Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oruc hakkinda bir soru

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

bana kalırsa, uzayda koloni kurulması çağlarında günümüz dinleri "antik dinler" olarak geçer muhtemelen. pek inananı da kalmaz.

antartika muhabbeti üzerine de:

antartikaya gitmeye gerek yok, st. petersburg da beyaz geceler var işte, yılın bi dinemi bi hafta hep gündüz diğer dönemi de hep gece oluyor. gg olmak için uygun ortam var yani. nüfus da baya kalabalık.

iftar ve imsak vakitlerinin güneşin konumuyla ilgili olmadığını düşünen arkadaşlar bi yol alsın bu arada.

olm büyük sevap, ne kadar uzun sürerse oruçlu olduğun vakit, o kadar bonus topluosun ki.
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:
seferiyken niye tutulmuyo ki? eskiden yolculuk sıkıntılı bi işmiş, çöl geçerken susuzluk falan dayanılcak gibi değil eyvallah. ama şimdi uçağa binip 45 dakkada istanbula gidecez diyelim. anaaa yol diyip tutmayalım mı yani?

bi de birinci çoğul yazıp kendimi dahil etmişim. sanki oruç tutuyom. hey allam

Seferiyken illa tutmayacaksın diye bir şey yok zaten, seferiyken tutmama hakkın var sefil olursun yolda diye. Günümüzde tabii çok daha rahat olduğundan koşullar tutmak daha bi iyi. Ha, "Abi ben bakkala gittim geldim seferiyim tutmicam bugün" diye kendini kandırabiliosan da zaten tut tutma çok farkedeceğini sanmıyorum :)

Bu arada "Astronot adam seferidir oruç tutmasına gerek yok" şu konunun bitiş noktasıdır yaa :)
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
Selam
Anladigim kadariyla gun battiktan sonra iftar yeniyor. Hatali da olabilirim duzeltin oyleyse.

Nese, diilsem okumaya devam edin :). Antartikaya gittiniz diyelim bilimadami olarak. Muslumansaniz ve ramazan ayinda gunes hic batmazsa direk oluyormusunuz acliktan?

bu kadar saçma sapan bi soru olamaz heralde.

biz ilkokul 3te merak ederdik bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Hmmm aslında süper fikir. Başlarsın bi şehirde oruca sora atlar uçağa iftar en erken hangi şehirde açılıyosa direk oraya. 2-3 saatlik oruç işte daha ne? Daha sora da uçakla şehir şehir gezerek geri dönüp günde 50 tane iftar açarsın üstüne oooghh :)

gm çaardım ben kusura bakma
Sosyal ağlarda paylaş

simdi Allah (c.c.) oyle bir yaratmiski mars da bile sorun olmuyor bir mars gunu 24.5 kusur dunya saati oldugundan

ama marsta koloni kurup yerlesince camileri dikince ramazan nasil hesaplanicak?

mars gunesin etrafinda neredeyse 2 yilda donuyor malum

ayda kurucagimiz koloni ve askeri ustlerde olay ne olucak peki?
ayin karanlik yuzundekiler ne yapicak? aydinlik yuzunde yasiyan muminler ramazanda olecekmi?

birde aydaki ezan sesini biliyoruz hepimiz malum ama uzayda ses yayilmaz diyor bu kafir bilimadamlari o is ne olucak?

kabeden okunan ezan Allah (c.c.) nin kudreti ile aya ulasmis olabilirmi yoksa ayin karanlik yuzundeki ufolarin ussundeki uzaylilarda muslumanmi?
uzayda ezan sesini yayicak bir teknoloji kesfettilerse uzayda ezan okunabilicegi icin astreoidlerde calisan mumin personellerin namaz kilmasi farzmidir?

Marsdaki muminler icin dunyadaki kibleye gore pozisyon olan oynar platformlar ile namaz olayini cozduk ancak gunes sistemine uzak gezegenlerde kible hesabi nasil yapilicak?
birde plutoda namaz kilan muminin onunden jupiter gecerse namazi bozulurmu?

bunlarin cevaplarini istiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

6 ay gündüzün olduğu kutuptayken ramazan geldiyse diğerine geç. ora da beyaz bura da beyaz. farkı anlayamazsın bile.

bir röportajını ya okudum ya izledim kuzeydeki ülkelerde 18 saat oruç tutmaya çalışan müslümanlar vardı. gidip enselerine vurasım var hayretle karışık.

biraz daha kuzeyde olsaymışız, %30 a falan inermiş müslüman oranı. gerek ülserden gerek hayattan bezip dinden dönenlerden. ehi.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...