Bone Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9875240.asp?gid=229&sz=33137 "yasaysa yasa çıkartırız kardeşim" diyen başbakan varken çok da şaşırtıcı değil. "özgürlükçüyüz kardeşim biz, halka önem veriyoruz" tripleri atan kişilerin böyle numaraları çok komik oluyor. said: Danıştay İdari İşler Kurulu, 4 yıl önce Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin, "Kamu yararına çalışan dernek" sayılmasına onay vermedi. Hükümet ise yasayı değiştirerek, Danıştay'ı devre dışı bıraktı. Dernek, Bakanlar Kurulu kararıyla bu statüyü aldı. Bu dernekler, Bakanlar Kurulu kararınca izin almadan her türlü yardım kampanyası düzenleyebiliyor, nakit para yardımı kabul edebiliyor, hazineye ait arsa ve arazileri satın alma kolaylıklarını kullanabiliyor, mali yapılarının güçlenmesi ve hizmet götürebilmeleri için vergi kolaylıklarından yararlanabiliyor, Katma Değer Vergisi ile (KDV) veraset ve intikal vergisinen muaf tutuluyor, harcamaları vergi matrahından indiriliyor, derneğe ait bina ve arazilerden vergi alınmıyor, başbakanlık uygun görürse derneklerin araçlarına resmi plaka tahsis ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 vay adiler ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 insanların yüzlerine nasıl bakıyor bunlar anlamıyorum. insanlarda hiç mi gurur olmaz, hiç mi şeref olmaz, hiç mi utanma duygusu olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 ne fenermiş.AKP nin ampül sembolü de ordan esinlenme heralde. Hürriyet 4 yıl önceki olayı şimdi öğrendi ondan yazıyo di mi hehe neyse bu aydın-tayyeap kavgası sayesinde 3-5 gizli kalmış olayı öğrenmiş oluyoruz en azından , komplocu ruhumuz tatmin oluyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Bu haber cumhuriyette çıktı ilk, hatta deniz feneri başlığında da var. sg-1 said: xaty said: Cumhuriyet said: İçişleri Bakanlığı’nın Deniz Feneri Derneği’ne “kamuya yararlı dernek” konumu verilmesi istemi iki kez Danıştay tarafından reddedilince AKP hükümeti Dernekler Yasası’nı değiştirdi. Dernekler Yasası’nda kamu yararı dernek statüsü için Danıştay’dan izin alınması hükmü kaldırıldı ve bu yetki tümüyle Bakanlar Kurulu’na bırakıldı. Bakanlar Kurulu da Dernekler Yasası’nda değişiklik yapılır yapılmaz Deniz Feneri Derneği’ne 2004 sonunda “kamuya yararlı dernek” statüsü tanıdı. Derneğe, 2005 yılında da yine Bakanlar Kurulu “izin almadan yardım toplayabilme” olanağı tanıdı. "Yasaysa yasa değiştiririz kardeşim"ciliğin adı demokrasi oldu güzel ülkemde. Ve hala bunları savunan, demokrasi kültürü olmayan demokratlar var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 said: Hürriyet 4 yıl önceki olayı şimdi öğrendi ondan yazıyo di mi hehe Bunun 4 sene önce ne gibi bir haber değeri vardı ki, biraz düşünerek yorum yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 halk oy verdi kardeşim çatır çatır soyarız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Milli irade, milli soygun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Giovanni said: vay adiler ? e deniz feneri tarafını destekliyen birisinin yorum yapmasını beklemiyoruz zaten, "vay adiler mi demek lazım" gibi bir mesaj atmasan da olurdu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Bu soygun söylemleri nedir onu anlamıyorum. Bir yardım derneğine bu tarz izinlerin verilmesi denetim altında kötü değil iyi birşeydir. Siz hiç deniz feneri programını seyrettinizmi yayını yapıldığı zamanlarda ? Ortada resmi , belgeli ve hukuki suç bulunmayan bir yardım derneğine saldırı yapılıyor , şimdiden idam edilmiş. Bir iddia yüzünden. Nasıl bir mantık bu ? Bu yazıyı biraz okuyun derim. said: Uğur Arslan: Hiçbir iyilik cezasız kalmaz Almanya'daki Deniz Feneri davası dolayısıyla Deniz Feneri'ne yüklenen Doğan Medyası'na sunucu Uğur Arslan 'o insanların' halleriyle cevap verdi. İşte Uğur Arslan'ın Deniz Feneri ile ilgili cevabı: DERİN BİR IZDIRAP İÇERİSİNDEYİM Bundan 11 yıl önce insanlık adına doğru, düzgün ve dürüst bir adım atmıştım. Yapmaya başladığım tv programının adı 'Deniz Feneri'ydi. Bir yıl içinde Deniz Feneriyle aynı adı taşıyan bir yardımlaşma derneği oldu. 1998 yılında kurulan bu derneğin 2002 yılına kadar başkanlığını yaptım. Ayrıldıktan sonra Nisan 2008'e kadar sözleşmem icabı sadece sunuculuğuna devam ettim. Ben işin başında, insanlık adına doğru bir adım atmıştım; gerisi insanlığa kalmıştı. Şimdi yıllar önce böyle bir işe başladığıma pişman olup olmadığımı sorarsanız, bu işe başladığıma kesinlikle pişman değilim. 11 yıl bu ülkenin dağını-taşını, köyünü-bucağını gezip yüz binlerce kişinin duasını duydum. Gözlerimin önünde yüz binlerce kişinin karnı doydu, binlerce kişi ev-bark, iş-güç ya da sıhhat sahibi oldu. Yine her şey tv ekranlarında yüz binlerce seyircinin gözü önünde cereyan ediyordu. Şahit olduğum her iyilik gerçekti, doğruydu ve belgelenmişti. Ama bir de mutlak gerçek vardı ; “hiçbir iyilik cezasız kalmazdı”. Son günlerde, Almanya'da kurulmuş olan “Almanya Deniz Feneri e.v” isimli derneğin iki yöneticisi için görülmekte olan davanın iddianamesine dayanarak, henüz dava sonuçlanmadan, neredeyse tüm Deniz Feneri camiasını kapsayan acımasız idialar içeren haber ve yazılar nedeniyle derin bir ızdırap içerisindeyim. Davanın sonucu ne olursa olsun, sadece Türkiye'de değil dünyada 40 kadar ülkeye ismini yazdırmış olan Deniz Feneri'nin tamamıyla yeryüzünden silinme çabasının; insanlık dışı, acımasızca, kin ve nefret dolu bir teşebbüs olduğu kanaatindeyim. Şu an beni şahsen başımıza gelmiş veya gelecek olan üzücü tutumlar değil, şayet Deniz Feneri yeryüzünden silindiği takdirde, şu an hala bu organizasyondan yardım alan, karnı doyan, barınma ve sağlık yardımı alan yüz binlerin halinin daha sonra ne olacağı düşüncesi beni inanılmaz bir üzüntü denizinin içine çekmektedir. Başımıza gelmesi imkânsız diye düşündüğümüz şeyleri yaşamaktan ibarettir hayat. Bu gün benim hakkımda kim ne düşünür veya söylerse söylesin, ben sahip olduğum iki evladıma, bir “utanç hikâyesi” değil, bir “insanlık efsanesi” miras bıraktığıma eminim. Fakat ısrarla bana da asılsız bir utanç yaftası yakıştırmaya çalışanlar bilmelidir ki; “kimse bu dünyada yaptığını yaşamadıkça can vermez”. 11.09.2008 Eğer birileri yardım adı altında insanların parasını yedi ise son kuruşuna kadar hesabını tabiki vermeli. Ama ortada belge , hukuki dayanak vs. olmadan , suçlu suçsuz olduğunu bilmeden iddialar üzerinden binlerce insana yardım yapan bir derneğe bu şekilde saldırmak bana göre insanlık değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 zaten yapcak pek bi yorum yokki bi film çıktıydı neydi lan o bişey çocukları o geldi aklıma nedense Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 thankz hori Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Bana duygu sömürüsü gibi geldi. Madem delil vs. yok, niye danıştayı engellediler? Eğer ortada herhangi bir yanlış olmasaydı AKP bunu gayet iyi kullanır, 'bizi suçladınız, ama alnımızın akıyla temize çıktık sizi madrabazlar, yalancılar!' diyip oylarını arttırırdı. Demek ki ortada birşey var ve bunun araştırılmasını istemiyorlar. Deniz feneri daha önce yardım yapmış insanları doyurmuş vs.. olabilir, helal olsun deriz. Ama milyonların parası da çalınmışsa, bana daha önce yardım ettikleri insanları anlatıp duygu sömürüsü yapıp temize çıkamazlar. Göz boyayamazlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Danıştayın olayı izin olayı , dolandırıclık olayı ile danıştayın izin vermemesi arasında hiçbir alaka yokki. Olay bürokrasi. SOnuç olarak ortada kesin belgeli hukuki bir suç olmadan bu yaygara başka şeylere hizmet ediyor. Zaten doğru düzgün bir delil olsa savcılar gazete okuyup tv seyrediyorlardır herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 aynı şey rtük başkanı için de yapıldı temmuzda , artık yargılanması bakanlık iznine bağlı o da yargılanamayacak bu davalarda, ayrıca televizyona çıkıp şu kadar yardım ediyoruz bu kadar yardım ediyoruz diye şov yapmakla olmuyor yardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Sparkcaster said: aynı şey rtük başkanı için de yapıldı temmuzda , artık yargılanması bakanlık iznine bağlı o da yargılanamayacak bu davalarda, ayrıca televizyona çıkıp şu kadar yardım ediyoruz bu kadar yardım ediyoruz diye şov yapmakla olmuyor yardım İşte bu gözü kara galinaya gelmişlik ile yanlış bilgiler ile saldırmak bizim huyumuz. Dediğin yasa değişikliğini sana yazayım. MADDE 2 – 3984 Sayılı Kanunun 10 uncu maddesine son fıkra olarak aşağıdaki fıkra eklenmiştir. "Üst Kurul Üyelerinin görevleriyle bağlantılı olarak işledikleri iddia edilen suçlara ilişkin soruşturmalar 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanuna göre yapılır ve bunlar hakkında soruşturma izni, Başbakan tarafından verilir." Görevleri ile alakasız suçlarda kesinlikle hiçbir engel mani vs. yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cooldragon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Şimdi bu olaya Horizon'un bakış açısı ile bakıldığında gerçekten yargısız infaz yapılıyor gibi gözüküyor. Çünkü birileri yargının çalışmasına engel oluyor. Eğer Denif Feneri ile ilgili tarafsız bir soruşturma açılırsa Deniz Fenerin bu soruşturmadan aklanarak çıkacağına Horizonun bile ihtimal verdiğini sanmıyorum. Danıştay Deniz Feneri Derneğini kamuya yararlı dernek olarak görmemiş ve bu yasal tanımı kendisine vermemiş. AKPde bunun üzerine yasayı değiştirerek DFye bu kamuya yararlı dernek tanımı vermiş. Yapılan yasa değişikliğinin DF için yapıldığı her halinden belli. Aynı sorunu Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği yaşasa AKP aynı güzelliği yaparmıydı acaba :) DFnin yaptığı iyiliklere gelirsek. Ben bu savunmayı pek mantıklı bulmuyorum. Sonuçta sen ihtiyacı olanlara yardım edeceğim diye para topluyorsun. Normal olarak bu derneği devam ettirmek için insanlarının gözünü boyayacak bir şeyler yapman lazım. Elbette paranın bir kısmıyla birilerine yardım edeceksin ve bunu insanların gözüne sokacaksın ki paranın devamı gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 eldar said: said: Hürriyet 4 yıl önceki olayı şimdi öğrendi ondan yazıyo di mi hehe Bunun 4 sene önce ne gibi bir haber değeri vardı ki, biraz düşünerek yorum yaz. Bugün akpyi yuhalamayı görev edinen kişilerde akp ilerde şerhat getirecek diye yuhalıyor. Senin bu söyledğinden akpy şerihatçı olarak haber yapmanın bugün de bir haber değeri olmadığı anlamını çıkartabliriz. Buradaki konu haberin değeri değil, 4 sene önce doğan medyasıyla akpnin arası iyi olması bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 eldar said: said: Hürriyet 4 yıl önceki olayı şimdi öğrendi ondan yazıyo di mi hehe Bunun 4 sene önce ne gibi bir haber değeri vardı ki, biraz düşünerek yorum yaz. Deniz fenerinin bu tarz işlerin içinde olduğu kaç yıllık topiclerimizde bile var.Bi tek haberin bu kısmı olarak dusunme , genel olarak deniz feneri üzerine yıllardır gidilmiyordu , şimdi gidilmeye başlanınca butun haberler gelmeye başladı. Biraz da türkçe dersi al , ordaki amaç isteyince nasıl yazıyorlar demek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 said: Bugün akpyi yuhalamayı görev edinen kişilerde akp ilerde şerhat getirecek diye yuhalıyor. Senin bu söyledğinden akpy şerihatçı olarak haber yapmanın bugün de bir haber değeri olmadığı anlamını çıkartabliriz. Buradaki konu haberin değeri değil, 4 sene önce doğan medyasıyla akpnin arası iyi olması bence. kesinlikle öyle zaten. al doğan grubunu vur akp ye işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Cooldragon said: Şimdi bu olaya Horizon'un bakış açısı ile bakıldığında gerçekten yargısız infaz yapılıyor gibi gözüküyor. Çünkü birileri yargının çalışmasına engel oluyor. Eğer Denif Feneri ile ilgili tarafsız bir soruşturma açılırsa Deniz Fenerin bu soruşturmadan aklanarak çıkacağına Horizonun bile ihtimal verdiğini sanmıyorum. Danıştay Deniz Feneri Derneğini kamuya yararlı dernek olarak görmemiş ve bu yasal tanımı kendisine vermemiş. AKPde bunun üzerine yasayı değiştirerek DFye bu kamuya yararlı dernek tanımı vermiş. Yapılan yasa değişikliğinin DF için yapıldığı her halinden belli. Aynı sorunu Çağdaş Yaşamı Destekleme derneği yaşasa AKP aynı güzelliği yaparmıydı acaba :) DFnin yaptığı iyiliklere gelirsek. Ben bu savunmayı pek mantıklı bulmuyorum. Sonuçta sen ihtiyacı olanlara yardım edeceğim diye para topluyorsun. Normal olarak bu derneği devam ettirmek için insanlarının gözünü boyayacak bir şeyler yapman lazım. Elbette paranın bir kısmıyla birilerine yardım edeceksin ve bunu insanların gözüne sokacaksın ki paranın devamı gelsin. Yargı bağımsız olmayabilir diyorsun. Söylediğin tarzda bir yorum yaparsak , deniz fenerine dava açılıp aklanırsa yargı bağımsız olmadığı için öyle bir karar çıktı diyeceksin. Aklanmaz ise suçlu bulunursa yargı bağımsız ve doğru kararı verdi diyeceksin. Deniz fenerinin aklanma ihtimali neden vermiyim kendime onu anlamıyorum ? Ortada birsürü dolandırma kanıtı belgesi mi çıktı da böyle düşünmeliyim ? Yoksa doğan gurubu böyle haberler yaptı diyemi bu şekilde deniz fenerini şimdiden dolandırıcı bir dernek olarak görmeliyim ? Tabiki dernekler devamlılığını sağlayabilmek ve hizmet verebilmek için topladığı yardımlardan kaynak yaparlar. EĞer ki bu kaynağı kişisel menfaatleri için kullanırlarsa bu suç olur. Tüm yardım dernekleri topladığı parayı yermi böyle bir sabit oluşum mu var ? Açıklamların olduğu gibi sabit bir ihtimal üzerine kurulmuş. 