni film icinde`, bu sefer baymayacakmiydiniz, oha adam kendini tekrar ediyor resmen demeyecekmiydiniz? superdi film. aksiyon dozaji cok yerindeydi, ilkinin tipatip aynisini bekleyenlere sadece hayal kirikligi olmustur tahminimce..[signature][hline]nom de dieu de putain de bordel de merde de saloperie de connard d'enculé de ta mère.

[Bu mesaj Dojorel tarafından 24 Nisan 2004 08:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...