elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Şu anda gazetede herhangi bir baskın ya da arama yapılması söz konusu değil. HABERTÜRK MUHABİRİ MURAT USLU BİLDİRİYOR Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan başta olmak üzere biröok köşe yazarı ve muhabir şu an gazetenin önünde ve yukrıdaki katlarda beklemeye devam ediyorlar. gazete binasının dışında da birçok basın mensubu yer alıyor. Terör Şubesi'nden değil ilçeden sorumlu polisler de güvenlik önlemi almış durumda. 4 Temmuz Cuma tarihli yani yarın yayınlanacak gazetenin sürmanşetinde "Genelkurmay'ın Taraf'a Baskın Planı" başlığı bulunuyor. Ayrıntılar geliyormuş http://www.haberturk.com/haber.asp?id=83782&cat=110&dt=2008/07/04
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 ahaha bu ne ya, ahmet altan nobet tutuyormuş
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Alıntıya devam. Başlığın hemen altında da "Genelkurmay Askeri Savcılığı Taraf'a faksladığı gözdağı yazısında Dağlıca baskınının istihbarat raporunu adı verilmeyen bazı belgeleri teslim etmemizi yoksa gelip bu tür eşyalara el koyacağını bildirdi."yazıyor. Hemen haberin yanındaki sütunda da Genelkurmay'ın faksının resmi var. resmin hemen altında da küçük başlıklar halinde bu faksın içinde yeralan ayrıntılar yazıyor. Taraf Gazetesinin önündeki kalabalık beklemeye devam ediyor.
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Genel Kurmay alıcaz derse alır ama işallah askerle polis karşı karşıya gelmez.
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Yan mahallede Ahmet abiyi dövüyorlar yetişin! ehehehe
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 O bilgi gizli belge niteliğinde ise askeri savcılık analarını ağlatır.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 çok net söylüyorum provokasyon. Apaçık bir şekilde, kamuoyunda bir tepki oluşturmak amacıyla, baskın olsa da olmasa da orada bekleyerek, üzerine yarınki manşeti de atarak baya bir tepki oluşturmaya çalışacaklar. Tirajı da 20.000 artmış bu arada gazetenin, okumuşsunuzdur belki. son olarak, ekşideki yorumumu alıntılıyorum: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13569818 said: ses çıkartabildikleri, tepki koyabildikleri için saygı duysam da; açıkçası bunu oldukça leş ve gözü kara bir şekilde yaptıklarını düşündüğüm için iğrendiğim gazetedir. şimdi bakınız, nedir olay. bir belge ortaya çıkar, belge manşette yer alır, manşette yer alan cümlelerin tamamen aynıları, 2. sayfada bir köşe yazarının yazısında yer alır. sayfayı çevirirsiniz başka bir köşe yazısında da, ana sayfadaki cümlelerin neredeyse aynısını, çok benzer bir üslupla görürsünüz bir kez daha. orta sayfaya gider haberi okursunuz. aman allahım, yine aynı cümleler; yine aynı üslup. günün en önemli haberine noktayı, ahmet altan koyar. haberin önemli noktalarını alır (ki bu noktaların siz 11. sayfaya gelene kadar 5-6 defa vurgulandığını belirtmeme gerek yok sanırım), ondan sonra gazetenin ortak görüşünü bir kez daha kendi köşe yazısına taşır, böylece "biz tek bir ağızdan konuşuyoruz, söylediğimiz şeyler aynı, bireysel görüşlerimiz yok; gazetenin politikasına hizmet ediyoruz" görüşünü kanıtlar. gerçekten de, bir süre düzenli olarak alıp okuyun, gazetenin o günkü gündemi neyse (ki ordu dışında bir şey olduğuna da rastlamadım henüz) bütün yazarlar, bireysel tavırlarını, kendi görüşlerini falan bir kenara bırakıp tek telden yazıyorlar. yani tamam, belli bir görüşü savunuyor olabilirsiniz, taraf da olabilirsiniz; ama bunca zaman gazetecilik yapmış insanlarsınız, kendinize ait hiç mi görüşünüz yok da sürekli gazetenin politikasını, önceden belirlenmiş cümlelerle savunuyorsunuz? bunu da geçtim, gazetenin karşısına aldığı tek hedefin ordu olması, hatta neredeyse varolma amacının orduya saldırmak olmasından da rahatsızlık duyuyorum. ordu temiz değil, yanlış yapabilir; bunu ben de savunuyorum elbette. ama çıkıp da her gün düzenli olarak orduya saldırılmasından, kendi adıma rahatsızlık duydum; taraf olma, ülkenin demokratikleşmesine katkıda bulunma gibi çok iyi niyetli amaçlarının olmadığından şüphelendim. çok sırıtıyorlar.
roket adam Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 ZaugnaKhaldun said: çok net söylüyorum , provokasyon. Apaçık bir şekilde, kamuoyunda bir tepki oluşturmak amacıyla, baskın olsa da olmasa da orada bekleyerek, üzerine yarınki manşeti de atarak baya bir tepki oluşturmaya çalışacaklar. kesinlikle katılıyorum.
mani Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2008 canım nekadar üzüldüm. hayır son 1 yılda yaka paça tutuklanan gazetecileri, eski siyasetçiler, universite profesörlerini vs uyaran eden yoktu. keşke onlarda ifade verecekleri zaman nöbet bekleselerdide gecenin bir yarısı yaka paça götürülmeselerdi. ha ama ozaman taraf gibi gazeleterde dava açılmadan "İŞTE O DARBECİ PAŞALAR" diye başlık atıp tiraj ını katlayamazdı dimi. sizi gidi haberci bozuntuları sizi. belli kişilerin servis ettiği haberleri, ki bunların doğru olup olmadığı meçhul daha 24 saat olmamış belgeler ele geçireli, ifadeler alınmamış ne ara okudunuz o ele geçirilen belgeleri ve darbe planlarını gördünüz. hayır sanki darbe planı dediğin şey 3 sokak ötedeki bakkalın krokisi. bakıpta anlıyorsun hemen.
elaidi Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 alıntıya devam. Taraf Gazetesinin önündeki kalabalık beklemeye devam ediyor. Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, ''Dağlıca baskınıyla ilgili habere ilişkin, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığından gönderilen yazıda, gazetede arama yapılacağının söylendiğini'' ifade ederek, ''Onun için bekledik, ama böyle bir şey olmadı'' dedi. Altan, Kadıköy'deki Alkım Gazetecilik ve Ticaret A.Ş önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Taraf Gazetesi'nde 25 Haziran 2008 tarihinde yayınlanan ''Dağlıca Baskını Biliniyordu'' başlıklı habere ilişkin dün Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığından bir faks geldiğini belirtti. ''Bizim daha önce Dağlıca baskını ile ilgili yayınladığımız bazı haberlerin belgelerini istiyorlar'' diyen Altan, ''Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığından gönderilen yazıda, gazetede arama yapılacağının söylendiğini, onun için beklediklerini, ama böyle bir şey olmadığını'' ifade etti. Bir gazetecinin, ''Siz neden bu saate kadar burada beklediniz?'' sorusuna Altan, ''Birisi gelecekse ağırlamayalım mı? Gelselerdi kendilerine çay ikram edecektik'' yanıtını verdi.
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Cumhuriyet gazetesi basıldı ya, ona özenmişler ah canııım...
sg-1 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Yasemin Çongar var orda, ABD'den tayini çıktı bu gazeteye. Atamayı kim yaptı diye sormayın. Kocası da ABD dışişleri bakanlığı çalışanıymış.
Bleda2 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 elaidi said: alıntıya devam. Taraf Gazetesinin önündeki kalabalık beklemeye devam ediyor. Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, ''Dağlıca baskınıyla ilgili habere ilişkin, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığından gönderilen yazıda, gazetede arama yapılacağının söylendiğini'' ifade ederek, ''Onun için bekledik, ama böyle bir şey olmadı'' dedi. Altan, Kadıköy'deki Alkım Gazetecilik ve Ticaret A.Ş önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Taraf Gazetesi'nde 25 Haziran 2008 tarihinde yayınlanan ''Dağlıca Baskını Biliniyordu'' başlıklı habere ilişkin dün Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığından bir faks geldiğini belirtti. ''Bizim daha önce Dağlıca baskını ile ilgili yayınladığımız bazı haberlerin belgelerini istiyorlar'' diyen Altan, ''Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığından gönderilen yazıda, gazetede arama yapılacağının söylendiğini, onun için beklediklerini, ama böyle bir şey olmadığını'' ifade etti. Bir gazetecinin, ''Siz neden bu saate kadar burada beklediniz?'' sorusuna Altan, ''Birisi gelecekse ağırlamayalım mı? Gelselerdi kendilerine çay ikram edecektik'' yanıtını verdi. Olurda asker basarsa çayı bu lafı edene ikram ederler çayı.....
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Bi **** gitsinler diyorum. Asker sanki mahkeme kararı olmadan gelip basacak. Askeri savcılık hali ile "belgeleri bize verin yoksa yasal işlemi başlatıp biz gelip alırız" demiş. Bunu hemen geliyoruz diye anlamayacak bu işler konusundan bilgi sahibi olduklarına göre sadece şov amaçlı hareketler bunlar. Ha Mehmet Ali Erbil ha Mehmet Altan... Edit: Abso (****)
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 ben genelkurmay baskani olsam gicikligina mehter tahkimini yollar gazaetenin onunde ismail YK dan "allah belani versin" i caldirirdim lol
Flameoffear Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Yapmak istedikleri açık, bi yandan ordu zorba biz eziğiz imajı çizmeye çalışıyorlar, ikinci taraftan böyle bir baskın zaten olmayacağı için "bakın biz yazdık gelemediler" e dönüşecek olay. Bu kadar çirkef ve şerefsizce bir gazetecilik olamaz.
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Ajan oldukları apaçık, herkes bilsin böyle şerefsizlerin ne mal olduğunu. Bilmeyenler TÜrkiye'nin başına bela ve bunlara sebep zaten. Birilerinin Anadolu'yu köy köy gezip bu şerefsizlikleri izah etmesi lazım, anca Atatürk yapabildi bunu ve kahraman oldu.
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 asker istesede basamaz ki jandarma bölgesindemi sanli gazete binası
Burax Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 nasıl basamaz, askeri savcı mahkemeden kararı çıkarttırırsa polisle birlikte gider basar mis gibi de olur ama böyle insan gibi saatte olmicak sabahın köründe basmaları lazım ne olur ne olmaz kaçarlar fln
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Önceden haber de vermeleri yanlış. Adamlar ona göre aldı tedbirini :X
-007- Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Al işte: [www.haberturk.com] (önceki mesajımdan birkaç dakika sonra)
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 4, 2008 bulurlar bulurlar o pcleri yanlız yazıyorsun madem neden yusufluyon onu anlamadım
Öne çıkan mesajlar