Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paran olsa ama işin olmasa ne iş kurmak isterdin?

Karag8z

Öne çıkan mesajlar

aklıma richard branson geldi charter lafını duyunca

said:
Eşimle planımız Puerto Rico’ya gitmekti, ancak havaalanına geldiğimizde uçuş iptal edilmişti. Herkes söyleniyor ve şikayet ediyordu. Kimse bir şey yapmıyordu. O zaman ben yapmaya karar verdim. Birisi yapmalıydı.

2.000 dolara bir charter kiraladım. Bu parayı oradaki kişi sayısına böldüm. Adam başı 39 dolar. Bir siyah tahta alıp üzerine şunları yazdım:

VIRGIN AIRWAYS
PUERTO RICO
39$ TEK UÇUŞ

Daha önce hiç uçak kiralamamış olan Richard Branson bu sayede eve döndüklerinde Boeing’i arayarak ikinci el bir 747 satın almak istediğini söylüyor. Telefonda uzun bir sessizlik yaşanıyor! Ve Boeing başlarda Richard’a (ilk yıl sonunda başarısız olursa geri iade almak şartıyla) uçak satmaya pek gönüllü olmasa da sonunda ikna oluyor.

British Airways onların başarısız olması için elinden geleni yapsa da, 1984 yılında Virgin Atlantic ile ilk Londra - New York seferi gerçek olmuş. Bu ilk uçuşta uçak havadayken motoru arızalanmış. Sigortası da olmayınca (Londra’ya geri döndüklerinde devreye girecekmiş) birkaç milyon doları daha başlamadan kaybetmiş.

Muhafazakar British Airways (uzun mesafe uçuşlarda elde ettiği başarıyı hazmedemeyip Virgin Atlantic’i yok etmeye çalışıyorlar) ile mücadelesinde havayolu işini kaybetmemek için ihtiyacı olan finansal desteği Virgin Records’ı 1 milyar dolara EMI’a satarak buluyor (1992). Bu satış işleminin olduğu gün, onun hayatının da en üzüntülü günü oluyor.

Başlarda New York Times bile “Virgin ile kim uçar” diye yazsa da, Virgin Havayolları bugün ABD ile Avrupa arasında en fazla yolcu taşıyan uçak şirketi konumunda.

efenim paranızı richard branson gibi bi adam verin.. ya süper batırır ya da deli gibi kâr ettirir..

swh
Sosyal ağlarda paylaş

Freyja said:
Chartering yaparım.

Küçük boy 85 yapımı 2000-4000 dwt bulk carrier gemi kiralarım . Gerçi 300 bin biraz az ama 20-25 gün TCT kiralamaya yeter . Yükle demiri çeliği İskenderun - Jiddah , günlük net karın 5000 .

Al sana değişik fikir

typo
yav iyi de zarara giriyon bu fikirle.

300 bin verdin.

gunde 5k kazandin, 25 gun desen 125 bin yapti. ee hayir isi mi yaptin noldu :)
Sosyal ağlarda paylaş

-Wissy said:
300.000 ytl sermaye ile ayda ana para+125.000 ytl kazanmak diye bir sey yok. Hayal gormeyin.

alıntılayalım, olur da ileride biri başarırsa "dünyaca ünlü kişilerin gerçekleşmemiş kehanetleri" tarzı bi liste yapar koyarız. hani patent dairesi başkanı bi ara icat edilcek herşey icat edildi daha da bişi olmaz demiş ya, o tarz.

bir de ne zaman bu tarz bi konu geçse arkadaş ortamında, biri illa ki ben size söylemem olum ne planlar var bizde der ve cool luğunu yansıtır, laptop unu kapatıp masadan uzaklaşır.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
Kimsenin ciddi fikirlerini burada görücüye çıkaracağını sanmıyorum. Şahsen ben yazmıyorum çünkü benim ürettiğim fikirleri gelip de cingözün biri çalarsa kafayı yerim, o yüzden başkalarından beklememek lazım fikir üretme işini, azıcık kafa yormalı.

senin zihniyetin gibi zihniyet yüzünden türkiye bu noktalarda. Parası olan iş yapamıyor. parası olmayan durmadan fikir üretiyor. Birlikten kuvvet doğar lafıda kötlerine kaçıyor.

bu arada her fikri olan süper fikir sahibi demek değildir. bugün erdoğan amcamın dediği gibi 400.000 ytl si olan herkes bir gemicik tutup armatörlüğe başlayabilir (miş ufak atsın civcivlerde yesin)
Sosyal ağlarda paylaş

abi sana söledik işi sen bi kelime iki kelime cevap yazdın okadar yazdıklarıma, ben açıkcası senin cidiyetinden şüpheliyim..
kimsede sana al ahan da iş kur ertesi gün paran ikiye katlanacak diye bir iş söleyemez, bilse kendi yapar.. parası olupta kafası çalışmayanlarda o paralarını kafaları çalışanlara kaptırsınalarda çarklar işlesin, ekonomi hareketlensin.
Sosyal ağlarda paylaş

adamin zaten 1 milyar dolarlik sirketi varmis :)

dasaaa said:
aklıma richard branson geldi charter lafını duyunca

said:
Eşimle planımız Puerto Rico’ya gitmekti, ancak havaalanına geldiğimizde uçuş iptal edilmişti. Herkes söyleniyor ve şikayet ediyordu. Kimse bir şey yapmıyordu. O zaman ben yapmaya karar verdim. Birisi yapmalıydı.

2.000 dolara bir charter kiraladım. Bu parayı oradaki kişi sayısına böldüm. Adam başı 39 dolar. Bir siyah tahta alıp üzerine şunları yazdım:

VIRGIN AIRWAYS
PUERTO RICO
39$ TEK UÇUŞ

Daha önce hiç uçak kiralamamış olan Richard Branson bu sayede eve döndüklerinde Boeing’i arayarak ikinci el bir 747 satın almak istediğini söylüyor. Telefonda uzun bir sessizlik yaşanıyor! Ve Boeing başlarda Richard’a (ilk yıl sonunda başarısız olursa geri iade almak şartıyla) uçak satmaya pek gönüllü olmasa da sonunda ikna oluyor.

British Airways onların başarısız olması için elinden geleni yapsa da, 1984 yılında Virgin Atlantic ile ilk Londra - New York seferi gerçek olmuş. Bu ilk uçuşta uçak havadayken motoru arızalanmış. Sigortası da olmayınca (Londra’ya geri döndüklerinde devreye girecekmiş) birkaç milyon doları daha başlamadan kaybetmiş.

Muhafazakar British Airways (uzun mesafe uçuşlarda elde ettiği başarıyı hazmedemeyip Virgin Atlantic’i yok etmeye çalışıyorlar) ile mücadelesinde havayolu işini kaybetmemek için ihtiyacı olan finansal desteği Virgin Records’ı 1 milyar dolara EMI’a satarak buluyor (1992). Bu satış işleminin olduğu gün, onun hayatının da en üzüntülü günü oluyor.

Başlarda New York Times bile “Virgin ile kim uçar” diye yazsa da, Virgin Havayolları bugün ABD ile Avrupa arasında en fazla yolcu taşıyan uçak şirketi konumunda.

efenim paranızı richard branson gibi bi adam verin.. ya süper batırır ya da deli gibi kâr ettirir..

swh
Sosyal ağlarda paylaş

Kaliteli bir dönerci ve dürümcü aç,ucuzdan ver.

İzmit'te en çok bilinen yerler bu şekilde 2. 3. şubelerini açmaya başladılar,ürün başına 2-3 milyondan :)

Haa tabii benim param olsaydı film,müzik,oyun fanları için ürünler satan bir yer açardım böyle Beyoğlu tarzı bir mekanda.Nitekim yapan çok az yer var ve büyük değiller :) İşe giriş bayağı masraflı ama zarar edilmez sanırım

Ayrıca 500.000 olsa harbi faize verir yatarım ya,niye düşünüyorsam :D
Sosyal ağlarda paylaş

Karag8z said:
Xaenin said:
Kimsenin ciddi fikirlerini burada görücüye çıkaracağını sanmıyorum. Şahsen ben yazmıyorum çünkü benim ürettiğim fikirleri gelip de cingözün biri çalarsa kafayı yerim, o yüzden başkalarından beklememek lazım fikir üretme işini, azıcık kafa yormalı.

senin zihniyetin gibi zihniyet yüzünden türkiye bu noktalarda. Parası olan iş yapamıyor. parası olmayan durmadan fikir üretiyor. Birlikten kuvvet doğar lafıda kötlerine kaçıyor.

bu arada her fikri olan süper fikir sahibi demek değildir. bugün erdoğan amcamın dediği gibi 400.000 ytl si olan herkes bir gemicik tutup armatörlüğe başlayabilir (miş ufak atsın civcivlerde yesin)

Ben de sana diyorum ki param da var fikrim de var, niye sana fikrimi söyleyeyim?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...