Odinn Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 bikaç saat önce bastım üstüne, hakkını helal et garbıç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 git aşı ol, helallik sonra istersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 öldün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 diğer tarafta 500 mbt internet varmış ordan yazarsın neolcek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSkinMask Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Fly said: öldün. kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
çikilop Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Yalayarak iyileştir geçer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Metakuso Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 bir kaç saat önce basıp da hastaneye gitmediysen, tetanoz aşın da yoksa, büyük ihtimalle bastığın bacak kesilmek zorunda kalır. acı gerçek bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 bende basmıştım küçükken tetenoz aşısı olman lazım demişlerdi korkmuştum yaptırmamıştım aşı fln... hala yaşıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Ayağından battıysa o tetanoz yapan organizmanın salgıladığı toksinlerin merkezi sinir sistemine ulaşması baya bir sürer (ölümle sonuçlanması için MMSe ulaşması lazım). Kendisi çok lokal takılan bir oganizma olup, hızlı üreyemediği için enfeksiyona sebep olduğu yerden merkezi sinir sistemine toksinlerini ulaştırıp tetanozun son aşamasına sebep vermesi duruma göre (ayak vs) bi kaç ay sürebiliyor. Git aşını ol drama yapma bize edit: bilimsel düzeltme :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Ardeth said: Ayağından battıysa o tetanoz yapan organizmanın beynine ulaşması baya bir sürer, kendisi çok lokal takılan bir oganizma olup, hızlı üreyemediği için enfeksiyona sebep olduğu yerden beyne ulaşıp tetanoza sebep vermesi duruma göre (ayak vs) bi kaç ay sürebiliyor. Git aşını ol drama yapma bize ne okuyosun sen veya ne okudun sakın bi roman yazarı ismi vs espri yapmayın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trigger Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 em zehri tükür sonrada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 shuTdoWnX said: Ardeth said: Ayağından battıysa o tetanoz yapan organizmanın beynine ulaşması baya bir sürer, kendisi çok lokal takılan bir oganizma olup, hızlı üreyemediği için enfeksiyona sebep olduğu yerden beyne ulaşıp tetanoza sebep vermesi duruma göre (ayak vs) bi kaç ay sürebiliyor. Git aşını ol drama yapma bize ne okuyosun sen veya ne okudun sakın bi roman yazarı ismi vs espri yapmayın genetik fizik karışık dolayısıyla kimya, matematik, fizik, biyoloji karışık. ama asıl bölümü genetik. bunu da sanırım mikrobiyoloji dersinde görmüştüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Ardeth said: shuTdoWnX said: Ardeth said: Ayağından battıysa o tetanoz yapan organizmanın beynine ulaşması baya bir sürer, kendisi çok lokal takılan bir oganizma olup, hızlı üreyemediği için enfeksiyona sebep olduğu yerden beyne ulaşıp tetanoza sebep vermesi duruma göre (ayak vs) bi kaç ay sürebiliyor. Git aşını ol drama yapma bize ne okuyosun sen veya ne okudun sakın bi roman yazarı ismi vs espri yapmayın genetik fizik karışık dolayısıyla kimya, matematik, fizik, biyoloji karışık. ama asıl bölümü genetik. bunu da sanırım mikrobiyoloji dersinde görmüştüm belli (tu)X( saygılarla..(:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 neyse gerisini doktorlar bilir zaten git aşı ol sen bi de ilkokulda olmadın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 tetanoz aşısı 5 senede bir mi ne yenilenmesi gerekmiyomuydu ilkokulda olunca kurtarırmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 said: Prevention of tetanus includes vaccination, and cleaning the primary wound. Prophylaxis is effective, in the form of a tetanus toxoid vaccine, which is given with or without passive immunization with tetanus immune globulin. Very few cases of tetanus have occurred in individuals with up-to-date tetanus vaccinations. DPT vaccine (diphtheria-pertussis-tetanus) in North America, is given at 2, 4, 6, and 15–18 months of age, followed by a booster before entry to school (4-6 years). This regimen provides protection from tetanus for about 10 years, and every 10 years thereafter, a booster shot of tetanus vaccine is recommended.[2] wikipediadan aldım onlar da CDCden almış (centers for disease control) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 adam cevap vermiyo lan . bi patiyi daha kaybettik. asdfdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 ya ama mikrobiyoloji kitabında öyle diyodu ölmemeli :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Çivinin boyu yolu kısaltır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 çivi direk omurgana girdiyse sorun teşkil edebilir evet :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Beyne yakın değilse ilk günden gitmiyosunuz hemen =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Ardeth said: çivi direk omurgana girdiyse sorun teşkil edebilir evet :p Şu cümle beni öldürdü direk. Gözümün önüne geldide. :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odinn Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 yarın gidip yaptırim sabahtan aşıyı :d artık yarına kadar ölürsem kene ölümlerine alternatif sundum diye namım yürümüş olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shuTdoWnX Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 15, 2008 herif hala ölmemiş olm bak mikrop ayaklarından beynine ulaşmadan git doktora (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 16, 2008 Ben de küçükken basmıştım paslı çiviye. Tetanoz falan derken , rahmetli dedem bi dakka , ne gerek var diyerek ayağımda çivi batan ve kanayan yeri emerek geçirmişti. Doktora falan gitmeye de gerek kalmamıştı. İnsanın dedesi pilot olunca kurtuluyosun arkadaş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar