Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mage ( Meyç ) Kasmak

Pakize

Öne çıkan mesajlar

Thaumiel, yazmayayım yazmayayım diyorum ama nasıl bir matematik kıtlığıdır, frost'un ilk iki tier'inden talent örnekleri verdikten sonra fire'ın end-game talentlarıyla level bağdaştırmak nedir? TBC mage'imde 120 gün var, daha mı çok biliyorum yani? Mal gibi fire'la 70'e kadar kastım ben. Matematikle herşeyi çözülür WoW'da, ötesi yalan.

Frost'un talentları leveling için iyidir. Sadece frostbolt kullanarak gayet hızlı, az su içerek level almak farklı spell rotaysonları kullanmaktan daha kaliteli birşeydir, negatif birşey değildir yani. Ayrıca fire oynayan adamın hp sıkıntısı olur. Frostun canı gidiyorsa adamda bir sorun vardur, hele lvl 50'den sonra dokunulmaz olur frost mage. Crowd control olayına değinmeyeceğim bile.

Ben 70'e kadar fire kastım, hayatımın mallığıymış.
Otur zırt pırt su, işe yaramayan talentlar... Pyroblast, blastwave mi kullanacaksın yani leveling yaparken, aynı manaya 3 tane frostbolt atıyorsun.

Cone of Cold atıyorum diyen arkadaşın da adına üzüldüm, yine 2.5 frostbolt'luk manayı full brutal gearla vuracağı 1.1k damage için yalan etmesine yazık olmuş.

Fire end-game de iyidir. Frost da iyidir. Ama leveling için frost'un kral olduğu tartışılmaz. Ben de isterdim fire yakıp kavursun ama öyle olmuyor işte, "Uuu, ateş, daha çok vuruyor, bu daha iyi." mantığıyla 500 gün played'in olsa bir halta yaramaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bırak şu "gözler önüne seriyor" masalını. Gözler önene serilen tek şey senin atıyor oluşun. Buraya hesap koy arkadaş, ya matemetisel hesap koy yada koyulan hesanbı kabul et. 3. bir şık yok.

Evet gözler önüne serildiği gibi frost dps=fire dps , frost dps per mana eziyor fire dps per mana. Gerisi boş laf şuan. Uzun uzun gereksiz yazılar yazma. Hesap koy, söylediklerini ispatla, bak ben ispat koymuşum sen de koy çürüt benim yazdıklarımı.

Paso birşeylerin gözler önünde serildiğini söyleyerek olmuyor bu işler. Çünkü hiçbirşey gözler önüne seremedin daha. Sadece "ben doğrusunu biliyorum sen yanlışsın" diye bir fikirden fazlasını göremedik yazdıklarında.

@xunn

İlk oyuna başladığım mage'i 60 kadar fire kastım bende. Frostlada taaaaa MC'de tanıştım, o zamana kadarda fire devam ettim. Sonra 3 farklı mage daha kastım (ahh migrate olayı ahh, ben 4. mage'i kasmayı bitirince koymuştu blizzard bunu :( ) şimdide 5. mage'i kasıyorum. Ve gerçekten taaa o zman kaybettiğim zamana bile hala acıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:
Harbiden o olayın detayı nedir? Ben onu yaklaşık 1 senedir yaşıyorum %9 hit var gearda, %3 talentten geliyor ama hiç miss görmüyorum. Her bossta %100 hitle oynuyorum. Zaten frostta kısmi resistte yok kafadan 0 resist ile raid bitiriyorum paso.

Bu konuda bildiğin kaynak varmı ya, acayip merak ettiğim bir konu bu.

Frost, Fire gibi parçalı resistlenmiyor. Yani eğer karşındaki hedefin Frost resist'i varsa ve senin büyünü resist ederse komple ediyor, vuramıyorsun. Fire'da ise büyünün bir kısmını resist ediyor. TBC'de frost resist'i olan çok fazla mob/boss olmadığından hit capteyse 100% hitle bitirmen normal.

Bunlardan ayrı olarak hala boşuna tartıştığınız kanaatindeyim. Levellerken istediğini oynasın 2 tane leveling build önerin. sonra bırakın insanlar kendileri seçsinler.

Freemoon, gördüğüm kadarıyla sen Fire destekleyenlere fanatik gözüyle bakıyorsun ama sende Frost fanatiğisin. Bazı şeyleri kabul edip "he he" deyip geçebileceğin yerde gereksiz frost şöyle böyle diyorsun. Matematik ya da değil bu oyun zevk işi kim neyden zevk alıyorsa bırakın öyle oynasınlar.

