Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AOC hayal kırıklığı oldu :(

Godin

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba.daha öncede topic açmıştım 1.200 ytl aoca değermi diye.size söylediğim sistemi edindim ve aoca başlamıştım.lvl 27 assasinim var şu an furyde.Arkadaşlar lvl 50 falan oldu Aoc cidden hepimiz için hayal kırıklığıyla sonuçlandı.Sebepleri sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim.
1.olarak en önemli şey PvP gerçekten çok kötü.WoW'daki UO'daki pvpnin akıcılığından eser yok.PvP'de fatality dışında sizi adapte eden birşey yok.Çok yavaş ve sıkıcı :( PvP nin içinde hissetmiyor insan kendini.Comboyu yaparken bekle Allah bekle...
2.olarak MMO'dan sosyallik bekliyorsunuz diğerleri gibi.Ama aocta sosyallik diğer playerla ilişkiler gerçekten çok kötü.

WoW'u rezalet pvp sistemi ölmeyen healerları yüzünden bırakıp büyük bir hevesle aoca başlamıştık.Fakat cidden pvp çok kötü.PvP de oynanabilirlik wowun yakınından bile geçmiyor.Oyunda serbestlik yok arkadaşlar.Belli comboya basıyosun orda gösterilen yön tuşlarına basıyosun vs ekranda gösterilenleri yapmazsan vurmuyor karakter.Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.Hiçbir şekilde kendi isteklerinize göre hareket edemiyorsunuz.Orada yazan comboyu yapmak zorundasınız.
Ayrıca oyunda bir konu olmalıydı.Wow horde-ally yada daoc 3 krallık gibi.Amaçsız birbirini kesmek hiçbir tad vermiyor.Bir tarafa üye olarak savaşmak bir konu uğruna savaşmak esas zevk bence..

Gerçekten aoc bizim için son bir ''düzgün pvpli mmo oynama umuduydu'' fakat boşa çıktı :( ne yapacağımı bilemiyorum.Oyun daha yeni,düzenleme olacaktır fakat oyunun tabanı bu akıcı olmayan pvp ve combolar üzerine kurulu sonuçta patchle düzelebilcek birşey değil.Yeni aoc cd si alacak arkadaşlara tavsiyem iyi düşünün.WoW'a kesinlikle dönmeyeceğiz yanlış anlaşılmasın fakat aocta tad vermiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi düşüncendir saygı duyarım. Ancak serbestlik derken ne anlatmak istediğini anlayamadım? Hangi oyunda aoc gibi esnek pvp var? Saldırı stilini kendin belirliyorsun, rakibin hangi yönünü korumaya almışsa diğer yönden kombolar yaparak saldıryorsun ki bu gayet hoş bir şey. Eğer kılıcını kalkanını kendi istediğin gibi sallamak istiyorsan nintendo wii alıp, zelda falan oynamanı tavsiye ederim. Bence pvp sistemi gayet hoş tabi eksikleri var ama zamanla iyileşir. Kombo beklemek demişsin, e bütün oyunlarda kombo yapıcağın zaman belli bir sırayı takip edersin adı üstünde "kombo". Ayrıca wow'dan gelen insanların yeni pvp sistemine alışması zor olucaktır. Çünkü millet alışmış bir tuşa basayım vursun mantığına. Fakat burada amaç eşya kasmayıp gerçekten yetenek ile bir şeyler başarabilmek.

Sosyallik bakımından sana katılıyorum. Ama bunun sebebini ui'nin kötü dizayn edilişinden ve milletin biran önce 80. level olayım hırsına bağlıyorum. Zamanla kullanıcı sayısı oturup millet oyunu iyicene çözmeye başladığında sosyalliğinde artıcağına inanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

PVP kötü mü , yavaş mı, combo yapmak için mi bekliosun ? Bence siz oyunu daha tam çözememişsiniz, biraz level atlayın oyuna tam adapte olun falan sonra fikirleriniz değişecektir. Öncelikle PVP de aldığım heyecanı en son türkiye'deki quake 3 turnuvasında almıştım. Akıcılık dersen, akıcılıkdan ne dediğini bilmiorum ama kafanın üstünde kal vas flam yazarak koşmaktan akıcılık alıyorsan burdaki pvpyi nasıl begenmiyorsun anlamadim. Oyunda binlerce olasılık, binlerce saldırıya binlerce çözüm var. Taktik üstüne taktik yapabilecegin bir pvp ortamı var.

