Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AOC de Hoşunuza Gidenler

stinger

Öne çıkan mesajlar

Evvela şunu belirtmek istiyorum.Oyunu bırakanlar veya bırakacaklar beğenmemiş olabilir ve oynamayabilir herkesin kendi bileceği iştir bu.Fakat lütfen bu topikte laf sokma amaçlı veya kişilerin beğendikleri şeylerle alay edici yazılar olmasın.Çünkü bu topiğin amacı insanların neyi beğendiğini merak etmemdir.

Şimdi evvela bu oyunda elfler , cüceler vs vs bilinen ırkların olmaması hoşuma gitti.İnsanlar bıktı artık,Mmorg u olsun , single ı olsun elfli cüceli oyunlardan.50 den fazla bu tarz oyun çıkmıştır .Gerçekçi ırkların bulunması daha hoş bir görüntü vermiştir kendi adıma.

2. sevdiğim şey fatalityler.En sevdiğim oyunlardan biri olan Mortal Kombat i mmorgda yaşıyor gibiyim.Bu da oldukça hoşuma giden bir konu.

3. binekler üzerinde dövüşebilme olayı.Buda oldukça güzel bir şey.Çoğu oyunda binekler sadece ulaşım aracı iken burda beraber savaşabileceğimiz bir silah aynı zamanda.

Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe eklerim
Saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

Karda yürüme efekti ile Atın koşma efetki çok hoşuma gidiyor

genel olarak atmosfer gayet güzel. Oynanabilirliğe alıştım rahat geldi. Questler güzel. Healing yapmak zevkli arkada bekleyip heal spam yapmiosun. Yalnız oynamama ramen zevk alabiliyorum, bi de böle sürekl quest yapacağım beraber bi insan olsa yanımda çok daha keyif alırım gibime geliyor.

daha level 32'yim tabi şimdilik pek bişey görmedim. sevmediğim tek bişeyi söliyim her yerin instanced olması. Kopuk hissettirio kendimi onun dışıdna gayet iyi =)
Sosyal ağlarda paylaş

Destansı savaş hissini çok güzel veriyor. Ne bizim karakterlerimiz, ne de düşmanlar "oyun" hissini yaşatmıyor. Bilakis sıçrayan kanlar, atılan çığlıklar, yaratıkların böğrünü deşmemiz, kafa kol koparmalar insanın ağzını açık bırakıyor.

Her bölge değil ama bazı şehirler inanılmaz güzel. Hele Khemi'ye ilk ayak bastığımda hissettiklerimi anlatamam. Uzaktan süzülen kalyonlar, piramitlerin haşmeti hepsi olağan üstüydü. Yarım saat kadar suya ve kendime bakıp hayal kurduğumu hatırlıyorum.

Thunder Falls inanılmaz bir bölge. Şelalerin gümbürtüsü, yüksekten düşen suların çıkardığı korkunç sesler ve dumanlar, suyun coşkun bir şekilde akması gerçekten çok ama çok güzel.

Diğerlerini bilmiyorum ama beni açıkçası bölgeler çok etkiledi.
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle addona, web'e ihtiyac duyulmadan yapilabilen questler, yani quest takip etme sistemi ve ayrica karakterimizin gunluk yazar gibi yorum eklemesi gorevlere. j'ye bastigimda gorevi veren mobun yorumlarini degil kendi karakterimin yorumlarini goruyorum, "yapmaliyim" "sudur budur" "bunu yapsam daha iyi olur" simdi geri goturmeliyim".

ses efektleri ve muzikler, cidden uzun suredir soyle cevresel ses almamistim oyunlardan, ses efektlerinin gercekciligi ve kalitesi bir yana cevresel ses konusunda cok ugrasilmis belli ayrica muzikler sahane OST albumunu indirdim cevirip cevirip dinliyorum. oyunda bu albumu harici 2 kati daha muzik var, onlari da yakin gelecekte album olarak sunmayi dusunuyormus funcom, hararetle bekliyoruz.

grafikleri :)

karakter yaratma ekrani

instance sistemi boylelikle oyunda yuksek latency gormuyorsunuz ve pvp serverda oynadiginizi varsayalim surekli gankleniyorsunuz ya da grup halinde senin gorev spotunda bekliyorlar, tak instance degis, hayata farkli bakmaya basla.

buyu efektleri ve karakter casting animasyonlari
Sosyal ağlarda paylaş

- Karakter ekranı gayet güzel. Tam olarak istediğim karakteri yaratmamı sağladı. Hani olay sadece "daha fazla modifikasyon imkanı" değil. Aslen bu tip ekranlar bana sinir krizi geçirtir. Oblivion ve Mount&Blade'de de vardı böyle sistem, ama onda yüzlerce seçeneğin arasında boğulmuştum. Nasıl bir karakter yaratacağımı şaşırmıştım. İstediğim bir karakteri de yaratamamıştım. Bunda işler çok daha kolay. Belirli yüz seçenekleri ile nasıl bir şey yapmak istediğini daha kolay bulabiliyorsun. 5 dakika sürmedi karakter ekranını incelemem, ama sonuçta yaptığım yüzden çok memnun kaldım.

- WoW'da bile harita sanki bir düzlük varmış da, dağlar felan o düzlük üstünde "raise" edilerek yapılmış gibi bir hava vardı. (Her ne kadar önceki mmorpg'lerden daha iyi bir harita tasarımına sahip olsa da). Ancak bunda haritayı müthiş yapmışlar. Sanki böyle gerçek bir dünyadaymışsınız gibi, her bir ayrıntıyı titizlikle yapmışlar. Daha iyisi de olur elbette ama bu şekilde haritayı çok sevdim. Özellikle Cimmeria bölgesi çok hoşuma gitti. WoW'daki gibi "hep aynı hanlar" veya "hep aynı cave'ler" olayı da görmedim (daha karakter yeni, belki ondan olabilir, ama WoW'da buraya kadar bile binlerce aynı kalıbı görürdüm).

- Silah ve Giysi tasarımı tam anlamıyla mükemmel olmuş. Everquest 2 bu konuda resmen beni kusturuyordu. Oyun başında full plate giyiyorsun ama soba borusu gibi bişi. Silahlar felan da sanki hep çin malı parıltılı dandik plastik oyuncaklar gibiydi. WoW'da da steam punk etkisiyle koca koca silahlarımız vardı. Burda ise silah tasarımları tam istediğim gibi olmuş. Üstüme giydiğim zırhlar, daha doğal ve daha karizmatik.

- Quest sisteminde karakterlerle konuşmak "accept" olayının dışında interaksiyona girmek, journalımızda WoW gibi şifreli yazıları çözmek yerine ne yapacağımızı direk göstermesi gibi şeyler hoşuma gitti.

- Normalde savaşçı bir adamım, ama WoW'da savaşçılıktan resmen nefret etmiştim. İlla full plate giyinceksin, illa tank olcaksın, yaratığa damage veremiyceksin felan illet olmuştum. Bu oyunda çok farklı savaşçı seçimleriyle istediğimi elde etmemi sağladı. Ayrıca savaşlar daha aksiyon ve kanlı olmuş. Combo sistemi biraz konsol vari koksa da, oyunda savaşa daha çok girmeni sağlamış. Fatality'ler de kılıç savaşının ne olduğunu daha iyi göstermiş :D Kafa kelle koparıyoruz ya, öbür türlü kılıç kullanmışsın büyü kullanmışsın ne değişiyor ki... Ha büyücülerde de fatality var sanırım, adamı cayır cayır yakıyorsun inliyor ölürken.

- 18+ öğeler taşıması. Sıkıldım ya PG olcaz diye kasan oyunlardan. Mutlu mesut rengarenk diyarlardan, şirinlerden felan.
Sosyal ağlarda paylaş

-Quest'lerde dialogların olması, bazı quest'lerin lineer olmadan bitirilebilmesi(Ciddi anlamda non-linear denilemez ama en azından farklı seçenekler mevcut).

-Hyperboria'yı bir oyuna bu kadar iyi aktarmayı düşünemezdim, adamlar gerçekten zone'lar üzerinde çok fazla çalışmış ve 100 üzerinden 100 verebileceğim atmosfer bakımından aşmış bölgeler ortaya çıkmış.

-Sesler ve müzikler mükemmel hatta bir MMORPG'yi geç bir oyunda görülebilecek türünün en kalitelisi.

-Combat sistemi güzel.

-Lore'a sadık kalmışlar.

-Elf'ler ve cüceler yok(Kender, goblin, gnome fln kabul ama bu ırkları görmeye tahammül edemiyorum).
Sosyal ağlarda paylaş

Conan'ı, hikayesi, dövüş sistemi, fatalityleri, atmosferi, grafikleri, müzikleri, ses efektleri, çoğu gerçekçi kimi komik görevleri ve kaliteli oyuncu seviyesi ile AoC çok hoşuma gitmektedir. Hepsi üzerine uzun uzun paragraflar yazılabilir..

Asıl hepsi yalan da, ben o Tina'yı unutamadım hala...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...