Sen hayatta kalmayı seçersin, ben ölümüne dalmayı seçerim. Ben mage'i her specle oynadım ve sonunda kendime en zevk aldığım spec'i seçtim onla devam ettim. Bırakın diğerleride bunu yapsın. Denesin frost ve fire buildi hatta arcane buildi sonra seçimini yapsın.
Sosyal ağlarda paylaş

@DeMiRMaSKe

Ben fanatiğm canım ona lafım yok, o sebeple yazdım FB-GS tartışlmasına döndü diye.

Hit konusunda ise olay farklı, ben hit capte değilim işi garibi. %9 geardan var %3 talentten, toplam %12 hitle oynuyorum ama Gangren'in söylediği gibi bir yerlerden gizli bir %6 hit kazanıyorum galiba. Çünkü %12 hitle asla ama asla resislemiyorum. Son 10-15 raiide 2 tane frostboltum resistlemiş.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:
Thaumiel, yazmayayım yazmayayım diyorum ama nasıl bir matematik kıtlığıdır, frost'un ilk iki tier'inden talent örnekleri verdikten sonra fire'ın end-game talentlarıyla level bağdaştırmak nedir? TBC mage'imde 120 gün var, daha mı çok biliyorum yani? Mal gibi fire'la 70'e kadar kastım ben. Matematikle herşeyi çözülür WoW'da, ötesi yalan.

Frost'un talentları leveling için iyidir. Sadece frostbolt kullanarak gayet hızlı, az su içerek level almak farklı spell rotaysonları kullanmaktan daha kaliteli birşeydir, negatif birşey değildir yani. Ayrıca fire oynayan adamın hp sıkıntısı olur. Frostun canı gidiyorsa adamda bir sorun vardur, hele lvl 50'den sonra dokunulmaz olur frost mage. Crowd control olayına değinmeyeceğim bile.

Ben 70'e kadar fire kastım, hayatımın mallığıymış.
Otur zırt pırt su, işe yaramayan talentlar... Pyroblast, blastwave mi kullanacaksın yani leveling yaparken, aynı manaya 3 tane frostbolt atıyorsun.

Cone of Cold atıyorum diyen arkadaşın da adına üzüldüm, yine 2.5 frostbolt'luk manayı full brutal gearla vuracağı 1.1k damage için yalan etmesine yazık olmuş.

Fire end-game de iyidir. Frost da iyidir. Ama leveling için frost'un kral olduğu tartışılmaz. Ben de isterdim fire yakıp kavursun ama öyle olmuyor işte, "Uuu, ateş, daha çok vuruyor, bu daha iyi." mantığıyla 500 gün played'in olsa bir halta yaramaz.

END GAME TALENT? Level 38 bir firemage in talentlerinden bahsediyordum. End Game? Shatter dedi ona karşılık verdim, %6 bonus dmg dedi ona da fire power ile karşılık verdim. Hepsinin karşılığıydı onlar. Tüm tartışmaları okusan ve o tartışma içindeki karşılaştırmaları okusan ''BEN BÖYLE BİR YAZIYI NASIL YAZDIM'' diye sorman olası. Endgame talentlerine girdiğim nokta da zaten en son yazdığım ve moon arkadaşın endgame de frostunda kral olabileceği inancına karşılıktı.

Evet uzun uzun yazdım tüm yazılarımı. Üşenme git oku. Ondan sonra gel konuş plix plax plux.

Neyse belli o kadar uzun yazınca pek okuyan çıkmıyor. Tartışma yapmak da anlamsız kalıyor. Gerek yok gerçekten sizle tartışmaya.
Sosyal ağlarda paylaş

O bug var, macar bir arkadaşla baya konuştuk, elemental precision %3 değil, %6 veriyor demişti. blizzard'ın haber var ama dokunmuyor zaten yeterince dps eziği durumuna düşen mage'lere. %6 mıydı emin değilim ama, buglı olduğunu biliyorum. Yerim böyle bugı.

Edit: Thaumiel'de iyice ranta bağladı, bilmiyor ki buralarda sadece benim local nerdrage hakkım var. Hala matematik bekliyoruz, heyecanlıyız.

