Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kimin Konuşup Kimini Konuşamayacağına Seçilmişler Karar Verir (BBD AKP Demokrasisi)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yazarımız Yalçın Bayer'e az önce bir bilgi ulaştı. Karabük'te düzenlenen bir festivalde yazar Latife Tekin'in konuşmasını belediye başkanı "Benim paramla böyle konuşamazsınız" diyerek kesti.

Latife Tekin'le konuşan Yalçın Bayer olayı şöyle aktardı: "Az önce konuşması engellenen ve belediye başkanı tarafından ağır şekilde eleştirilen Latife Tekin şehri terketmiş."

Yazar Latife Tekin telefonda heyecanlıydı. 3. Karabük Sanayi, Kültür, Sanat Festivali'nde hoş olmayan durumlarla karşılaştıklarını ve konuşturulmadığını söyledi...

Kim konuşturmadı?

- AKP'li Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer...Bizi festivale Karabük Kültür Sanat Derneği çağırmıştı. Ben, yazar arkadaşlarımız Onur Caymaz, Vecdi Çıracıoğlu ve Alper Akçam'la geldik buraya... Ben konuşmamda AKP'nin enerji politikasını, nükleer santral kurmasını eleştirdim. Enerji politikalarının halka karşı olduğunu söyledim. 'Aşağılık enerji politikaları' diye bir söz sarfettim. Belediye Başkanı kalktı "Sen bu şekilde burada konuşamazsın, sen benim paramla buraya geliyorsun" dedi. Ben de, "senin paranla değil kendi paramla buraya geldim" dedim. Sus, dedi bana... Ben bu ülkenin tanınmış bir yazarıyım. Yazarlar ülkelerinin halklarının vicdanıdır dedim. Bu arada yerinden kalkan başkan, galiba polis kamerasıydı onu kapattırdı. Sonra da mikrofonu da kestirtti... Sonra da hadi şimdi konuş diye çıkıştı. Hakaret etti bir yerde... Polis araya girince muhtemel bir itiş kakış olayı da olmadı.

Mikrofon kapatılınca yapacak bir şey yoktu... Ben kürsüden indim. Daha sonra diğer arkadaşlar kısa konuşmalar yaptılar, Karabük'ten ayrıldık. Bu arada ortamın gerginleşmesini fırsat bilen bazı kişiler yazar Onur Caymaz'a 'boynunuzu kırarım' diyerek tehdit ettiler...

Vatandaşlar ne yaptı?

- Bir süre sessizlik oldu, ama daha sonra alkışlayanlar oldu

Şimdi neredesiniz?

- Karabük'ten Safranbolu'ya geldik arkadaşlarla, bu gece muhtemelen İstanbul'a döneceğiz. Ben televizyonlardaki canlı yayında AKP'nin politikalarını eleştiriyorum. Ben hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Bir yazara bir belediye başkanı 'sen konuşamazsın' demesinin ne kadar feci olduğunu düşünebiliyor musunuz? İnanır mısınız aklıma Madımak olayı gelmedi değil.

Hürriyet
Mesaj tarihi:
kahretsin ya ne biçim ne gerici bir ülkede yaşıyoruz ya nasıl kurtulucaz bu illetten ya yeter artık bıktım ya adam gibi bilim yapamıyoruz şu diyanet e ayırdıkları parayı tübitaka üniversitelere araştırmalara ayırsalar şimdiye uçmuştuk ya
Mesaj tarihi:
işte bu yüzden akp ye gıcık oluyoruz.

işte bu yüzden sırf türk milliyetçiliğine ters gidiyorlar diye pembe gözlüklerle onları izleyen ve hatta savunan kendince "aydın" lara gıcık oluyoruz.

çünkü "İLKE YOK".

ifade özgürlüğünü, hukuku, yetkiyi, sorumluluğu, bilimi, sanatı edebiyatı, tartışmayı ve eleştiriyi anlamıyorlar.

çünkü "YETERSİZLER".
Mesaj tarihi:
e işlerine gelmiyor diye asker, hukuk, (eski) yök başkanı gibi kişiler konuştuğunda "sen susacaksın, demokrasi sadece iktidarın sözünün çıkmasını sağlar" gibi şeyler diyenler,
latife tekin gibi kişilerin konuşmasını da sansürlerler. buna da demokrasi derler.

latife tekin'i tanımıyorum.
ama sol görüşlü bir yazar olduğu söyleniyor.
e madem öyle, belediye başkanı mehmet barlas'ı çağırırdı, tayyibi okşadığı gibi başkanı da okşardı :D
bile bile neden latife tekini çağırıyorsıun ki...
Mesaj tarihi:
ee hüseyin erer ne demiş, bi açıklama filan yapmamış mı üzerine? hürriyet es geçmiş olabilir tabi, diğer sitelere de bakalım =)

evet buldum:

basın toplantısı said:
Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, yazar Latife Tekin ile bir söyleşide tartışmasıyla ilgili olarak, ''Yazar Latife Tekin'in, hükümet, Başbakan ve Cumhurbaşkanına yönelttiği eleştiriler hakaret boyutuna ulaştığı için konuşmasına müdahale etmek zorunda kaldım'' dedi.

Karabük'te düzenlenen 3. Uluslararası Karabük Kültür, Sanat ve Sanayi Festivali etkinlikleri kapsamında dün düzenlenen söyleşide, yazar Tekin'in konuşmasına müdahale ettiği öne sürülen Belediye Başkanı Hüseyin Erer, basın toplantısı düzenledi.

Festival programı içinde yer alan söyleşiye, aralarında Latife Tekin'in de yer aldığı yazarların katıldığını hatırlatan Erer, şöyle konuştu:

''İnsanlar fikirlerini ifade edebilirler. Ancak, siyaset ve sanat yapılacak yer ayrıdır. Kültür etkinliğinde siyaset yapılması yanlıştır. 'Kentleşme, Sanayi ve Edebiyat' konulu bir söyleşide yazar Tekin siyaset yapmıştır.

Yazar Latife Tekin'in, hükümet, Başbakan ve Cumhurbaşkanına yönelttiği eleştiriler hakaret boyutuna ulaştığı için konuşmasına müdahale etmek zorunda kaldım. AK Parti'nin politikalarına yönelik (aşağılık politikalar) gibi ifadeler kullandı. Siyaset yapmasına ben de izin vermedim.''

Erer, uyarısı üzerine Tekin'in ''Ben yazarım, beni susturamazsınız, tutuklayın isterseniz'' diye bağırmaya başladığını öne sürerek, şöyle devam etti:

''Bir provokasyon hissettik. Bizim karşı olduğumuz, kültürel etkinlikte siyaset yapılmasıdır. Biz siyasetle ilgilendiğimiz halde bunu yapmadığımız için yazarı ikaz ettik.''

Bazı internet sitelerinde yer alan haberde, Tekin'in AK Parti'nin politikalarını eleştirmesi ve ''aşağılık enerji politikaları'' ifadesini kullanmasının ardından Erer'in ''Sen bu şekilde burada konuşamazsın, sen benim paramla buraya geliyorsun'' dediği iddia ediliyor.

AA

/discuss
Mesaj tarihi:
sanayiyle enerjinin ne alakası var? biraz akıllı olun ya. salak mısınız nesiniz ? akp li bi adam yaptıysa doğrudur. zaten hürriyet yazmış. yalan ! şerrefsizler !
Mesaj tarihi:
sir said:
/discuss

asıl ben senin bunu "discussible" görmeni tartışmak istiyorum.

neyini tartışacam? muhalif düşüncelerin sistematik ve ağır ağır sindirilişini?

ıı yok ben senden de kestim ümidi şindi. tartış bakalım sen..
Mesaj tarihi:
o zaman ben de bu olayla "madımak'ı hissetmek" nası bağdaşıyo onu tartışmak isterim. ama tabi bilindik saldırılar, akpci, liboş, sorosçu, satılmış, kukla, papağan, yalaka, sığ, boş, gereksiz vb. şeylerle atışmaya üşeniyorum artık. her olayın olduğu gibi bu olayın da en az iki yönü var, her iki değerlendirme de göz önünde bulundurulmalı ve böyle tartışılmalı diye düşünüyorum..

bence keşke hilmi güler falan da çağrılsaydı oraya, o da latife tekinin söylediklerine (aşağılık politikalar) cevap verseydi. belediye başkanı, kendi finanse ettiği bi organizasyonda, kendisi siyaset yapmadığı halde başkasının siyaset yapmasını uygunsuz bulmuş, müdahale etmiş. konuşma sonuna kadar bekleyebilirdi, ve sonrasında çıkıp cevap verebilirdi, ama o da polemiğe yol açıp organizasyonu farklı bi yöne çekerdi muhtemelen. yine de hatalı davranmış, ama sonradan da gerekçeleriyle açıklamış neden böyle davrandığını, ve o açıklamada da en ufak bi saldırgan üslup veya yasakçı/baskıcı zihniyet göremedim ben. evet tahammülsüzlük, eleştiriye kapalılık diyebiliriz. belki de parti kurmaylarından zılgıt yemekten korktu, bu çıkışın sorumluluğunu almak istemedi, o da olabilir.

bu gerekçeler hürriyette yer alıyo mu? onu da göremedim.
Mesaj tarihi:
sir said:
her iki değerlendirme de göz önünde bulundurulmalı ve böyle tartışılmalı diye düşünüyorum..

sen tartışmaya (yalamaya?) devam et artık nası istersen. ben birilerini kürsüye çıkartıp sonra da susturmaya kalkmanın haklı sayılabileceği bir noktayı görmüyorum.

ayrıca kadın "aşağılık akp politikası" dediği için susturulmuyor, susturulmaya çalışıldıktan sonra "ben akp'nin enerji politikasını aşağılık ve halka karşı buluyorum" diyor.

hani böyle "ama o da lölö yapmış" diye vicdanınızı rahatlatmaya kalkmayın. illa rahatlatmak istiyorsanız kadının sesi çok kötü bir o hafifletici sepet sayılabilir.
Mesaj tarihi:
@sir
Bu tarz olayların ardından zaten verilen hasarı düşürmek için özenle hazırlanmış demeçler vermek adettendir.
Onun pek bir önemi yok.
Asıl önemli olan bu adamın o andaki tavrı, ben haberlerde izledim, resmen kadının üstüne yürüdü belediye başkanı, zor tuttular adamı. Üstüne üstlük, söylenmiş ama, aşağılık politikalar lafını belediye başkanı üstüne yürüdükten sonra söyledi, yani adam ona kızmış olamaz.
Mesaj tarihi:
Drigeolf said:
@sir
Bu tarz olayların ardından zaten verilen hasarı düşürmek için özenle hazırlanmış demeçler vermek adettendir.
Onun pek bir önemi yok.
Asıl önemli olan bu adamın o andaki tavrı, ben haberlerde izledim, resmen kadının üstüne yürüdü belediye başkanı, zor tuttular adamı. Üstüne üstlük, söylenmiş ama, aşağılık politikalar lafını belediye başkanı üstüne yürüdükten sonra söyledi, yani adam ona kızmış olamaz.

sir, seninki /discuss degildir, Drigeolf'un ki /discuss; /kapak'tir.
  • Yeni Oluştur...