diablotg Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 1. CERN deki bilimadamlarını kovalım , calimero nickli arkadaşı yollayalım , yazdıklarından okuduğum kadarıyla herkesten çok çok daha iyi biliyor. 2.Bilim & Teknik okursanız son 3-4 sayısını zaten korkulacak birşeyin olmadığını gösteriyolar en basitinden , bu çarpışmada ortaya çıkacak o büyük enerji zaten sen , ben , atalarımız olmadan çok çok önce de dünyanın üst atmosfer tabakalarında uzaktan gelen Gama ışınlarıyla , iyonların çarpışmasında çıkıyor hatta daha fazlasıda çıktığı oluyor ama bugüne kadar bir sorun oldumu hayır.Mini karadelik oluşsa bile , o kararsız olacaktır , buharlaşacaktır "TEORİK" olarak hesaplamalar bunu gösteriyor.Yinede her zaman heesaplar doğru değildir diyebilirsiniz , o zaman ilk söylediğime güvenin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 bi de yorumlar var ki olayla ilgili efsane "ya bunların başka işi gücü yokmu?bu ne olduğu belirisiz şeye yatırılan ton la parayı yoksul,aç,fakir insanalara verseler daha iyi olmazmıydı!big bang den sizene kardeşim,milyarlarca yıl önce olmuş bitmiş,bu saaten sonra bulsan ne olacak bize ne faydası var yazık günah harcanan paraya! " bunun aynisini 17 ağustos 1999 ta da gölcükte denemiş olmasinlar inşallah tekrar fay hatlarini harekete geçirmezler allah korusun 100 binlerce insanin mahvolmasina sebeb olurlar . çok tehlikeli bir oyun oynanıyor. gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 ehaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zlaneth Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 fede said: o desert senin bu desert benim gezecez. lazerimiz filan olacak. bi dakka lan daha lazer silahı yaygın değil ki. demekki patlamıcak Lazerle, beyni açmadan tümörü tedavi eden adam, karşısındakini de o lazerle öldürebilir, bu bağlamda dünya üzerinde şu an "bence" lazer silahı var ve kullanıma hazır. Konuya geri dönecek olursam, bu deney ile dünya üzerinde var olan ama ne olduğu bilinmeyen bir maddenin ne olduğu ortaya çıkacakmış diye bir şey hatırlıyorum "kara madde" dedikleri ve dünyanın oluşumunda var olan bir madde idi sanırım. Dünyada var olmayan, daha sonra bir şekilde ortaya çıkan "demir" in nasıl insan bedeninde var olduğunu açıklayacak bir şeyler çıkması bile muhtemel bu deneyi bende destekliyorum amma velakin, insan kopyalayıp tanrıcılık oynayan insan neslini, bitirebilecek bir şey olmasının da muhtemel olduğunu düşünmekteyim. Geyik yönünden irdelersem de Ramazan'da yapılıyor olması da bu deneyin belki bir işarettir hacı ne dersin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 İnsan kopyalanabiliyorsa Tanrı'ya gerçekten inanan birisi zaten Tanrı'nın buna izin verdiğini düşünmelidir bence. Yorumum tabii :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Bu deneyin testi Haziran ayinda yapildi zaten. O zamanda millet "ABOOW KARA DELIK CIKACAAAAK" diyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diablotg Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Zlaneth said: fede said: o desert senin bu desert benim gezecez. lazerimiz filan olacak. bi dakka lan daha lazer silahı yaygın değil ki. demekki patlamıcak Lazerle, beyni açmadan tümörü tedavi eden adam, karşısındakini de o lazerle öldürebilir, bu bağlamda dünya üzerinde şu an "bence" lazer silahı var ve kullanıma hazır. Konuya geri dönecek olursam, bu deney ile dünya üzerinde var olan ama ne olduğu bilinmeyen bir maddenin ne olduğu ortaya çıkacakmış diye bir şey hatırlıyorum "kara madde" dedikleri ve dünyanın oluşumunda var olan bir madde idi sanırım. Dünyada var olmayan, daha sonra bir şekilde ortaya çıkan "demir" in nasıl insan bedeninde var olduğunu açıklayacak bir şeyler çıkması bile muhtemel bu deneyi bende destekliyorum amma velakin, insan kopyalayıp tanrıcılık oynayan insan neslini, bitirebilecek bir şey olmasının da muhtemel olduğunu düşünmekteyim. Geyik yönünden irdelersem de Ramazan'da yapılıyor olması da bu deneyin belki bir işarettir hacı ne dersin? Evet bahsettiğin şey "Strangelets" denen yani garip kuark lardan oluşan , zayıf etkileşimden sorumlu , çok kararsız nanosaniyede bozulan bir yapı.Korkulan şey, deney esnasında bunların oluşup maddeleri değiştireceği hızlı bozunmasından dolayı ama tamamen teorik bir durum ve sırf bu yapıları bulmak için 8 senedir RHIC adlı bir parçacık çarpıştırıcısı çalışıyor ve daha bulmuş değil.LHC de açığa çıkacak enerjide bu garip kuarklardan oluşan strangelets lerin çok çabuk bozunacağını gösteriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daemir Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 bi de anti madde diye bişi vardı bununla alakalıydı diye hatırlıyorum?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Ayın 10undan sonra dünyada her afet için bir sebeb bulundu şimdiden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 ben bizim fizik asistanlarına sormuştum bu deneyin amacı ileride ki deneylerde kullanmak üzere referans bilgilere sahip olmak karadelik işi ne iş demiştim, saçmalama demişlerdi. ama tabi siz daha iyi bilirsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 içimizde patlarsa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 o senin sorunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Levyemi hazırladım, bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
screwy Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 acıtmaz di mi patlasa falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Makinanın adı lhc-large hadron collider, büyük hadron çarpıştırıcısı. bende okudukça öğreniyorum bu hadron "çekirdek kuvvetinden etkilenen atom yada atomaltıydı sanırım parçacıklara verilen isimmiş .. aslında amaç kara maddeyi anlıkta olsa yakalayabilmek. Ama iş o anı yeniden yaratmakla başladığı için ilk patlamanın oluşumunada tanıklık tabi. ilk bu projeyi okuduğumda alman fizikçilerden birisi "bu olayı yapmak tamamiyle saçmalık dünyayı yok edeceksiniz demişti" ama cern'deki emmiler hasss.. lan ordan ne alakası var herşey hesapladı diyip elemanı pıstırmışlardı. hatta hatırladığım kadarıyla gelecek olan verileri normal bilgisayarlar hesap edemeyeceği için 200 e yakın kuantum bilgisayarı kullandıklarıydı. okuduğum kaynaksa cumhuriyetin haftalık eki bilim teknik. 1 ay önce falan yayınlanmıştı.. ben sonuna kadar destekliyorum kendi küçük evrenimizi yada minicik kara deliklerimizi yaratalım. minik minik 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Kıçımızı aya yapıştıracaklar sonunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eregorn2 Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Flameoffear said: Kıçımızı aya yapıştıracaklar sonunda. uuu güzel olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 patlatin anasini satiim, yaparken bize sormadiniz zaten, kodumun bilim insanlari sanki dunya sizin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Olumum LHC'den olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 vault kazalim bare, 10 gunde biter mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 orucluyken patlarsa bozulmus sayılır mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 aaa patlars butun musluman alemi cennete gidiyo sanirim, ramazan ayinda cennetin kapilarini aciyolar havalansin diye galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 oha bug abuse olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 big bang bros olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masquerade Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Gazete okur yorumuna gel; said: Yahu deney yapılacak yer mi bulamadınız? Gidin ay'da yapın kardeşim, ya bir hata olursa kim verecek bunun hesabını ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar