Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Telekom yurtdışı internet hızını beş kat artırdı

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

said:

2005 yılı sonunda 33 Gbps olan yurtdışı çıkış hızı bugün itibariyle 157 Gbps’ye yükseldi. Böylece Türk Telekom 2005 yılından bu yana internet yurtdışı çıkış hızını beş kat artırmış oldu. Bu sayede yüksek trafik alan Google, Facebook, Youtube gibi sitelere, internetin en yoğun kullanıldığı dönemlerde dahi yüklenme yaşanmadan erişim sağlanacak. Türk Telekom, 2008 yılı sonuna kadar bu hızı 350 Gbps’ye çıkarmayı planlanıyor.

bu subat cikan haber bu.

ozellestirme sux : (
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında bu haber bence çok utanç verici.Bir ülkenin internet çıkışını 5 katı arttırması ne demek düşünün ki ne kadar dandiğiz.Amerikanın internet çıkısının 5 katına çıkardığını düşünsenize mesala imkanı yok dünya yerinden oynar fln :D
Bu arada özelleştirmeyle pek alakası yok bence vakti gelmişti zaten.2005'ten önceki 3 sene içinde de 5 katına çıkmış olduğunu söyleseler şasırmam.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:
said:

2005 yılı sonunda 33 Gbps olan yurtdışı çıkış hızı bugün itibariyle 157 Gbps’ye yükseldi. Böylece Türk Telekom 2005 yılından bu yana internet yurtdışı çıkış hızını beş kat artırmış oldu. Bu sayede yüksek trafik alan Google, Facebook, Youtube gibi sitelere, internetin en yoğun kullanıldığı dönemlerde dahi yüklenme yaşanmadan erişim sağlanacak. Türk Telekom, 2008 yılı sonuna kadar bu hızı 350 Gbps’ye çıkarmayı planlanıyor.

bu subat cikan haber bu.

Bir savas durumunda, Turk Telekom'un 51%'inin Araplarda olmasi mi daha onemli sence, yoksa Google falan daha hizli girebilmek mi?
Ozellestirme iyidir, ama boyle yapilmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

yatirimcinin irki olmaz. eger satmak istiyorsa turkiyeyi arap da satar turk de. TT nin sahibi olacak bir insanin milliyetci olabilecegini dusunuyorsan (hatta kelime haznesinde milliyetciligin oldugunu bile dusunuyorsan) asiri naifsin demektir.

veya, arap sirketinde calisan bir turkun turkiyeyi satmasiyla turk sirketinde calisan bir turkun turkiyeyi satmasi arasinda bir fark yok.

devlet TT yi satarken "al istedigin gibi kullan, savas cikarsa bile karismicam sana" demiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

bu subat cikan haber bu.

sux tabi. böyle blok halinde satarsan ölümüne sux.

bir düşünün bundan 5-6 sene önce turkcell nası canımızı yakıyordu faturalarda?

şindi ne oldu? 2 rakip geldi, yok kampüscell yok bilmemne. eskiden aramak pahalı diye barnaklar aşınırdı sms atacam diye. şindi kasmıyorum bile.

bölmeden, "sektör yaratmadan", rekabetin işlemesine izin vermeden yapılan özelleştirme sux. devlet tekeli sux idi şimdi özel sektör tekeli sux-kare oldu.

millet 20mbitlere abuk subuk paralar veriyor yurt dışında. biz burda özel bir şirket yurt dışı çıkışını damlalıkla arttırınca seviniyoruz. hade leyn..
Sosyal ağlarda paylaş

yanılmıyorsam TSK'nın karanet diye bir WAN ı olacaktı. telekom un alt yapısına ihtiyaç duyulmayabilir savaş halinde.

zaten devletin dahi olsa, içinde sivillerin bulunduğu kuruma niye güvensin ordu.

hatta güvenmeyin yani o kadar para veriyoz? kuruverin gizli bir iletişim alt yapısı. hayret bişe.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bu Türk Telekom'un özelleşmesini sevmedim.

Eskiden İnternet fiyatları ucuzları ama orantılı ucuzlardı.

512k 500 milyon, 64k 100 milyon diyelim,
indirim gelince
512k 250 milyon, 64k 50 milyon olurdu.
tekrar indirim gelince,
512k 125 milyon, 64k 25 milyon olurdu.
bunun gibi...

ama şimdi çok tuhaf sistemler geliştirdiler.

512k 500 milyon, 64k 100 milyon diyelim,
indirim gelince
512k 445 milyon, 64k 35 milyon oluyor.
tekrar indirim gelince
512k 435 milyon, 64k 10 milyon oluyor.

bunun gibi abuk indirim sistemleri getirdiler.

Başka şirketler var elbette ki ama yurtdışı çıkışları için yine Türk Telekom'a bakıyoruz sanırım.

Özel bir şirkete satılması pek de bir değişiklik getirmedi.
Avrupa'da atıyorum 5mbit'e 10 dolar veriyorsun,
burda atıyorum 1mbit'e 50 dolar veriyorsun.

Bir de kontörlü telefon triplerinde kontörlü internet getirdiler. Çok güzel yoluyorlar bu kontör ayaklarına.
Olan sınırsız internet kullananlara oluyor.
Adam ordan çıkıp "ohoo 1mbit'e ben 10 dolar veriyorum" diyor, ama sınırsız istediğinde 10 dolar olmuyor işte onun fiyatı...
Sosyal ağlarda paylaş

şirketi parçalayıp satamıyorlarsa bile kullandığı hakları farklı şirketlere satmaları lazım. rekabet işin temelidir elbette ki. buna rağmen özelleştirme öncesi gelişme hızının SIFIR olduğu düşünülecek olursa her zaman için özel sektörün daha iyi olduğu söylenebilir. zira bugün rekabet olmasa bile şirket en azından adını kötüye çıkarmaktan kaçınacaktır mümkün olduğunca, yarın başlayabilir diye.

tt'nin şu haline bayılmıyorum elbette ve ciddi rakipler gelsin istiyorum tabii ki.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
yeri gelmişken sorayım, bi arkadaşım turkcell'in de adsl hizmetine başlayacağını ve fiber optik kablolar döşemekte olduğunu söyledi..hatta daha da ileri gidip 29ytl sınırsız 3mbit bağlantı olcak diyerek fiyat bile verdi. bunu duyan oldu mu aranızda?

tellcom turkcell'in işte. ama o kadar ucuz değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...