Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Metalciler hep piyasayi elestirir,iyi ama..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Metal muzigin tarihini,gidisatini sorgulamak bana dusmez elbette,ama herhangi bir konuda kafasini kuma gomup devam etmek,sonra muzik biraz degistikten sonra piyasacilar,muzik bilgisi olmayanlar diye yeni cikan kitleyi elestirirmek yanlis degil mi.

Orneklendiriyim hemen,mesela birkac gun sonra Metallica konserine gidicem.Orada calicak parcalardan biri ride the lightning e cogu kisi of pof cekicek,o kadar guzel sarkilari varken bunu niye caliyorlar diyicek,ama muzik bilgisinin engin oldugunu dusunen bazilariysa o gitar rifflerini o sarkiya nasil oturmuslar,metallicanin en iyi sarkisi budur diyecekler.

Sikayet noktamda bu zitlik,natachasi sagopasi ahmetkayasi inflamesi,nanasi vs. guzel olan herseyi dinlerim komplexlerim yok,metalde de kulaga hos geleni dinlerim ama boyle yapinca muzikten anlamiyor oluyorsunuz,ozentiye varana kadar laflar duyuyorsunuz.Her muzikte bu azicik var,tranceinda,rapinde vs. ama onlarda hep soft bir kavga,soft bir kategori ayrimi goruyorum.
Peki metalde niye illa bu tarz sert bir ayrima gidiliyor,muzigin rifflerden cok daha fazla oldugunu dusunen gayet buyuk bir kitle var,bunlar niye illa muzik bilmeyen kategori diye nitelendiriyor,sonrada bazi kesimlerin dedigi piyasa gruplari geliyor albumunu yapiyor digerlerinden fazla satiyor.
Mesela bunun duzgun versiyonu icin Flamencoyu ornek verebilirim,henuz 50tane filan flamenco albumu dinlemisimdir cok kulturum var diyemem bu noktada ama genelde dinlediklerimde Muzik on plandaydi,kulaga nasil geldigi on plandaydi,ha arkada bazi sarkilarda abim gitarla resmen sohbet ediyor karsilikli,ama bazen,ve kesinlikle kulaga hos gelen kismi bozmadan.
Mesaj tarihi:
1. ride the lighting harika bi albümdür.

2. ahmet kaya dinleme.

metal müzikte bazı tabular var evet, ben him dinleyen adamı sevmem, hiç sevmem. hayvan gibi önyargıyla yaklaşırım.

cradle of filth dinleyene de çok atar yaparım, kört çobanı sevenle kavga bile edebilirim. evet bi önyargı var.

ama:

black metalciyim evet, edip akbayram da dinlerim sezen aksu da. ordan letter to dana dinlerim burdan the bard's song. hani dinlenir. ama 6 saatin 5 i black metaldir o ayrı.

metalde ayrım olur, belirli şeylere. ride the lighting e atar yapana atar yaparım ayrıca.
Mesaj tarihi:
Bende senin gibi düşünyorum konuyu açan arkadaşım.Mesela HIM i bende sevmem ama Gone With Sin şarkısına bayılırım.Başka tek parçalarını bile dinlemem ama gone with sin ayrıdır.Şahane bir parça bence.Bu durumda önyargı ile yaklaşanlara kulak asmamak gerek çünkü (laraken sana ithafen konuşmuyorum sen önyargılarının farkındasın kısmende olsa seni kenara ittiriyor bu olay zaten) o insanların işin özünde emo dan yada gothic ten hatta ve hatta punkçıdan farkları yoktur.Çok pis gara metalciyim demektense emo yum da diyebilirim yani.Bence yaptığın yolda devam et kulağa hoş geleni dinle sana karşı tavır alanı da mazur gör.Mesela ben Rammstein ı da severim oldukça piyasa ve boş bir grup denilmesine rağmen.Bana gaz veriyor adamlar.Hiç adam gibi riff yok solo yok birşey yok ama çok pis gazlanıyorum ben seviyorum işte.
Mesaj tarihi:
mADmaXimus said:
ahmet kaya gibi duygulu soyleyen insana sarkiyi hissettiren baska turkucu yoktur

çok hafif faşistim de ben temmuzum. alayına güzel söylesin şu kadar ilgilendirmez beni.
Mesaj tarihi:
mADmaXimus said:
ahmet kaya gibi duygulu soyleyen insana sarkiyi hissettiren baska turkucu yoktur

ahmet kaya'ya türkücü demek türkücülere hakarettir, onun kadar duygulu söyleyen kişi yok demek ayıp etmektir.
özgün müzikçi derseniz ok.

ayrıca Laraken'i öptüm.

Metallica'nın eleştirilme modası son albümlerinde (st. anger ile başladı) piyasa şarkısı yapmakla suçlanmasıyla başlandı.
eski tatları yok, yerine daha tuhaf bir hale büründükleri söylendi.
bu yüzden eskiden metallica denince "of şahane gruptur" denirken şimdi "ay ne rezalet şeydir" deniyor.
yoksa o black album'ü enfestir, orjinali alınmaya değecek albümlerdendir. st. anger'da ne yapmış olurlarsa olsunlar dönüp black album'e dahil laf etmek ayıptır.
Mesaj tarihi:
Kişiler müzik hakkında kendilerini zevk sahibi biri olarak görmeden önce kendi müzik kültürlerini sorgulamalıdır. Müzik çok geniş bir olgu. Farklı farklı türler var. Her türde güzel,dinlenebilir birşeyler var. Önemli olan bu esnekliğe sahip olabilmek, geniş kafalı-açık biri olabilmek. Müziğin bir kültür olduğunu algılayıp,bu kültürü geliştirmek gerekli,tek bir yerde saplanıp bilgili olduğunu sanan bir cahil olmak değil olunması gereken şey. Klasik müzik dinlemek zordur örneğin, o algıya sahip olmak farklı birşey. Buna ulaştığınız zaman sanatın ne olduğunun farkına varacaksınız, müziği gerçek anlamıyla anlayacaksınız. Ve önyargı denen şeyin cehaletten ibaret olduğunu göreceksiniz.
Mesaj tarihi:
Rakursi said:
Kişiler müzik hakkında kendilerini zevk sahibi biri olarak görmeden önce kendi müzik kültürlerini sorgulamalıdır. Müzik çok geniş bir olgu. Farklı farklı türler var. Her türde güzel,dinlenebilir birşeyler var. Önemli olan bu esnekliğe sahip olabilmek, geniş kafalı-açık biri olabilmek. Müziğin bir kültür olduğunu algılayıp,bu kültürü geliştirmek gerekli,tek bir yerde saplanıp bilgili olduğunu sanan bir cahil olmak değil olunması gereken şey. Klasik müzik dinlemek zordur örneğin, o algıya sahip olmak farklı birşey. Buna ulaştığınız zaman sanatın ne olduğunun farkına varacaksınız, müziği gerçek anlamıyla anlayacaksınız. Ve önyargı denen şeyin cehaletten ibaret olduğunu göreceksiniz.

Bence müzikte varılması gereken bir nokta olduğunu düşünmek yanlıştır.Müzik insanın ruh halini tanımlayan bir şeydir.Şu noktaya vardıysanız iyidir demek bu yüzden yanlıştır.Babam eskilerin asilerindendi Jimi Hendrix olsun Eric Clapton olsun Rolling Stones olsun konserlerine gitmiş bir adamdı.Ancak şu anda yaşı da ilerledi metal/rock pek dinleyemiyor.Arada bir bakıyor şöyle ama anca ayda birdir o da.Onun dışında çok değişik tarzlar dinliyor içinde kimi zaman klasik müzik oluyor kimi zaman jazz kimi zamn atraksiyoner ilginç müzikler adlandıramıyorum.Müzik değişken bir şeydir yaşa yada kaliteye bakmaz.Ruh haline bakar.
Mesaj tarihi:
^^ShadowSong^^ said:
...Orada calicak parcalardan biri ride the lightning e cogu kisi of pof cekicek,o kadar guzel sarkilari varken bunu niye caliyorlar diyicek,ama muzik bilgisinin engin oldugunu dusunen bazilariysa o gitar rifflerini o sarkiya nasil oturmuslar,metallicanin en iyi sarkisi budur diyecekler...

metal ametal hede hödöden çok mantık kuralları nedeniyle olan bir şey bu.

diyelim ki x şarkısını 4 milyon kişi, y şarkısını 100k kişi biliyor ve seviyor o grubun icra ettiği türe ait olan. doğal olarak x şarkısını isteyecektir rastgele toplanmış bir dinleyici kitlesi. birinin diğerinden iyi veya kötü olması değildir olay, ne kadar bilindiği önemli.

gruba daha sadık olan kitle de hoşlanmaz bu durumdan, herkesin bir nedeni vardır kendince de mesela adamların dinlenebilir bir iki şarkısı varmış gibi algılanması hoşa gitmez birine, o da tepki gösterir buna.

bi de riff sayısı bir şarkıyı müzik yapmaz, türüne uygun yapıldığı sürece müzik olarak algılanmalıdır.
Mesaj tarihi:
@Akhlaur
Yanlış anlamışsın. Müzikte varabileceğin bir nokta yok zaten. Ama benim dediğim şu,aşabileceğin bir çizgi var. Dinlediğin müzik türünün yoğunluğu yaş,ruh hali gibi faktörlere göre dönem dönem değişir fakat kültür her zaman kalıcıdır.
Mesaj tarihi:
axedice said:
ginaly said:
lan soad da leş ama innervisiona dayanamıom arkadaş.

Innervision (tu) Yalnız soad niye leş? Güzel grup, ben seviyorum.

yok hani böle ahmet kaya mevzusu falan geçmiş ya, ona istinaden öyle dedim.
Mesaj tarihi:
axedice said:
ginaly said:
lan soad da leş ama innervisiona dayanamıom arkadaş.

Innervision (tu) Yalnız soad niye leş? Güzel grup, ben seviyorum.

+1 axedice, soadin en sevdigim ozelligi albumlerindeki butun sarkilarin guzel olmasi sadece 1-2 tanesinin degil
  • Yeni Oluştur...