Llama Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 ölümler tutuklamalar hoşuna gidiyor herhal
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 sir said: herşey pek güzel olacak =) ne biliyosun paylaş bari. bu kadar eminsin madem.
sir Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 ben genel gelişmeler için söyledim, kuddusi okkırın ölümüyle alakalı değil yani o laf.. ama içinde bulunduğumuz süreç her ne kadar çalkantılı olsa da, sonuçta ülkedeki siyaseti bir "normalleşmeye" götürecektir. bu normalleşme de, anormal aktörlerin siyaset sahnesinden çekilmesiyle olacak bişey doğal olarak. ergenekon davasının bitimiyle beraber devlet epey bi pisliği ortaya çıkarmış olacak, itibarını da tazelemiş olacak. bunun yanısıra, eğer hala kaldıysa TSK içinde veya başka yerlerdeki darbe heveslileri, artık böyle bir eyleme girişmenin pahalıya patlayacağını görecekler ve dolayısıyla asker yavaş yavaş siyaset sahnesinden çekilmeye başlayacak. darısı yüksek yargının da başına =) siyasetin normalleşmesi ve "sivillere" yahut "seçilmişlere" bırakılması da siyasi istikrarı beraberinde getirecek (tabi umarım akp ve dtp kapatılmaz). siyasi istikrar, AB'yle ilişkiler çerçevesinde daha da sağlamlaştırılırsa bu sefer yabancı sermaye->yatırım->istihdam->ekonomik kalkınma->sosyal kalkınma süreci daha rahat işlemeye başlayacak.
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Hukuğu ve orduyu tokatlayalım, dtp ve akp sağlam kalsın diyorsun yani :)o
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Hahaha AKP libo$ kollari gibi konustun sir.
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Ya bunlara gore AKP ve turevleri sutten cikmis ak kasik. Yazarlarken "askerii, yargiyi BOK goturuyor, pislik icinde her taraf" ama "AKP temizliyor, hersey harika olacak"... Bu nasil bir bakis acisi anlam veremiyorum. 21. Yuzyila geldik, gecen yuzyillarda kalan insanlar var hala.
Prawler Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Isin aci tarafi bu tarz insanlar ozgurluklerini savunduklarini dusunup haz aliyorlar yaptiklari isten. Iran'daki counterpartlarinin yedigi gibi dinci tokati yemeleri gerekiyorlar herhalde ki akillansinlar.
sir Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 sizin de diyarbakır cezaevini bi ziyaret etmeniz gerekiyo galiba kendinize gelmeniz için.
Redeagle Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Akp hukuğu işlesinde kim ölürse ölsün sorun yok bence.
rahatsiz Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 sir said: sizin de diyarbakır cezaevini bi ziyaret etmeniz gerekiyo galiba kendinize gelmeniz için. o sir! arkan saglam galiba. tehditlere de baslamissin. aferim...
raw power Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Anladığım kadarıyla tehdit etmedi,orda yapılmış olan işkencelere bir gönderme yaptı.
knoxville Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Öte yandan Aygün'e AKP'nin kapatılması hakkında ne düşünüyorsunuz sorsunun ise Aygün, "Demokratik sistemlerde parti kapatılmasını doğru bulmuyorum" cevabını verdi. Bunun üzerine Aygün ikinci bir soru ile karşılaştı. "Parti kapatılmasını doğru bulmadığınızı söylüyorsunuz ama telefon görüşmelerinde tersini söylüyorsunuz bu tezat niye" Bu soru üzerine sinan Aygün telefon görüşmlerinin cımbızlandığını savundu. http://www.haberturk.com/haber.asp?id=84072&cat=110&dt=2008/07/05 biri bana alakasını söyleyebilir mi? akp kapanmasını isteyen darbecidir, ergenekoncudur?
Laurelin Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 akp yi savunanalra gore 2 yanlis her zaman bir dogru eder akp kadrolasiyormu? ondan oncekilerde kadrolasti problem yok 1 mayisda polis iskencesi? onceki hukumetlerde yapti geciniz cezaevinde iskence kotu muamele gordu X kisisi? diyabakir cezaevinde cok daha kotusu var bu iyi bile cok zaman yapildi? onceki hukumetlerde yapti demokrasiye sagdik degiller? muhalefet cok sadik sanki yetersiz bunlar? daha yeterlisi varmiydi dikkat edin hep ayni cevaplar yanlislari baska yanlislar ile savununca dogru olmuyor yazin bunu kenara
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 6, 2008 Bugüne kadar herhangi bir soruya adam gibi cevap veren daha doğrusu verebilen herhangi bir AKP yetkilisi olmadı ki :) Ya hakaret ya da yukarda ki gibi kaçamak cevap.
