Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ergenekon'un İlk Kurbanı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Birileri Ergenekon'u "büyük ulusal tehdit", "cuntacıların oluşturduğu çete", "teröristlerin örgütü", "darbeci insanlar" gibi tanıtıyorlar.
20 kadar el bombası bulunmuş gecekondudan başlıyan iddialar, büyük çapta paranoyaya doğru gitmekte.

1 yıldır tutuklu vaziyette duran insanlar var, Ergün Poyraz mesela.
Ne için tutuklu oldukları belli değil. Mahkemeye çıkartırsalar suçsuz bulunup serbest bırakılcaklar belki de. Ama hazır yakalamışken mahkemeye çıkmadan hapis yesin diye düşünüyor olabilirler.
"En büyük çağdaş, çok demokrat, süper hümanist" triplerinde takılan Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan gibi insanlar bunu eleştirmek yerine ayakta alkışlıyorlar. İşlerine gelince demokrasi nutukları atar, işlerine gelmeyince faşizmin peşinden koştururlar.

Van Rektörü Yücel Aşkın örneğini hatırlayanlar vardır belki. Ordaki şaklaban savcı tam bir komedya oynayıp, aptal cezalar isteyip sekreterin intiharıyla sonuçlanan vukuatlara neden olmuştu. O kadar tantanayı bir hiç için yapıp sonra da savcılıktan kovulmuştu zaten. Şimdi belki de birilerin gözüne girip onların torpiliyle Avrupa'da kral bir köşkte yaşamaktadır. Bilemiyorum. Ama olan Van Üniversite'sine oldu.

Aynı şeyi Ergenekon soruşturmasında da yapmayı amaçlıyorlar.
Emekli orgenerallerin, gazetecilerin darbe yapacak olmasıyla suçluyorlar. Sarıkız, Ergenekon ve darbe üçlemesi, bazı insanların eline oyuncak olmuş durumda. Öyle bir oyun tezgahlamışlar ki, AKP karşıtlarının tümünü yokedip sindirmeyi amaçlıyorlar. Şimdiden Okkır öldü zaten.

Evine mektup göndersen anında kalkıp karakola gidecek, kaçmayacak insanları, evlerini basıp evinin altını üstüne getirip çocuğunun oyuncaklarına bile el koyup kişiyi de karga tulumba sürükleye sürükleye karakola götürüyorlar. Birer birer çağırıp sakince yapabilecekken, 15-20 kişiyi toptan yakalayıp "dalga operasyonu" metoduyla sorguya çekiyorlar, bunun nedeni de basına yansısın, büyük olay olsun, birileri korksun çekinsin diye.

Daha kimse Ergenekon soruşturmasındaki iddianameyi bilmiyor. Yakalanan insanlar neyden suçlandıklarını bilmiyor. İddianame hazır değil zaten.
Ama birileri iddianameyi sular seller gibi biliyor ve ezberlemiş. Şamil Tayyar gibi daha önce hiç adı sanı bilinmeyen insanlar bu şekilde meşhur olmaya çalışıyor. AKP karşıtı insanlar yaka paça tutuklanırken, ne gariptir Şamil Tayyar gibi "işin profesörü olmuş" kişilere birisi çıkıp da "madem çok iyi biliyorsun, gel anlat bize bu işin aslını" demiyor. E bu da, "savcıyla ortak iş yaptığı" hakkında kafalarda soru işaretlerine neden oluyor.

Daha iddianame bile hazır değil, ama bazı gazeteciler (özellikle Vakit ve Sabah) bu tutuklanan insanları yargısız infaz ile darbeci, cuntacı, terörist ilan etmiş durumda.
En basitinden Mustafa Balbay. Kendisinin darbecilikle veya terör ile uzaktan yakından alakası yok. Bildiğin Ankara insanı. Gazetecilik yapıyor, arta kalan zamanda ise dışarı çıkıp dolaşıyor.
Ama işte Sabah ve Vakit gibi gazeteleri takip edenler için üstüne etiket yapıştırıp yargısız infaz sağlayabilmek için bu tip gazetecileri suçlama yoluna gidiyorlar.

Birileri kendi hayali derin devletini yaratıp, bu hayali örgütle hayali bir şekilde "savaşıp" sonunda da elde etçeği "zaferi" halka ballandıra ballandıra anlatma telaşında. Bu şekilde halkın gözünde bonus puan kazanacaklarını umuyorlar. "Bakın biz çetelerle savaşan insanlarız" imajı yaratmak istiyorlar.
Ama olan herşey kapkaç vaziyette tutuklanan insanlara olmakta.
Yani siz o yakalanan emekli orgenerallerin gerçekten darbe yapacağını sanıyor musunuz ki?
Neyle darbe yapacaklar ki? Emekli maaşlarıyla aldıkları balık oltalarıyla felan mı?
Ayrıca darbe dediğin bu kadar göstere göstere yapılmaz.

Ergenekon iddiaları oldukça gülünç noktalara çekilmiş durumda.
Cumhuriyet gazetesi toptan Ergenekon üyesiymiş.
Cumhuriyet gazetesi bombalanmalarını Ergenekon çetesi yapmış.
Bu durumda Cumhuriyet gazetesi kendi kendini bombalamış olmuş, aslında mazoşistmiş bu insanlar, biz bilmiyormuşuz.
Danıştay baskını da Ergenekon planlamış.
Sivas Katliamını da Ergenekon yapmış.
Uğur Mumcu Ergenekon üyesiymiş.
Uğur Mumcu'nun arabasını bombalayan Ergenekonmuş.
Bu durumda Uğur Mumcu kendi kendini bombalayıp öldürmüş. Uğur Mumcu da mazoşistmiş.
Ergenekon toptan mazoşistmiş.

Daha ne saçma iddialar öne sürcekler bakalım. Heyecanla bekliyoruz.
Atatürk'ün de Ergenekoncu olduğunu iddia ederlerse hiç şaşırmam.
Evet, bu Ergenkon da zaten bunca senedir, sırf bu yılı beklemişti darbe yapmak için.

Ne Ergenekon'muş arkadaş bu be...

said:

Adı ne olursa olsun,alemlere ibret olacak bir musibet oluşum var başımızda,ülkemizde.Öyle kırk-elli kişiden meydana gelen bir örgüt de değil bunlar.Devletin içerisine sızdıkları gibi,körükörüne bunlara bağlı olan tabanları da var.
Deniz Baykal'ı ve EMİN ÇÖLAŞAN'ın beyanlarını okuduktan sonra AKLIN ne kadar büyük bir nimet olduğunu daha iyi kavrıyoruz. Be hey körler afrikadaki yamyamlar dahi ERGENEKONUN nasıl bir terör örgütü olduğunu gördülerde sizmi görmediniz? Yazıklar olsun sizeki 70 milyon insanın yüzüne baka baka y.... konuşuyorsunuz.

Böyle diyenler de var.
Beyinleri nasıl yıkanmışsa, Ergenekon soruşturmasında iddianame bile yokken insanları terörist diye fişlemeye can atıyorlar.
Kuduz köpek gibi delirmiş ve gözü dönmüş vaziyetteler.
Ergenekon ile kim suçlanırsa, anında onu asmak için hazır olarak bekliyorlar.

Kendilerine en demokrat, en hümanist, en müslüman deme cüretinde bulunuyorlar.
Ama Kuddusi Okkır öldüğünde Vakit gibi gazetelerde göbek atmaya başladılar.
Adamın hasta olduğu görüntüsü bile en zalim kişinin kalbini incitebilir.
Ama bunların içlerinde en ufak bir insanlık kırıntısı yok. "Kafirlerin hakkından geldik" triplerinde takılıyorlar.

Yazık. üzülüyorum ve utanıyorum.
Mesaj tarihi:
boş boş konuşmayalım da hele bi sakin durup nefes alalım, di mi bone..

mustafa balbayın serbest bırakılacağını tahmin etmek zor değildi, tıpkı ilhan selçuk gibi. ortada süregelen, bu ülkenin gelmiş geçmiş en büyük, en kapsamlı, en hayati davasıdır.

önceden 2 milyon diye duymuştum, ama telefon kayıtlarıyla beraber 5 milyon sayfayı da geçiyomuş belgelerin toplamı. bunun yanısıra dinlenen, gözaltına alınan, serbest bırakılan, tutuklanan onlarca sanık veya tanık, 2500 sayfayı da aşacak olan bir iddianame geliyo, adamlar geçen gün sisteme yükleyemediler max. 300 sayfa olur bi iddianame diye.

siz düşünebiliyo musunuz 2500 sayfalık iddianame sadece bikaç elbombası ve bi darbe günlüğünden ibaret olsun? böyle bişey yok, çeşitli silahlar bulunan başka evler de var işin içinde (bunun haberini taraf yapmıştı), daha bizim bilmediğimiz tanıklar da, belgeler de var. iddianame açıklanınca görücez.

ayriyeten bu sanıklar "durup dururken" gözaltına alınmış değiller, soruşturmada adları geçiyo, gözaltına alınıyolar, sorgulanıyolar, savcılara bazı belge veya kişiler hakkında bilgi veriyolar sonrasında da ya tutuklanıyolar ya da serbest kalıyolar. ortada ne bi keyfiyet var ne de hukuka aykırı bi durum. dediğiniz gibi her muhalif ismi gözaltına alma gibi bi amaçları olsaydı tutar bütün hürriyet-milliyet-vatan-cumhuriyet yazı işlerini falan alırlardı.

buna ek olarak, artık hangi suçla yargılanacaklarını da biliyo sanıklar. terör örgütü kurmak.

bir sanığın kalp krizi geçirip ölmesi üzücüdür, şener eruygurun fenalaşması da üzücüydü, herkes panik oldu doğal olarak, tamam ama "aman bu insan bikaç gün sonra kalp krizi geçirir" diyerek gözaltına almayalım mı insanları? bu insanlar bu suçu işledilerse mahkeme süreci işlemesin mi onlara karşı? veya "Atatürkçüler" ya da "emekli paşa onlar" diye imtiyazlı, ayrıcalıklı mı davranılsın, nedir yani?
Mesaj tarihi:
İnsanların iddianame bile ortada yokken aylarca hapislerde çürütülmesi, kanser edilmesi ve öldürülmesi cinayettir evet. Üzücüdür diyerek geçmekle bitmez bu iş. 4 trilyar sayfalık iddianame çıkana kadr yapılan bütün tutuklamaların siyasi olarak önemli dönemlere rastgelmesi, bütün muhalefetin tutuklanması olayın hiçte temiz olmadığını gösteriyor zaten. Emekli generallerle ADD ekonomi kötü diyerek darbe yapacakmış, tamam.
Mesaj tarihi:
sir said:

önceden 2 milyon diye duymuştum, ama telefon kayıtlarıyla beraber 5 milyon sayfayı da geçiyomuş belgelerin toplamı.

Sadece şurdan alsak;

5 Milyon?
Kim okuyacak, nasıl yargılayacak bu dosyayla onu bırak, kaç kişi ne kadar zamanda yazar 5 milyon sayfayı?

5.000.000 bu lan?

