Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dolandırıcılık neden suçtur?

^^ShadowSong^^

Öne çıkan mesajlar

Bunu hep merak ederim,birisine yalan söyleyip onun gönül rızasıyla parasını almak neden suçtur,o kadar kitap,o kadar dolandırıcı hayatı okudum,birçoğu şapka çıkartılabilicek tipte insanlar ama sonra suç diye ceza alıyorlar.

Hatta aklımada gelir,şimdi ben bir köye gidip orda 2hafta kalıp sonra ben peygamberim filan desem,milletten krallar gibi para toplasam kime ne ki,kanmasınlar?

Yada mesela geçen yaz Bodrumdaki adam gibi,adam gelmiş krallar gibi yaşadı zenginim ben yurtdışında ama yurtdışında param henüz gelmedi diye,birkaç adamıda var oyunu destekleyen,e oradaki halk krallar gibi yaşattı adamı.Adamın suçu ne burada?
Sosyal ağlarda paylaş

mesela daha demin,
http://www.sabitreklam.net/kontor2/?id=59158
denk geldim.
Taksim hangi şehirdedir?
İstanbul Ankara

olayın yalanlığını boşverip ben burada ankarayı seçtim,tebrikler dedi bana.e bunu bile denemekten aciz birine karşılık,yada bu tarz birsürü dolandırıcılığı duymamışlığa karşılık,site sahibi mi suçludur?
Sosyal ağlarda paylaş

dolandiricilik ile para elde etmek neden suctur?
cunku yalan soyluyorsun ve elde ettigin paranin hirsizlikla elde edilen paradan bir farki yok.

"kanserli hastalara yardim topluyoruz" diyerek insanlara yalan soylemek ve onlardan aldigin parayi direk midene indirmek dolandiriciliktir.

"bana para verin, 10 ay sonra sizlere faiziyle odeyecegim" diyip insanlardan para toplayip ama 10 ay sonra odememek de dolandiriciliktir.

insanlarin kredi karti numaralarini calip, kendi kredi kartiymis gibi kullanarak para cekilmesi de dolandiriciliktir.

"bana ne, kandirilmasinlar" diyerek yarar goreni degil zarar goreni suclu gormektesin.
ki bu tip laflari zaten hep dolandiricilar soyler. "madem zarar gormek istemiyor, kanmasaydi, kaniyorsa onu dolandirmak da benim hakkim"
boyle bir hak gormek ancak dusuk IQ'den veya psikolojik bozukluktan kaynaklidir.

Ne yazik ki boyle bir olay yok. Eger dolandiriyorsan, karsidakinin ne kadar sazan olup olmamasiyla degil, senin ne yaptiginla alakalidir olayin suc olup olmamasi.

Herkes birer dolandirici, uckagitci, hirsiz olmak zorunda degil. Insanlara yalan soyleyerek onlarin parasini almanin hirsizliktan hic bir farki yoktur.

Hani simdi dolandiricilik icin "bu suc olmamali, bana ne kanmasinlar" diyen birisi, yarin obur gun cocugu bicaklaninca "bana ne olmeseydi, eger bicak yaralarina dayanamiyorsa olmeyi de hakediyordur" gibi bir dusunceyle mi hareket edecektir?

Dolandiricilik suctur cunku insanlara zarar vermeyi ve kamu duzenini bozmayi amaclamaktadir.

Bu tip siteleri hazirliyan kisiler yakalanip tutuklanmalidir. Ama youtube'u kapatan devlet bu suclulari onemsemedigi icin, bizim kendini "zeki" sanan genclerimiz ise bu yontemle dolandiricilik yapmaktadir.
Sosyal ağlarda paylaş

-Dark_Angel- said:
Yaratmaz abi insanlar biraz daha farkında olsa tetikte olsa herkese direk güvenmese o kadar kolay bişey deil.Ha sen salaksan yapcak bişey yok.Doladırıcılık +1

Bir yerden sonra iş yapılamaz hale gelir ülke. KArşı taraftakinin seni dolandırdığında ceza almayacağını bildikten sonra ne yapabilirsin bir düşün.
Herhangi bir alışveriş yapılamaz. Adamın tek diyeceği bana para vermedin demektir ve sen hakkını arayamazsın. O önce malı verirse sen parayı vermezsin. Sonuçta bu iş akılla veya salaklıkla alakalı değil.
Bu tecavüz neden suç sayılıyor. Kendini korusaydı demekle aynı şey.
Sosyal ağlarda paylaş

-Dark_Angel- said:
Ya tabi malı al parayı verme tarzında işlere bişey demiyorumda.Mesela bi köprü başında durup bu köprüden geçmek parayla diyip para toplayanlar var.Bi kişide çıkıp ne parası kardeşim nerde belge nerde bilmemne demiyo.

ehüehe
Tanıdık geldi bi an.
Makbuz da kesiyolar hem.
O zaman dolandırıcılık olmuyor, köprü geçiş ücreti oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

"tedavisi olmayan hastalığınıza tedavi buldum" diyerek ot&.ok satıp sana bunları içirten bir adamla karşılaşmamışsın belli ki, dolandırıcıları catch me if you can'deki gibi filan sanıyorsun herhalde.

ben kanmamıştım da ailem kanmıştı maalesef, kaynatılmış çamur içtim aylarca..
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
-Dark_Angel- said:
Ya tabi malı al parayı verme tarzında işlere bişey demiyorumda.Mesela bi köprü başında durup bu köprüden geçmek parayla diyip para toplayanlar var.Bi kişide çıkıp ne parası kardeşim nerde belge nerde bilmemne demiyo.

ehüehe
Tanıdık geldi bi an.
Makbuz da kesiyolar hem.

Asdasfsd yok abi bahsettigim köy arası asma köprü bildigin :P
Sosyal ağlarda paylaş

Dynun said:
dolandırıcılığın suç olması, bir nevi noob korumasıdır. sizi, zeka seviseyi yüksek kötü niyetli insanlardan korur.

-Dark_Angel- said:
Yaratmaz abi insanlar biraz daha farkında olsa tetikte olsa herkese direk güvenmese o kadar kolay bişey deil.Ha sen salaksan yapcak bişey yok.Doladırıcılık +1

Dolandirilmanin noob olmakla veya zeki olmamakla alakasi yok.
Dolandirici kisiler de genelde IQ seviyesi ortalamanin altinda kisilerdir. Cunku oyle aman aman planlanmasi gereken bir sey degil dolandiricilik. Seri katiller bu dolandiricilardan cok daha zekidir mesela.

Hani oyle "farkinda ol arkadasim, tetikte ol, herkese guvenme" diyerek akli sira zeki gozunerek insanlara ogut vermek felan ile olacak bir is degil bu. sen ne kadar farkinda olursan ol, adam kredi karti ceken cihaza, karnini siksan farkedemeyecegin bir ozellik koyar, kredi kartini cekip sifreni girerken bu numarayi ve sifreyi hafizasina alir, sen arkadan "bak nasil da uyanigim ben, siz de oyle olsaniza" diye pohpohlanirken, adam paso kredi kartindan para ceker, ancak kredi karti faturasi gelince farkedersin.

ya da Ataturkcu Dusunce Dernegi gibi bir dernek kurulur, sen guvenilir insanlar var, Ataturkcu cizgide diye dusunup gidip ona para yardimi yaparsin, adamlar megersem Dernek icinde kullanacaklarini soyledigi paralari PKK'ya gondermektedir. Bu da bir dolandiriciliktir.

Yani "yillarin kurdu" triplerine girip dolandiriciligi hakli bir seymis gibi gostermek mumkun degil.

Sizin insanlarin parasini gasp etme hakkiniz yok.
ama insanlarin salak olmaya hakki vardir.

Hukuk Devletinde IQ 25 olan insanlarin da bu ulkede yasamaya ve hukugundan faydalanmaya hakki vardir.

Ha bir de, "dolandiricilik +1" diyerek kendisine zeki susu veren insanlar ile dolandiricik yuzunden parasi gitmis insanlari yanyana getirsek, emin olun ki dolandirilmis adamlarin IQ'su, "dolandiricilik +1" diyenlerden cok daha yuksek cikacaktir.

O adamlar en azindan dolandirildiklarini farkediyorlar. :)
Sosyal ağlarda paylaş

-Dark_Angel- said:
sg-1 said:
-Dark_Angel- said:

ehüehe
Tanıdık geldi bi an.
Makbuz da kesiyolar hem.

Asdasfsd yok abi bahsettigim köy arası asma köprü bildigin :P

Farketmez, Boğaz Köprüsü 1973 yılında tamamlandığında "masrafı çıkınca ücretsiz yapılacak" denerek paralı geçişe açıldığını, ne masrafı çıkması, kimbilir kaç köprülük para toplanmasına rağmen hala para alındığını düşünürsek bu da devlet eliyle yapılmış bir dolandırıcılıktır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...