Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun tarihinin 50 önemli anı


axedice

Öne çıkan mesajlar

Edgeki elemanlar oyuncuları en çok etkileyen anları sıralamışlar. Aslında fazlasıyla subjektif bi konu o yüzden pek eleştiremiyorum ama Red Alert, Sanitarium, Torment gibi hikaye ağırlıklı oyunları illaki dahil etmek lazımdı. En azından Falloutu eklemişler. Kronolojik sıraya göre bu 50 önemli an şöyleymiş

http://www.edge-online.com/features/oh-my-god?page=0%2C1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

We invite readers to add to the list in the comments section--we realize there are many more moments besides what we've listed here--but these are the moments that will stay with us forever.

adamlarda bizim dediğimiz kanundur gibi bi kararlılık görmedim zaten. Uğraşmışlar kendi çaplarında derlemişler. Siz yapın da iyisi nasıl olmuş biz görelim. Doğrusu neymiş öğrenelim. Hemen bok at.

*bok atar*

kolay bişey.

aga çok kötü olmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Contra (NES)
The Konami code
1988

For most players, three lives simply wasn’t enough to beat Contra. Pressing Up, Up, Down, Down, Left, Right, Left, Right, B, A and then start upped the life count to 30, making the game actually possible to beat.

oha şu oyunu günlerce oynamışımdır küçükken hiç böle bişi bilmiyodum. tabi internet falan yok o zaman :P
bide wolf3d de minigunla gelen eleman hitlermiydi ya?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
bıraksınlar bu işleri, half-life yok ama half-life 2 var? doom ve doom 2 hiç yok? unreal, quake serisinden hiç oyun yok? zaten oyunların yarısı son 5 yılda filan geçiyor. "omigod" dedirtecek olaylar da değil çoğunluğu zaten.


sebebi bu olabilir. dünya tarihinin en iyi PC oyunu bence Half - Life'tır dönüm noktası olmuştur çünkü pek çok yönden. ama Half Life yok Half Life 2 var o listede. Half life 1'de de dumura uğratan birsürü an var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hep konsollar üstüne bir liste hazırlamaları çok da şaşırtıcı değil. şu an büyük oyun dergisi olarak çıkan kişiler nes oynarken biz amiga oynardık, ps oynarken biz pc oynardık. bunun neticesinde gods'taki superfrog'taki bilmemneyi koyacağına mario'daki bilmemneyi koymuş.

örneğin metroid'teki karakterin kız olduğunu gördüklerinde çok şaşırdıklarını söylüyorlar, bunun gibi bir ton şey sayabilirim starcraft'ta :)



Cuce said:
cok alakasız şeyler var,

cow level varda, fresh meat neden yok mesela? onun yerıne o olsaymış, cok mainstream olmuş ayrıca


buna da katılıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
bizimde okumamız var dynun ordan c/pelyip durma

"baskalarıda var tabıkı" diyince tırto liste adam olmuyo üzgünüm.



okumanız varsa okuyalım o zaman.

adam hala araba yarışı yok diyo. oyun tarihinin en önemli 50 oyunu falan sanıyolar hala sanırım.

Araba yarışında şaşırtıcı an mı var?
Okuması olan çok da okuyan yok.

Liste über falan demiyorum ben. Çoğu oyunu ordaki duymadım bile. Duymadığım için senaryolardaki sahneler de bişey ifade etmiyolar. Liste'yi baştan sonra okudum 3-5 bişey dışında şu kadarcık da hoşuma gitmedi.

Olay orda değil. Lafım da şöyle insanlara: Aga bunlar en iyi 50 oyun olmamış benim sevdiğim oyunlar yok ki burda!!1 ile yola çıkanlara. Kişiye değil. Sadece bu konuya da değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dynun bunlar en sevdiğimiz oyunlar değil demiyor kimse, oyun tarihinde "oh my god" dedirten daha iyi anlar var deniyor. Mesela mortal combat fatalityleri veya MI insult duel gayet başarılı seçimlerken we don't go to ravenholm yada Tony Hawk 2 nin bu listede ne işi var deniyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...