Bu arada yazında "Fire varya, of ne kral."dan başka bir içerik yok henüz. Bu > Şu demekle olmuyor, dps sample vereceksin ama gerek yok, Freemoon verdi çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Thaumiel said:
Neyse belli o kadar uzun yazınca pek okuyan çıkmıyor..

Ben tüm yazılarını 3er kere okuyorum merak etme, bak 1 kere değil 3er kere. Ama tek gördüğüm kendi inandığın hiçbir dayanağı olmayan, içgüdüsel olayları anlaıp duruyor olman. Kendin otur hesap yap ve burayada koyma istemiyorum. Ama otur eline kalem kağıt ala yaza yaza (kafadan değil) hesapla. Eğer hesabının herhangi bir levelında fire frosta %20 dps farkı attığına şahit olursan seni tebrik edicez, karşı hesap bile yapmıyacaz sen %100 haklı olacaksın.

Bak dps diyorum, dps per mana olarak bırak önce olmayı %15 bile yaklaşmassın frosta. sen dps hesapla sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Benimde bir mage karakterim var alt tabi.. Kalkıp bu classa hakim biriyim diyemem ve herşeyi yalamış yutmuşcasına yorum yapamam ama oynadığım kadarıyla bende bıraktığı izlenimi paylaşabilirim sanırım, yanlış noktalar varsa tecrübeli olanlar düzeltirler.

Biraz eski bir karakter ama hala level 33 http://eu.wowarmory.com/character-talents.xml?r=Neptulon&n=Nessari :) İlk başlarda güzeldi yeni class olduğu için oynamak zevkliydi ama vakit geçirdikçe hakikaten çekilmez oldu bende bıraktım, bank charı gibi birşey yaptım. 2-3 mob kes sonra otur su iç bunu tekrarla dur; hakikaten sıkıcı zaman su içmekle geçiyor. Karakter çok kırılgan en azından fire spec kullanıldığında böyle oluyor. Herkes deli gibi fire kas fire kas diyince bende öyle yapmıştım bilmiyorum sanırım bu denli yavaşlatan ve onu kırılgan yapanda bu olsa gerek. Bunca sebep bir araya geldiği için 2 aydır bıraktığım gibi duruyor. Frost konusuna gelince. Sana doğru gelen bir mob yavaşladığı sürece hasar alma olasılığın düşeceğinden ya da minimum düzeyde hasar alacağından ve kırılganlığını engelleyen birçok talente sahip olacağından belkide daha kullanışlı olabilir. Denemedim o yüzden net veriler sunup kıyaslama yapamam.
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

Edit: Thaumiel'de iyice ranta bağladı, bilmiyor ki buralarda sadece benim local nerdrage hakkım var. Hala matematik bekliyoruz, heyecanlıyız.

Bu arada yazında "Fire varya, of ne kral."dan başka bir içerik yok henüz. Bu > Şu demekle olmuyor, dps sample vereceksin ama gerek yok, Freemoon verdi çünkü.

OFF KANKA ÇOK GÜZEL İNGİLİZCEN VARMIŞ? Bunu mu bekliyon bilmiyorum da hesap mesap işlerine girmeyeceğimi bunun basit bir denklem olmadığını benim de şu anda ALLAHIN OĞLU için bile denklem çözmeyeceğimi belirttim.

Karşılaştırmaları yaptım. %6 dediniz %8 i gösterdim, shatter dedinizi frostbolt spamlayan eleman için frostbite tutturma olasılığı ile o leveldeki bir magein fire talentleri ile elde ettiği crit i de yaklaşık olarak söyledim.

Ha sizin için gidipte o levelde bir magei itemla donatıp, o itemlarla etkilendiği crit değerlerini, vurduğu fireball ve frostbolt damagelerini hesaplayamam. Ki onu bırak allahın oğlu bizzate kendi gelsin ''BSG'' çekerim.

Yapılan hesap; hiçbir talent, item, spell damage, crit değerleri olmadan sadece rank7 ile hesaplanmış bir değerdi. Bunu kabul etmek kolaya kaçmaktır. Yazdıkları yanlış değildi eksikti.

Ha dediğim gibi hala ısrarla eksikliğini belirtip, ısrarla yazılarımda frost ve fire talentlerini de karşılaştırdığım, artılarını eksilerini döktüğüm halde ''MATEMATIKSEL IŞLEM YAPMAMIŞSIN KENK'' gibi bir tutum sergilemenizdeki mantığı anlamış değilim.

