Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 laptopimda Mac OS X, ofis bilgisayarimda gnome kullaniyorum, Windows'a herhangi bi sekilde ihtiyac duymuyorum valla. Linux kullanamayanlari anlarim, benim de oyle linux hackerlikla uzaktan yakindan alakam yok, kod yazip compile etmekten vs. oteye gecmiyor kullanimim zaten, ama ozellikle Mac OS X gibi bir isletim sistemi varken insan neden Windows'a ihtiyac duyar anlayamiyorum pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 cc ilke.c naber Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 e apple alsin herkes zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ama apple toplayamam ki?!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 senko said: ya bana bu linux vs win konusu bile saçma geliyor. windows dediğin microsfot tarafından yapılmış işletim sistemi. microsoft dediğin içinde en baba yazılım mühlerini bulunduran bi firma. linux ise herkes bişiler ekliyor, bikaç ciddi firma var o kadar. linux'un yapıp ta win'in yapamayaacağı ne var bilgisayarı normal bir kullanıcı olarak kullanacaksak. bana linux vakit kaybı gibi geliyor. winde 5 dakkada kurup optimize ettiğim tomcat'i linuxte kurmak için 1günümü harcayacaksam bu vakit kaybıdır benim için. enterprise sistemlerde desen sun gibi bi baba var linuxe bi laf etmek bile düşmez. adamlar hardware + software kombosunu çakıyorlar uyumluluğun dibine vuruyorlar. linux anca işte hobi olarak kullanılan bişi olur. işletim sisteminin inciğini cıncığını karıştırmak isteyenler için. ha bide free licence. Solaris'in UNIX tabanli oldugunu dusunursek, kendinle mi catistin bana mi oyle geldi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Solaris'de Gnome çalışıyor. Windows'a Gnome gelirse kullanabilirim belki ama yinede yukarda değim sorunlarımın görsel tabanlı olmayanlarına çözüm değil bu. Ve açık kaynak bir program Microsoft'unkinden teknik olarak daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 senko senden hic beklemezdim bunu ///_-)) muyendis olcan bi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 linuxun kurumsal olarak önü açık bence ama kişisel kullanımda(bilişim sektöründe çalışanlar dışında) windows yerine tercih edilmesi zor bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 riglous said: senko said: ya bana bu linux vs win konusu bile saçma geliyor. windows dediğin microsfot tarafından yapılmış işletim sistemi. microsoft dediğin içinde en baba yazılım mühlerini bulunduran bi firma. linux ise herkes bişiler ekliyor, bikaç ciddi firma var o kadar. linux'un yapıp ta win'in yapamayaacağı ne var bilgisayarı normal bir kullanıcı olarak kullanacaksak. bana linux vakit kaybı gibi geliyor. winde 5 dakkada kurup optimize ettiğim tomcat'i linuxte kurmak için 1günümü harcayacaksam bu vakit kaybıdır benim için. enterprise sistemlerde desen sun gibi bi baba var linuxe bi laf etmek bile düşmez. adamlar hardware + software kombosunu çakıyorlar uyumluluğun dibine vuruyorlar. linux anca işte hobi olarak kullanılan bişi olur. işletim sisteminin inciğini cıncığını karıştırmak isteyenler için. ha bide free licence. Solaris'in UNIX tabanli oldugunu dusunursek, kendinle mi catistin bana mi oyle geldi? çatışmadım. unix tanrı gibi bişi zaten :) ama heçbi linux dağıtımıyla solaris bir değil. ha olursa o zmn bi daha düşünürüm linux konusunu. ama hakketen güç gerektiren konularda zayıf kalıyor linuxler. solarisin gücünü gözlerimle gördüm ordan biliyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ne gibi mesela ? ornek ya da daha acik bir anlatim rica edicem. merak ettigimden soruyorum uyuz etmek icin degil =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 senko said: çatışmadım. unix tanrı gibi bişi zaten :) ama heçbi linux dağıtımıyla solaris bir değil. ha olursa o zmn bi daha düşünürüm linux konusunu. ama hakketen güç gerektiren konularda zayıf kalıyor linuxler. solarisin gücünü gözlerimle gördüm ordan biliyorum :) Su topici en basindan