Volfied Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Arcane e sordum coktan ama bi kolektif fikri de almak istedim. Yeni bilgisayar kuruyorum kendime. Vista mi daha iyi olur XP mi? Neden? Vista da DX 10 var evet, ama cok guvenlik acigidir bokudur pusurudur var. XP ise sadece 9.0c ama bildigimiz tanidigimiz XP. Ondan kararsizim.
Volfied Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Nedenini yazarsaniz daha yardimci olacak bana ve benden sonra bu soruyu soranlara
senko Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 artık oyunlar dx10dan faydalanacak şekilde piyasaya sürülüyor. vista bariz pc'lerde standart olcak hani artık özel bi amaç olmadıktan sonra bi ev kullanıcısının xp kullanması mantıklı değil. Hele yeni sistem kuruyorsan vista tabii ki de. Birde vista çift çekirdek olayını daha performanslı kullanıyormuş gibi bişiler söyleniyor ama teknik bilgim yok. geçenlerde bunla ilgili makale okuduydum ama nerde okuduydum ne yaziodu unuttum gitti :) özetle vista yeni nesil işlemcileri daha ii kullanıyor diyordu.
Luriel Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 bende vista var bir yamugunu görmedim + bence ram idaha iyi kullanıyor.
oper Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 oyun için vista çünkü dx10 var. bol ram olsun yalnız. 3gb falan.
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 güvenlik açığı? hiç öyle bişi duymadım, şahsen vista'dan da gayet memnunum. çalışmayan oyun görmedim. (şehir efsanesi vardı oyunlar çalışmıyor diye heh) ergeç dx10 olur oyunlar ve çıktığında da dx11 xp'ye filan çıkmaz, yeni bir bilgisayar alıp da xp kullanmaya neden göremiyorum. sonra falanca oyun "ben çalışmıyorum bunda" derse gidip bir de vista'ya para bayılacaksın filan..
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2008 direk vista cevap. 4gb ram düşünüosan 64bitliğini 2gb düşünüosan 32 bitliğini seç. hani ben herşekil 32liği tercih ederim ama 3ten sonrası 64 bit anlıyo anca adam gibi o yüzden dedim
Volfied Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 4gb ram 64 luk zaten, tesekkur ederim cevaplariniz icin.
7thBreath Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 64bit vista ultimate sp 1 kullanıyorum 4gb ram ile gayet memlunum ama vistaya alışmak biraz zaman alıyor ve arada bazı eski oyunlarda problem yasatabilir ama genelde çözümü olan problemler.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 güvenlik açığı, xp'de de var güvenlik açığı. Vista ile XP arasında bir fark görmedim açıkçası, ikisini de kullanmaktayım. Vista'nın avanajı directx 10 işte. Ekran kartın destekliyorsa hiç durmamak lazım. bir de xp only oyunlar yok ama vista only oyunlar var. microsofta yalakalık olsun diye mi bilmiyorum ama bazı oyunlar sadece vistada çalışıyor.
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Bence Vista. Eskiden herkesin XP tercih etmesinin en önemli sebebi Vista kullanırken oyunlarda ciddi oranda bir FPS düşüşü yaşanmasıydı. Şimdiki ekran kartları saolsun bu FPS düşüşü iyice azaldı. Artık bilgisayarlarda 2 GB ram standart olduğu için 'Vista deli gibi bellek yiyor ugh!' argümanının da pek bir anlamı kalmadı. Vista'da * DX10 var * XP'den daha güvenli olmayabilir, ama XP'nin sizi daha iyi koruyacağına da inanmıyorum * gayet şık ve kullanımı zevkli bir masaüstü var * eskiden olan sürücü / program uyumsuzlukları da artık pek yok (64 bit'te bile) Ben bir yıldır Vista 64 bit kullanıyorum. Açıkcası XP'ye dönmek için bir sebep göremiyorum.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mirage said: * gayet şık ve kullanımı zevkli bir masaüstü var * eskiden olan sürücü / program uyumsuzlukları da artık pek yok (64 bit'te bile) *XP'de de vistayı sollayan görsellik yaratılabiliyor. *Basit şeyler için driver sorunu yok, ama incik cıncık şeylerle uğraşırsan illa çıkıyor bi dert halen.
senko Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 o incik cıncıkları da halletmek pek zor olmuyor. daha dün 2 dk'lık aramayla colin mcrae rally 2005i hem vista da hem 64bitte çalıştırcak patchleri buldum
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Vista. "Crysis gibi yüksek sistem isteyen oyunlar, x64'te %10 - 15 daha verimli çalışıyor" şeklinde incelemeler okumuştum, kendi bilgisayarımı toplamadan önce. Vista'nın en önemli engellerinden biri olan Driver uyumsuzluğu ile sadece eski ürünlerde karşılaşılıyor. Ben yeni aldığım parçalar ile hiçbir sorun yaşamadım.
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Sistemin sağlam ise XP veya Vista farketmez.
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 ne kadar sağlam olursa olsun crysis vs. tarzı oyunlarda en yüksek seviye ayarlar seçilemiyor xpde,öyle bi seçenek koyulmamış.
Hardter Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 xp bence tartısılmasız vista görünüm üzerine kurulmuş bi işletim sistemi
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 elesso said: ne kadar sağlam olursa olsun crysis vs. tarzı oyunlarda en yüksek seviye ayarlar seçilemiyor xpde,öyle bi seçenek koyulmamış. şimdi biri diycek crysis için maximum ayarları açmak için patch var. ama tabii esas olay directx 10 ve xp'de çalışmıyor directx 10. vistalı laptopumdan daha iyi ekran kartına sahip olsa da xp'li bilgisayarımda directx 10 desteği yok...
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 bilgisayar eski değilse xp'nin tek bir üstün yanı dahi yok. bedava olsa belki.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 xp'nin tek üstün yanı var, o da mavi-yeşil teması olması :D neydi, Playskool mu deniyordu...
Grange Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Luriel said: bende vista var bir yamugunu görmedim + bence ram idaha iyi kullanıyor. Bak ben buna cok gulerım ahuahahahua 4 gb ram alacaksan vista al.2 gb ve altı için xp al. Bu kadar basit. Bende 2 gb ramlı laptop var cıft cekırdek vistalı istediğim verimi alamıyorum. Ama 1gb ramlı asus + ati kombosu (512 ekran kartlı) masaustunde ayar cok az kısaarak her oyunu oynayabiliyorum. Birde korsan oyunlarda sorun yasayabilirsin.Dvdyi iyi seç.
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 RAM'ların miktarı ve CPU'nun çekirdek frekansı herşeyi ifade etmiyor malesef, dolayısıyla Vista'yı laptopa kurup da "daha iyi laptopta verim alamadım Vista dandik" demek biraz "ahuaha" oluyor senin deyiminle :) Laptoplarda RAM hızları düşük olur, işlemcilerin hem FSB hızları hem güç tüketimleri düşük olur, dar yer ve ısınma gibi problemleri vardır, vs vs. Görünürde "herşeyi daha iyi" olan bir laptop genelde ya desktoplarla anca aynı performansı verir ya daha da kötü olur yani, arada uçurumlar olmadığı sürece. Dolayısıyla böyle bir genelleme yapılamaz. Ben daha Vista'yı adam gibi çalıştırabilen laptop görmedim zaten, 4GB x64 oyun amaçlı desktopa kurulacak işletim sistemi sorusunda zar zor çalıştıran laptop referans alınıp yorum yapılamaz.
Esh Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 desktop x64 vista uzerine de 4gb ddr3. Yeni oyunlari performansli cali$tirir, ama 16 bit oyunlara elveda. yeni nesil oyunlar dx10 zaten, 4870x2 ile tahminen ucu$a gecebilirsiniz.
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2008 benim laptop vistayı düzgün çalıştırıyor desem döver misin?
Öne çıkan mesajlar