Basitçe tekrar ediyorum. 3. kez okurken 6 kez okumuş gibi olabilirsiniz böylece. Verilen denklemde/hesaplamada yanlışlık yok eksiklik var. Benim de o eksikleri tamamlamam için 1 saatimi vermem gerekiyor. O ''sample''ı da yaptığım karşılaştırmalar, eksikler ve artılar ile anlattım. Hesap yapmanın gereksizliğini belirttim. Azıcık mantık yürütülerek bu sonuçlara ulaşılacağını da belirttim. Hala ısrarla ''SAMPLE. GETIR SAMPLE I SAĞLA RANTI, YAP LOCAL NERDRAGEI'' gibi bir tutum sergilemeniz ise komediden öteye gidemeyecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse senden birşey çıkmayacağı belli oldu. Ben pazar oturur hesaplarım senin için level 2X-3X-4X için ayrı ayrı. 50 olunca zaten film kopuyor water elemental olayı silip süpürüyor ama onunda dps'e katkısını hesaplar koyarım ben.

Siz sadece bana bir fire leveling talent koyun bakim bu başlığı, çünkü yukarda biri "Fire da %10 sansla stun ediyo" falan gibi bir cümle kullanmışta, ben hangi levelda ve neyden kısılarak impacte verilir bulamadım şahsen. Siz level level nereye verdiğinizi yazında hangi levelı hesaplıyorsam o levela uygun hesap yapayım, sonra aaa şuna veröişsinde aaaa buna vermişsinde gibi konudan iyice uzaklaşacak saçma sapan mesajlar gelmesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Offf bayılıyorum bu muhabbete.

Adamlar theorycraft'ı hakaret olarak kullanıyor, biz theorycrafter'ı iltifat için kullanıyoruz aradaki anlayış farkının büyüklüğüne bak. Dünyanın en iyi WoW bilgileri forumu elitistjerks bu ününü theorycraft'a borçlu iken adam için bu zamanını boşa harcamak anlamına geliyor.

Dahası ortaya koyacak bir bilgisi kalmayan her kişi, niye karşı tarafın kişiliğine, oyun bilgisine, yazı sitiline vs vs'ye saydırmayı görev edinir?
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:
Frostbolt (Rank 7) (227+247)/2/2,5 = 95 dps düz vuruşu ile.
Fireball (Rank 7) (255+335)/2/3 = 98 dps düz vuruşu ile.

Tamam. Hesap istediniz. Local Nerdrage yapmak istiyorum ben de. Xunn! Bak arkadaşım iznini alabilmeyi umuyorum. Çok pis Local Nerdrage yapabilirim.

Şimdi free. Sana en büyük hatanı söyleyeceğim. Daha ilk yazında frostbolt spamlıyorsun sadece dedin. Frostsan yaparsın. Karışmam. Ama fire da fireblast, scorch kullanmayanı döverler. Ki bunlar dps ile bilki çok rahat frostu solluyorlar. O hesaba katmadığın 32 damage over 8 sec. uzantısı da 4 dps ekliyor. Fireblastın instant verdiği damage ve scorchun 1.5 saniye içinde verdiği damageler.

O halde tekrar ediyorum. Son kez söylüyorum.

Fire dpste frosttan daha iyi. Ama fire kasma hızında frosttan sadece iyi. İkisi hiç durmadan hızla kassa fire olsa olsa 1-2 saat farkla frosttan önce 70ler. HAYVANI bir fark yok ama fire frosttan hızlı.

Ben diyorum ki fire levellin için frosttan daha iyi. Nedenlerini belirttim. Çünkü daha eğlenceli. Hızını falan filan geçtim. Moba vurduğun o crit sonrası mobun yanması bile insana ayrı bir haz veriyor. Evet arkadaşım. Fire daha eğlenceli. Dps te iyi.

Dps dediğin şeyde bir mob üzerinden gerçekleşir bunu da LOCAL NERDRAGE UZMANI Xunn ve Freemoon arkadaşımıza hatırlatmakta yarar var. Ben DPLT yani damage per life time gibi terimler (ki uydurdum böyle terim var mı bilmiyorum xunn un kazandığı rantı kazanıp local nerdrage yapmak istiyorum) ya da damage per mana gibi bir terimde kullanmadım. Tüm yazılarımda asıl konu fire ın dps de frosttan daha iyi olmasıydı.

Buyur. Hesap-kitap ortada. 98+4>95.

Capisce? (Bunla rant sağlarım kesin, Xunn bekle beni geliyorum!!)

Ben sıkıldım. Son mesajımdı başlıkta. Gerek de duymuyorum bu tartışmayı uzatmaya.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
büyücü adam ateşi atar kartopumu atar?

ulan kartopunu kışım bızım mahalledede spamlıyolar, büyücü dediğin ateş topu atar demekki fire olmak lazımmış.

İşte bu doğru. Büyücü dediğin adam bi fireball atar bi de lightning bolt. Hoş WoW orda yarım yapmış shamanlar atıyo lightningi. Ama takdire şayan bi şekilde büyücü dediğin adam büyü yapmaya fireball'la başlıyo oyunun sonunda hala fireball atıyo. Gerçek büyücü budur işte :D

Bu arada fikir vermesi açısından benim buildimi koyayım. Fire mage PvE buildi olarak kullanıyorum (PvP'de pek etkili değil. Ama pek yapmıyorum zaten PvP). Bilmiyorum belki ünlü bi builddir belki de gayet kötüdür ama bir yerden bakmadan deneme yanılmalarımla kendi fikrime göre yaptım. Özellikle gelişim sürecinde bayağı fayda sağlar sanırım:

http://www.wow-europe.com/en/info/basics/talents/mage/talents.html?tal=2050050300030000000000053523001200303105302500000000000000000000000
Sosyal ağlarda paylaş

@Thaumiel

Herşeyi içeren hesabı yapacam ben sen onu boşver. Sen sadece bana 10dan 15e şuna 15den 20ye şuna veriyorum tarzı benim ilk sayfada verdiğim gibi bir fire talent ver yeter.

Dahası senin dediğin gibi yapsak bile talentsiz durumda 102/95 den %7 fark var. %7 farklamı sen frostu ezip geçiyorsun?. Ki orda unutmuş olabilirm ama alttaki "dps per mana" hesabında o dotda var frostun attığı %23 fark taş gibi duruyor orda.
Sosyal ağlarda paylaş

FreEmoon said:
@Thaumiel

Herşeyi içeren hesabı yapacam ben sen onu boşver. Sen sadece bana 10dan 15e şuna 15den 20ye şuna veriyorum tarzı benim ilk sayfada verdiğim gibi bir fire talent ver yeter.

Dahası senin dediğin gibi yapsak bile talentsiz durumda 102/95 den %7 fark var. %7 farklamı sen frostu ezip geçiyorsun?. Ki orda unutmuş olabilirm ama alttaki "dps per mana" hesabında o dotda var frostun attığı %23 fark taş gibi duruyor orda.

Ya bak hani 3 kere okumuşsun yazdıklarımı. Evet uzun yazdım ve karışık yazdım bunun için özür dilerim. Ama hala frostbolt vs. fireball karşılaştırması yapıyorsun. Bak güzelim. Hiç fire oynadın mı, kastın mı bilmiyorum. Ama biz sadece raidlerde fireball spamlarız. Diğer şekilde fireblast bizim bi parçamız, ciğerimiz, canımızın içidir.

Sana talent vermeden sadece fireblast eklemeni söylesem bile aradaki dps farkını görürsün. Hala ısrarla devam ediyorsun.

Bak canımın içi; bir fire mage hızla mob keserken hızla manasını bitirir ve hızla mana break yapar. Frost ise o arada arkadan gelir. Fireblast ın dmg 8 saniye cdsi varken sizin novanın 21 saniyesi oluyor. Ki bak vermemişim fireblast talentine. O derece kıyak da yapıyorum. Her mob a vurabileceğin bu fireblastı sen nova + critle de kapatamazsın. Bunlar THEORYCRAFTERlik değil. Bilinen bir gerçek.

Bu arada theorycrafterı kompliman olarak sayanlara gitsin bu teorimde; ''Jainanın hayaları olsaydı Medivh olurdu''.

O kadar yazımdan sonra hala aynı laflarla geliyorsun. HALA FIREBLAST GIBI SKILLERIN KULLANILMADIĞINI DÜŞÜNÜP HALA FIREBALL SPAM YAPTIGIMIZI DÜŞÜNÜYORSUN.

''Dotaya +1 diyerek mekandan uzaklaşma hakkı''mı kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...