EagleEye Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 sir said: ben genel gelişmeler için söyledim, kuddusi okkırın ölümüyle alakalı değil yani o laf.. ama içinde bulunduğumuz süreç her ne kadar çalkantılı olsa da, sonuçta ülkedeki siyaseti bir "normalleşmeye" götürecektir. bu normalleşme de, anormal aktörlerin siyaset sahnesinden çekilmesiyle olacak bişey doğal olarak. ergenekon davasının bitimiyle beraber devlet epey bi pisliği ortaya çıkarmış olacak, itibarını da tazelemiş olacak. bunun yanısıra, eğer hala kaldıysa TSK içinde veya başka yerlerdeki darbe heveslileri, artık böyle bir eyleme girişmenin pahalıya patlayacağını görecekler ve dolayısıyla asker yavaş yavaş siyaset sahnesinden çekilmeye başlayacak. darısı yüksek yargının da başına =) siyasetin normalleşmesi ve "sivillere" yahut "seçilmişlere" bırakılması da siyasi istikrarı beraberinde getirecek (tabi umarım akp ve dtp kapatılmaz). siyasi istikrar, AB'yle ilişkiler çerçevesinde daha da sağlamlaştırılırsa bu sefer yabancı sermaye->yatırım->istihdam->ekonomik kalkınma->sosyal kalkınma süreci daha rahat işlemeye başlayacak. şirinler köyümü birader bura. nası şu dediklerine inanabiliyosun anlamıyorum. akp orduyu daha demokratik bir türkiye içinmi zayıflatmaya çalışıyo sence gerçekten? yani cidden şunları inanarak yazıyosan yazık, akp propagandası yapıp insanları inandırmaya çalışmak için yazıyosan daha yazık...
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 EagleEye ve Viktor'a katiliyorum. Burasi sirinler koyu gibi AKP'nin her yaptiginin demokrasi adina oldugunu sanan pempe gozluklu sirinelerle dolu. Islerine gelince "bu demokrasi ayibidir!" yada "ozgurlukler icin yapilmalidir" gibi seyler soyleyip, islerine gelmeyince "eski hukumetler..." ayaklari yapmaktalar. Isine gelen demokrasi... tek tarafli yalan demokrasi... demokrasi adi altinda fasizm... Sonra bizim tepemiz atip burda agzimizdan alevler sacarak yazi yazinca, bunlar gulucuklu mesajlar atarak uste ciktiklarini sanip sevindirik oluyorlar.
riglous Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Bu gozaltina almalarla vs. darbeyi engelleyemezler ki. Yani darbe olacaksa iki tutuklamayla, iki hapse atmayla olmuyo arkadasim... Ordunun gozu mu korkarmis... Onu gec be de, Fetullah'in kurmaya calistigi duzeni temizlemek icin niye sorusturma yapilmiyo? Herkes biliyo bu adamlarin orgut oldugunu. Ergenekon'dan cok daha aleni isler yapiyolar hem de. Sen merak etme ama sir, onlar da temizlenecek, sana tertemiz bir Turkiye birakicaz...
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9370324.asp?gid=229&sz=51205 su tip birseydi aradigim , neler soruldu neler anlatildi tarzinda gozaltina alinanlara ergenokonun ozeti , ulkenin gidisati kotu neler yapilabilir geyiklerinden yola cikilarak komplo teorileri uretilmis. sacma sapan sucmalamalar. bu kadar zamani ulkenin dibini oyanlara ayirsaymis ya o savcilar.
LathspeLL Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 GEd said: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9370324.asp?gid=229&sz=51205 su tip birseydi aradigim , neler soruldu neler anlatildi tarzinda gozaltina alinanlara ergenokonun ozeti , ulkenin gidisati kotu neler yapilabilir geyiklerinden yola cikilarak komplo teorileri uretilmis. sacma sapan sucmalamalar. bu kadar zamani ulkenin dibini oyanlara ayirsaymis ya o savcilar. Bu yaziyi okumanizi tavsiye ederim. Sir'de okusun, topunuz okuyun... Nedir ergenekon AHANDA o yazi anlatiyor. Sonra bazi kus familyasi "hersey ayiklanacak" diye mesajlar atiyor burda.