Saçmalık ve şartlatanlık. Başka şey değil.
Mesaj tarihi:
Ben geçen günlük yazdım, pati sendikası ve sir askeri darbe planlıyor, manyak bişe di mi? Viktor'a vercem onları 4 milyar sayfalık iddianame yazılana kadar sizi hapse atacak :(
Mesaj tarihi:
sir said:
madem cinayet verin aihm'ye zekeriya öz de mahkum olsun. ama bu süreç işleyecek ve bu olay aydınlanacak, lamı cimi yok.

madem cinayet verin aihme.. ne guzel be.. elleriniz kanlı, ağzınız köpük içinde hala it gibi konuşuyosunuz. lamı cimi yokmuş. Sen önce yaladığın adamların hesabını ver burda, ondan sonra gel karşımıza.. Güzelim dini ne hale getirdiniz be Allahsızlar!
Mesaj tarihi:
Olay sadece el bombalarindan ibaret degil...

Izlemeyenler bi bakarsa iyi olur
Can Dundar'in Ergenekon uzerine yaptigi belgesel

Oldukca eskiye dayanan bir durum ve baya bi koklu.
Ha hukumet bu sorusturma araciligiyla istedigi insani cekip iceri aliyor, bu apayri bi durum.

Yargiya inanalim vs. tarzi soylemleri de "hepimiz kardesiz" gibi bir klise olarak kabul etmek lazim artik. Zira bu soyleme inanmak "kardes kardesi vurmaz"a inanmakla ayni kefede. Bu gun, "Babana bile guvenmeyeceksin" cok daha gecerli ve yerinde olur. Kendimizi kandirmanin hicbir yarari yok. Occam'in jileti der ki, iceri alinanlar sucludur. Bu en azindan "Zuzaylilar yapti" demekten daha mantikli. Ha suclari dogru olani yapmaktir, ulkeyi ileri goturmeye calismaktir, burasi tartisilir. Bizim, siradan vatandas olarak bilemeyecegimiz kadar burnu boka batmistir belki hepsinin (iceri alinanlar, savci, alinmaktan korkanlar vs). Ortada olan onca ise ragmen ulkenin yarisi hala Menderes'i kahraman, diger yarisi da vatan haini olarak goruyorsa, bence burda tartismanin pek de yarari yok. Ozellikle elimizde olan bilgilere gore bile, ki bu bilgileri saglayan her yerde vurgulanan "satilmis medya", bu isin rengi Mehmet'in bakis acisina gore farklidir, Ahmet'e gore farklidir.

Yanniz kafama takilan bi soru var, iddianamenin 2500 sayfalik oldugunu sir nerden biliyo?

edit: link'i duzelttim
Mesaj tarihi:
sir said:
madem cinayet verin aihm'ye zekeriya öz de mahkum olsun. ama bu süreç işleyecek ve bu olay aydınlanacak, lamı cimi yok.

İnşallah yakınlarında böyle bir muameleye maruz kalırda sürüm sürüm sürünürsün karısının süründüğü şekilde. O zaman anlarsın top şerefsizliğe oynayan bir muamele olduğunu
Mesaj tarihi:
çırpının çırpının çok eğlenceli izlemesi, üniforma-fetişistleri sizi..

edit: pardon apis'in sorusu hakaretler arasında kaynamış, ben bi yerimden uydurmadım bu 5.000.000 rakamını, gazetelere veya ntv'ye falan dikkat edersen bunlar gerçek rakamlar.

2. edit: 2000-2500 sayfa olayını da davanın savcılarından biri açıkladı, yine ntv'de izlemiştim. hatta ulusal yargıçlar ağı'na yüklenemedi bu yüzden falan. bi de siz seviyeyi düşürmezseniz ben de düşürmem.
Mesaj tarihi:
Bi de arkadaslar dikkatimi cekti de adamlara agzi kopuruyo diyosunuz ama kullandiginiz laflara bakinca kopuren sizsiniz. Anliyorum haksizlik vs. ama hani sagduyulu olan bizsek; dogruyu, iyiyi savunuyosak, o zaman sakin ve sabirli da olmamiz gerekir. Zira tartistiginiz kisilerin rengi belli. Sizin lafinizla dusuncesinin degismeyecegi de belli. Kendi kendinize kudurmaktansa bence daha anlasilir yazin, daha elle tutulur bilgiler sunun...

Ben tarafsiz birisi olarak okusam su konuyu, kopuren tarafa tartismayi bilmiyolar gozuyle bakarim ki madem egitimliyiz, madem ilim bize isigi gosteriyor, o zaman kudurmanin yeri yok. Bilgi sahibi olmayan insanlar cahilliklerinin karanliginda parlayip sonmeye mahkumdur. Siz onlar gibi olmayin.
Mesaj tarihi:
Prawler said:
BSG Sir.
Bizahmet.
Hala savunuyorsun ya cinayeti.
Pes!

Edit: Birseyin aydinlanacagi falan yok. Hepimiz gorecegiz nasil kolpadan bir olay oldugunu su Ergenekon'un.

Sir bu Ergenekon olayının kolpa olmadığını düşünüyorsan, bana açıklar mısın Mustafa Balbay gibi bir adam "halkı silahlı isyana teşvik suçu" işliyor?
Yani (kendisini Ankara'da da görme imkanım oldu) dünya tatlısı bir adam.
Çıkıp Mehmet Barlas'a "silahlı saldırı düzenliyecekti, üstünde on kadar silah ile yakalandı" denilmesi kadar saçma bir durumdur.

Ama bir kere Ergenekon iddiasıyla tutuklanınca bir anda yaylım ateşiyle Mustafa Balbay "devletin en büyük düşmanı cuntacı darbeci terörist" gibi ilan edilmedi mi?
Diğer insanlara da böyle yapıyorlar.

Ayrıca bana şu 7 Temmuz olayını açıklarsan sevinirim.
Bir örgüt ne kadar güçlü olursa olsun 40 ilde aynı anda nasıl miting düzenleyebilecek ki?
Hem bu kişiler demiyor muydu "cumhuriyet mitingleri bindirilmiş kıtalardır, biz istesek 10 katını toplarız" diyen. E bu durumda o kadar kişinin 40 ilde toplanacağını iddia ediyorlar?

Hadi herşeyi geçtim. Yıllardır görüşleri belli olan, belirli ideolojileri savunmak uğruna birileri tarafından katledilen yazarlara sahip Cumhuriyet gibi bir gazetenin kendi halkını katledip iç isyan başlatmayı amaçladığını nasıl savunabiliyorlar ki?

Bu kısımları bile desteksiz, çok absürt.
Neresinden tutsan dağılıyor paramparça.

E bunlara rağmen "istedikleri gibi sorgulamak hakları" nasıl denebiliyor ki?

Hadi tamam herşeyi geçtim diyelim.
Şunu sorayım.
Mustafa Balbay veya Sinan Aygün, darbe planlamasından, halkı kışkırtmaktan, örgüt kurmaktan suçlu bulundu. Kanıtlar ortaya çıktı diyelim.
Bunlar belli bir ceza alıcak değil mi?
Peki tam tersi oldu düşünelim, yakalanan hiç kimsenin suçla alakası tespit edilemedi, hepsi masum bulundu. Peki bu durumda darbe planlaması, halkı kışkırtmak, örgüt kurmak, devlet eliyle halka baskı kurmak gibi suçları savcı işlemiş olmayacak mı?
Savcı aynı cezayı alır mı? Yoksa olan Okkır'a oldu, savcı da işin sonunda elini kolunu sallıya sallıya gidecek mi?
Mesaj tarihi:
Darbe istemiyorum ben.
Ama hukuk da sadece Tayyeep in tekelinde olmasin, adil olsun diyorum. Burdaki bircok insan da adalet istiyor?

Ama bu cakma libo$larin demokrasisinde yok.
Tayyeep ne derse o.

Simdi kapatma davasi ne is diye gelme, cok uzersin bizi.
  • Yeni Oluştur...