Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Müslüman Kıyımı' oyununa sert tepki!

Apache

Öne çıkan mesajlar

İnternetten ücretsiz indirilen oyunda "Hz. Muhammed'i bulup öldürün" deniyor! İngiltere’de, kullanıcıların Müslümanları öldürerek puan topladıkları bir bilgisayar oyununun çeşitli internet sitelerinden bedava indirilmesine izin verilmesi ülkedeki Müslüman derneklerinin büyük tepkisini çekti.

İngiltere Müslümanlar Konseyi yetkilileri, tüm dünyada Müslümanlara antipatinin arttığı bir dönemde “Müslüman Kıyımı” isimli bu oyuna herkesin ulaşmasına engel olunmamasının büyük sorumsuzluk olduğunu söyledi. Yetkililer, gençleri ve çocukları Müslümanları öldürmeye teşvik eden oyunun “kabul edilemez” olduğunu vurguladı. Oyunda kullanıcılar, paraşütle Ortadoğu’ya indirilen “Amerikan Kahramanı”nı yönetiyor.

Oyunun ilk aşamalarında kendilerinden, “Tüm Müslüman erkek ve kadınları öldürmeleri” istenen kullanıcılardan, daha sonraki aşamalarda El Kaide lideri Usame Bin Ladin ve Hz.Muhammed’i bulup öldürmeleri isteniyor. Son aşamada “Allah’ı da öldüren” oyuncu, oyunu başarıyla tamamlamış oluyor. Oyunu tasarlayan “Sigvatr” takma isimli programcı ise, “Bu sadece eğlenceli bir oyun” dedi.
Sosyal ağlarda paylaş

siteye bunu koymuş

I would like to make a public apology for any offense that I might have caused through releasing this game, and to Muslims in particular. My intentions when releasing this project were to mock the foreign policy of the United States and the commonly held belief in the United States that Muslims are a hostile people to be held with suspicion. I would like to make it clear that I have never shared such a belief and my intention was to mock those who actually do believe these things.

It quickly became obvious to me that releasing this game did not achieve its intended effect and instead only caused hurt to hospitable, innocent people. I believe removing this game and website will do much more to attain my desired effect than leaving it on the internet, so I am doing just that.

I would like to ask for the forgiveness of Muslims around the world and to make it clear that I did not release this game with ill intent. So without further ado, I would like to say that I am truly apologetic for what I have done and will take full responsibility for all offense that has been caused. I can only hope that any further misgivings can be laid to rest.

Sincerely,
- Sigvatr
Sosyal ağlarda paylaş

Polonyalı bir arkadaşım 2 ay önce falan bir video yolladı, videoda isa kıyafeti girmiş biri i'll survive söylerek sokaklarda yürüyordu. Video sonunda otobüs çarpıyordu.

Böyle yürüyüşü falan deli gibiydi, komikti güldük ikimiz de. Sonradan dedi ki eğer ben bunu sizin peygamberinize yapsaydım evimi bombalardınız.

Ağırıma gitti açıkçası.

Hani saygı sınırı nedir bilemiyoruz bazen hoş görülmesi gereken mizahi hareketlerde hemen anırıyoruz ayıp diye.

Burada sanılmasın ki oyunu savunuyorum, çok ağır olmuş oyun konusu bu saygısızlıktır ama bizimde bazı şeylerde biraz hoşgörülü olup ortalığı yaygaraya vermek yerine anlatmamız lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:
Her yerde herkesin annesine sövüyorsunuz. Sintisyzer'ın annesinin özelliği ne ki ? Onunkine de sövün.

tuttugun takıma laf ettiklerindede böyle yapıosundur sen kesin.
sintisyzer e katılıyorum.ama allah ı öldürmek nedir anlamadım.bizim allahımız onlarında allahı yani :)

ayrıca oyunu ciddiye almamak lzm.delinin biri yapmış
Sosyal ağlarda paylaş

abi hiristyianlıka nasıl isala ilgili sınırlama yok.

hayır farkındamısn Isa tanrını oğlu, adam insan değil. O dereec kutsal bir varlık. doğru yerde isa hede hodo desen kırarlar azını burnunu.

adam dunyada mizah diye bişi var ve adamlar bunun farkına varmış sonunda. aramızdaki fark bu
Sosyal ağlarda paylaş

ee. cahilllik diz boyu olunca böyle oluyor tabii

hz isa ikonlar ile görselleştirilmiştir. hatta bi meta haline gelmiştir ama hz muhammed için böyle bir durum geçerli değildir. dahası hz isa mucizeleri ile de metalaştırlırken bizim için böyle bir durum geçerli değildir. lazarus'u diriltmesi, su üstünde yürümesi gibi olaylar mevcut değildir yani. son yemek gibi tablolar bulamazsınız, başının etrafı hareli görseller de bulamazsınız. hatta kasın bi arayın bakalım kaç tane görsel bulabiliyorsunuz, kaçı 13.yy'den önce yapılmış çıkıyor..

