dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 said: Miyopum 2 gözümde 6 derece xD benimkisi döver asıııl ve lens takıyorum gayet rahatım efenim bu benim lan! ben yazmışım bunu sanki.. bi de çook uzun çalışmaktan gözümde vitreus'ta mı bi bokluk olmuş her ne haltsa floaters diye şeyler çıktı.. siyah noktalar uçuşuyor.. :( damngaddaminbullshit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 bence lens bir sorunsal olmaktan çıkmalı artık bu güzel dünyada.. evet kesinlikle böyle olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 dasaaa said: said: Miyopum 2 gözümde 6 derece xD benimkisi döver asıııl ve lens takıyorum gayet rahatım efenim bu benim lan! ben yazmışım bunu sanki.. bi de çook uzun çalışmaktan gözümde vitreus'ta mı bi bokluk olmuş her ne haltsa floaters diye şeyler çıktı.. siyah noktalar uçuşuyor.. :( damngaddaminbullshit noktamı yoksa böyle iplik gibi mi. bende de ara sıra iplik gibi şeyler uçuşuo takip ediom bende onları acaba nereye gitcekler diye, çok zevkli oluo :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 bi grup siyah noktacık.. böle .: .. .,,: gibi ben ilk başta retina yırtılmasından korktum onda ayrıca şiddetli flaş çakmaları görüyormuşsun, bunu duyunca rahatladım.. neyse vitreus ayrılması diye bişiler varmış gene panik yaptım ama gözün içi temizmiş, bu floaterlar paso kalıcakmış bende.. bi bu eksikti zaten bu yaz ^_^ aman allah körlükten korusun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
capul Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Miyoplarda oluyomuş öyle kör noktalar beni de tırstırmıştı zamanında.. Çoğu zaman haberiniz bile olmuyo anca düz tek renk bir yüzeye bakınca kendini belli ediyo genelde, hiç de üstüne odaklanamıyosun hemen kaçıyo şerefsiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Khelben Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 gözünüzü kapatıp ışığa bakarsanız fark ediliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2008 yalnız o flash çakması denilen olay bende de oluo nadir de olsa. hele hapşururken bildiğin allahım sana geliom ışığını görüom. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 ben de 3,75 ve 5 gözlerle eziyorum sanmıştım.. Ezmiyomuşum gidip lenslerimi çıkarayım bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 senko said: yalnız o flash çakması denilen olay bende de oluo nadir de olsa. hele hapşururken bildiğin allahım sana geliom ışığını görüom. gözünüzü kapattığınızda flaşlar çakıyorsa bi doktora gözükün derim çünkü pek hayra alamet değil. Göz tansiyonu olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 yok yaf her sene gidiom göz doktoruna tansiyon fln olsa çıkardı... size olmuyormu yaf böyle hapşırırken fln gözünüzü kapayınca flashlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 bende yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 o flash olayı çok yorgun bi biçimde yattığımda uyumadan önce bide gözlerimi çok ovuşturduğumda oluyo bana.Başıma bi iş gelmez inş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2008 gözleri ovuşturmada falan değil. durup duruken flaş çakıyor, buna gözlerde örümcek ağı inmesi gibi bişi eşlik ediyor ve çakmadan sonra gözde sancıma falan yapıyormuş. bi sürü siyah nokta uçuşuyor yani.. en çok ışıklı ortamdan aşırı karalığa girince oluyormuş ama ciddi bişi olduğu için ve olsa kesin farkedeceğiniz için içiniz rahat olsun tabii senede bir doktorunuza gidip gözün iç kısımlarını da kontrol ettirin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 benim de iki gözümde 3 küsür miyop ve sol gözümde 0.5 astigmat var. bugün doktora gittim bi lens önerdi. toplamda 6 aylık paket (iki göz için de uygun lensler) 180 liraya falan geliyor. ama korkuyorum açıkçası, kullanamam gibi geliyor ya. göz reflekslerim o kadar yok, parmağımı değebilirim yani istesem. bi arkadaş var, bilmem kaç numara miyop. ciba vision mu ne öyle bi marka kullanıyo, aylık lens. hafta içi sürekli takılı duruyormuş, hafta sonu çıkarıyormuş sadece. ne diyorsunuz mümkün müdür uyumak? zaten sabahları geç kalıyorum sıkça, bir de lens takma derdi beni korkutuyor. Khelben said: gözünüzü kapatıp ışığa bakarsanız fark ediliyorlar. evet ya. ampüle falan bakınca direkt iz kalıyor bir süre. gözümü kapatıp ışığa bakınca da bi garip oluyo evet. ama normal bişi bu, normal olmalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Uyumak bazı kişiler için mümkün, benim çoğu arkadaşım sorun yaşarken ben 1 ay boyunca hiç çıkarmadığımı bilirim. Ama artık düzenli çıkartıyorum, gözünde yabancı bir cisim ile uyumak mantıklı bir şey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Ciba Vision Day & Night lensler varmış, gece gündüz 30 gün takılıyormuş. Hatta solüsyon sevmiyormuş bunlar. Bilgisi olan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
