Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Piyano Çalmak

Rakursi

Öne çıkan mesajlar

senko said:
manowerkin normal piyano dediğin kuyruklu piyano mu hani bilmemne&bilmemne sons diye markası fln var :) onların ücret olayına hiç girmeyecemde, öyle bişiyin başına geçsem piyanoya küfür etmiş olurum.
gaza gelip benim orgu indirsem yeter bana. org dediğime bakma ama üstünü bi görsen uzay kokpiti gibi hertarafında bi ton tuş var

abi normal piyano kuyruklu olmasına gerek yok,tuşesi ağır olsun o yeter..çünkü gerçek piyano çalma olayında bilekten güç almazsın,ağırlık merkezi parmak uçlarında olur.parmaklarıma don lastiği geçirip,çekip,parmağımı oynatarak parmak kası yapıyorum mesela..veya piyanomda ellerin olduu yere çarşaf gibi bişey koyuyorum,ses daah az çıkıyor bet çıkıyor,az çıktıkça kasıyorum çok çıkması için,böylece parmak kası yapıyorum..

ama herşeyden önce,tekniği,notaları,akor basma olayını fln orgla(a.k.a klavye) tabiki çözersin.tuşlar fln aynı sonuçta,birinci paragrafta anlattıklarım işi harbiden ciddi ciddi,klasik müzik olayında(konçerto fln çalmayı planlayan) kişişler için söyledim.profesyonelce,bildiğin piyanist olmak gibi bir amacın yoksa org yeter de artar bile..süper keyboardçu da olursun hatta:D
Sosyal ağlarda paylaş

asinanyavuz said:
duvar piyanosu daha uygun abi. o da piyano değil mi? tuş ağırlıkları aynıdır/yakındır sanırım.

kuyrukluların tek farkı daha çok ses çıkasıdır,o kuyruk kısmınn içinde tahtaların gelip vurduğut eller yatay durur,daha geniş,çok bir ses çıkar,duvar piyanosunda diktir o teller..o yüzden ses alanı daha dardır..aynıdır ama ikisi de.
Sosyal ağlarda paylaş

manowerkin said:
asinanyavuz said:
duvar piyanosu daha uygun abi. o da piyano değil mi? tuş ağırlıkları aynıdır/yakındır sanırım.

kuyrukluların tek farkı daha çok ses çıkasıdır,o kuyruk kısmınn içinde tahtaların gelip vurduğut eller yatay durur,daha geniş,çok bir ses çıkar,duvar piyanosunda diktir o teller..o yüzden ses alanı daha dardır..aynıdır ama ikisi de.

ben digital sanıyodum duvar pianolarını
Sosyal ağlarda paylaş

Duvar piyanolarında verilen dinamik tuşe daha az oluyor tellerin kısalığı sebebiyle, yoksa çekiç mekanizmalarında bir fark yok. Kuyruklu piyanolarda dinamik tuşe daha fazla olduğu için kulağa daha hoş gelir.

Ben de piyanoyla ya da çekiç mekanizmalı dijital/sahne piyanolarıyla başlamanızı öneririm. Gerçi ona da çok alışınca başka tuşeye geçmek istemeyebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Devilmanta said:
peki ne marka org almak lazım başlangıç için?

org için de casiolarla başlaya bilirsin mesela,bilgisayara bağlarım,istediim kadar ses seçeneğim olur diyorsan da "midi klavye" denen şeyler var..tek başına içi boş ama pcye bağladığında programla her sesi çıkarabiliyor..tabi bana göre klavyede en iyi marka roland'dır..
roland'ıon fantom serisi..dünyanın en iyi klavyeleri fln deniyordu en son,ne oldu bilmiyorum:D
Sosyal ağlarda paylaş

manowerkin said:
Devilmanta said:
peki ne marka org almak lazım başlangıç için?

org için de casiolarla başlaya bilirsin mesela,bilgisayara bağlarım,istediim kadar ses seçeneğim olur diyorsan da "midi klavye" denen şeyler var..tek başına içi boş ama pcye bağladığında programla her sesi çıkarabiliyor..tabi bana göre klavyede en iyi marka roland'dır..
roland'ıon fantom serisi..dünyanın en iyi klavyeleri fln deniyordu en son,ne oldu bilmiyorum:D

Hehe,fantom g serisinin içine cubase çakmışlar resmen :) bence hala eniyilerden birisi bencede.Yalnız korg ve yamaha gibi yabana atılmayacak markalarda var :)
"ben piyano çalcam" diyosanız ben midi klavye tavsiye etmiyorum.Keza tuşeleri pek bi alakası oluyo piyanodan.Ama ben klavye çalcam diyosanız,ozaman bi problem yok.Arada tuşe olarak dünyalar kadar fark var.

* Gimlinin penceresine taş atar *
Sosyal ağlarda paylaş

Piyano çalmaksa amaç piyano tuşesi şart.

O yüzden Yamaha P serisi öneriyim alacaklara.

Casio falan gibi garip şeylerle zaman ve para kaybetmeyin, düzgün para biriktirip bi dijital piyano alın.

Bu arada "midi klavye" dediğiniz şey farklı uzaylı öcü bişey değil. Her midi çıkışı olan müzik aleti, Midi sinyalleri yollar. (Musical Instrument Digital Interface açılımı) Bu sinyallerde:

1- Hangi notaya basıldığı
2- O notaya ne şiddette basıldığı
3- O notaya ne kadar uzun basıldığı

kaydedilir ve yollanır.

ÖZetlemek gerekirse, alacağınız dandik casio'yu da, roland'ı da, yamahanın dijital piyanosunu da, bi midi kablosuyla bilgisayara bağlayıp, sesleri bilgisayardan almak her zaman mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

Gimli said:
Piyano çalmaksa amaç piyano tuşesi şart.

O yüzden Yamaha P serisi öneriyim alacaklara.

Casio falan gibi garip şeylerle zaman ve para kaybetmeyin, düzgün para biriktirip bi dijital piyano alın.

Bu arada "midi klavye" dediğiniz şey farklı uzaylı öcü bişey değil. Her midi çıkışı olan müzik aleti, Midi sinyalleri yollar. (Musical Instrument Digital Interface açılımı) Bu sinyallerde:

1- Hangi notaya basıldığı
2- O notaya ne şiddette basıldığı
3- O notaya ne kadar uzun basıldığı

kaydedilir ve yollanır.

ÖZetlemek gerekirse, alacağınız dandik casio'yu da, roland'ı da, yamahanın dijital piyanosunu da, bi midi kablosuyla bilgisayara bağlayıp, sesleri bilgisayardan almak her zaman mümkün.

ek olarak,piyano tuşeli digitaller ile normal piyano tuşesinin arasnıda 0.10 gramlık fln bir fark var ve o da çok fark ediyoru..piyano çalmak isteyenler bence daha fazla beklesinler ve gerçek bir piyano alsınlar..
Sosyal ağlarda paylaş

moral bozmak olacak belki ama yasla zayiflayan refleksler isi baya zorlastiriyor. 11 yildir caliyorum ve uzun zamandir duzenli calismadigim icin gerilemenin farkindayim.cocukken 5 kere yapip alistigin egzersizleri simdi 1o kez yapman gerekiyor.ama bu moralini bozmasin'iyi bir hoca beyer ve hanon ardindan da czerny ve schuman nun etudleri acayip isine yarar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...