kısaca hz muhammed'i görsel olarak tasvir etmeye çalışmak özgürlük falan değildir, kendini bilmezliktir, densizliktir.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamın açıklaması: (önceki sayfada orijinali var)

''Bu oyunu internete koyup gücenmelerine neden olduğum herkesten, özellikle Müslümanlardan özür dilerim. Bu projeyi ortaya çıkarmaktaki amacım yalnızca Amerika'nın dış politikasıyla ve Amerika'daki 'Müslümanların düşman olduğu ve kendilerine şüpheyle yaklaşılması gerektiği' inancıyla dalga geçmekti. Anlaşılmasını isterim ki ben bu inancı asla paylaşmıyorum ve niyetim bu tür şeylere gerçekten inananlarla dalga geçmekti.

Kısa zamanda oyunun, niyetlenilen amaca ulaşmak yerine yalnızca misafirperver, masum insanları incittiğini anladım. İnanıyorum ki istediğim etkiyi sağlamak açısından oyunu ve websitesini hizmetten çıkarmak, internette bırakmaktan çok daha iyi olacak, bu yüzden de öyle yapıyorum.

Dünyadaki Müslümanların beni affetmelerini rica ediyor ve bu oyunu kötü bir amaçla internete koymadığımı açığa kavuşturmak istiyorum. Daha fazla olumsuz söylentinin yayılmaması adına yaptığım şey için gerçekten özür diliyor, neden olduğum incinme, üzüntü ile ilgili tüm sorumluluğu üstleniyorum. Ortada konu ile ilgili daha fazla şüpheye yer bırakmadığımı umuyorum.''
Sosyal ağlarda paylaş

PhysX said:
Polonyalı bir arkadaşım 2 ay önce falan bir video yolladı, videoda isa kıyafeti girmiş biri i'll survive söylerek sokaklarda yürüyordu. Video sonunda otobüs çarpıyordu.

Böyle yürüyüşü falan deli gibiydi, komikti güldük ikimiz de. Sonradan dedi ki eğer ben bunu sizin peygamberinize yapsaydım evimi bombalardınız.

Ağırıma gitti açıkçası.

Hani saygı sınırı nedir bilemiyoruz bazen hoş görülmesi gereken mizahi hareketlerde hemen anırıyoruz ayıp diye.

Burada sanılmasın ki oyunu savunuyorum, çok ağır olmuş oyun konusu bu saygısızlıktır ama bizimde bazı şeylerde biraz hoşgörülü olup ortalığı yaygaraya vermek yerine anlatmamız lazım.

Kesinlikle. Karikatür yüzünden bombalama tehditleri yağmamış mıydı? Aynı kıtalar arası yobazlık devam ederdi. Takmayın, relaks diyende yok ki. İlla etrafı vahşice düzeltecez inadı. Uzaylılar buralara inseler, bizimkiler hacca zorla götürürlerdi elemanları.

sandino said:
siteye bunu koymuş

I would like to make a public apology for any offense that I might have caused through releasing this game, and to Muslims in particular. My intentions when releasing this project were to mock the foreign policy of the United States and the commonly held belief in the United States that Muslims are a hostile people to be held with suspicion. I would like to make it clear that I have never shared such a belief and my intention was to mock those who actually do believe these things.

It quickly became obvious to me that releasing this game did not achieve its intended effect and instead only caused hurt to hospitable, innocent people. I believe removing this game and website will do much more to attain my desired effect than leaving it on the internet, so I am doing just that.

I would like to ask for the forgiveness of Muslims around the world and to make it clear that I did not release this game with ill intent. So without further ado, I would like to say that I am truly apologetic for what I have done and will take full responsibility for all offense that has been caused. I can only hope that any further misgivings can be laid to rest.

Sincerely,
- Sigvatr

Adam açıklamış güzel biçimde işte. Etrafta isayla musayla bu kadar dalga geçen yapım varken takmasına bile gerek yoktu ama duyarlılık edip nedenini açıklamış özür dilemiş.

Rock said:
said:
Son aşamada “Allah’ı da öldüren” oyuncu

Merak ediyorum bu nasıl becerilebilir?

Oyun o, fark edemediyseniz... South Park'ta her isalı bölümde adam ölüyor. Oturup nasıl ölebilir ki diye düşünüyor musunuz? :/
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...