Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Turkiye Degismiyor Diyenlere

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Catzee said:
Türkiye değişiyor, buna bişi demedikte, örnek olarak verilebilecek 9824739823 şey varken aradan gidip kendi kendine insanları din, vs konularda bilgilendirmeye çabalayan bir adamın yine kendine ait köşesinde yazdığı yazıyı ayıklayıp, panik-atak şekilde yazı yazman garip geldi bana şahsen.

katıldım..
Mesaj tarihi:
Bu kadar cahil olunur... Konuyu açan arkadaş adını hatırlamıyorum kusura bakma p ile başlıyordu ve bu saatte ilk sayfaya dönmek istemiyorum neyse..

Yaşar Nuri Öztürk islam dinini gayet iyi bilen son derece aydın, vatanına yürekten bağlı (ki bu unsur çok çok önemli kafamızı bizi yönetenlere çevirince sebebini anlamak çok zor değil..) vizyonu son derece geniş ve bu ülkenin her türlü değeriyle barışabilen benim çok saygı duyduğum, son derece samimi bulduğum bir isimdir..

Dayanamadığın nokta besmele çekmesi mi ya da bunun açıklamasını yapması mı ? Ne var bunda ? Akp ile mi bağdaştırdın hemen ? Din düşmanlığı mı güdülüyor yoksa gereksiz polemik mi yaratılıyor bunu anlayamadım. AKP = DİN aha bismillah gördüm AKP propagandası yapılıyor diye algılanmaya başlanıyorsa vah bize.. Aksine Yaşar Nuri Öztürk vatanın nasıl uyum yasalarıyla peşkeş çekildiğini haykıran CHP ve Baykal beceriksizinin yapamadığı muhalefeti kendi imkanlarıyla yapan ama medyada çok az yeralan bir isimdi.. Zaten medya doğru söyleyene az vakit ayırıp sesini duyurmadığı için bilen azdır..

Her değerimize sahip çıkmalı barış içinde yaşamalıyız. İslamiyeti yobazca yaşayıp faşizan tavır gösterenlerle herkesi aynı kefeye koymamalısın. Laiklik dinsizlik olmadığı gibi farklı inançlara saygısızlık etme serbestliğide değildir.. Zira bu adamı bir tehdit olarak görüyorsan diye böyle bir açıklama yapma gereği duydum. Paranoyak olmanın lüzumu yok.

Tşkler...
Mesaj tarihi:
Şahsi fikrim iyice lost fanatiklerine döndüğünüzdür. Herşeyde gizli bir ayrıntı, bir işaret arar olmuşsunuz. Akp gibi bir partinin tek başına istediği yerde istediğini yapmasından bende oldukça hoşnutsuzum ama abartılmış olay bu topicte. Gerçi topic'e verdiğimiz tepkiyi de biz abarttık o da ayrı konu.
Mesaj tarihi:
Ya siz hasta misiniz?
Ben bu adam dinini bilmiyor mu dedim, niye gelip bana Yasar Nuri Ozturk'u falan savunuyorsunuz ya.

Abicim sunu goremeyen adamla ben artik muhattap olup sinir olamayacagim, son anlatisim: F5 leyin Hurriyet'in ana sayfasini, yeni yazi gelmis OKU diye.
Nedir yani Turkiye'nin en cok okunan gazetesinde 6 mansetten bir tanesi boyle dini bir kose yazisi mi olacak? Niye? Haberleri okurken bile din gozumuze sokuluyor ya, istedigi kadar ilerici vs vs olsun, surmansette her gun dini bir yazi niye? Bunu boyle bomba bir sekilde, toplum bekliyormus gibi vermek niye? Boyle ufak ama onemli bir degisimi gorememek niye bir de.

Sacma sapan yorumlar yok AKP yok ot bok. Bu Yasar Nuri'nin AKP'yle alakasi yok bir kere ben niye boyle birsey soyleyeyim ki ben soylemis miyim AKP lafi etmis miyim bir kere? Turkiye'de, artik acik bir sekilde, Islami degerler iyice goz onune cikarilmaya, toplum dine cekilmeye calisiliyor. Dedigim bu, anlamayan zaten 5 aciklamadan sonra yapacaklarimda da anlamaz heralde o yuzden yapabilecegim birsey yok.
Mesaj tarihi:
Ractamainus said:
varsayalım eskiden böyle yazılar olmazdı büyük gazetelerde. hani bu yazıdan böyle genelleme yapmak çok zor bence ama haklı olabilirsin.

iyi de böyle bir değişime ne diyebilirsin ki? adam dini bir yazı yazmış ama inanan için de, inanmayan için de hoş bir yazı. din ile hoşgörünün birleştiği bir üslup takınmış.

şimdi toplumca dine karşı reflekslerimiz çoğalmış olabilir ama önümüze dinle ilgili olarak gelen şeyleri akıl filtresinden geçirmeye çalışmalıyız. her şeyi reddetmekle, karşı çıkmakla bir yere varamayız. o bol bol adını andığımız "demokrasi"ye de ters düşeriz.

yani herşey gibi türkiye de değişecek. ben bu değişimin, barışçı bir topluma doğru olmasını isterim. bu da herşeye karşı çıkmakla olmaz. herkes ben gibi de düşünemez. dini, çıkarlarına alet edenlere karşı (çünkü onlar, kendi çıkarları uğruna başkalarının özgürlüklerini kısıtlıyorlar) olabilirim ama dine karşı olamam. o zaman herhangi bir dine inananlar da bana karşı olma hakkını kazanır. nerde anlayış, nerde hoşgörü, nerde barış, huzurlu toplum?
Mesaj tarihi:
hala anlamış değilim kim türkiye değişmiyo diyomuş..

bu, çok bariz "reklam kokan hareketler" sınıfına giriyo. bugün türkiyedeki bütün siyasi partilerde chp, mhp, akp bir dindarlık rüzgarı estiriliyo..yaşar nuri öztürk de dindar kesimin sevip saydığı, sürekli olarak takip ettiği bi adam. onun hürriyete transferi hürriyetin tirajını arttırıcak bi hadise, o yüzden bas bas bağırıyolar "yaşar hoca burda, imba hadisler yorumluyo" falan diye..

kısacası parra parra parra..bizim kapitalizmimiz de böyle oluyo işte naparsın =)
Mesaj tarihi:
Ülkede kimsenin anlamadığı şey , herkes dini kullanıyor bunu kabul etmek lazım önce. İnsanın doğasında olan birşey , her insan ortada saygı gözterilicek birçok ilkeyi ve ibareyi çıkarları için kullanır. Böylece kitle yapar , her işi için fayda sağlamış olur.

Bunu biraz siyasi kafadan çıkarak düşünmek lazım.
Mesaj tarihi:
Penthesilea said:
Ya siz hasta misiniz?

F5 leyin Hurriyet'in ana sayfasini, yeni yazi gelmis OKU diye.
Nedir yani Turkiye'nin en cok okunan gazetesinde 6 mansetten bir tanesi boyle dini bir kose yazisi mi olacak? Niye?

aha en çok okunan gazetesi mi
din rahatsızlığı ayrı bir olgu ve anlaşılamayan bir hazımsızlık ama
bu gazetenin en çokunan yerleri galerisinde karı kız resimleri, internet sayfasının en önemli manşetleri jesica laba tatilde, aniston u hiç böyle görmediniz, hudson a kırmızı çok yakışıyor, lima dan doğal pozlar filan
haber diye 4-5 tane gelişmenin koyduğu kutunun bir yazara link verilmesi en büyük değişim oluyor
yapmayın böle sosyolojik tespitler yaw, hele hürriyet gazetesinin duruşu üzerinden hiç yapmayın komik olmayın
türkiye din oluyor yazıp konu açsan daha makul yani

http://img444.imageshack.us/img444/865/yenibitelemresmikx8.jpg
al yeni konu türkiye alfa romeoyla kendinden geçiyor
  • Yeni Oluştur...