Leopar Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Balbay said: Gazeteci, soruşturma kapsamında tutuklu olan Vedat Yenerer’in internet sitesi bana ’Yılın Kuvvası’ ödülü verdi. ’Bana bu ödülü neden aldınız’ diye sordu, savcı. ’Herkesten ödül alır mısınız’ diye sordu. Delillerden biri buydu... Balbay said: ’Bir belge daha göstereceğiz’ dediler. ’Ahmet Necdet Sezer’ ismi verilmiş bir belge. ’Neyle ilgili’ dedim; ’Sezer’in CHP’ye girişiyle ilgili’ dedi. Bir liste, en tepede Sayın Cumhurbaşkanı’nın ismi, sırasıyla iniyor, Emin Çölaşan, Mustafa Özbek, Mustafa Balbay, Mustafa Koç gibi isimler sıralanmış. ’Bu isimler CHP’ye girmedikçe CHP yükselemez’ deniliyor. CHP’ye girmesi istenen isimler listesi, suç delillerimin arasında.. HAHAHAHAHAH "4 MILYON BELGE!1!1!!" "ergenekonunki google iddianmesi degil" ergenekon belgelerinin, delillerinin hepsi boyleyse kusura bakmayinda asil google iddianamesi ergenekon sorusturmasindan cikmis/cikacak =)
sir Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 eheh hala olayı ısrarla akp'ye döndürmek, bu şekilde soruşturmaya bir "rövanş" veya "baskı unsuru" sıfatı vererek yıpratmak istiyosunuz..akp sanki savcıyı kafakola almış, sonra ısrarla muhalifleri gözaltına alıyolar, kafalarına göre öldürüyolar falan filan..alakası yok, akp'de iki paşayı gözaltına alıcak insiyatif de yok, büzük de yok. olsa, çok daha önce almışlardı zaten. bu olay devletin kendi pisliğini temizlemesidir, bundan sonra darbeye, "ben yaptım oldu" tarzı uygulamalara geçit verilmeyeceğinin müjdesidir. muhtemelen biraz da abd yardımıyla gerçekleşiyo bütün bunlar. tsk onay vermeden o paşaları biraz zor alırsınız evlerinden. ergenekonun amacı bizzat darbe yapmak olarak değil, darbeye ortam hazırlamak, o çatışma ortamını tetiklemek olarak yorumlanmakta. bu doğrultuda da yaptıkları birçok eylem mevcut zaten, insanlar da bu olaylarla ilgili bağlantılarından sorgulanıyolar. bu sefer engin ardıç o kadar muhteşem yazmış ki artık koymadan edemedim, siz tabi takılın yine pembe gözlük, dönek liboş falan diye ama biraz açık fikirli arkadaşlar bu yazı sayesinde olan biteni daha iyi anlayabilirler.. türk faşistlerine iki çift laf
pekaziz Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 sir said: muhtemelen biraz da abd yardımıyla gerçekleşiyo bütün bunlar. Sadece burayı okumak yeterli oluyor sömürge ruhunu derinleştirip anlayabilmek için. Be kör adam; ABD dünyanın neresine demokrasi, özgürlük götürmüş ki Türkiye'ye yardımcı olacak? Bu cümleni okuduktan sonra geri kalan ifadelerinin pek önemi kalmıyor, mandacı ve sömürgeci zihniyetin berrakça ortaya çıktı.
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 ülkede darbe tehditi mi vardi , varsa nerde? en son kac yilinda darbe yapilmis ? hangi ortamlarda darbe olmus? yatirim yapan ulkeyi kalkindiran bir hukumete kim darbe tehtidinde bulunsun? ulkeyi ikiye bolmus olan kim acaba su anda? darbeyi, askeriyeyi CHPyi akpyi savunmam sevmem(politik olarak sevmem) , ama akpyi hepsinden az severim yaptiklarindan ,gecmislerinden yapacaklarindan dolayi. Bariz bir sekilde danisikli dövustur bir iktidar mucadelesidir bu , nasil ki parti kapatmak yanlissa su an donen dolaplar tezgahlarda yanlistir. Emekli generalleri darbe yapmilmasina tesvikle mi sucluyorlar ? bunlar emekli degil mi nasil bir darbe yapmak bu? gorevde olan generallleri alsinlar ozaman. Sir sen direk olarak yukaridaki kategorilerden AKP altindasin su anda ve gözlerin beynin sadece o tarafi görmek istiyor , nasil ki diger arkadaslar CHP ORDU kategorisi altindaysa , ama AKP den daha fazla nefret ettigim icin sana hazirliyorum devamli laflari.
fedaykin Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 7, 2008 Ben mi yanlış anlıyorum yoksa Engin Ardıç hakkaten güzel mi yazmış. Tek eksik nokta bir şekilde Amerikanın dümeninde çok zorlanarak bile olsa çıkamazsak bir adım ileri gidemeyeceğimizdir. Ne zamanki vatansever kişiler bu derece bedelleri ödemeyi göze alır işte o gün kurtuluruz. Fazilet Partisi kapatılırken buna alkış tutanlar aynı gerekçelerle AKP kapatılırken neden ciyak ciyak bağırıyor, demokrasi aşıklıklarından mı yoksa FP ABD ve AB karşıtı iken AKP yalakası olduğundan mı?
Öne çıkan mesajlar