Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkiyede bu kadar ac insan varken neden evcil hayvan....

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Neden sordun cinsiyet cokmu onemli, yoksa hakaret etmeyimi planliyordun bir erkege kiz diyerek veya bir kizmi bu acaba diyerek merakinimi gidermek istedin.. Olur ya hani kadin olmayi hakaret sayan turk erkekleri vardir orada halen..

Anlamiyorum,

Ben fikirlerimi yaziyorum surekli ve gercekten emek veriyorum, dogru verya yanlis.

Eger deger vermiyorsaniz yazmassiniz, hakaret icermedigi surece elestirinin dozu yuksek olabilir ben alinmam.
Mesaj tarihi:
Ya ben aklima takilan seyleri yaziyorum, paylasmak icin fikirlerinizi buradaki insanlarin, ne yapmam lazim TR gazetelerinden surekli haber cop/paste mi etmeliyim?

Forum iste o an birsey okuyorum o an aklima geliyor aciyorum bir baslik..

Cok mu yanlis?
Mesaj tarihi:
Revangelis said:
Recall06 said:

Ben elestirilmeye her zaman acigim, insanlarin farkli dusunceleri ve hayat yapilarinin bu dunya icin bir gokkusagi olduguna inaniyorum ancak,

Hayvansever olmak icin kendi cikarin olmayan bir sekilde fiziksel veya fikir onderligi yaparak bir acilim yaratman gerek.

Sen sadece arandaki bag icin hayvani besliyorsan tipini sevdigin hayvani gidip aliyorsan veya sokatan kurtariyorsan bu hayvanseverlik olmaz.

Sevgi de CIKAR olmaz, hic degilse bence olmamali, sadece fok degil, gidip barinaklardaki kopekleri besliyormusun, belediye ile tartismaya giriyormusun, bu amac ugruna vakit ve caba harciyormusun?

Eger sadece evindeki tekire sut verip karnini mincikliyorsan, veya kont a mama alip veterinere goturuyorsan, asla bu hayvanseverlik OLAMAZ.

şimdi, ilk olarak şunu söylemek istiyorum, aynı şekilde düşünmüyoruz
ikinci olarak söylemek istediğim şey, bunların konuyla bi alakası yok
bunları yapan insan gidip insanlara da yardım edebilir. etmeye de bilir, içinden gelmiyosa etmez. içinden geliyosa eder. hayvansever olmakla alakasını açıklarsan sevinirim.

Sevinirsen aciklarim, :)

Eger deger verip okusaydin ben insanlara yardim edenlerin neden evcil hayvan beslediklerini degil, evcil hayvan besleyip kendini cok medeni ve hayvansever olarak gorenlerin aslinda sadece kendilerini tatmin ettiklerini aciklamaya calistim,

Kendimi bu gruptan ayirmadim, ama elimden geldigince yardim etmeye calistigimdan bahsettim ve evet,

Fikirlerim RTE gibi geliserek degisti.. Her ne kadar o takiye yapsada 2004 de daha agrasif ve karsimdakini dinlemeden saygi duymadan yazdigim ve soyledigi fikirlerimi, anlayabilecek kapasitedeki insanlarin beni ciddiye almasi icin daha medeni ve anlasilabilir sekilde yazmaya calisiyorum,

Ben evcil hayvan besleyenler haindir demedim, kendiminde ne kadar paraci materyalist oldugunu anlatmaya calistim ama nedenlerini konusalim istedim, malesef su dakikaya kadar farkli bir gorusu savunan 1 kisi vardi yani gercekten materyalist oldugunu ve bunun doganin kanunu oldugunu savunan onada cevap verdim ama oda geri donmedi..

Yetistirme ve toplum muhendisiligi konularidir aslinda bunlarin temeli..
Mesaj tarihi:
Recall06 said:
Turkiye topraklari ustunden bu kadar ac cocuk bu kadar evsiz kimseniz insan ve muhtac aile varken..

Insanlarin evlerine villalarina vs, evcil hayvan alip, onlara bir suru para harcamasini,ki 100 milyon 50 milyon bile cok buyuk para Turkiyede bir ogrenci bursu aylik o paralar.. ki cok daha fazlasi harcaniyor cogu zaman..

Hayatinda doktor gormemis bebeklerimiz cocuklarimiz varken, nasilda asilari ve veteriner kontrolleri icin dunyanin parasini oduyorlar..

Komur yardimi alip oyunu satan insanlara laf ettigimiz kadar, cevremizde bu kadar ac ve yardima muhtac COCUK varken evcil hayvan beslemeyi savunan kisilere neden laf etmiyoruz.

Lutfen panter emel gibi gelip saldirmayin, fikir olarak karsi cikabileceginiz birsey varsa onu soyleyin..
Mesaj tarihi:
2004 RIKOL said:

Türkiyede yüzbinlerce sokak cocugu varken sokaktaki iti kopegi beslemek icin ugrasanlara acıyorum.

Bu muymuş açıkladığın fikrin? Birde pişkin pişkin tekrar koymuşsun. Sana kimler acısın..
Mesaj tarihi:
yok abi öle deme recall06 sayesinde şu an yüzbinlere düştü 2004 te yüzbinlerce olan sayı. ama kedi köpek nufusu gittikçe azalıyor saolsun. trol ya yiyor alayını.
Mesaj tarihi:
Recall fikirlerini karşı tarafın egosunu incitmeden, daha tartışılabilir bir biçimde açıklasaydın bu kadar tepki görmeyecektin belki.. Artı olarak açtığın topiklerle kendinle çelişmen insanların beyninde "troll" imajının flaşlanmasına sebep oldu..

Ama ne yazık ki fikirlerin yanlış, sen bunları agresiflikle destekleyince de doğru olmayacak.
Mesaj tarihi:
Laraken said:
yok abi öle deme recall06 sayesinde şu an yüzbinlere düştü 2004 te yüzbinlerce olan sayı. ama kedi köpek nufusu gittikçe azalıyor saolsun. trol ya yiyor alayını.

Onun sebebi AKPli belediyelerin köpekleri nazi stili toplama kamplarında toplayıp öldürmesi :/
Mesaj tarihi:
Laraken said:

Haa ben bu yönünden göremedim tabi. Afrika'daki çocuklardan milyarlarcasının hayatını kurtarmıştır o zaman.
Mesaj tarihi:
Slat said:
Recall fikirlerini karşı tarafın egosunu incitmeden, daha tartışılabilir bir biçimde açıklasaydın bu kadar tepki görmeyecektin belki.. Artı olarak açtığın topiklerle kendinle çelişmen insanların beyninde "troll" imajının flaşlanmasına sebep oldu..

Ama ne yazık ki fikirlerin yanlış, sen bunları agresiflikle destekleyince de doğru olmayacak.

Ego incitilmesi gereken hatta insanin surekli KIRBACLAMASI gereken birseydir, hatta ex denen haplar bu egoyu yiktigindan kullanan kitle cok farkli tipte adamlardir,

Egonu hergun bir kere whip edersen inan bana cok daha guclu bir insan olursun..

Actigim issue larla kendimle celismiyorum, insanlarin yasantilari cokda fikirleri ile uyumlu degildir, herkez dogruyu soyler yanlisi yapar veya bazen geyik yapar bazen ciddi takilir, ben hic bir zaman bir basligimi bir basligima karistirmadim..

Troll filan nedir bilmem eger Troll olmak benim gibi davranmaksa dilerim hepiniz bir gun TROLL olursunuz..
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...