Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC gaming

axedice

Öne çıkan mesajlar

Myshkin said:

Ya şu başlıktaki yazıları bir okuyun, kimler kime hakaret edior bir yazın bakalım acaba yok ergenmiş de karı gibi zırlıyor muş da abuk sabuk laflar edip duruyorsunuz.

axedice said:

Sanırım artık console gaming vs. pc gaming ayrımına gitmek yüzeysel kalıyor. Stupid gaming vs. smart gaming gibi daha temel öğelere dokunan tanımlamalara ihtiyacımız var. Olay baya baya platform boyutundan çıkıyor çünkü. Bu bağlamda master race ve peasant tanımlarını da yeniden düşünmek gerekecektir.

daha bari 2 mesaj once soyle bi mesaj dururken bunu yazmasaydın.

sadece cumleleri axe iyi suslemeyi biliyor diye onun oynamadıgı oyunu oynayana "peasant" ve "stupid" dedigini algılayamıyacak durumda degiliz heralde.

bundan once de vardı baya boyle oturup kompile edemiycem onları simdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yuh, kalitesiz oyundan zevk alıyorsunuz dendi diye adamlar pozitif ayrımcılık isteyecek neredeyse.
Ayrıca söyleyim, yok efendim şöyle oyun alıyorsunuz oyun endüstrisini kötü etkiliyorsunuz falan saçma. Konu ne olura olsun popüler olanla kaliteli olan her zaman kesişmez.
Tabi ki bir yanda ana akım yapımlar olacak, bir yanda bağımsızlar, bir yanda niche pazar olacak. Bu da doğal değil mi?

Benim eleştireceğim nokta bir oyun sırf yüksek prodüksüyonlu ve yüksek pazarlama bütçesine sahip diye sen o oyunu aldıysan. Ki olabilir, rasyonel tercih ne kadar mümkün oyunu alıp tecrübe etmeden. Sonrada çıkıp oyunun kötü olduğunu ama ben eğlendim argümanıyla yadsıyamazsın. O mantıkla ben açıyım herhangibir flash oyunu 1 saat eğleniyim şimdi bu oyunu otomatik olarak iyi mi yaptı.

Biri özenerek yemek yapıyor türlü araştırma, deneme, baharatlar, yeni tatlar. Dengeyi tutturuyor vs. Öbürü de koymuş ekmek arası peynir. Ama ben doydum, ya herhalde doydun.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Biri özenerek yemek yapıyor türlü araştırma, deneme, baharatlar, yeni tatlar. Dengeyi tutturuyor vs. Öbürü de koymuş ekmek arası peynir. Ama ben doydum, ya herhalde doydun.

Sen hayatın boyunca ekmek yemişsin ve biri sana ekmek arası peynir vermiş. Diğerinde dünyanın en güzel cuisinelerini deneyim etmişsin ve evde arkadaşın sana çok uğraşarak yemek yapmış.

hangi daha çok mutluluk verecek?

sen ME1-ME2 oynamışsın. bir storyline görmüşsün, oyun ile ilgili genel bir görüş sahibi olmuşsun. sende ME3 beklentisi oluşmuş ve heyecan ile bekliyorsun. sonra ortaya çıkan ürün senin beklentilerini karşılamıyor. sana göre bu ürün rezalettir, nefret eder, hate speedh verir - oyunu almayarak protesto edersin.

ben hiç ME oynamamışımdır, ME3'u görür denemek için alırım ve hoşuma gidebilir. çünkü bende ME beklentisi yoktur veya önceki ME'lerdeki nitelikleri veya gelişmişini beklemiyordum. yine de ZEVK almışımdır.

eğer sen bana zevk aldığım için "oyun aslında kötü, sen para verdiğin için kötü oyundan zevk alıyorsan" dersen, hatta bunu ileri taşıyıp nordic felsefesine girip kendine oyunu beğenmediğin için "master race" sıfatı takıp bana "peasant" dersen. o zaman problem var demektir. çünkü sen benim fikrime saygı duymadığın gibi ileri giderek beni seninle aynı fikirde olmadığım için aşağılıyor ve kendini daha değerli biçiyorsun. bunun tarihteki örnekleri var, ideoloji aynıdır.

kimse kimseden ayrımcılık falan istemiyor. kimsenin burada kimseye ayrımcılık yapacak statüsü de yok zaten. kendilerine 2 tane fotoğraf editleyip üzerine ne anlama geldiğini bilmedikleri kelimeler yazdıkları için reel olarak kimse diğerinden daha iyi olmuyor. forum ortamındaysan diğerlerinin görüşüne saygılı olman gerekir diyorum sadece. diğerlerinin görüşü seninkinden farklı diye aşağılayamazsın. sen peasent'sin ben master diyemezsin. eğer buna göz yumulu*yorsa de yanlıştır.
Sosyal ağlarda paylaş

The Oxford English Dictionary credits William J. Grayson with having first used the phrase master race, in his poem The Hireling and the Slave (1855)
wiki çokta güvenilir bi kaynak değil ama bu konuda yanlış yazılcağını sanmıyorum.

steam kepenkleri kapatırsak drmi kaldırcaz dememişmiydi? bir kaç ay önceden haber verir gabe, listedeki oyunlar çekilir, backuplanır drm remover fln herneyse alıırız onuda. eski usul dvdlere bluraylere yada geleceğin mediumu zopiklere yazar geçeriz.

ea sana böyle bir şans veriyormu?
Sosyal ağlarda paylaş

Battlefield 3 çıktığında nedense bi kişi bile EA'den oyun alınır mı arkadaş demedi ?, aksien millet toplu kuyruğa girdi..

Demek ki beklentin varsa paranın kime gittiğinin önemi yok.

