Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Feci Yandım Yardım..^^

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
2 gün denize girdim ,koruyucu krem felan kullanmadım asırı beyaz tenliyim.Feci yandım duş aldıkca canımın yanması katlanıor, pratik bi bildiginiz tedavi yöntemi varmı.? Yoğurt dan bassetmeyin hayatta sürmem....
Mesaj tarihi:
1. dereceden yanık olmuşssun kısaca, yağlı kremler kullanacaksın ki bölgedeki gerginliği alsın mesela bepanthen gibi, soğuk duş alırsan ağrıyı geçici bir süre dindirebilirsin.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

Silverdine gerek yok bence bu durumda, başlıca amacı yanık bölgenin mikrop kapmasını engellemek ki, buda açık yanıklarda yaniderinin soyulduğu ve 2.derece yanıklarda faydalıdır. 1. derece yanıkda bir faidesi olacağını sanmıyorum, zararıda olmaz gerçi.
Mesaj tarihi:
ben küçükkene çok yanmıştım güneşte toktor amca silverdin vermişti bana

tabii o günden bu güne tıpta yeni gelişmeler olmuş olabilir. mesela o zamanlar lazer yoktu..
Mesaj tarihi:
Othranx ile aynı sorunu biriki hafta kadar önce yaşadık..

Sürekli bepanten ve yanık serinletici bi krem sürdük bir de eczanelerde satılan genelde migren için olan soğuk bezler var. Buzluğa koyuyorsun donuyor bir saat falan soğuk kalıyor tene koyunca. Koyduğunda pek süper hissetmesen de çıkardığında yanığın baya bi serinlediğini farkediyorsun.O üçü çok güzel kurtardı bizi.
Mesaj tarihi:
her gün hatta günde iki kere bile olur ne kadar yandığına bağlı güzelce yedirerek bol krem sür. soyulmaması için ne yapıcam ben deme ne yaparsan yap soyulacak o ancak acını azaltabilirsin :)
  • Yeni Oluştur...