Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Recep İvedik'e Bakıp...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya arkadaşlar bu ne kasıntıdır bi arkadaş tam kelimesini bulmuş şimdi geri dönüp alıntı yapmaya üşeniyorum "Elitizm" hakkaten niye bukadar elitmiş gibi davranma çabası içerisindeyiz anlayabilmiş değilim. Şahan "ben sanat filmi yaptım heöy höy" gibi bi iddiada değil zaten. Yaptı, gittim, güldüm. sen gidip gülmediysen filme kötü damgası yapıştıramazsın. senin güldüğüne ben gülmem benim güldüğüme sen gülmezsin bu çok normal bişey ama kimse kimsenin güldüğünü yargılayamaz. "osuruğa gülüyosun" gülerim sanane? bana komik geliyor arkadaşım bu kimseyi ilgilendirmez. osuruğa gülüyor olmamda kro yada ilkel olduğumu göstermez. senin gülmüyor olmanda "elit" olduğunu göstermez.

Cem Yılmaz'ın gösterisini izleyenler hatırlar. bir diyalog var "koskoca david copperfield geldi adam uçtu sahnede 2 sıra arkada dönen diyalog 'kesin ip var ...........' insan bu zihniyetle gösteri izlediğinde ondan asla keyif alamazki" diyor. İşte olay burda. Türk insanı izlediği gösteriyi sürekli bi eleştirme, bi açığını bulma derdinde. ya güzel kardeşim sen bu filme gittin mi ya da dvd'ne takıp izledin mi? izledin. Otur şu güzel koltuğuna rahatla biraz ve filmin tadını çıkarmaya çalış. Gülmemeye çalışmak yerine biraz rahatlayıp izlerseniz çok daha keyif alacağınızı farkedeceksiniz. artık bu filmleri-gösterileri vs. belli bi kaliteyi aşmış mı aşmammış mı diye izlemekten vazgeçin.

Goraya gittim güldüm, recep ivedik'e gittim güldüm. bu bana yetiyor. kameranın göğüs plandan tekrar göğüs plana geçmiş olması ya da aks atlaması olmuş falanmış filanmış beni bunlar ilgilendirmiyor. ben eleştirmen değilim.

Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu 'na malesef gittim mesela gerçekten gülmek isteyerek gittim ama gülemedim. bikaç sahnesine biraz güldüm ama çok kasıntıydı oyunculuk kötüydü bikere. 1 kişi bile eleştirmedi o filmi niye? yılların oyuncusu cüneyt arkın oynuyo ayıp olur dimi? bi gidin ya.

Ayrıca M. Ali Erbil Şahan'ın tırnağı olamaz. Şahan'ın oyunculuğu müthiş bence. bunu kabul edin bari.
Mesaj tarihi:
filmi izlemedim,hiç gidesim gelmedi.şahan a çok gülmem.

demin kanaltürk te şahan ın açıklamasını gördüm.resmen ayıp etmiş ahmet hakan.hiç öyle terbiyesizlik,burnu büyüklük yapmamış şahan.
Mesaj tarihi:
Xeno, iyi soylemissin, bende soyledim zaten.

Ortada "Amerikalilar Karadenizde, Cilgin dersane, son hababam sinifi serisi, dunyayi kurtaran adamin oglu" gibi rezil rusva filmler var. Recep ivedik bu filmlerin yaninda direk "komedi filmidir". Tarzini sevin yada sevmeyin. Scary Movie yada ... Movie eklentili amerikan komedi filmi serilerindende basarilidir bence.

Ve evet "osuruga gulmeyen elitis, gulen cahil" diye birseyde yok.

Ayrica sahan'in su aciklamasini izlemek isterim, youtube'ta falan varmidir acep...
Mesaj tarihi:
Osuruga gulen topluma dogru gidi$ $aban filmleriyle ba$lami$ti, $ahanla doruga ula$ti heralde.Yani olay sen ona gulersin ben buna gulerim mevzuu degil. Kimse de buna kari$amaz zaten. Ama bir toplumsal tahlil olarak "osuruga gulen toplum" son derece gercekcidir.

ki ben $ahani cok severim o ayri. Ama recep ivedik karakterini film yapmak cok da iyi olmami$ bence, oysa annesi babasi ve 12 karde$iyle bir goz odasi olan evde ya$ayan 8 ya$indaki kücük song un hayati daha komiktir =P
Mesaj tarihi:
ahah yahu osuruğa gülmekten toplumun basit, seviyesiz olduğu sonucunu çıkaranlara hayret ediyorum..

abi düşünsenize ya, bi şirketin toplantısındasınız, herkes gayet ciddi, takım elbiseli, traşlı çakı gibi adamlar. öyle bi ortamda, diyelim bi sunum yapılıyo, sunumun orta yerinde sunan adam ZOAARRRTTTT diye osuruverse gülmez misiniz? ben kahkahalara boğulurum be =) bu bi filmde geçsin yine gülerim. çünkü insanın kıçından yüksek sesle gaz çıkarması absürd ve de komik bi hadise başlı başına.

seviyesizlikten dem vuracaksanız ali-g/borat veya monty python skeçlerine falan da bakın, avrupanın veya amerikanın da hiç öyle sofistike şeylere gülmediğini göreceksiniz zaten =) rahat olun ya, osuruğa güldünüz diye IQ seviyeniz düşmez, entelektüel kapasitenizden kaybetmezsiniz.

ha ama çılgın dersane, hababam sınıfı 3438 tarzı şeylerin dandik olduğu konusuna katılırım. osuruk kadar bile komik değiller, ki onlar da recep ivedik kadar satmıyo zaten.
Mesaj tarihi:
sir said:

abi düşünsenize ya, bi şirketin toplantısındasınız, herkes gayet ciddi, takım elbiseli, traşlı çakı gibi adamlar. öyle bi ortamda, diyelim bi sunum yapılıyo, sunumun orta yerinde sunan adam ZOAARRRTTTT diye osuruverse gülmez misiniz? ben kahkahalara boğulurum be =)

ergenlikten cikip i$ hayatina adim atinca oyle $eylere gulmuyorsunuz genelde. Ayrica o tur bir toplantida yellenecek kadar dandik elemanlarla cali$iyorsaniz da bi zahmet "toplanti" demeyin ona.
Mesaj tarihi:
tamam iyi güzelde bazı arkadaşlar yakalamış hadiseyi

şahana dokundururken alt text olarak

recep 47% aldın bitarafın kaltı mütevazi olsan bunlar olmazdıya getirmiş, anlayana

Not:kemal sunal ile şahanı bir tutmak ciddi bir hakarettir bence hiç o konulara girmeyelim
Mesaj tarihi:
Cidden bunun RTE'ye bir dokundurma olduğunu düşünüyor musunuz? O kadar basit bir dokundurma için Şahan'a bu kadar şey söyleneceğini mi düşünüyorsunuz? Algısa seçicilik yapıyorsunuz gibi geldi?
Mesaj tarihi:
Ahmet Hakan said:
Çapsız komedyenin sevimsizleşmesine dair

ŞAHAN Gökbakar adlı komedyenimiz, "Recep İvedik" diye bir film yapıp malı götürdü ya...(check!)
Bir sevimsizleşti, bir sevimsizleşti... Bu kadar olur...
Yukarıdan konuşmalar(check!)
herkesi küçümsemeler(check!)
eleştiriye tahammülsüzlük göstermeler(check^9587!!!)
laf çakmalar(check^2)
"5 milyon kişi filmimizi seyretti... Kimseye laf düşmez" tarzında görgüsüz çıkışlar(check^9349!!!!)
hazımsızlıklar(check!) falan...

Bence şöyle bir sorunu var Şahan Gökbakar’ın:

Kalitesizliğin mizahını yapmış... "Yellenene gülmek" şeklinde özetleyebileceğimiz bir mizah kültürüne sahip olanları yakalamış... (check!)
Küçümsenmeyecek bir başarı kazanmış...(eh, check!)

Ama yetmiyor Şahan Gökbakar’a bunlar...
İlle de bizden de "Aferin" almak istiyor...
Hem "yellenene gülenler" için film yapıyor, hem de "yellenene gülmeyenler"in kendisini takdir etmesini bekliyor...
Oysa...
Bıraksa bu işleri... Gidip kendi özgün kitlesiyle kaynaşsa... Onlarla yetinmeyi bilse... Yaptığı iş için "Banal ama kárlı" saptamasını yapsa... Kendini bu kadar ciddiye almasa...
Öf... Ben de neler saçmalıyorum böyle...
Bunu kim başardı ki bu memlekette Şahan Gökbakar başarsın....
Mesaj tarihi:
Abi istersen neleri çıkartırsın. 23 filmine gittiğimiz gün arkadaşla her yerden 23 çıkartmışstık. Öküzün altında buzağı aramak da demiş buna atalarımız. Tam olarak karşılamasa da öküzün altında buzağı aranıyor biraz.
Mesaj tarihi:
ya şimdi ben bişeyi anlamadım eleştri yapmak yada yapmamak kişisel bi hak değilmi? öyleyse neden bazı arkadaşlar bok atmak olarak algılıyor ben bunu algılıyamadım bana sorsanız ben ahmet hakanın eleştrisinin yanında küçük kalacağı şeyler sölerim recep ivedik için ve o filmi izleyen 5.000.000 kişiden beğenip ayakta alkışlayanlar için bu arada atlamadan aynı şekilde ahmet hakanıda eleştririm ama biri beni yada başka bişeyi eleştirdiğinde bok atmak die nitelendirmek yerine susup ders almayı tercih ederim ve düşüncelerimi özgürce ifade ederim
Mesaj tarihi:
Esh said:
sir said:

abi düşünsenize ya, bi şirketin toplantısındasınız, herkes gayet ciddi, takım elbiseli, traşlı çakı gibi adamlar. öyle bi ortamda, diyelim bi sunum yapılıyo, sunumun orta yerinde sunan adam ZOAARRRTTTT diye osuruverse gülmez misiniz? ben kahkahalara boğulurum be =)

ergenlikten cikip i$ hayatina adim atinca oyle $eylere gulmuyorsunuz genelde. Ayrica o tur bir toplantida yellenecek kadar dandik elemanlarla cali$iyorsaniz da bi zahmet "toplanti" demeyin ona.

ne diyelim sayın "i$ adami"
Mesaj tarihi:
Arkadaş arasınsa bile osurmamaya özen gösteriyorsun genelde, ama kaçıyor işte osuruk bu. Toplantıda da osurulur bence. Ayrıca neden bu ciddiyet toplantılarda hayat kurtarılıyor sanki. Why so serious? diyesi geliyor insanın.

-kadir çok ileri gitti
-tamam kadir çok ileri gitti patron peki ya biz?
Mesaj tarihi:
buyuyunce anlarsin deyip karizma koydum sana

Queen said:
Arkadaş arasınsa bile osurmamaya özen gösteriyorsun genelde, ama kaçıyor işte osuruk bu. Toplantıda da osurulur bence. Ayrıca neden bu ciddiyet toplantılarda hayat kurtarılıyor sanki. Why so serious? diyesi geliyor insanın.

-kadir çok ileri gitti
Mesaj tarihi:
Queen said:

-kadir çok ileri gitti

Valla reklamcıyım, sunum yaparken, fikirleri anlatırken, müşterinin önünde osursam, yüzde 99.999 işi alamam. Zaten pamuk ipliğine bağlı herşey, adamın fikrini yakalamaya çalışıyorsun bir şekilde, birde osurunca herşey güm. Sora sorarıs why so serious diye alırız güle güleyi elimize...
Mesaj tarihi:
Why so serious dedikten sonra intihar olayı olmadı tabi. Kolay değil müşterinin ilgisini çekebilmek, yukarıda biride yazmış, aynen katılıyorum. Sen o atmosferde osursan ve gülünmesini beklesen, olayı gübrelemekle eşdeğer birşey yapmış olursun.
Mesaj tarihi:
Esh said:

ergenlikten çıktım. iş hayatına atıldım. hala gülüyorum. çünkü "artık iş adamıyım ben" triplerine girmiyorum. insan olmaktan vazgeçip para kazanma hırsına bürünen bir android olmuyorum. Olanlara bişey diyemem. Siz bilirsiniz.
  • Yeni Oluştur...