Blizzard'ın yönetimine o kadar laf edilir, ama herkez hots alıyor. CE için sıraya giriyor .
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

eldar said:

Sen hayatın boyunca ekmek yemişsin ve biri sana ekmek arası peynir vermiş. Diğerinde dünyanın en güzel cuisinelerini deneyim etmişsin ve evde arkadaşın sana çok uğraşarak yemek yapmış.

hangi daha çok mutluluk verecek?

sen ME1-ME2 oynamışsın. bir storyline görmüşsün, oyun ile ilgili genel bir görüş sahibi olmuşsun. sende ME3 beklentisi oluşmuş ve heyecan ile bekliyorsun. sonra ortaya çıkan ürün senin beklentilerini karşılamıyor. sana göre bu ürün rezalettir, nefret eder, hate speedh verir - oyunu almayarak protesto edersin.

ben hiç ME oynamamışımdır, ME3'u görür denemek için alırım ve hoşuma gidebilir. çünkü bende ME beklentisi yoktur veya önceki ME'lerdeki nitelikleri veya gelişmişini beklemiyordum. yine de ZEVK almışımdır.

eğer sen bana zevk aldığım için "oyun aslında kötü, sen para verdiğin için kötü oyundan zevk alıyorsan" dersen, hatta bunu ileri taşıyıp nordic felsefesine girip kendine oyunu beğenmediğin için "master race" sıfatı takıp bana "peasant" dersen. o zaman problem var demektir. çünkü sen benim fikrime saygı duymadığın gibi ileri giderek beni seninle aynı fikirde olmadığım için aşağılıyor ve kendini daha değerli biçiyorsun. bunun tarihteki örnekleri var, ideoloji aynıdır.

kimse kimseden ayrımcılık falan istemiyor. kimsenin burada kimseye ayrımcılık yapacak statüsü de yok zaten. kendilerine 2 tane fotoğraf editleyip üzerine ne anlama geldiğini bilmedikleri kelimeler yazdıkları için reel olarak kimse diğerinden daha iyi olmuyor. forum ortamındaysan diğerlerinin görüşüne saygılı olman gerekir diyorum sadece. diğerlerinin görüşü seninkinden farklı diye aşağılayamazsın. sen peasent'sin ben master diyemezsin. eğer buna göz yumulu*yorsa de yanlıştır.

Bu topicte okuduğum ilk mesaj, geri gidip neyi açtım lan ben diye bir kere daha kontrol etmem gerekti, konu nasıl ekmek arası peynire, baharata fln gelmiş acaba :-)
Sosyal ağlarda paylaş

Konsol bölümünde kullandığım resimlerle bilgisayar oyunlarını kirleteceğim hiç aklıma gelmezdi ama . . .

bingildak said:
eğer sen bana zevk aldığım için "oyun aslında kötü, sen para verdiğin için kötü oyundan zevk alıyorsan" dersen, hatta bunu ileri taşıyıp nordic felsefesine girip kendine oyunu beğenmediğin için "master race" sıfatı takıp bana "peasant" dersen. o zaman problem var demektir.

Problem yok panpa, bunu seviyorsan peasantsın demektir.

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/pati/acunkyrim_zpsf91a5d5c.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

LethE said:

The Oxford English Dictionary credits William J. Grayson with having first used the phrase master race, in his poem The Hireling and the Slave (1855)
wiki çokta güvenilir bi kaynak değil ama bu konuda yanlış yazılcağını sanmıyorum.

steam kepenkleri kapatırsak drmi kaldırcaz dememişmiydi? bir kaç ay önceden haber verir gabe, listedeki oyunlar çekilir, backuplanır drm remover fln herneyse alıırız onuda. eski usul dvdlere bluraylere yada geleceğin mediumu zopiklere yazar geçeriz.

ea sana böyle bir şans veriyormu?

burada kullanılan konsept farklı. master race nazilerin kendilerini üstün görüp diğerlerini "inferior" olarak nitelendirdikleri bir kullanımdır. nietzche'nin "Übermensch" temelinden yani üstinsan'dan gelir, böyle buyurdu zerdüşt vb. yayımları vardır türkiyede. nietzche üstinsanı hedeflemeye yöneltir insanı. fakat asla naziler gibi biz üstünüz (master race) bizim dışımızdakiler bizden aşağılık ve zayıftır diye düşüncelere girmez. bunu yapan nazi akımıdır.

EA'i biri savunuyor mu paticikte? söylenilen şey şuydu, eğer argüman kullanıcının bir noktada mağdur edilmesi ise, steamde bu konuda sütten çıkmış ak kaşık değil, şayet parasını verdiğinde aldığın hiçbir ürün sana ait değildir ve steam faaliyetini sonlandırdığından aitlik iddia edilemiyor. mağdur oluyorsun yani. sen bunu kabul ediyorsun, accept'e bastığında.

steam batar, batmaz, batacak olursa dediğin tarz şeyler yapar, yapmaz bilinmez. ak akçe kara akçe durumu yok bu konuda sadece bu anlatılmak istendi. biri kötü diye diğeri iyi olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Problem yok panpa, bunu seviyorsan peasantsın demektir.

solid argüman olmuş, gifler resimler bitecek çok harcama. söyleyecek söz kalmadığında "öyle işte" demek resimleri koymazsan aynı tadı vermez.

tartıştığı insanı da insan doğru seçmeli tabii. altı boş olunca, üstüne bastığında altından çıkan gif'in, resimin haddi hesabı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

bingildak said:
tartıştığı insanı da insan doğru seçmeli tabii. altı boş olunca, üstüne bastığında altından çıkan gif'in, resimin haddi hesabı yok.

http://img.photobucket.com/albums/v616/axedice/pati/masterrace2_zps1bc052ff.png

http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/23257566.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...