asinanyavuz Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 duvar piyanosu daha uygun abi. o da piyano değil mi? tuş ağırlıkları aynıdır/yakındır sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manowerkin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 senko said: manowerkin normal piyano dediğin kuyruklu piyano mu hani bilmemne&bilmemne sons diye markası fln var :) onların ücret olayına hiç girmeyecemde, öyle bişiyin başına geçsem piyanoya küfür etmiş olurum. gaza gelip benim orgu indirsem yeter bana. org dediğime bakma ama üstünü bi görsen uzay kokpiti gibi hertarafında bi ton tuş var abi normal piyano kuyruklu olmasına gerek yok,tuşesi ağır olsun o yeter..çünkü gerçek piyano çalma olayında bilekten güç almazsın,ağırlık merkezi parmak uçlarında olur.parmaklarıma don lastiği geçirip,çekip,parmağımı oynatarak parmak kası yapıyorum mesela..veya piyanomda ellerin olduu yere çarşaf gibi bişey koyuyorum,ses daah az çıkıyor bet çıkıyor,az çıktıkça kasıyorum çok çıkması için,böylece parmak kası yapıyorum.. ama herşeyden önce,tekniği,notaları,akor basma olayını fln orgla(a.k.a klavye) tabiki çözersin.tuşlar fln aynı sonuçta,birinci paragrafta anlattıklarım işi harbiden ciddi ciddi,klasik müzik olayında(konçerto fln çalmayı planlayan) kişişler için söyledim.profesyonelce,bildiğin piyanist olmak gibi bir amacın yoksa org yeter de artar bile..süper keyboardçu da olursun hatta:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manowerkin Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 19, 2008 asinanyavuz said: duvar piyanosu daha uygun abi. o da piyano değil mi? tuş ağırlıkları aynıdır/yakındır sanırım. kuyrukluların tek farkı daha çok ses çıkasıdır,o kuyruk kısmınn içinde tahtaların gelip vurduğut eller yatay durur,daha geniş,çok bir ses çıkar,duvar piyanosunda diktir o teller..o yüzden ses alanı daha dardır..aynıdır ama ikisi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenocide Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 her konuya bu adamın bi karikatürünü koymaktan bıktım ama bi insan her konuyla ilgilide geyik yapar mı ya :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 manowerkin said: asinanyavuz said: duvar piyanosu daha uygun abi. o da piyano değil mi? tuş ağırlıkları aynıdır/yakındır sanırım. kuyrukluların tek farkı daha çok ses çıkasıdır,o kuyruk kısmınn içinde tahtaların gelip vurduğut eller yatay durur,daha geniş,çok bir ses çıkar,duvar piyanosunda diktir o teller..o yüzden ses alanı daha dardır..aynıdır ama ikisi de. ben digital sanıyodum duvar pianolarını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Duvar piyanolarında verilen dinamik tuşe daha az oluyor tellerin kısalığı sebebiyle, yoksa çekiç mekanizmalarında bir fark yok. Kuyruklu piyanolarda dinamik tuşe daha fazla olduğu için kulağa daha hoş gelir. Ben de piyanoyla ya da çekiç mekanizmalı dijital/sahne piyanolarıyla başlamanızı öneririm. Gerçi ona da çok alışınca başka tuşeye geçmek istemeyebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 peki ne marka org almak lazım başlangıç için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manowerkin Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 digital kuyruklular bile var:D başlamak için alacağın marka önemli değil,yani sesi net çıksın o yeter,bazıları iyice dandik oluyor çünkü,ses ayarı kaçmış oluyor..en önemli iki şeyden biri tuşe ağırlığı,diğeri de doğru seslere alışmak..alman markaları zaten bi numaradır bu konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manowerkin Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Devilmanta said: peki ne marka org almak lazım başlangıç için? org için de casiolarla başlaya bilirsin mesela,bilgisayara bağlarım,istediim kadar ses seçeneğim olur diyorsan da "midi klavye" denen şeyler var..tek başına içi boş ama pcye bağladığında programla her sesi çıkarabiliyor..tabi bana göre klavyede en iyi marka roland'dır.. roland'ıon fantom serisi..dünyanın en iyi klavyeleri fln deniyordu en son,ne oldu bilmiyorum:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2008 valla midi klavye çok uygun bi çözüm, alın bi m-audio bi de laptop o şekilde konsere bile çıkarsın =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Devilmanta Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 o diilde bu jordan rudess nolcak böle yaa insan diil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masteis Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 jordan rudess insan olmadığı için kıskanmanıza gerek yok. hayır var... HAYRANIYIM O ADAMIN BE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 rudess cidden moral killer ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 manowerkin said: Devilmanta said: peki ne marka org almak lazım başlangıç için? org için de casiolarla başlaya bilirsin mesela,bilgisayara bağlarım,istediim kadar ses seçeneğim olur diyorsan da "midi klavye" denen şeyler var..tek başına içi boş ama pcye bağladığında programla her sesi çıkarabiliyor..tabi bana göre klavyede en iyi marka roland'dır.. roland'ıon fantom serisi..dünyanın en iyi klavyeleri fln deniyordu en son,ne oldu bilmiyorum:D Hehe,fantom g serisinin içine cubase çakmışlar resmen :) bence hala eniyilerden birisi bencede.Yalnız korg ve yamaha gibi yabana atılmayacak markalarda var :) "ben piyano çalcam" diyosanız ben midi klavye tavsiye etmiyorum.Keza tuşeleri pek bi alakası oluyo piyanodan.Ama ben klavye çalcam diyosanız,ozaman bi problem yok.Arada tuşe olarak dünyalar kadar fark var. * Gimlinin penceresine taş atar * Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Piyano çalmaksa amaç piyano tuşesi şart. O yüzden Yamaha P serisi öneriyim alacaklara. Casio falan gibi garip şeylerle zaman ve para kaybetmeyin, düzgün para biriktirip bi dijital piyano alın. Bu arada "midi klavye" dediğiniz şey farklı uzaylı öcü bişey değil. Her midi çıkışı olan müzik aleti, Midi sinyalleri yollar. (Musical Instrument Digital Interface açılımı) Bu sinyallerde: 1- Hangi notaya basıldığı 2- O notaya ne şiddette basıldığı 3- O notaya ne kadar uzun basıldığı kaydedilir ve yollanır. ÖZetlemek gerekirse, alacağınız dandik casio'yu da, roland'ı da, yamahanın dijital piyanosunu da, bi midi kablosuyla bilgisayara bağlayıp, sesleri bilgisayardan almak her zaman mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 yamaha p alalım da kaç paradır o! öğrenene kadar ucuz bişi alsak olmaz mı hocam? bizim evde elektrikler kesik şu an cüzdan bilinmeyen bi hata verdi ve kapatılacak! DIN! DIN DIN DIN! MAVI CUZDAN 499$ seviyelerinde Read Olamadı ve Kapatılacak. Abart|Yoket|Kanser! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
manowerkin Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 24, 2008 Gimli said: Piyano çalmaksa amaç piyano tuşesi şart. O yüzden Yamaha P serisi öneriyim alacaklara. Casio falan gibi garip şeylerle zaman ve para kaybetmeyin, düzgün para biriktirip bi dijital piyano alın. Bu arada "midi klavye" dediğiniz şey farklı uzaylı öcü bişey değil. Her midi çıkışı olan müzik aleti, Midi sinyalleri yollar. (Musical Instrument Digital Interface açılımı) Bu sinyallerde: 1- Hangi notaya basıldığı 2- O notaya ne şiddette basıldığı 3- O notaya ne kadar uzun basıldığı kaydedilir ve yollanır. ÖZetlemek gerekirse, alacağınız dandik casio'yu da, roland'ı da, yamahanın dijital piyanosunu da, bi midi kablosuyla bilgisayara bağlayıp, sesleri bilgisayardan almak her zaman mümkün. ek olarak,piyano tuşeli digitaller ile normal piyano tuşesinin arasnıda 0.10 gramlık fln bir fark var ve o da çok fark ediyoru..piyano çalmak isteyenler bence daha fazla beklesinler ve gerçek bir piyano alsınlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 continuum al!! http://www.youtube.com/watch?v=rW1KeRNaP-Q&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 o ne la öyle adam kanun çalar gibi çalio Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 o alet neki öle ayrıca o adamın yaptığını bende yaparım 1 gün uğraşsam o aletle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 moral bozmak olacak belki ama yasla zayiflayan refleksler isi baya zorlastiriyor. 11 yildir caliyorum ve uzun zamandir duzenli calismadigim icin gerilemenin farkindayim.cocukken 5 kere yapip alistigin egzersizleri simdi 1o kez yapman gerekiyor.ama bu moralini bozmasin'iyi bir hoca beyer ve hanon ardindan da czerny ve schuman nun etudleri acayip isine yarar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 yaşla birlikte reflekslerde güçlenmez mi ya (40+ yaşında olmadığını varsayıyorum) o kadar cs dir wowdur vs'dir oynayan gençliğiz, dünya tarihinde en iyi el - göz koordinasyonuna sahip nesiliz bi yerde ama pratik yapmayınca dediğin gibi eski esnekliğin azalıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 EagleEye said: o alet neki öle ayrıca o adamın yaptığını bende yaparım 1 gün uğraşsam o aletle finger board hehe,eğlencelik bi alet bencede :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 27, 2008 o aleti merak ettim ben walla, bi yerde bulup oynamam lazım içimde kalır yoksa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 28, 2008 türkiyede yok sanırsam,fantazi aleti tam :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar