Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

türkiyenin %99 u müslümandır?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
roket adam said:

ahahahahaaha
çevren bu kadar mı dar, bu kadar mı sığ.

euehueheu ne kadar da tuhaf bir adam bu ya.
gençlerin gitgide daha çok ateizme kaydıklarını görememek için kör olmak lazım.
Mesaj tarihi:
bugün batıda bile en başta katoliklik olmak üzere dindarlıkta bir artış var. papa konuşma yapacağım dediği zaman roma'da yüzbinler toplanıyor 100 tane milletten.

biz? biz neyiz ya birisi bana anlatsın. 50 sene önce belki önemli değildi ama bugün önemli.

şurda milli takımın başarısı ile ilgili başlık açılıyor, ezikler bizden yana yihuu deniyor, taşak geçiliyor. lan sen zaten eziksin, herhalde ezikler senden yana olacak. ne umuyordun başka?

burda benim bahsettiğim bireysel anlamda inanç ya da müslüman olup olmamak değil. ha bu fikir pati genelini aşar, isteyen de istediğini anlasın.
Mesaj tarihi:
huun bu iyi birşey midir kötü birşey mi?
hristiyanlık dünyası da islam dünyası gibi radikal dincilik ve dini teröre doğru mu kaymaktadır?
yoksa hristiyan ülkelerin şu anki islami ülkelere göre daha sakin olmasının nedeni papanın bu kadar baskın olması mı?
Mesaj tarihi:
Hepsini okumadım , ilk mesaja atfen yazıyorum.

%99 müslüman lafı bi söylem sadece. Genelleme. Tabiki mümkün değil öyle birşey. Onun dışında müslümanım diyeni tabiki müslüman olarak kabul etmek zorundayız.

Müslümanlığın gerektirdiği şeyleri nekadar yapıyor veya yapmıyor olması kendisi ve Allah'ın arasında olan birşey. Biz ona şukadar müslüman yada şukadar müslüman değil diyemeyiz.

Kimlikte dine ait bir kısım olması konusuna gelince uzunca tartışmıştık başka bir başlık altında. Genel olarak herkes aynı fikir altında buluşuyor orda , yani daha iyi alternatif çözüm altında. Ama kendi şahsi fikrim , şu an cüzdanınızın arkasında herhangi bir din yazmaması ya da islam dışında başka birşey yazması abartıldığı gibi başka birşeylere sebebiyet vermeyecektir.

İnsanların görüşleri gitgide daha da genişliyor çünkü.
Mesaj tarihi:
mADmaXimus said:
nufus kagidinda din yazmasi ayri bi sacmalik
ben simdi islami sildirsem ordan bana hayatim boyunca her yerde sorun olucak

Budur bence de, insanın inandığı Din'in o insanın tanımlanmasında ne gibi bir faydası var açıkçası anlamadım. Onun dışındaki tüm bilgiler şu zaman ya da bu zaman işe yarar ya da gerekebilir ama ben bir insanın nüfus cüzdanının çıkarıp da Din'in kanıtlaması gerektiği bir duruma rastlamadım açıkçası. Kolaylıktan ziyade insanlara sorun olmuştur daha çok eminim.
Mesaj tarihi:
Horizon said:

Müslümanlığın gerektirdiği şeyleri nekadar yapıyor veya yapmıyor olması kendisi ve Allah'ın arasında olan birşey. Biz ona şukadar müslüman yada şukadar müslüman değil diyemeyiz.

Bunu malum siyasetciler de anlasa da dini kullanarak insanlari somurmeseler, oy toplamasalar. Ama adamlarin tek malzemesi o.

Horizon said:

Kimlikte dine ait bir kısım olması konusuna gelince uzunca tartışmıştık başka bir başlık altında. Genel olarak herkes aynı fikir altında buluşuyor orda , yani daha iyi alternatif çözüm altında. Ama kendi şahsi fikrim , şu an cüzdanınızın arkasında herhangi bir din yazmaması

Tamamiyle katiliyorum.
Mesaj tarihi:
batıda dindarlık düşmekte, arttığı falan yok. papa'nın birkaç sene önce bir konuşması olacaktı, konuşmasına gidenlerin çoğu acemi yeni nesillerdi ve ortaya çıkan görüntüler gazetelerin haberi "rock'n pope" başlığı altında duyurmasına sebep olmuştu, içip, öpüşen dans eden çiftler falan vardı.
Mesaj tarihi:
SenariouS said:
O Yüzde %99'un %80 ni sallama müslüman yani sürü psikoloji ile hareket eden. İslamı öğrenememiş veya salak saçma heriflerden yanlış öğrenmiş kişiler.

Geri kalan %20 nin bi kısmı adam gibi adam müslümanlar. Bazı saçmalayanlarda var

adam gibi adam musluman kavramını açıklarmısın ?

kağıt üzerinde bende muslumanım.kendime göre inancım var.herkesin muslumanlıgı kendine ibadeti kendine.

sen sallama musluman olma.o bizi bağlamaz
Mesaj tarihi:
huun said:
bugün batıda bile en başta katoliklik olmak üzere dindarlıkta bir artış var.

katolik klisesinin kendisi bile bunun tersini soyluyor, ozellikle avrupada dindarligi arttirmanin carelerini ariyor. sallama bir tespit olmus gibi.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Artık yeni cüzdan alırken din boş bırakın derseniz bırakıyorlarmış diye duydum. Bu yaz yenileyip deneyeceğim.
Mesaj tarihi:
rahatsiz said:
katolik klisesinin kendisi bile bunun tersini soyluyor, ozellikle avrupada dindarligi arttirmanin carelerini ariyor. sallama bir tespit olmus gibi.

evet, baktım şimdi düşüş varmış ama islam büyük hızla artıyormuş. 2050'de en fazla inananı olan din islam olacakmış.

ayrıca seni hiç sevmedim rahatsız
Mesaj tarihi:
Gerici, şeriat rejimci vs.

Türkiye'nin 50-60'lardaki hali iyiydi mesela. Sonradan bozuldu. İslamın verdiği güzel mesajları hiçe sayıp çoğunlukla insan haklarını, kadın haklarını hiçe sayan kuralarla yaşamak vs. İnsan öldürenleri bu keseye koymuyorum onlar direk ruh hastası zaten Allah için öldürüyorum diyenler, Allah sadece ben can alırım derken..
Mesaj tarihi:
Konuyla ilgili fikrim, bence de din hanesi gayet gereksizdir. Din insanın inandığı "şey" ile kendisi arasında olan bir olaydır, başkalarını ilgilendirmez. Sonuç olarak o boşlukta dini belirtmek yalnızca gruplaşmaya sebebiyet veriyor. Bakın, bir kısmımız ateist olmasına rağmen o haneyi sildirmekten korkuyoruz.

En mantıklısı din hanesinin boş falan bırakılması dğeil, hiç olmaması.

Ayrıca şu gençler arasında ateizm yayılıyor olayına dönmek gerekirse, prawler anlamış sağolsun. Türkiye sadece büyük şehirlerde sex&drug&rocknroll tarzı yaşayan gençlerden ibaret değil maalesef. Benim oldukça geniş arkadaş çevremde de tek tük dine bağlı olanlar vardır. Fakat genellikle ortaya çıkarmazlar bu yönlerini. Gizlidir yani.(İstanbul dayım ben de)

Prawler in kastettiği gruplar İstanbul'da bile bahsi geçen gruplar mahalle mahalle örgütlenmişken, anadolu'nun ücra kasabalarını, karadeniz in mahallerini hiç saymıyorum bile.

Dine olan ilginin artmasını görmemek için gerçekten türkiye de yaşamamak lazım bence şu an.

Fakat dediğim gibi, festivallerde içip sevişen, diskolarda takılan birkaç yüz bin genci türkiye deki tüm gençlere genellersek türkiye de dine bağlılık azalıyor diyebiliriz.

Bir de şunu ekleyeyim, dine olan ilgi artsın 11!!1 insanı değilim, sadece olanı tespit edip yazıyorum. Herhangi birinini "adamı" değilim yani.
Mesaj tarihi:
nileppezdel said:
Gerici, şeriat rejimci vs.

Türkiye'nin 50-60'lardaki hali iyiydi mesela. Sonradan bozuldu. İslamın verdiği güzel mesajları hiçe sayıp çoğunlukla insan haklarını, kadın haklarını hiçe sayan kuralarla yaşamak vs. İnsan öldürenleri bu keseye koymuyorum onlar direk ruh hastası zaten Allah için öldürüyorum diyenler, Allah sadece ben can alırım derken..

allah için öldürmek değil o. allah için savaşmaktır aslen,ki bence mantıklıdır.bazı ayetlere baktığımızda da tam olarak onlar gibi savaşın oluyor. ve güçlü olan taraf %99 militarizme sarılıyor, bu da inanan insanların militarist şekilde savaşmasını gerektiriyor.
Mesaj tarihi:
ülkede müslümanlıktan dem vuran o kadar çok şahsiyet var ki, benim gözümde dinleri 5 para etmez!
arkadaş madem dindarsın, çok inançlısın bunun reklamını niye yapıosun, resmen din avukatlıgına soyunmuş 3-5 kalpazan, başka bi halt olamazlar
ben müslümanım deyip kendinden olmayanları hor gören aşagılayan hakaret eden her kimse hepsinin canı cehenneme
ya islamı bilmiyorlar yada bundan rant saglamaya çalışıyorlar
yüzde 99 un yüzde 1 i saf müslümansa gercek müslümansa ben kafamı keserim.
millet kulaktan dogma bilgilerle, tüm cehaletlerini de sergileyerek, kendilerini rezil ediyorlar.
tanıdıgım birinden örnek vereyim: kadın 'ben kızıma short giydirmem, açık gezdirmem" diyor, öte yandan ben hayatımda duydugum en kepaze en rezil, en sefil belden aşagı sapıkça, kendini bilmezce, terbiyesizce lafları, konuşmaları o kadından duyuyorum.. şekilcilikteyse din, bu gösterişten başka bişey olamaz.
din tabu olmalıdır, konuşulmamalıdır, ki japonya bu konuda örnek gösterilebilir. adamların hayatlarında konuşmadıkları üç konu var: din-para-siyaset
ama bizim ülkemizde maşallah herkes birbirine hocalık taslıo.
benim gözümde şaklabanlıktan başka birşey yapmıyorlar
  • Yeni Oluştur...