beri takip ediyorum, kesin bir polemik cikacak bakalim nolacak diye, dayanamadim su yazidan sonra :D Solaris'in Linux 'a tek avantaji istediginiz zaman enterprise support alabilmeniz, yoksa her ikisinin de uzunca senelerdir yoneten biri olarak soyle soyleyim, vaktinde Superonline 'in kagni gibi mail sistemini, kendi ellerimizle tek tek Linux clusterlara gecirdikten sonra, aletlerin IO Wait 'e girme orani %95 falan azaldi. Tabii bunun gibi bir suru ornek var.. - ki bunlarin hepsi enterprise seviyesinde ornekler. Yani SPARC makina uzerine Solaris 5-6 uff superdi, negzel gunlerdi, onlar coooook eskilerde kalmis, daha Linux i386 calismaya calisirken olan seylerdi. Guc konusunda su anda Linux 'tan daha guclu ve ayni zamanda bir o kadar da kolay yonetilebilen bir isletim sistemi daha bilmiyorum. ( Distro bagimsiz ) Yani o gozlerinle gordugun Solaris 'in gucu bir de bana anlat :) Ya da bir ara ben o gozlere Linux 'un gucunu gostereyim sana. Windows ile Linux 'u karsilastirin, her ikisinin de yuzlerce farkli ve birbirlerine karsi yuzlerce avantajli/dezavantajli yolu var, ama Solaris 'i ya da herhangi bir Unix turevini katmayin isin icine. Linux 'un boynuzlarinin UNIX 'i gecmesi coook uzun sure once oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 sharky said: Yani o gozlerinle gordugun Solaris 'in gucu bir de bana anlat :) Ya da bir ara ben o gozlere Linux 'un gucunu gostereyim sana. senko kac. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
knoxville Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ilk posttaki yazı gayet güzelmiş. oyun oynayabilsem geçerdim linux'a update kısmı yeter benim için ubuntunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Oyun oynayabiliyorsunuz ama her oyunu oynayamayabiliyorsunuz. Ayarları çok kastırabiliyor. Cedega'ya bakmanızı öneririm. Her ne kadar GERGE hoşlanmasa da ben oturup 10 saat ayar yapmak yerine ayda $5 vermeyi tercih ederim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Bu arada Solaris artik OpenSolaris tabanlı olarak gelişecek. Sun da gördü yani açık kaynağın sundu olanakları. MacOS'da da açık kaynak bir sürü bölüm var. Darwin gibi önemli şeyler açık kaynak. WebKit'i zaten biliyorsunuz. Windows deli gibi açık kaynağa karşı savaşmaya devam ediyor tabii. Tek kaldı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Bakıcı kız bile cocuklar yemek yerken PCyi açıp filmi başlatabiliyorken windowstan vazgeçmem. Linux'un dolma saran modeli çıkmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Bone said: esas olay burda bitiyor sanırım. işletim sistemini amaç olarak kullanmakla, araç olarak kullanmak arasında ayrılıyoruz linuxçülerle. windows açıkken genelde 3 şey altında geçiyor zamanım. Oyun, surf, multimedia. Gün boyunca wallpaper'ımı görmüyorum bile. Windows çökmediği sürece de windowsun ayarlarını kurcalamama gerek kalmıyor. bir program kurcaksan, exe'ye basıyorsun herşeyi o hallediyor. Linuxte ise, ek ayar yap, şu kodu yaz, buraya mount et, tekrar çalıştır, console'u aç şunları yaz, unmount et tekrar çalıştır, bunu kapa onu aç, daha fazla ek ayar yap... diye geçip gidiyor. Tamamen katılıyorum. Benim de bilgisayar ile işim -evdekinden bahsediyorum- emule torrent webde surf ve photoshoptan ibaret. Arada kırk yılda bir de varsa güzel mmorpg oynuyorum. Bunları kullanıyorum diye bir ICQ yüklemeye 2 günümü veriyorsam yandım. Hadi ben yaptım sen gel benim kız arkadaşıma anlat nasıl program yükleneceğini linuxda göreyim. Salak mı? değil Bilgisayar kullanmayı mı bilmiyor? Bütün gün bilgisayar kullanıyor. Ama hayatta anlatamazsın. Zaten öğret desem Linux kullanmak için önce şunları bilmek lazım..... diyerek başlıyor herkes. Windowsda bunu demiyorlar, demiyorsuznu ya da demiyoruz. Ama windowsdan sorunlarından sistemi sömürmesinden nefret ediyorum o da ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 ghaldszar, daha dün linux'u denediğimde tam bir işkenceydi şimdi nasıl bir durumda bilmiyorum diyen sen değil miydin ? burada kullanan herkes konsol olayının bazı distrolar için gerçeli olmadığını yazıyor siz her konsol dediğinizde ve her katıldığınızda ama hala ısrarla bunu söyleyip buna katılıyorsunuz. iginç hakkatten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Sharky'e katiliyorum. Ben de 4 senedir Solaris kullaniyorum, en son aldigimiz makinalar $31k'likti. Performans olarak ayniydilar Linux'larla. Performanstan kastim da calistirdigim algoritmalar vs. Birinde 48 saat suruyosa islem, digerinde de yaklasik olarak o kadardi. Farketmiyodu kisaca Solaris vs. RedHat. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 SUN'in T2000 leri guzel ( Niagara ), bir suru core lu CPU yu enteresan bir sekilde manage ediyor olsa da Solaris, fena degil. Ama full multi-threaded calisan MTA lar bile guzel configurasyonlu bir HP DL 380 G* uzerindeki sunucularda daha yuksek performans ve stabilite gosteriyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 http://www.transgaming.com/ http://www.gentoo.org/ virüs bulaşmayan bir sistemmi yoksa dakka başı size update et beni diye debelenen web based pop up lardan gına gelmişken bi ton pop up la elinizi ayaanızı bağlayan " lan acaba şimdi ne demek istedi" dedirten ve sonrada hüzünlü bir kaç damla göz yaşı dökmenize sebep(heder olan gb larca veri) olan işletim sistemi(windows).kendilerini aynı zamanda hata vermeden çökme üzerine tanımam.dakiklar süren boot işleminin ardından yapılacak bişi olmadıını fark etmeniz çok uzun sürmez.yedekler alınır(livecd yardımı ile) ve sistem açılırken f11 e basılır.makus talih tekarürden ibarettir. .insan bi kernel panic der. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 13 yıldır windows kullanıyorum hergün, sadece bir kere virüs bulaştı, o da benim kendi salaklığım, bile bile lades yaptım. 3 saat uğraştım, temizledim. taracıyım pop-up'ların hepsini bloke ediyor. hepsi oysa linux'un bıraksınlar bu işleri. (:P) yukarıda 1-2 arkadaş başka listeler de vermiş yok efendim defrag gerekmiyormuş vs, bunlar gereksiz detaylar. gece bırakırsın defrag'a çok lazımsa, nolacak? update dediğin olayı zaten devamlı kaç yazılım için yapıyorsunuz? 5 mi? hadi 10 olsun. zaten aşağı yukarı her yazılım artık kendisi otomatik kontrol ediyor açıkken. şu başlıkta tipik bir masaüstü bilgisayar kullanıcısı için teraziyi linux vb'ye çevirecek bir sebep göremedim hala, windows'un sadece sunduğu program yelpazesi eziyor bu sayılanları yani başka birşeye gerek yok zaten. geri kalanlar da neymiş update ile uğraşmıyormuşsun, e kurulum ile uğraşıyorsun? al gülüm ver gülüm hesabı. windows'ta çalışan her programı çalıştırabilseler ben kendim denemek isterdim şahsen, open source olayına garezim olmadığı gibi hoşuma da gidiyor hayli. windows'umda kullanıyorum da böyle programları. ama işletim sisteminin en temel olayı olan programları çalıştırmayı beceremiyorsa rakip bile değil benim gözümde. yani en basitinden, konsoldu vs idi bir yana, iki tarayıcı düşünelim: birisi ücretsiz ama web'in %75'ini açamıyor. öbürü 100$ ama herşeyi açabiliyor. o kadar cimri değilim şahsen heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 evde multics kullaniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pulkas Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 bence linux vs windows olayı saçma olmuş şimdi bi düşündümde.yok öle bişi. linux marstan gelen bir takım yeşil kıyafetli amcaların insanlara sunduğu teknolojik bir hadise iken windows yalnızca bir tık ötenizde.windows bir lamba anahtarına dokunmak gibidir.linux sigortalarda ince ayar gerektirir. düğmesine bastım çalıştı.garip ışıklar saçtıktan sonra bir penguen gördüm ve her şey çok deişikti. 1992 den beri işgal altındayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2008 linux cok dallandi ya, kacirdirk treni zamaninda, simdi neresinde tutunsam bilemiyorum, zaman gectikce daha zor oluyo. tembelim! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar