Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lost 5. sezon

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Anca finale gelebildim, topiğe de yeni girebildim. Ne gereksiz boş beleş bir adammış lan bu alperozg, 1 ay çok çok az yani eheh.

Ben böyle bilimkurgu/mitolojiye kaçan dizileri fazla sevmiyorum, onun için şu son 2-3 bölümden sonra iyice soğudum da, senaryo olarak çok başarılı yani. Dördüncü sezonu beğenmemiştim, adamlar beceri ve erken planlama ile hemen hemen her şeyi tutarlı hale getirdiler ve süper bağladılar ama, teraziye tık.
Sosyal ağlarda paylaş

actim ilk 5 bolumu tekrar izledim. gayet acik fikirli olarak kanit aradim jack'in herseyden haberdar olduguna. ama yok hocam, hic alakasi yok. mesela katele tanistiklari muhabbetleri izleyin, katein kacak olmasiyla ilgili seyleri izleyin. gayet authentic tepki veriyo adam. tepkiden ote, 5. sezon sonunda bildigi seyleri bilse kesinlikle yapmiycaa seyleri yapiyo. diyceksiniz ki "olaylarin istedigi sekilde gelismesi icin bilerek oyle yapiyo". o zaman zaten jackin ilk bolumden itibaren herseyi biliyo oldugu teorisi curutulemez bi teori oluyo, ne desek "jack onu bilerek yapiyo" denebilir. ustunde dusunmek bile sacma.
Sosyal ağlarda paylaş

Gothic said:

herşeyi bilen john diyorum ben çünki ilk sezonu açtım izldim dur boone yağmur yağıcak şimdi diyor yağmur yağmaya başlıyor falan

yapmayın gözünüzü seveyim öyle olsa adam uçaktan çıkar çıkmaz birkaç güne liderliği almış, Others'ları Claire'e filan saldırı olmadan anlamış olurdu. ya hiç mi düşünmediniz, madem Locke herşeyi biliyordu Boone niye öldü, Rousseau'nun 1. sezon sonuna doğruki yalanını kimse anlamadı vs vs?

Madem Locke Jack vs herşeyi biliyordu Ethan gözlerine baka baka aralarına sızabildi de bu herşeyi bilen arkadaşlar bir halt çakmadı? Yuh diyorum artık "herşeyi biliyorlardı" teorilerine

Lost'un önceki sezonlarını algılayamayan yazmasın abi bu topic'e, gözünüzü seviym
Sosyal ağlarda paylaş

Ya herşeyden bu kadar emin olmayın biraz mantık calıstırın..Bu adamlar sıze daha son sezon çıkmadan boyle bişeyi kesin olarak acıklarlar mı ? iyice bi düşünün
Her sezon sonu farklı teorilerle böyle cıkıyolar sonra yeni sezon başlıyo ve tum bılınenler değişiyo..Adamların ıstedıgı diziyi sürekli canlı tutmak başarıyolarda.Sezonları dikkatli izleyin sadece ilk bolumu degil anlarsınız o zaman jackın bilip bilmedigini..
Sosyal ağlarda paylaş

hepsini izlemediysen bakma abi

John'da Jack'de bir bok bilmiyor arkadaş. Bu kadar saçma da bir teori görmedim. Jack her şeyi biliyor olsaydı ilk sezonda John Locke'nin sümüklü yalakası olurdu, çünkü kadercilik o andan itibaren gelmiş olurdu. Fakat, Jack mucizelere anca adadan kurtulunca inanmaya başladı.John ise sadece bir yemdi, fazlası değil. John ile ilgili bölümleri izleyin, hepsinde özel olduğuna dair söylemler görürüz, ama bu söylemler hep linus gibi tiplerden gelmiştir. Tek sebebi de, onun bu zaafından yararlanmaktır. Onun yürümesini sağlayan ada, onun bu kadar kaderci olduğunu görünce de onu kullanmaktan çekinmemiştir. John Locke, her zaman sabırsız biriydi, bu sebeple de lider olması beklenemezdi. Çok zeki olmadığı da ortada. Bazılarımız diyecek ki John Locke'yi ziyarete geldi Richard, henüz john çocukken. Sebebini ise dikkatli izleyenler bilir. Aslında yaşlı olan John, zaman kayması sırasında gelecekten geldiğini kanıtlamak için böyle bir şey yapmıştı. Richard'da haliyle özel olduğunu düşündü, fakat çocuk olan John bile bıçağı seçti ve bir şey olamayacağını gösterdi. John'u en çok kullanan kişinin Benjamin Linus olduğunu da herkes bilir. Bunun da en çarpıcı örneği, Linus'un Henry Gale adıyla ilk yakalanışında John'a söylediği sözde yatar: "Buraya senin için geldik John." Halbuki, Linus'un umut ettiği tek şey, Jack ile tanışıp, tümörünü halletmek idi, o kadar.
Jack'in ne olduğu konusunda şüphelerim var. Bir tarafta Jacob'un listesinde bile değil deniliyor, diğer tarafta ise Jacob kendi elleriyle ona bisküvi, neyse işte ondan ikram ediyor. Bu iki ayrımdan ilkinin çürütülmesi lazım ancak öyle bir şey olmadı. Christian ise, dumana dönüşen abinin danışmanı gibi bir şeydir ya da işçisi ve bilindiği üzere John Locke gibi tabutta kalmamıştır, adaya geldiği an oradan çıkmıştır. Siyahlı abinin, Christian ile birlikte olma ihtimalini bir sebepten dolayı da daha fazla görüyorum. Hatırlarsanız adanın yerinin değiştirilmesi için epey bir çaba sarf etmişti John'un gördüğü gizemli rüyalar ve Christian. Bana kalırsa, bunun sebebi siyahlı abinin adanın bulunmamasını istemesinden ötürüdür, zaten kendisi de loop olayının saçma olduğunu, aynı şeyleri yaşamaktan bıktığını göstermiştir sezon finalinin başında.
Aaron ile ilgili detaylara çok önem veriyorum, çünkü en az 4 ya da 5 kez Aaron'un Claire'den ayrılması halinde neler olabileceği konusunda bahsedildi. Medyum, bir bölümde felaket getireceğini söyledi, bir bölümde de Christian, Aaron'u bulunması gereken yere gönderdim tarzında bir söz sarfetti ve onu Claire'den ayırdı. Sanırsam, Aaron bir şekilde ortaya patlayacak. Herhangi bir haklı sebebim yok, ancak Aaron'a ne olacağı konusunda ürkütücü yaklaşımlar, onun kötü ve zarar getiren bir karakter olacağını gösteriyor. Jacob'un da Aaron olma konusunda önemli adaylardan biri olduğunu söyleyebilirim.
Peki ya diğer karakterlerimiz? Koreli arkaşların sadece reyting unsuru olduğunu düşünüyorum, Sawyer'ın da aynı şekilde hikayeye tad katan asi oğlan olarak görüyorum, aynı şekilde Kate'de bu kategoriye dahil. Sayid'i sevmeme rağmen önemli bir rolü olduğunu düşünmüyorum. Hurley'in, evet özel yetenekleri var. Hatta Hurley Bird'ü de görmüştük hatırlarsanız. Ancak, onun da bir dizi politikası olduğunu düşünüyorum. Şişman, komik, samimi, iyi karakterden fazla öteye gidebilmesine ihtimal vermiyorum. Bu tayfadan çıksa çıksa Jack'ten, Aaron'dan, Claire'den böyle biraz özel sürpriz şeyler gelebilir diyorum, belki, biraz da Walt. Ne var ki, onun da pek kullanılacağını düşünmüyorum.
Aklıma gelen bir detaydan daha bahsetmek isterim. Bir bölümde Linus, Widmore'un odasına kadar girmiş ve Widmore, ona "niye geldin, öldürecek misin yoksa beni" demişti. Linus ise "ikimizde biliyoruz böyle bir şey yapamayacağımızı" diye karşılık vermişti. Bu durumun aynısı siyahli abi ile jacob bey arasında geçti. Burada tıpkı ilk bölümde bahsedilen tavla oyuun gibi, bir oyunun oynandığını ve oyunun kurallarına iki tarafında uymak zorunda olduğunu görüyoruz. Ancak, Linus ya da Widmore'un böyle bir kurala uymalarını söyleyen kimse kimdi? Anlayamıyorum, linus jacob'u hiç görmemişti son bölüme kadar. Olsa olsa richard söylemiştir diyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar.

Sosyal ağlarda paylaş

Son zamanlarda yüksek dozda Lost almaktan, millete her bölümde 37 kez geçen "Are you OK?" demeye başladım:) 4 sezonu ardarda izledim, üstüne Missing Parts'ı da bitirdim. 5. sezona başlamadığım için pek yorum yapamayacağım bu başlıkta henüz.
Şu ana kadar en çok Eko ve Jin'in ölmelerine üzüldüm.
Korelinin karısı önce bir kelle işi pişirdi, adada ise köpek engel oldu Maykılla olmasına. Jin genede affetti karıyı ve ölürken adamı 20 saniye beklemedi salak helikopter pilotu.
Eko'yu ise çok kolay harcadılar dumana öldürtüp, Locke ile birlikte takılabilirdi gayet güzel. Yemi'nin son anda ona "kardeşimmişsin gibi konuşma" demesini ise çözemedim henüz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...