feliss Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2008 Hem astigmat hem miyopum üstüne bir de lens takmışken renkli olsn diyince lensler yurtdışından baya uzun sürede geldi.Onlar gelene kadar da bir önceki mesajda anlatılan çıkarılması gerekmeyen lenslerden kullandım.Aslında çıkarmayı istedim ama çıkarıp takma konusunda çk acemiydm işi tembelliğe vurdum neredeyse 1 hafta çıkarmadm:DHiçbir sorun yaratmadı gayet de rahat bir lens zaten gözde çok kuruluk ta yaratmıo batma,yanma hissi en aza inio.Ama herkeste farklı etkileri olablr tabi yine de rahatlkla kullanılablr.Yine de gözdeki dünyanın en ii lensi de olsa bunun hava geçirgenliinin en aza indiini,göze zarar vereblceini,ve en nihayetnde çk hassas olan retinanın üzerine takılan yabancı bi cisim olduu unutulmamalı:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Bir iki sorum olacak, buraya sıkıştırayım: 1) Lensle uyunmaz deniyor ya... Gece lense uyumaya niyetim yok zaten de, öğlen bi saat falan uyusam nolur? Yine yapışma, rahatsız etme durumları olur mu uyanınca? 2) Günlük ya da bir iki haftalık lenslerden alsam yıllık ortalama ne kadara patlar? Markasına göre falan değişiyordur tabi de yaklaşık bir fiyat öğrensem harika olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2009 lensle uyumamanın mantığı, lens zaten gözün hava almasını kısıtlıyor. sen bi de gözünü kapatınca gg oluyor. hani çok sızdım lensle de zararlı baya diyolla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Doktor muayenesinden geçip tamam takabilirsin derse refleks falan hikayedir, takabilirsiniz... Mesela ben takamadığım zaman ağladığımı hatırlarım sinirden. Ama şimdi 3 saniye maximum. Birde ilk başlarda genelde çoğu kişiyi korkutan bir olay vardır. İlk sayfada belirtildiği gibi lenslerin doğrusu şu şekildedir parmağınızın üzerinde : (__) yanlışı ise şöyledir: _/... Eğer siz yanlış takarsanız gözünüz ileri geri gider gibi olur. Telaş yapmayın çıkarın düzeltin tekrar takın. Birde benim yaptığım salaklığı sakın yapmayın. Gözünüzde lens olduğunu varsayıp aslında lens olmayan gözünüzü oymayın.. Ha birde lensle uyumak nedir abi ya ? Çok zararlı bir durum. Hayır alkolmü alıyorsunuz. 2 biradan sonra gidip tuvalete çıkarın. Kabına koyun cebinize atın. Sonra içmeye devam edin. İnanın size zararı lensle uyumaktan az gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 senelerdir üşengeçlikten yada sızmaktan lens çıkarmadan yattığım çook oldu. en az 100-150 kez yatmışımdır gözümde lensle. Hala tıkır tıkırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 22, 2009 1 haftadır çıkarmıyorum. SAbahk takması çok üşendiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Bugün lenslerim geldi. Bausch Lomb Purevision ve Purevision Toric aldım www.lensmarket.com'dan. İlk defa lens kullanıyorum. Bugün aldım elime lensi, çat diye taktım 5 dakikamı almadı. Hatta şöyle diyeyim, o ufak lens paketlerinin içinde lensi bulmak ve tutmak, lensi takmaktan daha uzun sürdü sdfkjh. Yaklaşık bi 8 saattir gözümde. İlk gün olmasından dolayı diye tahmin ediyorum, hafif bi fazlalık varmış gibi geliyor gözümde ve arada sırada görüntü bulanıklaşıyor. Hatta hafif ağrımaya başladı. Bunun için ne yapmamı önerirsiniz? Gerçekten merak etmeye başladım millet her gün çıkarması gereken lensleri nasıl 1 hafta takabiliyor diye, benim aldığım lens tam 1 ay boyunca çıkarmadan kullanılabiliyor bildiğim kadarıyla fakat 8 saatte gözlerim haşat oldu (haşat oldu derken gözlerim tertemiz, kanlanma falan yok, yalnızca hafif ağrıyor ve bulanıklaştı) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 bir fantezi uğruna 1 ay çıkarmadan takıp gözünü bozma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2009 Yoo öyle bi niyetim yok zaten ya. Çok fazla gece gözümde kalacağını sanmıyorum lensin. En kötü ihtimal 3 gün falan olur yani. Acaba gece gözde kalınca bu gece gündüz 1 aylık lensler, gündüz göze bişi damlatmak gerekiyor mu solüsyon falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar