Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lens sorunsalı

Wispy

Öne çıkan mesajlar

aquila said:

Penthesilea said:
Annem aliyordu Turkiye'de ondan tam bilmiyorum.
Ama mesela yeni lenslerimi buradan aldim, 6 aylik cift lensi 70 dolara aldim. Diger lenslerden daha pahali, ama uzerine bi de kargosu ve aracinin soktugu para giriyo tr'de.

nerden aldin?

3 aylığını 40 tl ye aldım ben daha dün, bişey girdiği yok o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

her gün değiştirmek.. ..

..

valla bi süre geçince değiştirmekten vazgeçiceksin.. şimdilik böle hevesini bi al..

takma olayında daldırma falan yapmıyorum. elleri streil, püripak, temiz hale getirdikten sonra lensleri alıyoruz ya. hah orada üstüne solüsyon döküyorum işaret barnahı ile başbarnah arasında tutarkene. hem üzerinde fazla sıvı da kalmıyor. sonra takıyorum

süre taktıkça düşer. ters takınca uzar. bilakis lensi ters takınca bende deli batma yapar. ama bunu da hiç önemsemeyen adamlar var tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Head said:

esasen solusyonu her gün değiştirmeniz gerekir. ama ben ya üşeniyorum, ya gerek duymuyorum. ancak göz çok önemli bir organ, dikkat edilmesinde yarar var.

kendi gözünüze dokunmanız çok korkutucu geliyor ilk başta, onu pratikle yeniyorsunuz zaten. şu anda koma derecesinde sarhoş olsam bile lenslerimi çıkartmam 3 saniyemi alıyor. bildiğin refleks haline geliyor yani. önemli olan alıştırmak .p

bildiğin gece eve önümü göremicek halde gelip gayet normal bi şekilde lens kutusunu açıp lensi gözümden çekip çıkartıp yatıyorum ahah.
Sosyal ağlarda paylaş

Teşekkür cevaplar için. Uzmanları bulmuşken bir iki şey daha sorayım.

Bugün üçüncü kez takıyorum. Arada göz yaşarması yapıyor, böyle hafif sulanıyor gözüm. Bir kaç kez açıp kapıyorum geçiyor. Normal midir zamanla geçer mi?

1 aylık lenslerden var bende. Her gün takmazsam (son kullanma tarihini geçirmediğims sürece) daha uzun kullanabilir miyim? Mesela haftada 3-4 gün taksam 2 ay kullanabilir miyim bu lensleri? Lensi aldığım yerde kullanabilirsin dediler ama sitenin birinde tersini okumuştum. O yüzden bir de size sorayım dedim. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

Bugün üçüncü kez takıyorum. Arada göz yaşarması yapıyor, böyle hafif sulanıyor gözüm. Bir kaç kez açıp kapıyorum geçiyor. Normal midir zamanla geçer mi?

1 aylık lenslerden var bende. Her gün takmazsam (son kullanma tarihini geçirmediğims sürece) daha uzun kullanabilir miyim? Mesela haftada 3-4 gün taksam 2 ay kullanabilir miyim bu lensleri? Lensi aldığım yerde kullanabilirsin dediler ama sitenin birinde tersini okumuştum. O yüzden bir de size sorayım dedim. :)

Abi ben her gün takıyorum, geceleri uyurken çıkarıyorum sadece, 2-3 ay falan kullanıyorum 6 seneden fazla süredir, hala göz ülseri olmadım, bişey olmaz. Sulanması falan da normal sen gözünü hissetmeye çalışıyosundur, mesela şimdi ben de gözümü hissetmeye çalıştım sulandı. Garip kafalar onlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ters takıyor olabilirsin lensi. takarken şekline bakarsan anlarsın. o zaman batma yapar genelde. taze lens ise farketmeyebilirsin ama eskidikçe sertleşiyor batmanın siddeti artıyor. gözün söyler sana lensi ne zaman değiştirmen gerektiğini. ben genelde gözümde bir lens taşıdığımı fark etmeye başlayınca değiştiriyorum. bu iki ayda olabiliyor, bir ayda. her gece yeni bir solüsyona batırmak lazım. bir de o kutular solüsyonla birlikte verilir eskisini artık kullanma yenisini kullanmaya başla. eskilerini de at gitsin. kafa karıştırıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Yine çok teşekkürler. Buyrun hadi bir soru daha. :)

Miyop dışında astiğmat da var bende. Hatırladığım kadarıyla astiğmat 2,5 civarı. Lensi aldığım yerde adam 1 aylık lenslerde astiğmat max 2 - 2,25 falan oluyor dedi. Miyop numarasında sorun yokmuş ama astiğmat düzeltmesi biraz eksik kalıyormuş. Anca daha kalın, daha uzun sürelik (1 yıl, 2 yıl falan) lenslerde astiğmat daha yüksek olabiliyormuş. Var mı bunun hakkında bilgisi olan?
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de şimdi netten baktım da çoğu lensin astiğmat max 2,25 e kadar çıkıyor hakkaten. 2,5 ve üstü olanlar da var ama çoğu markanın yok. Herhalde benim lenscinin anlaştığı markaların yoktu.

Zaten bana deneme amaçlı verdiği lensi takıp tekrar göz testi yaptık. Onların miyopları da yetersizmiş. Miyop numarasını yükseltip yeni bir deneme lensi ısmarladı. Bakalım onda yeterince net olursa 0,25 astiğmat çok da dert olmaz herhalde. Çünkü şu an kitap okurken falan rahatsız edicek kadar bulanıklık var.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:

1 aylık dedikleri lens aslında 30 gün, uyurken hariç takılabilir demek. Tabiki daha uzun takabilirsin önemli olan düzgün bakımını yapmak lensin. solüsyona bırakmak, solüsyonu düzeltmek gibi. Göz yaşarmasına gelince bir yere odaklanırsan ve uzun süre gözünü açık tutarsan normale göre daha kısa sürede gözün sulanır lens varken. o yüzden açıp kapatınca geçer. Bu arada bu konuda rüzgarada çok dikkat etmen gerekiyor, rüzgar ölümcül düşmanın gözünde lens varsa. Kafayı eyerek yürümeni tavsiye ederim rüzgara karşı hehe

Mirage said:

Yine çok teşekkürler. Buyrun hadi bir soru daha. :)

Miyop dışında astiğmat da var bende. Hatırladığım kadarıyla astiğmat 2,5 civarı. Lensi aldığım yerde adam 1 aylık lenslerde astiğmat max 2 - 2,25 falan oluyor dedi. Miyop numarasında sorun yokmuş ama astiğmat düzeltmesi biraz eksik kalıyormuş. Anca daha kalın, daha uzun sürelik (1 yıl, 2 yıl falan) lenslerde astiğmat daha yüksek olabiliyormuş. Var mı bunun hakkında bilgisi olan?

Astigmat konusuna gelirsek, benim 0.50 astigmatı lensime eklemedi doktor. Hem pahalı olur hem uğraşırsın gerek yok diye, 2.25 çokmuş tabi ama 2.25 yerine 2.00 olursa birşey olucağını sanmıyorum. astigmat için geçerli mi bilmiyorum ama miyopta zaten doktor bana 0.25 düşük veriyordu ilerlemesin diye

anlayabildiğim kadar yardımcı olmaya çalıştım umarım olabilmişimdir =)
Sosyal ağlarda paylaş

Topici açan benim ama hala kullanamıyorum lens hehe.
Şu night and dayler ilginçmiş, ayda 1 gitsem hastanede taksalar oluyor mu : )

Ben ICL diye birşey duymuştum, gözün içine lens yerleştiriyorlar ufak bir operasyonla. Lazer gibi geri dönüşü olmayan birşey de değil, Türkiyede yaygın mı araştırmadım ama ciddi ciddi 1 sene içinde düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...