Yekında bi pvp moviesi çekip koyucam, 1 hafta içinde bitiririm, umarım herkezi eglendirir ve tam olarak aoc daki high end pvp ne insanlar görür
Sosyal ağlarda paylaş

Yazdığın bazı şeylere katılırken bazılarına katılmıyorum.
Oyunu atmosferi ortamı on üzerinden onbir.Combat sistemi kesinlikle akıcı değil dediğin gibi ama bu demek değildirki kötü.Gayet orjinal,hoş ve yenilikçi bir combat sistemi var.Ha ben sevmedim o ayrı.Her güzel'e aşık olunurmu ?
Solo oyun oynuyormuş gibi hissediyosun eğer stabil bi arkadaş grubun partyin yoksa hemen bayıyor doğru.Interface gui her ne boksa çok kalitesiz kaba ve kullanıcı dostu değil.Oynanabilirlik çok düşük.Ama yani wow gibi oynanabilirliği olan bir oyun daha yapamazlar onu unutun bi kere.Warhammer bir nebze benzer olabilir ki inşallah olur.
Bende 2.000 ytl ye aldım bir sistem oynayım dedim warhammer çıkana kadar.Ama fıs geldi..
Sosyal ağlarda paylaş

oyun bende de biraz hayal kirikligi yaratti, bunlardan bazilari;
- oyunu pve olarak lanse etmelerine ragmen, high-end de yani 70+ da keshatta dan baska bir yer yok ve 75+ larin hepsi tek bir spot icin savasmaktan baska birsey yapmiyorlar.
- high-end de instancelarin cogunlugu bugli, instancedaki bosslarin cogunun loot tablelari hala olusturulmamis yani boss u kesiyorsun ustune soguk su iciyorsun
- yine high-end deki tum evet tum raid bosslar bugli yada exploit ile abuse edilebiliyor, simdiden 1-2 pvp serverinda epic raid itemlariyla dolasan tipler cikmaya basladi.
- statlarin mana ve hp poolunu yukseltmekten baska bir ise yaradigi yok ve statlarin verdigi (verdigide meshul zaten) atk. rating vb. eklentiler character information da gozukmuyor.
- yapilan fix veya nerflerin hepsi tam olarak aciklanmadigindan, gectigimiz 1-2 hafta onceki patch ile invulnarability lerin calismaya baslayip (bundan kimsenin haberi yok) moblarin daha cok hit success yapmalarini saglamak gibi..
- yine high-end de keshatta gibi bir yer olmadigi ve yeni patchle beraber gelen ses fixi ile keshatta tower in ustundeki devasa aura nin lag sorunu yetmiyormus gibi o auradan yayilan ve kapatilamayan rahatsiz edici ses..

size daha cok sey sayabilirim ama kisaca bu oyun lvl 60-70 e kadar tasarlanmis bir oyun ve hala yapim asamasinda olan sadece bizlerin para verip beta oynadigimiz bir oyundan ibaret..
Sosyal ağlarda paylaş

bu oyun tamamen guilde dayali ve kalabalik oynanicak bir oyun eger guildiniz yoksa yada lvl kasarken saglam bir grp bulamiyorsaniz bu oyun cok kotu diyenlerle hep karsilasiriz...

yok ama saglam kalabalik bir guild icindeyseniz guildiniz oyunun mantigini anlamis ve grp seklinde haraket ediyorsa bu kadar zevkli bir oyun yok dersiniz q yaparken pvp yapmak bence cok eglenceli en azindan cicek bocek toplarken bile bir savas halindesin o madeni ben alicam sen alamazsin durumu sozkonusu

ozetle bu oyunu begenmedim diyenler bence saglam bir guild icinde yer alip birdaha denesinler zevk alirlar... tek oynancak bir oyun degil insanlarin birbirine devamli yardim etmesi gereken bir oyun
Sosyal ağlarda paylaş

Gangren said:
Content açığı nasıl basit birşey onu anlamadım?

Okuduğum kadarıyla, 60 - 80 arası ciddi sıkıntı olduğu söyleniyor.

2 hafta icinde o kadar ZOR olan sey cozulecek.
ayrica content yoksa eklenir, bu grafiktir, animasyondur, npc diyalogdur, yani cok basittir.

