Eveeet, incoming wall of text..
Stada gidiş çok kolay olmuş öncelikle onu söyleyeyim. Metroyla çok rahat bir şekilde gittik, gidişte metronun havalandırması çalışmıyordu kalabalıktan hava bitti resmen içerde. Ama stada aktarma yapan trende havalandırma çok güzeldi, rahat rahat geldik işte kısacık bir sürede stada.
Stad çok çok güzel olmuş. Metrodan çıkınca güneş arkasından batarken çok güzel görünüyordu. Dandik kameramla çekebildiğim resimde çok belli olmuyor ama yine de baya güzeldi:
Dışarıdan
Stada girişler de gayet güzel, düzenli olmuş. Baya güzel stadın için. İlk defa İngiliz stadları gibi tribünlerin bu kadar yakın olduğu bir stada girdim ve atmosfer gerçekten muhteşemdi. Nereye bakarsan kırmızı, tribünler de dolunca harika oldu. Gösteriler çok güzel hazırlanmıştı, baya keyif verdi. Pegasus tribünündeydim ben, bazı koltukların sırt kısmında numaraları yazmamışlardı bu yüzden sıkıntılar yaşanabildi. Stewardlar bulduğunuz yere oturun dedi biz de güzel bir yere çöktük ki şansımıza kimse de kaldırmadı bizi ama önümüz yanımız falan hep kaldırıldı.
Gösteriler sırasında
Gelelim protestolara... Açılış töreni başlamadan önce Tayyip görüntüleri falan yayınlandı işte. Propagandaya başladılar. Islıklar da başladı. Sonra isimleri anons edilince biraz daha ıslık geldi. Ardından TOKI başkanı o ayıbı ederken zaten iyice ıslıklandı, ıslıklardan inliyordu stad. UltrAslan yine utandırdı. Şakşakçılık yaptı, Ajax'ı ıslıkladı falan. Artık kapatsınlar lütfen ve bağımsız bir taraftar oluşumu gelsin mümkünse.
Protestolar sırasında yanımızda oturan bir adamı takım elbiseli iki adam yaka paça götürüp göz altına aldı, 10 dakka sonra geri bıraktılar. Hareket çektiği için gözaltına almışlar o protestolar sırasında. Ben de hareket çekmiştim ondan 5 dakka önce, neyse ki beni almadılar. Yalnız Adnan başkan buyurmuş, tespit edilecekmişiz, stada alınmayacakmışız. O adamın illa kaydı vardır, ben de yanındaydım o yüzden tespit edilip kurban edilen seçilmişler arasında ben de olabilirim belki. O konuya gerildim ama pişman değilim tabi, yine olsa yine protesto ederim. Kimsenin stadımızın açılışında propaganda yapmaya, kulübümüze bok atmaya hakkı yok.
Yemek hizmetleri falan tabi daha bitirilmemişti ama güzeldi yine, aç kalmadık yani. Tuvaletler de fena değildi, her tribünde var ancak küçük kalmış gibi geldi bana. İlk günden de kirlenmişti. İnşallah Sami Yen'deki gibi olmaz da düzgün bakarlar, çünkü tabii ki ihtiyaç oluyor.
Dönüş yolunda herkes metroya yığılınca sağlam bir izdiham oldu. Aradan kaçıp henüz yapılamayan aktarma yoluna tırmandık, E-5 kenarından biraz yürüyüp ücretsiz otobüslerin kalktığı yere baya dik kumlu bir tepeyi tırmanarak ve bulunan adam boyundaki telleri indirip üzerlerinden geçerek ulaştık. Herkes birbirine yardım ediyordu tırmanmasına atlamasına falan, güzel bir görüntüydü o açıdan. Yalnız tellerde de kamera vardı, orada da yakalanmış olabilirim sdfdsf
Ücretsiz seferle zincirlikuyu'ya gittik, oradan metrobüsle söğütlüçeşme ve dolmuşla suadiye olmak üzere 45 dakikada falan ulaştık eve. Gayet rahattı. Etrafındaki yollar falan da bitirilince o yığılmalar da azalacak ve her şey rahatlayacaktır.
tl;dr: Stad çok çok güzel olmuş, ev gibi hissetmesi için biraz zaman geçmeli ama. Bizim stadımızmış gibi hissedemedim, görüntü Sami Yen'den çok farklı olunca. Ancak zamanla olur. Bir de bi daha oraya giremeyebilirim tabi o var. Yönetim ve ultrAslan bırakmalı bu işleri. Öyle işte, sçs Galatasaray
Öne çıkan mesajlar