Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 adamınbiri said: aylık en fazla 300 milyon veririm diyen biri oldu günde 9 saat gibi bi çalışma karşılığı... işin özü part time değil haftada 4 gün çalışabilceğim maaşıda en azından "al bu parayla kendine ciklet alırsın" kadarlık bi parada olmasın ne tarz işlere bakmalıyım öneriler lütfen =) kusura bakma da o para iyi bile full time calısanlara su an cogu magaza 450-600 arası veriyor (babamın personellerinden biliyorum) 4-5 saat calısıp cok fazla para almayı dusunme starbucks bile 4 saat totalde calıstırıp hiçbirşey vermiyor o kadar yorulmana rağmen.biraz gerçekçi ol istersen bu kosullarda =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Babanda kapitalizmin soğuk rüzgarına kapılmış demek ki =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Starbucks bile mantığını anlamadım ben tam olarak :D Abicim, starbuckslar burger kingler mcdonaldslar aklına gelebilecek böyle tüm yayılımcı politika izleyen franchise restoran ve kafelerin tek bir amacları vardır ortada, maliyet !!! Maliyeti düşük tutmak için en düşük maaşı verir, starbucks bir nevi mali seviyenin altında kalmış ve 3 kuruşa ihtiyacı olan insanları alır, eğitiminden geçirir ve çalıştırır. 6 ayda bir genel anlamda eleman değişir, kalıcı elemanı sevmezler müdürlük felan yükselme durumları olduğu için. Yani lütfen horeca ( hotel restaurant cafe ) sektörünü bu durumların dışında tutun, banka 500 ytl verebilir ama horeca asla vermez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 ya iyi güzelde su an pirelli de makine müh. arkadasım 950 civarı bir para alıyor net olarak.evet kapitalizm de burada demek istediğim 4 güne toplam 400 milyon hiç kimse vermez eğer ki yazılımcı, çevirmenlik gibi vasıflı işlerde değilsen. evet az hatta insana küfür gibi geliyor ama sadece gerçekçi bakılmasını istedim ben.ha umarım cok iyi maaşlı bir iş bulur sonucta ben de kötülüğünü istemiyorum kimsenin =) starbucks tan bile kastım 4 saat toplamda iş ama 1 saati yemek olarak geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Letsgetthesunshine said: adamınbiri said: aylık en fazla 300 milyon veririm diyen biri oldu günde 9 saat gibi bi çalışma karşılığı... işin özü part time değil haftada 4 gün çalışabilceğim maaşıda en azından "al bu parayla kendine ciklet alırsın" kadarlık bi parada olmasın ne tarz işlere bakmalıyım öneriler lütfen =) kusura bakma da o para iyi bile full time calısanlara su an cogu magaza 450-600 arası veriyor (babamın personellerinden biliyorum) 4-5 saat calısıp cok fazla para almayı dusunme starbucks bile 4 saat totalde calıstırıp hiçbirşey vermiyor o kadar yorulmana rağmen.biraz gerçekçi ol istersen bu kosullarda =) 4-5 saat değil haftada 4 gün full time çalışma istiyorum ben diğer 3 günüm full Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 anladım ama garsonluk,tezgahtarlık gibi vasıfsız bir iş ise o para iyi derim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 matematiğin iyiyse özel ders falan ver. haftada kazanırsın o 300 ü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Dur, he he, fazla yüklenmiş gibi oldum, ama yok Ben Türkiye ve İş konusunda çok doluyum o yüzden böyle. Bak şimdi, bu ülkede yaptığın işin zorluğuna göre para almıyorsun, yani diğer bir değişle emeğinin karşılığını almıyorsun. En azından bir çoğu için böyle, fakat Türkiye'de mümkünatı olmayan bir şey yoktur, bunu kafana yaz. İmkansız diye bir şey Türkiye'de yok, en azından şimdilik. Birisi Odtü Makinadan mezun olur diğeri Tobb uluslarası ilişkilerden, Odtü'deki ilanla iş arar, Tobb'daki bağlantıları ile işe başlamıştır bile, hatta mezun olduğu için de eline bi 5 milyarlık çek verirler garanti bankasınca burs diye adlandırırlar, ayda 2,5 milyar maaş alır bir de üzerine 3 ayda bir çift maaş uygulanır felan.. Bu ülkede adam tanıyacaksın, okul bitirmekle de olmuyor. Bağlantıların olacak ki, rahat bir işe rahat bir maaşla giresin, eğer ki dünyayı değiştirecek gücün yoksa bu böyle. Birilerinin sırtından geçineceksin, ki kazanasın. O yüzden ben o mühendis arkadaşa saygılarımı iletirim ve ömrü boyunca boşa okuduğunu söylerim. Hayatını yaşa, insanları kullan. İş mi arıyorsun, bunu ilan ile yapma, çevrene annene babana ablana arkadaşlarına sor, elbet birilerinin bir tanıdığı vardır, bu ülkede borçlanma ve borç ödeme meşhurdur, akrabalarından iyi konumda olanlarla ilişkini kesme, sürekli görüş elbet bir gün yardımları dokunur. Hangi mevkii hangi şirket olursa olsun, eğer iyi bir yerdelerse, boşuna oraya gelmemişlerdir, iş yaptıracak güçleri vardır ki, yükselmişlerdir. Heh konuyla pek alakası olmadı ama tavsiyem bu yönde Türk Gençlerine. Ne kadar doğru olduğunu er ya da geç anlarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 çoktan beri biliyoz be baluu bunu. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Hatırlatmış oldum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 @baluu: doğru, ek olarak: yaptığın işi ne kadar iyi yaptığın önemli değil, önemli olan yaptığın işi iyi bir şekilde ballandıra ballandıra anlatabilmek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2008 ne kadar güzel bişey okuyomuşsun ya. Kitap çevirisinde iyi para var, haftada dört gün 3 saat bile çalışsan bi ayda baya kazanabilirsin çeviriden bayarım diyosan ben de yap sat diyorum bi cafeye falan satabilirsin mesela bi gün bi kafede kendi yaptığım kurabiyeden ikram etmiştim ben buna para veririm yap getir demişti sonra baya bi süre gidememiştim kaçırdım fırsatı ah ah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SteelBB Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Öneren oldumu bilmiyorum ama Mazağazalarda Satış Danışmanlığı olabilir. Çalıştığın saat üzerinden ücretini alırsın ssk da da işler. yemeğin vs onlardan olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Estel_Anorien said: yabancı dilin iyiyse tercüme işlerini kovalayabilirsin. Nereden kovalıyoruz bunu ya? Kovalayalım, kaynaklarım tükendi benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 tercümanlık büroları falan var oralarda olması lazım. ama mağaza satış danışmanı işi en mantıklısı gibi duruyor. donanım bilgin varsa bilgisayar mağazalarına başvur derim ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 ben açıkçası şu an ntv, cnbce ve e2 için çeviri yapıyorum. Piyasadaki en iyi fiyatları verenlerden biri de onlar. 200 kelime (aşağı yukarı bir sayfa) = 7 lira. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kenzap Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 sağlammışsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Estel_Anorien said: ben açıkçası şu an ntv, cnbce ve e2 için çeviri yapıyorum. Piyasadaki en iyi fiyatları verenlerden biri de onlar. 200 kelime (aşağı yukarı bir sayfa) = 7 lira.cerebrails te iş miş arıyodu. ona da bi yardım et bu konuda :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2008 Estel_Anorien said: ben açıkçası şu an ntv, cnbce ve e2 için çeviri yapıyorum. Piyasadaki en iyi fiyatları verenlerden biri de onlar. 200 kelime (aşağı yukarı bir sayfa) = 7 lira.cnbc-e ve e2 nin çevirileri çok güzel. hangi dizileri yapıyosun :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smash Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Estel_Anorien said: ben açıkçası şu an ntv, cnbce ve e2 için çeviri yapıyorum. Piyasadaki en iyi fiyatları verenlerden biri de onlar. 200 kelime (aşağı yukarı bir sayfa) = 7 lira. şahaneymiş nası aldın işi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jose Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 olm pastanelere psata yap sat hakaten. beni de çırak al hatta, yanında yetiştir, öğret, ustam ol. iki kafadar mutfakta geçirelim günlerimizi, ben satacak pastane bulurum, yaparız pastaları kekleri birlikte, satarız, kırışırız paraları. ne dersin ortak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2008 annem daha önceden discovery channel falan için çeviri yapıyordu. Ntv bünyesine geçince ben de gittim başvurdum. Deneme çevirisi falan verdiler yaptım. Genelde e2 deki rachael ray şovu, ellen'i highstakes pokeri ve bazen de south park'ı çeviriyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 benim de ankaraya gitmem kesinleşti. hafta içi tamamen boşum. ne işler yapılabilir ki ankarada? :/ özel ders olayına bakıcam bi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cerebralis Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 ankarada özel ders olayı kesinlikle muhitine bağlı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 16, 2008 1 sene verdim ozel ders bu donem de ogrenci bulurum ins. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar