Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

the Dark Knight -SPOILER başlığı-

Sam

Öne çıkan mesajlar

Sam said:
fanatiklikle alakası yok, fazla olmasa da batman çizgi-romanı okumuşluğum var 80'lerden filan. onun havasına burton daha yakındı 'tam' olmasa bile.

bunu da 'film' olarak söylemiyorum, 'hava' olarak söylüyorum. gotham da öyle, joker de. yoksa şu filmden joker'in makyajını sil, batman kostümünü değiştir/çıkar, al sana süper polisiye/aksiyon. peki çizgi-roman filmi? eh.

yani film çok başarılı olmasa çok eleştirirdim gotham ve joker'in alakasızlığını. :)

Hiee çizgi romana olan sadakattan bahsediyosan o konuda bi şey diyemem valla ben de okurdum da o zamanlar kafam pek basmadığı için gotham nası bir yerdi felan algılayamadım yani küçüktüm =)

Güzel film güzel...=)
Sosyal ağlarda paylaş

Biraz da genel olarak yorum yapalım.

Film mükemmele yakındı. Hatta IMDB'de 10'u verdim direkt her ne kadar aslında 9.5 olsa da gözümde.

Her şeyden önce bu yeni Batman serisi çok başarılı gidiyor. Çizgiromanla tutarlılığa bakmazsak tam bir muhteşem film serisi işte. Filmi eski seriyle kıyaslamıyorum. Çünkü ÇOK fark var arada. Her şeyden önce filmlerin tipleri bile farklı. Eski Batman Tim Burton'un uçuk fantazisiyle süslü yarı masalsı yarı uçuk bir film serisiydi, yönetmen değişse bile Tim Burton etkisinden kurtulamamış ama apayrı bir tat olmuştu. Bu ise daha çok 90'ların yeni çizgiromanları havasında daha psikopat, daha gerçekçi (olay olarak değil kurgu olarak) daha doğrusu daha tutarlı ve bir o kadar da karanlık bir film serisi. İkisinin de tatları ayrı. Hele Hollywood'un tamamının oynadığı eski seri sırf bu yönüyle bile apayrı bir şov. (Ama George Clooney'dan de Batman yapılmazdı be kardeşim. Eski serinin en büyük hatası yani)

Spider-Man'la falan kıyaslanıyor, lütfen yapmayın etmeyin. Bugüne kadar zaten Batman ve ucundan çok azıcık Superman dışında doğru düzgün çizgiromandan çevirme super-hero filmi gelmedi piyasay (SinCity'i falan saymıyorum süper kahraman filmlerinden bahsediyorum). Spiderman filmlerinin üçü de birbirinden rezil rezaletti. 2/10 dan fazla vermezdim. Hatta öyle ki zihnimde yer eden doğru düzgün sahnesi bile kalmamış. Bu filmle bırakın boy ölçüşmeyi aynı azıda bile kullanılması hakaret.

Filmi aksiyon sevenler kaçırmasın ÇOK başarılı.

Christian Bale zaten ultimate-action-hero oldu başımıza. Amerikan Psycho, John Preston falan derken buraya kadar geldi, filme de çok yakıştı.

Gidin görün derim herkese.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
fanatiklikle alakası yok, fazla olmasa da batman çizgi-romanı okumuşluğum var 80'lerden filan. onun havasına burton daha yakındı 'tam' olmasa bile.

bunu da 'film' olarak söylemiyorum, 'hava' olarak söylüyorum. gotham da öyle, joker de. yoksa şu filmden joker'in makyajını sil, batman kostümünü değiştir/çıkar, al sana süper polisiye/aksiyon. peki çizgi-roman filmi? eh.

yani film çok başarılı olmasa çok eleştirirdim gotham ve joker'in alakasızlığını. :)

Sam tamam polisiye-aksiyon oluyo haklısın, ancak Batman'in sürekli yenilenen çizgiromanlarının da çok farklı havaları var.

Tim Burton daha çok eski çizgiromanlar havasına yatkın yarı gerçekçi yarı masalsı bir Batman yapıyor. Bacağından boyu kadar tabancayla bang bayrağı çıkartan jokerler, değişik değişik Robinler gibi işte. Bu yeni seriyse 90'lar sonrası çıkan yeni seriye daha uygun daha karanlık ve ona göre gidiyor. Hatta Joker daha bir uymuş.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
Sam tamam polisiye-aksiyon oluyo haklısın, ancak Batman'in sürekli yenilenen çizgiromanlarının da çok farklı havaları var.

Tim Burton daha çok eski çizgiromanlar havasına yatkın yarı gerçekçi yarı masalsı bir Batman yapıyor. Bacağından boyu kadar tabancayla bang bayrağı çıkartan jokerler, değişik değişik Robinler gibi işte. Bu yeni seriyse 90'lar sonrası çıkan yeni seriye daha uygun daha karanlık ve ona göre gidiyor. Hatta Joker daha bir uymuş.

ya gotham city bariz adından belli işte. GOTHam city. new york city bana göre hiçbir zaman değil, olmadı ve olmayacak. yeni çizgi-romanları bilemiyorum ama öyle yapıyorlarsa onlar da yanlıştalar. yeni karakter, mekan yaparsın eyvallah, misal venom karakteri 80'lerde çıkmış ve stan lee'nin tarzına hayli ters bir karakterdir. bu yeni bir karakter. başarılı mı? acayip hem de.

ama burada joker diyorsun. ne çıkıyor? makyajlı henibıl. e yani olmadı, hani nerde kahkaha? hani nerede JOKE? oyunculuk bu kadar iyi olduğu halde film boyunca hep karakteri bekledim. bekledim. bekledim. gelmedi.

joker karakteri venom'la beraber hayran olduğum iki kötü adamdan biridir. venom'un spider-man'e olduğu gibi batman'in konseptine unity'nin tabiriyle motamot, bir antidir. anti deyince de baş-kötü ya da ezeli düşman manasında değil. batman suratını asarsa joker kahkaha patlatır, batman simsiyah giyinirse joker cart curt renkler giyer, batman ne kadar ciddiyse joker o denli laubalidir, batman ne kadar mantıkla hareket ederse joker de o denli delidir. delilik dışında tutturulabilen tek birşey yok, makyaj da buna dahil.

ama bu hayalkırıklığına aylar önceden hazırlanmıştım verilen materyallerden, film de maalesef haksız çıkarmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

progamer said:
Filmde Joker suratındaki yaraları herkese farklı şekilde anlatıyordu. Çok fazla Batman çizgi roman ı okumadım o yüzden ppek bilmiyorum. Biri buraya çizgi romanlarında Joker'in nasıl Joker olduğunu yazabilir mi?

toksik atık kazanına düşüyor. beyaz ten rengi, yeşil saçlar filan makyaj değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bakınca evet haklısın.

Ama Joker daha çook gözükecek heralde ilerideki filmlerde o yüzden ileriye de yayabilirler karakteri.

Bilmiyorum bana güzel geldi bu hali de. Biraz daha dediğine yaklaştırırlarsa tabii tadından yenmez ama şu anda da yeterli bence.

Gotham City asla New York olarak tescillenmedi evet, ama Gotham City benim gözümde Batman'le ilk tanıştığımdan beri NYC'dir hep. Hatta çizgiromanlarda da ufak ufak ipuçları verir böyle asla emin etmese de insanı.

Benim filmde tek beğenmediğim kısım vardı. O da 2Face.

Adam o kadar aşmış adamken 1 dakikada anında saptı yolundan. Joker 2 cümleyle böyle adamı saptıramaz yani ayıp. Adam suratına silah çekenleri yumruklarken şehri tamamen temizlerken ne hale geldi 2 dk geçmeden.

Üstelik 2face olduktan sonra da hiçbir olayı yok. Resmen 2 dk da harcandı adam. Ne bir epik olay ne bir kasış. Sanki filmi çekmişler çekmişler sonunda da "Laaan film aldı başını gitti 2 saati geçti hala sonunu bağlayamadık" diye panik yapıp alelacele "Ve TwoFace böyle manyadı çocuk öldürcekti ki aşağı attılar binadan öldüüü" diye getirmişler gibi. Çok sırıtıyor ve filmin kredisini çalıyor bence.

Bunun dışında Joker biraz daha "kaotik" ve "şakacı" olsa mükemmel olurda ama böyle de çok eksisi yok. Zaten ağız yarasını herkese farklı anlatıp üstelik her hikayede ağlaması, hücrede müfettiş terfi etti diye onu alkışlaması, ya da batman koca kamyonu kırıp parçaladığında omuz silkip "peh" demesi falan yeterliydi "Joke" olarak bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu filmde pek bir şey kalmamıştı Gotham'dan ama. Daha doğrusu Tim Burton'un Gothamından hava olarak çok farklıydı.

Mesela eski seride Tim Burtondan sonra birisi Arnold Schwarzenegger'in buzadamı oynadığı filmde son sahnede Gotham City'i gündüz gösterdiği için (ki aslında gündüz de değildi güneş ışığı yansıtıyolardı falan, ama Tim Burton filmlerinde asla gündüz gözükmez şehir) inanılmaz tepki çekmiş çok eleştirilmişti. Öyle bir etkisi vardı Tim Burton'un. Şimdikinde Gotham daha gerçekçi daha realistik bir şehir, o kurgusal havasından uzaklaşmış iyice.

Ama ben bu halinden de şikayetçi değilim.

Genel olarak Batman çünkü kurgusal halinden uzaklaşmış. Hani tamam asla "%100 gerçekçi" olamaz ama çok daha gerçekçi, daha doğrusu ÇOK daha tutarlı bir hal almış seri bu da ayrı bir karanlık veriyor zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi tamam aşka inanırım falan da, yani sevdiğim kız öldü diye tutup da küçük sarışın şirin çocuk öldürmeye kalkmam heralde di mi? Hele ki sevdiğim kadını bizzat öldüren adamın sözüyle hiç yapmam onu.

"Madem sen benim sevdiğim kızı öldürdün, o halde neden hayatımı suçla savaşa adamış müthiş bir iyilik timsali olarak senin sözünü dinleyip seni boşvererek yardım ettiler diye polisleri öldürmüyorum ki?" dedi adam direkt
Sosyal ağlarda paylaş

ya film güzeldide şimdi şeye takıldım. Parçalanmış kurşundan fantastik deneylerle parmak izi almak nedir. ha tamam aldı diyelim joker peki nerden bildi alacagınıda planını ona göre kurup pencereye dürbün koydu onu anlamadım. Bİlio mu yani batmanin parmak izi alıp adresi bulacagını.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:
Yaşanan bazı diyaloglardan dolayı 2-3 şikayet geldi,film üzerine tartışmaya girerken lütfen dikkatli olalım.Ayrıca film hakkında lütfen dikkatli bir şekilde spoiler verelim,yani aşmadan yerinde :)

Abi iyi güzel demişsin de. Adı üstünde Spoiler başlığı bu. Koca koca da yazılmış Yani izlemeyen girmesin. Zaten altta milyon cevaplı başka bir başlık var insanlar direkt orayı okusunlar buraya girmesinler filmi izlemeden :)

Ha, dersen ki siz haklısınız ama ben şikayet okurken spoilerları da okuyorum filmi izlemedim oys, onda sen de haklısın tabii :) Ama ne dersek diyelim ne kadar spoilera koyarsak koyalım onu yine okican mecbur o yüzden yapçak bişi yok
Sosyal ağlarda paylaş

filmde pelerinli bir milyarder var batman lakaplı. joker lakabı kullanan makyajlı bir manyak var. çizgi-roman batman'le tek alakası bunlardır. karakter isimleri.

öbür başlığa koymuştum, buraya da koyayım. joker budur:

ve o saydıkların da maalesef 'joke' filan değil. joke dediğini işte sihirli kalem kısmında yaptı. bir de "ben otobüs şöförünü öldürecektim". bu kadar.

video çekiminde vardı meşhur kahkaha, başka da nerede vardı hatırlamıyorum. sil makyajı zaten kimsenin aklına gelmez joker olabileceği. ki bariz 'trademark'ı karakterin şaka yapmak ve kahkaha atmak. bütün çizgi-roman alemi incelense sadece konuşmasından bu kadar rahat tanınabilecek bir kötü adam zor bulunur.

Sosyal ağlarda paylaş

Gelmiş geçmiş en iyi film gazını yememiştim ama beklediğimden çok daha iyi çıktı. Fragmanlarda falan jokerin çizgi romanlardan bildiğimiz joker olmayacağı belliydi sanki, ben hiç yadırgamadım bu yeni yorumu. Yalnız Heath Ledger Heath Ledger diye diye Aaron Eckhart'ın performansını gölgede bırakmışlar. Savcı/avukat rollerinin bir numaralı adamı olduğunu kanıtladı yine abi. T-800e benziyen yüzü dışında on numaraydı. Ayrıca Tom kuruzun dawsoncu karısı yerine Maggie abla da çok iyi uymuş. Kadro ve oyunculuk beklediğimin üstünde çıktı.

Rewendor said:
axedice said:
Batman jokeri yeniyo. Ne spoilerı olabilir ki abi filmin :P Neyse gece için ben de bilet aldım, bakalım şaşıracak mıyız hehe.

Aslında erken yorum yapmak çok yanlış olmuş. Zira açık ara Joker Batman'i yeniyor filmde. Herşeyini bitiriyor.

Çocukluk arkadaşı - aşkını öldürüyor, tüm ününü ve itibarını parçalıyor, en güvendiği Gotham'ı kurtaracak politikacıyı yozlaştırıyor, tüm şehrini terörize edip tüketiyor. Kısaca Batman'in elinde hiçbir şey yok filmin sonunda.

Kazanan Joker.

Zaten kazanmayı hakeden de Joker zaten. Yarattığı derinlik olsun, oyunculuktaki roldeki mükemmellik olsun karakterin yaptıkları olsun.

Evet hiç beklediğim gibi gitmedi senaryo. Daha karanlık, daha gerçekçi bi dünya vardı (buna yine değinicem) ama joker de tam olarak kazanmış sayılmaz. Batman kendini feda ederek jokerin planlarının tutmasını engelledi. Ayrıca filmin en bomba sahnelerinden biri sivillerin gemisinin detonatörünü dışarı atan zenci abiydi. Orda da başarılı olamadı joker. Üçüncü filme bakıyor bu kapışmanın sonucu :P

Gerçekçilik konusunda hoşuma gitmeyen bi iki yer vardı. Misal tünelde joker rpgyle ateş ederken hiç mi kimse karşılık vermez bunların tırına? Yada eli kolu nasıl uzun bi karakterdir de hastaneden feribota her yere tonlarca bomba yerleştirip mafya ve polis içinde bu kadar bağlantısı olur? Yani tamam adam bi süper kötü ama filmin genel gerçekçi havasıyla çelişmiş sanki biraz.

Genel olarak on numara bi filmdi, keyifle izledim ama Maggie Glynhallun ölümüne üzüldüm. Bi dahaki filmlerde göremiycez =/
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

toksik atık kazanına düşüyor. beyaz ten rengi, yeşil saçlar filan makyaj değil.

bu nispeten herkesin doğru kabul ettiği bir şey -tim burton filmleri yüzünden-, fakat tamamen yanlıştır.

bu filmde de gördüğümüz üzere joker o gün kendini nasıl hissediyorsa ona göre bir hikaye anlatır. mesela; asit kazanına düştüm ondan saçlarım böyle, babam annemi keserken çok sakin duruyorum diye ağzımı kesti gülümseme yarattı, karımın ağzı yaraydı ben de o üzülmesin diye kendiminkini kestim; gibi.

jokerin olayı budur, kimse ona ne olduğunu, nereden geldiğini, adını bilmez.
Sosyal ağlarda paylaş

aquila, evet maalesef gerçekçiliği bu kadar önplana çıkarınca öyle sorunlar başgösteriyor. polis üniformalı, ağzı yaralı adamı kimse farketmedi saygı atışı yapılırken.

yanındaki tipleri sanırım akıl hastanesinden kaçırmış da o delilerin organize mafyadan, hatta polisten daha iyi iş kotarması da acayip. neyse artık görmezden geldik bunları.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...