1. Deniz feneri dolandırıcı bir dernek. 2. Yargı bağımsız değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 ooo horican gelmişte başlamış savunmaya. ne güzel ne güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drigeolf Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 @Horizon Ortada hukuki bir suç olmadığı doğrudur, ama yazınızda iddiaların belgeli olmadığını da söylemişsiniz ki bu yanlış, ortada bu dernekten ciddi manada şüphe etmemize yetecek belgeler var(usülsüz yardım makbuzları, yapılan "garip" yatırımlar, dernek yöneticilerinin itirafları...vb). Üstelik Deniz Feneri e.V.'nin Almanya'daki Kanal7 binasını satın aldığı da bilindiğinden(iddianamede var, öyle üstü kapalı bir kanıt filan da değil, bina satın almak ciddi bir iş olduğundan açık seçik Deniz Feneri'nin bu binayı aldığı gözüküyor) bu işte başka çıkar meselelerinin olduğu konusunda şüphelenmek çok garip değildir sanırım. Ayrıca unutmamak gerekir ki Deniz Feneri (Türkiye'deki) derneğinin başkanının defalarca söylediği gibi, Deniz Feneri e.V. derneğinden 7 milyon Euro bağış alınmıştır, yani buradaki Deniz Feneri ile oradakinin çok ciddi -en azından- profesyonel ilişkiler içinde olduğu iki derneğin başkanları tarafından da onaylanmıştır. Yani Almanya'daki Deniz Feneri ile burdakinin bazı ilişkilere girmiş olduğu da düşünülebilir(ki bu düşünce Almanya'daki dernek yöneticilerinin yaptığı itiraflar ile oldukça sağlam bir şekilde desteklenmektedir). Konunun henüz yargıda olduğu ve hatta Türkiye'deki derneğe herhangi bir suçlamada bulunulmadığı tabii ki doğrudur, ama bu şüphelenmememiz, savcıları göreve çağırmamamız gerektiği manasına da gelmez(forumdan değil medyadan bahsediyorum tabii ki :)). Ayrıca -kusura bakmayın ama- aynı hassasiyeti neden Ergenekon davasında göstermediğinizi de sormak zorundayım. edit: Horizon, Cooldragon yargının bağımsız olmadığını söylemiyor, yargının(Danıştay'ın) verdiği karar beğenilmeyince hükümetin yeni yasa çıkartarak DF'ne bu imtiyazı sağladığını söylüyor ve bunun neden yapılmış olabileceğini, eğer başka bir dernek, mesela Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği için böyle bir uygulamanın yapılıp yapılmayacağını da sorguluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Yargılansın , dava açılsın , incelensin bu tarz isteklere benim hiç bir diyeceğim yok demedim de. Olay bu değil. Ben de isterim incelenip , yargılanıp ne ise onun ortaya çıkmasını. Olay bu adamlar suçlu vay. şeref... gibi birsürü yorum mesaj geçmekte. Yani suçları kesinleşmiş gibi hem haberler yapılıyor hem de burda o şekilde konuşuluyor. Yanlış olan bu. Ergenekon ile ilgili sen diyorsunki neden bu şekilde davranmadım. Ne şekilde davranmışım ? Ben bir kişiyi veya kurumu bu adam bunu yapmış kesin vs. kesin suçlu demişmiyim ? Hayır. Tam tersine ergenekon ile ilgili iddiaları körertmeye çalışanlara karşı ortada olan belgeler ve deliller üzerinde tartışmışızdır. Ama burda nedense o derecede bir belge kanıt olmadan direk infaz ediliyor. Aradaki fark bu benim tutumda herhangi bir değişiklik yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 11, 2008 Deniz Feneri olayında bir anda RTEnin herşeyi bırakıp şahsiolarak ilgilenmesi çok ilginç geldi bana. Onun dışında herhangi bir sonuç çıkmayacak onlarca davamızdan biri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar