Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sigarayı Bıraktım | Mı Acaba ?

Baluu

Öne çıkan mesajlar

Baluu said:
Evet...

İlk 30 Saati geride bırakırken, 30 saat sonra ilk sigaramı yaktım, Tam 30 saattir karşımda duran paketten 30 Saat sonra 1 sigara aldım, bir dahaki hedefimiz 30 Saatlik rekorumuzu kırmak.

Bizi izlemeye devam edin.

sigara öle bırakılmaz=))yalan olur öle 30 saate bir içiorm bana bişi olmaz bi 30 saat daha içmem tamamlarım die düşünürsün..
Sosyal ağlarda paylaş

sana msn'den söyledim burdan da yazıyım.
6 sene içtiğin sigaraya giden parayla neler yapılcağını düşün ve önündeki 6 sene için bırak agali.
sırf özentilikten 1-1.5 sene sigara içtim, günde bir paket nerdeyse, "napıyorum ben" dediğim gün sigarayı bıraktım 11 aydır elimi sürmedim daha. sen istersen yaparsın, ha belki yaşım küçük falan ondandır bilemicem ama, anahtarı sende yani bence.

iste ve bırak.
gerçekten istemiyosan bırakma zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

2 aydır içmeyen biri olarak tavsiyem önce bir şekilde el alışkanlığını yok etmendir. ben 1 ay nikotin sakızı attım ağzıma her canım sigara istediğinde ve böylece yıllardır günde 500 sefer yaptığım bir hareketi unutmuş oldum, bu işin en önemli safhası. tabii bu nikotin sakızı kullandığım 1 ay bırakmış saymadım kendimi çünkü bağımlılığın devam ediyor.

el alışkanlığı yok olduktan sonra ise gerisi sadece bırakmayı isteyip istemediğine bağlı, istiyorsan çok da sorun olmuyor. ben nikotin sakızını bırakıp normal sakızla idare etmeye başladım ve tuttu, bile bile kandırabildim kendimi çok güzel bir şeydi. ilk 2 haftadan sonra hiç zorlanmıyorum artık. hatta arada haftada 1 falan nargileye gidiyoruz içsem dahi sonrasında sigara çekmiyor canım mesela 4 gün önce nargile içtim normalde tütün mamülü kullandığım üzere bağımlılığın canlanması gerekirdi ama olmadı, demek ki yenmişim bazı şeyleri.

buna destek olarak bir şeyler yapman lazım mesela spor mükemmel bir ilaç, haftada 2 gün antrenmanımın olması bana çok yardımcı oldu. resmen temizliyorsun kendini.

ayrıca sana "yaak hadi ollum bi tane yhaa" "ya nereye bırakıon ekieki var mı mis gibi kemıl soft gibisi iç bitane cierlerin bayram etsin" tarzı yaklaşımlarda bulunan tanıdıkların daha önce sigarayı bırakmayı 250 sefer denemiş ama iradesizlikleri yüzünden becerememiş ve senin de bırakacağına inanmak istemeyen aciz insanlardır uzak durmalısın, sigarayı bırakma yolunda en büyük engel onlardır çünkü, cidden canını çektiren bir etkendir. ben de 2-3 kez bırakmışken bu tipler sayesinde yeniden başladığımı bilirim çok da büyük haz alırlar başkalarının bırakamamasından.

esey gibi yazdım yalnız hehe umarım faydası olur.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK said:
ayrıca sana "yaak hadi ollum bi tane yhaa" "ya nereye bırakıon ekieki var mı mis gibi kemıl soft gibisi iç bitane cierlerin bayram etsin" tarzı yaklaşımlarda bulunan tanıdıkların daha önce sigarayı bırakmayı 250 sefer denemiş ama iradesizlikleri yüzünden becerememiş ve senin de bırakacağına inanmak istemeyen aciz insanlardır uzak durmalısın
+1
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...