Oyuna yeni motor, yeni sistem, yeni vizyon eklemektir asil mevzu.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle ben zaten arkadaş grubumlayım guildimiz var makara muhabbet çok iyi.player ilişkileri derken onu kast etmemiştim neyse.Ui nin rezalet olmasının bunda çok etkisi var tabiki.
Biz birşeyi yanlış anlamışız tayfacak.Benim tanıdığım yaklaşık 20-30 kişi AOC a PvP tabanlı bir oyun olduğu için ve full pvp yapmak için başladı.Kale fetihleri olacak guild şehirleri olacak dendiğinde pvp tabanlı bir oyun olarak anlıyor insan haliyle.Pve olarak zaten wow yeterince güzel bence..

PvP de akıcılığı bir kez daha açıklamaya çalışacağım n3mrut ne demek istediğimi anlamış.Şimdi arkadaşlar daoc-wow-uo bu 3 oyunu yıllarca oynamış biri olarak beni ve arkadaşlarımı pvp sistemi-oynanabilirlik hiç tatmin etmedi.Gerçekçi olsun diye kasmışlar fakat bir vuruş tuşuna basıyorsun adamın elini kaldırması 2 saat alıyor.yani uo-wow yada daocta ben müziğimi açıp actionu hissederken bu oyunda ne yazikki pvpde bile sanki single game oynuyormuşum gibi hissediyorum.120 killim oldu,yeterince pvp ye şans verdiğimi düşünüyorum.Adamla karışıklı kapışıyorsunuz hani duelloda sırayla hamle yapar ya insanlar sanki öyle sırayla herkez hamle yapıyor.Kılıçlarla birbirinize girdiğinizde çok daha hızlı olmalı herşey.Oyun sizi zorluyor önce şu comboyu yapıcan sonra bunu.Sırayla komboları yapıyorsun sana başka seçenekler bırakmıyor.Neyse bu 3 oyunu oynayıp (spam tek tuş değil benim derdim) hızlı pvp yapanlar anlayacaktır demek istediğim.
Umarım herşey düzelir.Aocu en çok tadını çıkararak oynamak isteyenlerden biriyim.Aocta olmazsa mmo dünyasına veda edicez mecburen :S warhammeronline betada oynayan arkadaşlardan pek hayırlı sözler duymadım çünkü :)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gerçekçi olsun diye kasmışlar fakat bir vuruş tuşuna basıyorsun adamın elini kaldırması 2 saat alıyor.yani uo-wow yada daocta ben müziğimi açıp actionu hissederken bu oyunda ne yazikki pvpde bile sanki single game oynuyormuşum gibi hissediyorum.120 killim oldu,yeterince pvp ye şans verdiğimi düşünüyorum.Adamla karışıklı kapışıyorsunuz hani duelloda sırayla hamle yapar ya insanlar sanki öyle sırayla herkez hamle yapıyor.Kılıçlarla birbirinize girdiğinizde çok daha hızlı olmalı herşey.

Aynı oyunu oynadığımıza emin miyiz? Bir assassin olarak rakibi 3-4 saniye içinde indiremezsem ben iniyorum 3-4 saniye içinde. Şu ana kadar depar atıp ortamdan uzaklaştığım karşılaşmalar hariç hiçbir 1vs1 oyunum 10 saniyeden fazla sürmedi.

Kanımca AoC diğer hiçbir oyunun olmadığı kadar seri ve hızlı olunması gereken bir oyun. Hele combolar bitiyor yapacak birşey kalmıyor demişsin ki yukarıda dediğimle bağlantılı.
Sosyal ağlarda paylaş

Artık tiksinmeye başladık oyuna devamlı bok atılmasından. Tamam beğenmeyebilirsiniz, küfür de edebilirsiniz.

Ama burada yapmayın bunları. Buraya oyunu merak eden veya zaten oynayan adamlar geliyor, bilgi almak istiyor.

Okuduğum her iki mesajdan birisi bu oyun patlar, bi cacık olmaz, pvpsi yok zaten vs. Eğer bu eleştirilerinizde ciddiyseniz gidin resmi foruma yazın. Burada mesaj atıp durmanız ancak insanların kafasını ütülüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

pekaziz said:
Artık tiksinmeye başladık oyuna devamlı bok atılmasından. Tamam beğenmeyebilirsiniz, küfür de edebilirsiniz.

Ama burada yapmayın bunları. Buraya oyunu merak eden veya zaten oynayan adamlar geliyor, bilgi almak istiyor.

Okuduğum her iki mesajdan birisi bu oyun patlar, bi cacık olmaz, pvpsi yok zaten vs. Eğer bu eleştirilerinizde ciddiyseniz gidin resmi foruma yazın. Burada mesaj atıp durmanız ancak insanların kafasını ütülüyor.

fanboi lar komiktir, gul eglen kendileriyle.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...