Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Böbrek Taşı [Acil ölüyorum]

Bloodless

Öne çıkan mesajlar

Aiko said:
Theghosthand said:
Verdikleri morfin değil dikkatli ol her verileni posta posta alma.
yanlış anlama çıkar diye editledim mesajı. verdikleri morfin oluyo biliyorum rahat ol

Doktor adama diretiyorsun ya helal olsun.Böbrek ağrısı gibi tekrarlama olasılığı yüksek olan hastalara morfin verilmez canıms.Etken maddelerini ve ne işe yaradıklarını yazayım mı ?
Sosyal ağlarda paylaş

Theghosthand said:
Aiko said:
Theghosthand said:
Verdikleri morfin değil dikkatli ol her verileni posta posta alma.
yanlış anlama çıkar diye editledim mesajı. verdikleri morfin oluyo biliyorum rahat ol

Doktor adama diretiyorsun ya helal olsun.Böbrek ağrısı gibi tekrarlama olasılığı yüksek olan hastalara morfin verilmez canıms.Etken maddelerini ve ne işe yaradıklarını yazayım mı ?
son 3 sancımda da morfin verdiler bana
Sosyal ağlarda paylaş

Babama çok sık olurdu oradan biliyorum.

Bol bol su/bira iç. Gerekiyorsa abart. Yerinden kalkmaya falan zorlama fazla kendini taş düşüyorsa ve çok hareket edersen bi yerleri yırtma ihtimali falan var, olabildigine seri hareket etme. Küvete sıcak su doldur ve içine yat en azından rahatlatır. Kesinlikle ve kesinlikle hemen doktora git, taş ise kırsınlar çok acı çekersin yoksa.

Bir dahaki sefere olmaması için:

Deli gibi su ve bira iç, babam her gün 1 bira içer ortalama sırf bu illet yüzünden işe yarıyor cidden. Çok mineralli şeyleri yeme, abartma sanırım kuruyemiş falan yasaktı emin degilim ama sen doktorunu dinle o daha iyisini söyler. Ve kesinlikle doktorunun dediklerini yap çok illet bişey bu gecenin köründe aniden acılar içinde uyanabilirsin.

Geçmiş olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

NECROMANCER ANNELERE SELAMLAR..

Arkadaşlar çocukluğunuzdan beri süt, peynir ve benzeri şeylere abanıyorsanız kalsiyumdan dolayı aşırı fazla oksolat birikiyor.Ama sadece böyle bişey yapmamanız yanında ek besinler almanız gerekiyor.

Benim gibi nooß luk yapıp.Her gün "Aa güne 1 bardak süt iyi gelir" diyip onu içip, öğün yapmassanız böbrek taşı oluşma riski çoşar biraya mahkum kalırsınız...
Sosyal ağlarda paylaş

geçmiş olsun

benim de başımdan ikinci bir kum dökme olayı geçti 2-3 ay kadar önce, ofisteyken. bu genetik/ırsi bir olay, durdurmak için yapabileceğin pek birşey yok. fakat azaltmak için yapabileceğin şey çok.

en önemlisi, bu rahatsızlıktan müzdarip olanların hayatlarında sıvı tüketimine çok dikkat etmeleri gerekli. milletin "bira iç, bira" demesine bakmayın. en güzeli sudur. günde en azından bir litre su içmeye çalışmalı. daha da önemlisi bunu "ya yediğimiz ekmekte bile su var, ayrıca içmeye gerek yok" diyerek ötelememeli. su içmekten kimse zevk almaz ama yarım litre peti oyun oynarken bilgisayar yanında tutarsanız iki dikişte biter.. hele ki çalışıyorsanız masanızın üstünde devamlı bir pet şişe olsun, gördükçe bir yudum alın..

onun dışında, genel olarak ve özellikle ağrılar başladığında böbreğini sıcak tutarak kan dolaşımını hızlandırmanın da faydası oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel açıklama yapmışsın sağolasın mum. bugun belli oldu 4.5mm çapında bir taş söz konusu fakat böbrekten kanala girmiş. yalnız mrk ettiğim bir durum var bu taşı buradan eriterek yavaş yavaş mı atıyoruz yoksa bu şekilde çıkabiliyor mu? eğer bu şekilde çıkacaksa yandık nasıl gecer 4.5mm incecik yerden :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...