Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AOC hayal kırıklığı oldu :(

Godin

Öne çıkan mesajlar

o listenin uzerine kutu almis sayilmayan early acces leri eklersen vede listeye girmemis ulkeleri eklersen sanirim sadece 7 ulkenin satislari var bu haberden 2-3 gun sonra baska bir haber yayinladilar sietde bakarsin cok usendim simdi orda soyluyor iste italya ispanya almanya vs vs diye

yani 1.5milyon ile 2 milyon arasi zaten forumlarda 1milyon sinirini astik diye devlerden birinin postu vardi bende 2milyonu ona dayanarak soyledim
1milyon+800k ea ee alakasiz yerlerdende (orn: turkiye) 200k alan vardir ya..
Sosyal ağlarda paylaş

ehasse
owever, even though in the United States sales are quickly moving past the 500,000 units sold, the figures are way lower than Funcom's estimated sales before the release: in May, the company stated that it expected no less than 700,000 units to be sold in North America, on day one only. Yet, the game needed three weeks for half a million...

sadece amerikada 500k satildigida ayri bir soylenti tabi :)

Sosyal ağlarda paylaş

gellidus said:
o listenin uzerine kutu almis sayilmayan early acces leri eklersen vede listeye girmemis ulkeleri eklersen sanirim sadece 7 ulkenin satislari var bu haberden 2-3 gun sonra baska bir haber yayinladilar sietde bakarsin cok usendim simdi orda soyluyor iste italya ispanya almanya vs vs diye

yani 1.5milyon ile 2 milyon arasi zaten forumlarda 1milyon sinirini astik diye devlerden birinin postu vardi bende 2milyonu ona dayanarak soyledim
1milyon+800k ea ee alakasiz yerlerdende (orn: turkiye) 200k alan vardir ya..

http://www.funcom.com/wsp/funcom/frontend.cgi?func=publish.show&func_id=1301&table=CONTENT

Geçen hafta daha yeni 1 milyonuncu Age of Conan kutusunun basıldığını duyurdu adamlar,daha o oyunlar satılmadı,yani 2 milyon kullanıcı olamaz. Early access başlayan adam da bu kutulardan aldı, Türkiye'deki adam da bu kutulardan aldı. Nasıl onları da fazladan topluyorsun anlamadım?

Ayrıca ülkemizden 200k alan olsaydı şu an 4 tane resmi Türkçe server olurdu :)
Sosyal ağlarda paylaş

Beğenmiyorsanız oynamak zorunda değilsiniz =) Wow'da da böyleydi millet, berbat bir oyun bilmemne der sonra oynamaya devam ederlerdi. Şimdi aynı durum burada var gibi görünüyor, kimse sizi zorlamıyor arkadaşlar, kendinizi oynamak zorunda hissetmeyin. Oyun güzel ama bu buglarla oynanmıyor vs derseniz bir kaç ay beklemeniz gerekecek ha eğer yok bu oyun adam olmaz diyorsanız başka mmoları beklemeye başlayabilirsiniz. Daha Warhammer var Kotor online var bekleyin =P
Sosyal ağlarda paylaş

Bak ben bu konuda tam tersini düşüyorum. Her ne kadar bazı saçma mesajlar olsada, aslında bu başlığı baştan sona okuyan biri, oyunda ne gibi sorunlarla karşılaşabileceiğini, kendisini nelerin beklediğini görüp genede almaya karar verirse AoC'tan vazgeçemeyen bir oyuncu olur.

Sonuçta kendinizi ne kadar kötüye hazırlarsanız, beklentilriniz ne kadar az olursa, o kadar çok zevk alırsınız oynarken.
Sosyal ağlarda paylaş

evet melee'ler için belki zor olay.

ama şöle bişe var, ranger harici olan ranged class'lerin damage'ı melee'lere çok daha az (ki ranger'a da nerf gelecek zaten illaki, şu an son derece imba)

ayrıca ortalıkta zıplama falan var diyorsunuz. e tamam var zıplama, ona göre rootunuz var, stunınız var, knockback'iniz var, fear'ınız var... gerekli ekipmana sahipsiniz.

üstüne üstlük kombonun vuruşları arasında hareket edebiliyorsunuz. son tuşu basarken sadece emin olun vurudğunuza, yetiyor. daha ne istiyorsunuz yahu?

hadi en kötü ihtimalle, diyelim kimse beceremedi melee combatı, zıplamayı da stamina götürür şekilde yaparlar ilerde.

ama şu anda melee'ler ağlamıyor açıkçası... zaten caster vs melee'da öle bi zıplama olayı yok. melee vs melee'de var. eh o zaman sen de zıpla...

sam açıkçası 3-5 kere ölmüşün zıplayan birilerine, kıl olmuşun. buraya gelip defalarda bunu yazıyosun bence.
Sosyal ağlarda paylaş

evet sadece ben yazıyorum, resmi forumlardaki onlarca sayfa uzanan başlıklarda yazanlar benden kopyalıyor. hepsi sadece benim yaşadıklarımdan ibaret o başlıkların. napalım işte l2p tanrı vergisi, çubukla sinek de yakalayamam zaten hiç.

hayır birisi der "combatta stun, knockback kullanırsan adam kaçar tabii", öbürü der "stun var knockback var kullanın işte". hayır sanki bu olayları böyle hamstring gibi spamleyebiliyoruz. öyle olsa zaten çakarız bir tane, mertçe göğüs göğüse çarpışırız heh

son tuşu basarken emin olma olayını gerçekleştirerek de bassan gayet havaya sallayabiliyor. adam kombo kasmadan düz atak sallıyor, sonra hp düşünce vınnn! ne oldu şimdi senin o komboya harcadığın stam'lar adamı kovalarken sırtına bindi. tutturacak bile olsan sallasan bir dert, sallamasan başka dert. ha tabii tutturdun varsayıyoruz ki bir batter aside bile connect olamıyor, adam ikinci darbeyi almadan yana geçmiş oluyor. kombo dediğin olayların zaten hepsi parçalı saldırılar. hail of furious strikes'ın ilk saldırısı bursa ne olur vurmasa ne olur tek başına.

ben de zıplıyorum zaten de bir halta benzemiyor oyun. counter-strike'da bıçakla kapışan tipler geliyor aklıma. taktik yok bişi yok öyle gelişine sallıyorsun artık hangisi tutarsa.
Sosyal ağlarda paylaş

hehe her 2 tarafında sundugu sacma spaan argümanları gorunce cidden cok eglendim bu forumu okuduktan sonra. AoC u sonsuz savunanlar ve sonsuz yere vuranlar.

Oncelikle genel olarak karsılastırılan 2 oyun WoW ve AoC. yapımcı firmalarına baktıgınızda zaten aradaki ucurmu gorebiliyorsunuz.

AoC çok yeni ciddi anlamda bugları bulunan bir oyun. Funcom firma olarak bana çok güven vermiyor bu işte çok acemice oldukları hissi vermeleri beni en tedirgin eden şey herhalde. Ama her hafta 2 patch çıkaracak olmaları en azından bir süreliğine belki biraz umit verebilir.

WoW la aralarında bug lar kıyaslanıyor. Birazcık tarafsız olursanız WoW la AoC un çıkış tarihlerindeki durumuna baktığınızda AoC un belkide closed beta nın ortalarında olması gerektiğini görmeniz gerekir.

Oyunda bariz Content eksikligi var ve eğer ellerinde hazır content yoksa bunu sonradan eklemek ciddi anlamda zor. Hem bukadar bug ı fix edip hem content eklemeniz çok çok zor. Ha eğer tum bolgelerdeki questleri yaparsınız bu demek oluyor ki kendinizden 10 15lvl dusuk bolgelerde quest yapmak. Ozaman belki lvl80 e geldiginzde solo yapacak questleriniz kalabilir.

Bir diğer konu PvP. PvP aoc da denildiği gibi çok komplike ve zor. Suanda herkez lvl almak derdinde olduğu için belli şartlar dışında adam gibi PvP yapan olmamıştır. Zaten olay siege battle larda kopacak. Ozaman AoC da pvp nin nasıl olduğu anlaşılacak. Şuanda bazı class lar nekadar unbalance olasada yavaş yavaş yerine oturur diye düşünüyorum.

PvE konusunda açıkçası çok umutlu değilim. Mekan olarak genel dünya olacak AoC cidden çok güzel ve belkide tasarım harikası denilebilir boyle bir mmorpg de. Ama lvl78 im şimdiye kadar girdiğim dungeon lardan sanırım bi tek burning soul bi nebze tatmin etti. Ama combatlar çok dan-dun. Çok bodos ilerleniyor. Spawnlar bazı yerlerde inanılmaz uzun ve anlamsız bazı yerlerde anında spawnlar var. Bazı mob lar size agro lanmıyor bazıları alakasız dan agrolanıyor vs. Hani bu belli bi dungeon a yada bolgeye ozelde degil oyunun genelinde Mob ların AI sinde bir sorun var umarım bu çözülür.

Sonuç olarak 2-3 ay içerisinde AoC un batıp yada çıkacağı belli olacak. Ondan sonra eğer kurtarma durumları olsa bile cidden zor olur bundan önce SOE nin SWG de batırdığı gibi ellerindeki fırsatı biran evvel değerlendirmeleri gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:
Beğenmiyorsanız oynamak zorunda değilsiniz =) Wow'da da böyleydi millet, berbat bir oyun bilmemne der sonra oynamaya devam ederlerdi. Şimdi aynı durum burada var gibi görünüyor, kimse sizi zorlamıyor arkadaşlar, kendinizi oynamak zorunda hissetmeyin. Oyun güzel ama bu buglarla oynanmıyor vs derseniz bir kaç ay beklemeniz gerekecek ha eğer yok bu oyun adam olmaz diyorsanız başka mmoları beklemeye başlayabilirsiniz. Daha Warhammer var Kotor online var bekleyin =P

Ağzından bal damlıyor (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:

darksun fikirlerime tercüman olmuş.:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...